חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שואב אבק Roborock S7
מותג: Roborock
סוג השואב: שואב אבק רובוטי
עוצמת יניקה: 2500Pa
שטיפה: שוטף
אנטיאלרגני: ללא פעולה אנטי אלרגנית...
אמצעי איסוף: מיכל איסוף
חובט: ללא חובט
משקל: 4.5 ק"ג
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
שמעון 01.10.23
ofer 31.08.23
tairef92 29.07.23
oferyo 02.05.23
נדב 11.04.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שואב אבק Roborock S7

הטוב
  • תאימות מלאה לכל הרצפות והשטיחים
  • אופציות מגוונות לשאיבה וניגוב
  • מנגנון הגבהה אוטומטית
  • אפליקציה נוחה בעברית
  • חיווי קולי בעברית
  • חיי סוללה טובים
  • שואב היטב
הרע
  • לא מתמודד היטב עם שטיחי שאגי
  • ניגוב בסיסי למדי ללא חומרי ניקוי
  • מתמלא בסימני שימוש ומכות
  • קשה להגיע לפינות
  • ריקון מיכל מסורבל
  • מיכל אשפה קטן
בשורה התחתונה
ה-S7 של רובורוק מצליח לשפר את מה שהיה ב-S6 שגם ככה היה טוב מאוד בתחומו. הדגם החדש מאפשר שאיבה חזקה ואפשרות לניגוב הודות למטלית לחה ומיכל מים נפרד, אבל השוס העיקרי הוא האפליקציה דוברת העברית, שבה ניתן לכוון, להגדיר ולתזמן כל דבר בצורה כה ידידותית, כך שהיא מתאימה גם לאנשים יותר מבוגרים או מאותגרי טכנולוגיה. פחות אהבנו את הטריק השיווקי של "מקרצף ושוטף", שכן אסור להכניס חומרי ניקוי, והוא לא יתאים לניקוי עמוק של בוץ, מיצים או אוכל שנשפך. כמו כן, לאור זאת שמדובר בשואב רצפתי בלבד, תצטרכו לרכוש שואב אלחוטי כדי לשאוב את שאר המקומות והריהוט בבית, מה שהופך את התמורה למחיר של ה-S7 למעט בעייתית.
הקדמה

רובורוק מבית קונצרן שיאומי השיקה באמצע שנת 2021 את השואב הרובוטי החדש שלה, מדגם S7, המחליף את הדגם S6 שהיה מוצלח ואהוב. כמו קודמיו, גם כאן השואב מאפשר פעולת ניגוב הודות למטלית ומיכל מים, נשלט באמצעות WIFI ואפליקציה, בעל עוצמת שאיבה של 2,500Pa והספק של 68 וואט. עם קיבולת סוללה של 5,200mAH הוא מאפשר עד 3 שעות שאיבה (ללא ניגוב), וזמן הטעינה עומד על 6 שעות. הוא זמין בצבע לבן או שחור, ומחירו עומד על 2,190 ש"ח, שזה מחיר גבוה לעומת רוב המתחרים. האם זה הזמן לזנוח את השואב האלחוטי ולתת לרובוט לעשות את העבודה במקומכם?


נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.
כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

איכות השאיבה והסינון

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-S7 מציג שיפור בעוצמת השאיבה על בסיס מפרטו הטכני, וגם ההספק עלה מ-58W ל-68W, מה שאומר שעוצמת ואיכות השאיבה אמורה להיות טובה יותר מדגם ה-S6. בהשוואה לשואבי אבק אלחוטיים כדוגמת דייסון V11 או שארק IZ251 לא שמנו לב לפערים כלשהם בשאיבת אבק בסיסית ורגילה כמו בכל בית. על פרקט ועל רצפות גדולות הוא אוסף בצורה מעולה את גושי האבק, והודות למברשת סיליקון, שיער ארוך לא מסתבך יותר מדי סביבה.


משך כל המבחן עוצמת השאיבה הייתה על טורבו, כלומר 3 מתוך 4 עוצמות. גם במהלך שאיבת קמח או קפה נמס לא מגורען הוא התמודד בצורה טובה, והוא עבר על המשטח פעם נוספת כדי לוודא שאף גרגר לא התפספס. עם אורז וקורנפלקס היה לו קצת יותר קשה, מה שגרם למעבר לעוצמה מלאה, וגם אז חלקם עפו לסוף המטבח, והצריך הרצה מחדש של משימת השאיבה.

מעבר לשטיחים נמוכים או פרסיים גורם לו מעט להתרומם (חיישן Ultrasonic), וגם עליהם הוא סיפק עוצמת שאיבה טובה מאוד, כולל הוצאת חול ואבק שהצטברו עליהם. הוא לא הסתבך ב"פרנזים" (גדילים), ובחזרה לרצפה או לפרקט הוא הנמיך את עצמו אוטומטית. ל-S7 חיישן שמזהה אוטומטית את המשטח עליו הוא נמצא, בדומה לכמה שואבים רובוטיים ואלחוטיים שכבר פגשנו. עם העלייה לשטיח, העוצמה מתגברת, ובירידה לרצפה היא מונמכת, כך שכל התהליך הוא אוטומטי לחלוטין.

Roborock S7: שואב ומנגב - לא שוטף


מכיוון שצורתו עגולה, והמברשת עצמה לא גדולה במיוחד, נוצרים שטחים מתים שלא זכו לשאיבה, בעיקר כשמדובר על פינות, רגליים של ריהוט ועוד מקומות זוויתיים. כמו כן, בשל חיישן הגובה בראשו, הוא לא יכול להיכנס מתחת לעגלות שירות, ארונות, שידות ומזנונים מסוימים, ולכן בכל המצבים האלה נדרשנו להשלמה ידנית עם השואב האלחוטי. גם עם כבלים הוא דיי מסתבך, הוא גורר אותם ומזיז אותם עד שהם נמתחים ומסרבים "לנסוע איתו", ולכן על בפעם השנייה שזה קרה, סימנו במפה אזורים אסורים לשאיבה או להגעה.

אופצית ה"שטיפה" או "שואב שוטף" מוכרת לנו משואבים שוטפים אמיתיים, כמו הביסל שהיה אצלנו או סדרת שואבי ג'ימי החדשה. ב-S7 המצב מזכיר בעיקר את אופצית הניגוב הבסיסית של ה-G10 של שיאומי או Roidmi X30 Pro. מדובר על מטלית לחה עם מיכל מים שבכל כמה שניות שולח כמה טיפות למטלית, וזו מנגבת את הרצפה אחרי השאיבה (Sonic Mopping, לחץ של 600 גרם ורטט של עד 3,000 פעמים בדקה לטובת הדמיית קרצוף הרצפה). בשום מצב הפעולה הזאת לא תחליף את הספונג'ה או העברת הסמרטוט השבועית, אך היא נחמדה מאוד לטיפול שוטף ברצפה בעיקר בימי הקיץ כשהולכים יחפים. בכל משך הסקירה בחרנו בעוצמת שטיפה 3 מתוך 4, ואכן הרצפה הייתה מעט רטובה לאחר המשימה.

אין ספק שאופצית הניגוב תורמת למראה הרצפה הנקייה, והיא גם גרמה לנו לעבוד פחות בניקיון הרצפה השבועי. היא מעניקה תחושה כיפית של ניקיון, על אף שמדובר אך ורק במי ברז, ולא עם איזה סבון או ניחוח של חומר ניקוי. יתרון נוסף הוא שה-S7 מזהה אוטומטית שטיחים ומפסיק את פעילות הניגוב, אך עם החזרה לרצפה או לפרקט, הוא ממשיך במלאכה.

Roborock S7: שואב ומנגב - לא שוטף


כמו כן, אופצית הניגוב לא מתאימה לניקוי לכלוך רטוב מהרצפה, למעט אולי כמה טיפות ספורות של תה, קפה או מיץ. מכיוון שאין כאן מיכל למים מלוכלכים או מברשת מקרצפת עם סבון, הפרסומים עלולים להטעות, ואם תנסו לנקות איתו קטשופ, חלב, תבשיל או אוכל רטוב או לח כמו פתיתים או אורז ברוטב למשל, זה יהיה מתכון לאסון. בנוסף לכל זה, מנגנון השאיבה לא עמיד במים ולכן זה צפוי להרוס את המנוע. בקיצור, שאיבה יבשה + ניגוב לח, זה מה שה-S7 יודע הכי טוב.

ה-S7 עם מיכל מים ומטלית מחוברת לא הצליח לעלות על המדרגה הקטנה שבכניסה לממ"ד דירתי סטנדרטי. ניתוק של שני האביזרים האלה מאפשר עלייה של ה-S7 על המדרגה הקטנה בכניסה לממ"ד. כמו כן, קליטת ה-WIFI נותרה חזקה גם בתוך הממ"ד, כך שיכולנו לבדוק את מצב השאיבה גם בחדר זה.

נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.

נוחות שימוש

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מידותיו של ה-S7 אינן חריגות והוא מזכיר בגודלו שואבים רובוטים אחרים, אך משקלו גדל וכעת עומד על 4.7 ק"ג, מה שהורגש רק פעם אחת - בהרכבה ובהפעלה הראשונה. לאחר מכן, גם ככה השואב מונח תמיד על הרצפה ואין צורך להרים אותו, למעט תחזוקה פעם בכמה שבועות. על גבי השואב נמצאים 3 כפתורים ופס LED מחליף צבעים בהתאם למצב הפעולה והשאיבה: כפתור בית, כפתור הדלקה וכפתור לניקוי חדר/ נעילה. בכל משך הסקירה לחצנו רק פעם אחת על כפתור הבית, ושאר ההגדרות וההפעלה בוצעו דרך האפליקציה.


האפליקציה של רובורוק היא מהנוחות, הקלות והברורות שיצא לנו לפגוש בזמן האחרון, והיא דומה יחסית לאפליקציה של שיאומי. לאחר הגדרה ראשונית שכוללת התחברות ל-WIFI הביתי, מציאת השואב והעדפות שאיבה, השואב סורק בפעם הראשונה את כל הבית כדי למפות את השטחים ואת החדרים. בכך מתקבלת מפה של הבית עם חלוקה לחדרים, סימון של מקומות שאי אפשר להגיע אליהם ועוד. ניתן להגדיר גם אזורים אסורים לשאיבה או לשטיפה (באדום בתמונת המפה), מחסומים וירטואליים וחלוקה לחדרים לפי משימות. אפשרויות נוספות הן תזמון לפי לו"ז, עוצמת שאיבה לפי שעות, תחזוקה, היסטורית ניקוי ובחירת שפה קולית. בשואב עצמו מותקן רמקול חזק והשואב דובר עברית - כל פעולה וכל הגדרה מושמעת בעברית בצורה ברורה: "מתחיל ניקיון", "חוזר לתחנת העגינה", "תקלה 21", "ניקיון הסתיים" ועוד.

Roborock S7: שואב ומנגב - לא שוטף


מיכל האשפה קטן יחסית וגודלו 470 מ"ל, אבל התכנון שלו גרוע. בראשו עומד הפילטר שמרגיש פלסטיקי ולא רך בכלל (לא HEPA), וגם הוצאת האשפה מסורבלת, לא נוחה ומצריכה התעסקות עם אבק ושיער. צריך ממש לנער את המיכל או להוציא עם היד את הלכלוך, על אף שיש דלת שנפתחת בעזרת קפיץ. היתרון הוא שניתן לשטוף את הפילטר ואת המיכל לאחר כל שאיבה, ולשמור בצורה מסוימת על תחזוקה קלה ופשוטה. מיכל המים מכיל 300 מ"ל, שמספיקים לדירה של בערך 130 מטר, וזה מעולה.

מנגד, היינו שמחים להתראה או תזכורת לשטוף ולרחוץ את המטלית בסיום כל שאיבה, כי השואב חוזר למקום ולעיתים עברו שעות עד שנזכרנו שצריך לנקות את המטלית. זו, מגיעה בצבע תכלת בהיר ותוך שימוש אחד הופכת לאפורה, אך ניקוי מהיר עם ספוג כלים וסבון מחזיר עטרה ליושנה. תלייה של כמה שעות בחום הישראלי והיא מוכנה לשימוש נוסף (לפי ההוראות צריך 24 שעות של ייבוש). יש להלביש אותה במסילה המיוחדת בפלטה הנשלפת (VibraRise), ולחזק את הסקוצ'ים. נוח וקל.

Roborock S7: שואב ומנגב - לא שוטף


מברשת הסיליקון החדשה, עוצבה ותוכננה כדי להתמודד בגבורה עם שיער ארוך, ולפי הניסיון שלנו, אפשר לומר שזה הצליח, בערך. לא נתקלנו ביותר מדי שיער שנלכד סביב המברשת לעומת שואבים אחרים, אך כן היו הצטברויות של שיער ארוך מסביב למברשת, בכמות קטנה. אפשר להוציא אותן כחלק מהטיפול התחזוקה התקופתי, כולל אפשרות לשלוף את הגלגלים ואת המברשת בקלות.

עוצמת הרעש שה-S7 מפיק ממוצעת מינוס. הוא אינו שקט במצבי העוצמה החזקים כמובן, אך במצב "לא להפריע" או מאוזן, הוא יחסית שקט, בטח לעומת שואבים אלחוטיים. פעולת הניגוב לא מוסיפה רעש או צלילים כלשהם.

עוצמת הרעש של השואב נמדדת בדציבלים (dB). אין שואבים שקטים באמת אבל יש שואבים פחות רועשים. עוצמת רעש של כ-75 דציבל נחשבת שקטה, אך קיימת בשואבים ספורים. רצוי לא לחרוג מעוצמת רעש של 85 דציבלים.

עמידות ואיכות הבנייה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ל-S7 "טמבון" קדמי עם קפיץ שנלחץ ומשתחרר בכל פעם שהשואב פוגע בחפץ או רהיט, רק חבל שהחלק הזה לא מצופה בגומי או חומר רך אחר, כי הוא גם מייצר רעש קל של פגיעה בפלסטיק, ובעיקר מתמלא מהר מאוד בלכלוך או בסימני מכות ושימוש שעם הזמן הלכו וגברו.


Roborock S7: שואב ומנגב - לא שוטף


צבעו השחור של ה-S7 מסוגנן ונאה, אך השחור "פסנתר" גורם לאיסוף אבק על גבי השואב, ולכן כל שבוע צריך להעביר מטלית לחה עליו כדי שגם הוא יהיה נקי מאבק. היינו שמחים לקבל עוד סט מטליות שיתאימו לניגוב, כי אחרי כמה שבועות של שימוש, הצבע שלהן הפך לאפרפר (למרות שהקפדנו לנקות אותה עם סבון בגמר הניגוב). למעט אלו, ה-S7 מציג איכות בנייה חזקה ומוצקה, כולל מעמד הטעינה שאינו זז בקלות, ומאפשר לשואב להתחבר בקלות ולהיטען. הפלסטיקה עצמה משדרת חוסן ואינה חלולה כמו בשואבים פשוטים יותר, וגם מיכל המים בנוי מפלסטיק טוב.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

חיי סוללה, עד כמה שזה נשמע פחות חשוב בשואב רובוטי שגם ככה חוזר למקום ונטען במשך כל היום, טובים מאוד. לאחר ניקוי וניגוב (עוצמה 3 בשניהם) של דירה בגודל של 100 מטר, נותרו עוד 50 אחוז סוללה על פי האפליקציה. כל זה מתאפשר הודות לקיבולת סוללה שהוגדלה ל-5,200mAH, וטעינה מלאה תתבצע תוך 6 שעות. שטח השאיבה המירבי שניתן לשאוב לפי היצרנית עומד על עד 300 מ"ר ולנגב עד 200 מ"ר.

כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply