מידות השואב: קוטר 35 ס"מ וגובה של 10 ס"מ, נתונים פיזיים כשל רוב השואבים הרובוטיים. תחנת העגינה מגושמת משמעותית מהרגיל וגסה למראה: 34 ס"מ גובה, 21 ס"מ רוחב ו-25 ס"מ. הסיבה למידות הנדיבות לעומת תחנות עגינה מתחרות: הנוכחית כוללת גם מיכל אבק שמרוקן בעצמו את תכולת הלכלוך מיחידת השואב. מאחורי המיכל קיימת מובלעת קטנה לכריכת שאריות כבל החשמל. במארז קיבלנו סט אביזרים די נדיב: 7 שקיות אבק לתחנת העגינה, 30 בדי ניגוב חד-פעמיים, מטלית שטיפה רב פעמית ותושבת ייעודית לבד ניגוב. באגף רכיבי הטאטוא קיבלנו כיסוי מברשת ראשית, מברשת ראשית ומברשת צדדית. את רכיבי הניקוי ניתן להסיר ויש להחליפם מעת לעת – אם כי במארז לא סופקו רזרבות ובתוך כמה חודשים בודדים אם לא שבועות, תלוי בתדירות השימוש, תאלצו כבר להחליף אותם ולרכוש אותם בנפרד, עניין שחשוב לזכור.
אילו עוד תכונות יש באפליקציה? שליטה ידנית על יחידת השואב באמצעות ג'ויסטיק, קביעת תזמונים לשאיבה כולל שיוך לחדרים ספציפיים, הגדרת זמנים להכנסת השואב למצב DND במהלכם הוא לא יעבוד, לא יתריע בחיווי קולי וחיישן התאורה יצומצם למינימום. ניתן לשתף את השואב עם משתמשים נוספים, לשנות את תדירות ניקוי המיכל (בתום כל שני מטלות ניקיון ולא אחת, למשל) ומעקב יעיל אחרי שחיקת האביזרים מוצג באחוזים, לצד התמונה הברורה שלהם כך שנדע על איזה רכיב מדובר. עוד תכונה חביבה שעבדה היטב היא ה-Auto Boost, שבהפעלתה גורמת לשואב להפעיל כוח שאיבה חזק מזה שהוגדר לו ברגע שהוא מרגיש משטח מאתגר יותר, כמו שטיח עם רצפה קשיחה שדורשת "גירוד" חזק ועקשן יותר כדי להשיג את האבק.
עוברים לניווט והתמצאות במרחב: בהפעלה הראשונה, ה-Lydsto R1 סורק את המפה עד קצה גבול היכולת, כלומר משטחים הגבוהים/נמוכים מעל 2 ס"מ הוא לא יחצה וגם קירות ודלתות סגורות הן הגבולות שלו, מן הסתם. כנראה שמתחת להרבה הספות הוא לא יצליח להשתחל, בשל דרישתו ל-11-12 ס"מ גובה לפחות מצד גובה הספה. את ההבדל בין קיר לדלת הוא מזהה נהדר וברגע שהוא מגיע לדלת, הוא יודע לסמן שמעבר לאותה דלת מסתתר חדר אחר – וגם מעניק לו שם זמני (Room X), לפני שהמשתמש יכנה אותה בשם אחר. גם ההתמודדות שלו עם מכשולים ראויה לציון: הוא לא "מתעקש" להיתקע שוב ושוב באותה רגל שולחן עבה ומסתובב לידה באלגנטיות כדי לתעד את הקצוות שלה והיכן היא בערך מסתיימת. חפצים קטנים וקלים יותר כמו כפכף או עציץ קטן לא נגררים על ידה, עוד תכונה מעולה שחשוב להכיר, בניגוד לכמה שואבים רובוטיים מתחרים שנוטים להעביר אותם ממקום למקום ברחבי הבית. חיסרון יחיד שבלט נגע בפינות החדר: לא פעם הצטבר לנו שם אבק שלא רק הגיע לשם בצורה טבעית, אלא גם כזה שנדחק לשם כתוצאה מדחיפת מברשות הרובוט – ויותר מדי פעמים נאלצנו לנקות ידנית את האבק שהצטבר שם.
את השואב הפעלנו בחלל עבודה משותף ובינוני בגודלו (סביבות 80 מ"ר). ה-Lydsto R1 ניווט את דרכו נהדר, פילס בין כיסאות, שולחנות משרד ושולחן בר מוארך – ובתום סריקה יצר עבורנו מפה די מדויקת של המציאות. כמצופה משואבי אבק רובוטיים, את המפה ניתן לערוך כמובן, מהרחבת הכניסה לחדר ועד לקיצוץ בס"מ את המרווח שבין הכיסאות. הממשק לביצוע המטלות האלה פשוט וידידותי למשתמש – לוחצים על המפה ומתחילים לבחור את השינויים הרצויים. עוד בענייני מפה וכמקובל בשוק הרובוטים, את ה-Lydsto R1 ניתן לשלוח למקום מסוים ולבצע ניקוי נקודתי או לשגר אותו לחדר מבוקש ולנקות רק אותו – ולאחר מכן לחזור מיד לתחנת העגינה. הביצוע בפועל נהדר והשואב מבצע בדיוק מה שמבקשים ממנו, תודות לניווט נהדר הנשען על תיעוד מרשים ומדויק של המפה.
ומה לגבי גבולות גזרה ותיחום אזורים? המפה באפליקציה מציעה את כל חופש הפעולה שזקוק למשתמש עם דרישות מותאמות אישית. ניתן להציב קיר ווירטואלי שתוחם את אזור הפעולה של השואב בסימון קווים אדומים. אם תבקשו שהשואב ימנע מלהגיע לאזור שלם, קיים גם תיחום אזור באמצעות סימון ריבוע אדום והגדרת מידותיו לגבולות מאוד ברורים שהתגלו גם כמדויקים בפועל, כשהשואב שוטט בחדר מלבד נקודה מאוד ספציפית. ההגבלה השלישית היא "אזור ללא שטיפה", כשמו, מגביל אזורים מבוקשים מלהישטף, במידה ומדובר במשטח שעדיף שלא יעבור הרטבה כמו פרקט או חדר עם מוצרי חשמל על הרצפה, לדוגמה.
עוברים לזמני עבודה: סוללת 5200mAh מציעה זמני עבודה משתנים, תלוי כמובן בעוצמת השאיבה והשימוש בשטיפה במקביל. במצב השאיבה החלש ביותר השגנו קצת יותר משעתיים עבודה רצופות במהלכן השואב לא הפסיק לעבוד. במצב השאיבה העוצמתי ביותר צפו ללא יותר משעה וחצי של עבודה. קשה לייחס חשיבות רבה מדי לחיי הסוללה של השואבים הרובוטיים ובמיוחד של ה-Lydsto R1: יכולתו לחזור לתחנת העגינה בעת הצורך, להיטען מחדש ולחזור בדיוק לאותה נקודה ממנה הפסיק לשאוב היא מופתית, כך שחיי הסוללה במבחן המציאות לא באמת הטרידו אותנו, בטח כשברוב הזמן השואב עבד כשלא היינו בבית ממילא.
ומה בנוגע לרעשים? את ה-R1 לא תצליחו לפספס: בעוצמת השאיבה החלשה ביותר אמנם נשמעים רעשים שמדמים זמזומי מזגן תעשייתי, בעוצמה שנעה סביבות 55-60dB, אבל בעוצמת השאיבה ביותר הוא מאמיר גם ל-75dB ומי שרוצה להתרכז במטלה מסוימת או לבצע שיחה באותו חדר עלול לאבד ריכוז. בחדרים בהם ביקשנו בעוצמת השאיבה הגבוהה ביותר, פשוט תיזמנו את השואב להגיע לשם ברגעים שלא היינו בבית – כך שנושא הרעש לא היה דרמטי במיוחד, לפחות עבור סדר היום הספציפי שלנו.