חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Xiaodu Du Smart Buds
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות כפתור
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
תכונות נוספות: מיקרופון, עמידות בזיעה...
ייעוד: מוסיקה, סלולארי, שיחות...
ציון WiseBuy
6.8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Xiaodu Du Smart Buds

הטוב
  • קייס זעיר ושטוח, נוח לנשיאה
  • עוצמת שמע גבוהה
  • איכות שיחות טובה
הרע
  • איכות סאונד נמוכה
  • שליטה מוגבלת ממקשי המגע
  • האפליקציה לא זמינה בישראל
בשורה התחתונה
הסאונד שלהן לא מוצלח ומקשי המגע בקושי שימושיים, אבל ה-Xiaodu Du Smart Buds בכל זאת יכולות להיות קנייה לא רעה. הן זולות מאוד - פחות מ-80 שקלים, הן דווקא מוצלחות בניהול שיחות, נוחות הענידה לאורך זמן טובה ובזכות קופסת הטעינה הזעירה הן יכולות להתלוות אליכם לכל מקום בכיס המכנסיים בלי להפריע. פיצ'ר ההקלטה ותימלול השיחות חביב אמנם, אבל בהיעדר תמיכה בעברית מדובר בגימיק לא מאוד שימושי. אם מה שאתם מחפשים זה אוזניות Bluetooth לשיחות טלפוניות, פגישות Zoom או סתם לצפייה בסרטונים, Du Smart Buds יכולות להתאים לכם. להאזנה למוזיקה עדיף לחפש זוג אחר.
הקדמה

Xiaodu היא זרוע ה-AI של תאגיד הטכנולוגיה הסיני Baidu, ומייצרת מוצרים חכמים (יותר או פחות) כמו רמקולים חכמים, מסכים חכמים ואוזניות. Du Smart Buds שבדקנו בהזדמנות זו הן אוזניות True Wireless קומפקטיות וזולות, שמציעות תמיכה ב-Bluetooth 5.0 ובקודקים SBS ו-AAC, דרייברים בקוטר 13 מ"מ, תמיכה בהפחתת רעשית בשיחות (ENC), עמידות בזיעה ונתזי מים בתקן IPX4 ואפליקציה תומכת המאפשרת הקלטה ותימלול שיחות - פיצ'ר ייחודי שאנו פוגשים לראשונה באוזניות הללו.


Xiaodu Du Smart Bud: לשיחות בלבד

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג ב-AliExpress. הן נמכרות במחיר 25$ (כ-80 ש"ח) כולל משלוח לישראל.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

נתחיל מהסוף - אם אתם מחפשים אוזניות למוזיקה ויש לכם סטנדרטים כלשהם בנוגע לאיכות הצליל, דלגו על האוזניות הללו. הסאונד שלהן משום מה נותן דגש יתר על תדרי האמצע, שהופכים לצעקניים ולא נעימים לאוזן, בעוד שהתדרים הגבוהים עמומים ולא חדים מספיק. הבאסים היו יכולים להיות סבירים, אבל בכל פעם שיש רגע של באס חזק - הבחנו שיש הנחתה של שאר התדרים. באמצעות עבודה עם איקוולייזר (למשל של אפליקציית Wavelet החינמית לאנדרואיד) הצלחנו לשפר מאוד את איכות הטראבל ולמתן את ה-Mid, אבל הבעיה עם הבאס ש"חונק" את המוזיקה נותרה בעינה.


Xiaodu Du Smart Bud: לשיחות בלבד


למרות הבעייתיות של האוזניות הללו עם איכות הצליל בהאזנה למוזיקה, עדיין יש להן מה להציע: ה-Xiaodu עושות עבודה טובה מאוד בשיחות. הווליום שלהן חזק מאוד, המבנה הפתוח ללא שרוולי הסיליקון לא אוטם את האוזן ולכן מאפשר לכם לדבר בנחת מבלי לצעוק, והצד השני דיווח שנשמענו היטב. מצאנו את עצמנו משתמשים באוזניות הללו באופן יומיומי בשיחות טלפון ושיחות זום, בזכות היתרונות הללו.


Xiaodu Du Smart Buds מתחברות לטלפון באמצעות קישורית Bluetooth 5.0, עם ארכיטקטורה שמאפשרת להשתמש בכל אוזניה בנפרד אם רוצים. החיבור מתבצע תוך שניות בודדות מרגע ששולפים את האוזניות מהקופסה, ובמהלך השימוש לא נתקלנו בבעיות כלשהן של ניתוקים או קטיעות בסאונד. גם מבחינת הסנכרון בין הצליל לתמונה בצפייה בסרטונים לא היתה שום בעיה.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

Xiaodu Du Smart Buds הן אוזניות True wireless בעיצוב הרגליות הסטנדרטי. אלה אוזניות פתוחות, בדומה ל-Airpods הרגילות, כלומר אין שרוול סיליקון על קצה האוזנייה שנכנסת לתעלת האוזן ומייצר אטימה, אלא האוזנייה נחה בחלק החיצוני של האוזן. זה חיסרון למי שמחפש לשקוע במוזיקה (אבל כבר סיכמנו שאלה לא אוזניות להאזנה למוזיקה), אבל יש לעיצוב הזה יתרון בכך שאין את אפקט הסטטוסקופ המעיק ששרוולי סיליקון גורמים, ואפשר לענוד את האוזניות לזמן ממושך מבלי להרגיש תחושה לא נוחה. המשקל הקליל של האוזניות, 3.7 גרם בלבד, תורם לנוחות הענידה לאורך זמן. 


Xiaodu Du Smart Bud: לשיחות בלבד


העיצוב של האוזניות פשוט ונאה, הן עשויות פלסטיק לבן בגימור מבריק, כאשר הצד החיצוני שלהן שטוח ונקי ומאכלס את משטחי המגע. האוזניות מצוידות בתקן עמידות IPX4 כך שניתן להשתמש בהן גם בגשם קל. החברה מצהירה שהאוזניות עשויות מחומר ידידותי לעור, אם כי לא הצלחנו להבחין בהבדל כלשהו בתחושה בהשוואה לאוזניות דומות אחרות.


קופסת הטעינה שבתוכן יושבות האוזניות קטנה מאוד ובעיקר שטוחה מאוד - כנראה הקופסה השטוחה ביותר שיצא לנו לפגוש באוזניות TWS. העובי הדק שלה מאפשר להכניס את האוזניות הללו לכיס הקטנטן שבתוך הכיס של הג'ינס הכי הדוק שלכם - ועדיין לא להרגיש אותן. גם בזכות העובדה הזו, האוזניות הללו התחבבו עלינו במיוחד והפכו לאוזניות בשימוש קבוע עבור שיחות טלפון מזדמנות. הדלת של הקופסה נפתחת ונסגרת בקלות והציר יחסית איכותי, אבל בגלל הממדים הזעירים של הקופסה אין מספיק מרווח לאצבעות כדי לשלוף את האוזניות החוצה בנוחות. נורית החיווי הבודדת על מצב הסוללה ממוקמת משום מה בתחתית הקופסה, לצד שקע הטעינה מסוג USB-C.


Xiaodu Du Smart Bud: לשיחות בלבד


נחזור לאוזניות עצמן. השליטה בהן מתבצעת ממשטחי המגע שממוקמים על החלק החיצוני של כל אוזניה. בעוד שמשטחי המגע גדולים ומגיבים היטב, השימושיות שלהם מוגבלת במיוחד. הם מגיבים לנגיעה כפולה בלבד, ובאפליקציה ניתן לבחור עבור כל אוזניה את הפונקציונליות של אותה נגיעה כפולה: הפעלה/עצירה, דפדוף לשיר הבא, חזרה לשיר הקודם או הפעלת העוזרת הקולית בטלפון. אין שום אפשרות לשלוט בווליום מהאוזניות, ולמעשה אתם מוגבלים לשתי פעולות בסך הכל, אחת בכל אוזניה. 


האפליקציה של Xiaodu לא זמינה בישראל בחנות היישומים של גוגל, ולכן נאלצנו להוריד אותה באמצעות קובץ APK מהרשת. מלבד מיפוי מקשי המגע שהיא מאפשרת, היא מציגה מידע על הסוללה של כל אוזניה בנפרד (אבל לא של קופסת הטעינה), מאפשרת עדכוני קושחה לאוזניות, ודרכה גם ניתן להפעיל את Voice notes - התכונה הייחודית של האוזניות האלה, שבזכותה כנראה הן קיבלו את השם Du Smart Buds.


Xiaodu Du Smart Bud: לשיחות בלבד


מדובר בפיצ'ר שמשלב הקלטה באמצעות האוזניות ובמקביל תימלול של הדיבור בשיחה לטקסט כתוב. לאחר סיום ההקלטה, ניתן להאזין לסאונד ובמקביל לקרוא את הטקסט שהתוכנה הצליחה לתמלל (זאת להבדיל מפתרונות כמו Live Transcribe של גוגל, שמתמללת שיחות אבל לא שומרת את הקלטת האודיו). התכונה הזו עובדת באופן לא רע בכלל; רוב המילים זוהו כהלכה ונראה שהאפליקציה של Xiaodu משתמשת במנוע זיהוי דיבור מתקדם יחסית, אם כי בהשוואה לתמלול של האפליקציה של גוגל התוצאות היו פחות טובות. ה-Voice notes מזהה שיחות באנגלית, סינית או יפנית בלבד, ואין תמיכה בעברית. בנוסף, חבל שלא ניתן להפעיל את ההקלטה באופן ספונטני יותר באמצעות האוזניות עצמן, אלא חייבים להפעיל את האפליקציה בטלפון כדי להשתמש בתכונה הזו.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

Xiaodu Du Smart Buds מצהירות על 4 שעות האזנה רצופות, ועוד 3 מחזורי טעינה עם קופסת הטעינה - סה"כ 16 שעות. בבדיקה שלנו קיבלנו אפילו קצת יותר, כ-4:20 שעות לפני שהסוללות בשתי האוזניות נגמרו. זה זמן סוללה סביר, אבל יש לומר שהזמן השימוש הכולל מעט נמוך בהשוואה לשוק. טעינת האוזניות בתוך הקופסה אורכת כשעה. את קופסת הטעינה עצמה ניתן להטעין באמצעות כבל USB-C.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג ב-AliExpress. הן נמכרות במחיר 25$ (כ-80 ש"ח) כולל משלוח לישראל.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply