עם משקל של 1.8 ק"ג, ה-S533 הרגיש לנו מעט יותר קל ממה שאמורים להיות 1.8 ק"ג. בתקופת הסגר לא היה לאן לנסוע יותר מדי, אבל כדי לדמות מצב של פגישה לקחנו אותו בתיק הגב פעם אחת לקניות בסופר, כי רק לשם הותר לנו לצאת. ביחד עם מטען מזערי (שאנחנו מאוד אוהבים ופגשנו אותו גם במחשבים אחרים של החברה), הנשיאה בתיק הגב לא הייתה מכבידה או מסורבלת מדי.
מקלדת המחשב בסיסית ולא הייתה נוחה להקלדות ארוכות. פה ושם לענות למיילים או לכתוב תזכירים, זה עוד בסדר, אך הפידבק מהקלדה על המקשים היה בסיסי וקצר. אלה אומנם מרגישים טוב הודות לשימוש בפלסטיק איכותי, אבל אחרי חצי שעה בערך, לנו זה כבר היה פחות נוח. חבל שאסוס לא תכננה את המסך בצורה שמרימה מעט את המקלדת, כמו שראינו במחשבים אחרים, ובכך הייתה יכולה לקבל הטייה קטנה כלפי המשתמש.
תאורת המקשים ניתנת לכיוון של מספר עוצמות, והיא אכן מאירה בצורה טובה את כל המקשים. פריסת המקשים טובה, למעט מקש ה-Back שאיתו מוחקים - הוא קצר וקרוב מדי למקש הפלוס. רציתם למחוק משפט? קיבלתם הרבה +.
משטח העכבר גדול ונעים לשימוש, הוא מגיב טוב לטפיחות וללחיצות, וכשלא היינו עם עכבר חיצוני, הוא הצליח למלא את החסר בצורה טובה. בפינה הימנית שלו, נמצא חיישן טביעות האצבע שניתן בעזרתו להיכנס ליוזר בלי הקלדה של סיסמה. החיישן פועל בצורה מעולה ולא פספס אף פעם (לפחות אצלנו) את האצבעות. הפתיחה נעשתה במהירות וביעילות.
חיבורי המחשב כוללים USB3.0, HDMI, כרטיס מיקרו SD (ולא SD רגיל), חיבור קומבו אודיו, חיבור USB-C (לא Thunderbolt ולא ניתן להטעין דרכו את המחשב), חיבור עגול למטען ושני חיבורי USB2.0, שזה דיי חבל בעידן שבו מחשבים יותר זולים מגיעים עם יותר מ-USB3.0 אחד. אגב, חבל שלא רשמו על גבי המחשב איזה מהחיבורים הוא המהיר יותר, כי כשרצינו להעביר סרטים מהדיסק הקשיח שתומך ב-USB3.0, חיברנו אותו בהתחלה ל-USB2.0 ולא הבנו למה העסק לא זז מהר.
קישוריות ה-S533 מעודכנת לשנת 2020, וסופסוף קיבלנו תקן בלוטות' 5.0 שצימצם מאוד את הדיליי בין התמונה לקול כאשר חיברנו אוזניות/רמקול תומך. גם ה-WIFI הוא בתקן 6 החדש, אך אנחנו סבלנו כל התקופה מבעיות וניתוקים ב-WIFI הביתי.
כאשר סגרנו את המסך (המחשב נשאר דלוק) ופתחנו לאחר כמה דקות ארוכות, המחשב סירב להתחבר מחדש לרשת הביתית, והיינו צריכים בכל פעם לכבות WIFI, להדליק ולהתחבר מחדש לרשת. זה אולי באג במחשב שקיבלנו, אבל זה דיי מסרבל בכל פעם את ההתחברות.
הרמקולים שנמצאים בתחתית המחשב קשורים איכשהו לחברת Harman Kardon, אך איכותם ממוצעת ולא דורשים הרחבה במילים.רק נגיד שהם מספקים בעיקר כששומעים קטעי קריינות או מנהלים שיחות וידאו, ופחות בסרטים ובמוזיקה. ברוח התקופה, מצלמת הרשת (HD לטענת אסוס) עובדת בצורה סבירה - לא נרשמה איכות גבוהה מעל המצופה, אך גם לא אכזבה. היא אינה מצוידת בתריס פיזי לפרטיות נוספת.
מימדי המחשב רזים יחסית, מה שהוסיף לניידות של המחשב. רוחבו עומד על 36 ס"מ, אורכו כ-23.3 ס"מ ועוביו כ-1.6 ס"מ. כאן ה-S533 מוכיח שאפשר להיות רזה ודק בלי לוותר על מקלדת מלאה ועל חיבורים מגוונים.
ומה לגבי סוגיית הרעש והחום? כל עוד מצב צריכת הסוללה עמד על "סוללה טובה יותר" או "ביצועים משופרים", לא נתקלנו בחום רב או בהפעלת מאווררים בצורה רועשת כל זמן שביצענו משימות משרדיות. כאשר המעבד נדרש לטפל בעריכת קבצי וידאו או הרצת משחקים, המחשב החל להתחמם (גם המקלדת) והמאווררים הופעלו בעוצמה מלאה. גם כאשר זה קרה, הוא נותר יחסית שקט ביחס למחשבים אחרים.
כשהעברנו את מצב צריכה החשמל ל"ביצועים הטובים ביותר", המחשב החל להפעיל את המאווררים גם בפעילות שגרתית, בלי סיבה נראית לעין.
גודל המסך במחשבים ניידים נמדד באלכסון מפינה לפינה. המסך נמדד באינטשים ונע בין 7 ל-17 אינטש. הגדלים הרווחים הם 14 ו-15.4 אינטש, ולמרבים בנסיעות רצוי מסך בגודל של עד 13 אינטש.
ככל שהמסך גדול יותר חוויית הצפייה תהיה מהנה יותר וניתן להציג יותר מידע על גבי המסך ובצורה ברורה ונוחה יותר, אך באותה מידה המחשב יהיה כבד וגדול יותר וצריכת החשמל תהיה גבוהה יותר.
חיבור רב תכליתי המיועד לחיבור התקנים שונים אל המחשב כגון ציוד היקפי (עכבר חיצוני, מדפסת וכדומה), מצלמות, נגנים, דיסק און קי ועוד.
שני סוגי היציאות הנפוצים הם USB 2.0 המאפשר העברת קבצים במהירות של עד 480 מגהביט לשנייה ו-USB 3.0 בעל קצב מהיר פי 10 של עד 4.8Gbps. רצוי שהמחשב הנייד יכלול לפחות 4 שקעי USB ולפחות אחד מסוג USB 3.0, שמאפשר הורדה מהירה של קבצים כבדים וסינכרון משופר בצפייה בסרטוני וידיאו והאזנה למוסיקה ישירות מההתקן המחובר למחשב.
USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה:
מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.
מעבדי i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.
מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.
מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.