חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מחשב נייד Asus VivoBook S15 S530UN-BQ208T אסוס
יצרן: Asus
גודל מסך: 15.6 אינטש
סוג מעבד: Intel Core i7
נפח זיכרון RAM: 16 GB
מערכת הפעלה: Windows 10
דגם מעבד: 8550U
דור מעבד: דור 8
תצורת ‎ 2 in 1: ללא
ציון WiseBuy
7.8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus VivoBook S15 S530UN-BQ208T אסוס

שחר שושן | 04.03.2019
הטוב
  • עיצוב צעיר ומוצלח
  • ספק כוח קטן וקל משקל
הרע
  • סוללה דלה
  • סורק טביעות אצבע בינוני
בשורה התחתונה
ה-VivoBook S15 S530UN-BQ208T של אסוס הוא לפטופ נאה ואיכותי. יש לו את כל החומרה שצריך כדי לעשות פחות או יותר כל מה שעושים במחשב, למעט גיימינג ברמה גבוהה. עם זאת, הסוללה החלשה מאוד שלו הופכת אותו למחשב בעיקר שולחני, כשכל גיחה נטולת מטען הופכת למירוץ נגד הזמן. אילו היה מדובר במחשב גיימינג חזק מאוד היינו מבינים, אך ה-S530UN רחוק מאוד מההגדרה הזו, כך שכמחשב נייד הוא יכול מאוד לתסכל.
הקדמה
ה-VivoBook S15 הוא מחשב נייד המיועד לשוק הביתי שאינו מקצועי. יש לו מסך 15.6 אינץ' FHD, מעבד אינטל i7 8550U, זיכרון RAM בנפח 16 גיגה, כונן קשיח SSD בנפח 512 גיגה וכרטיס מסך Nvidia GeForce MX 150. משקלו 1.64 קילו והוא מגיע עם מערכת ההפעלה Windows 10 Home.

ישנם 4 שקעי USB, אחד מהם USB C, אחד USB 3.1 סטנדרטי והשאר שקעי USB 2.0 רגילים. בנוסף ישקנו שקע HDMI בגודל מלא, קורא כרטיסי מיקרו SD ושקע אוזניות ומיקרופון משולב. למטען ישנו שקע ייעודי משלו עם תקע ברך 90 מעלות.


המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
רכיב שממיר את המידע הלוגי שבמחשב למידע ויזואלי המוצג על המסך. יש שני סוגים של כרטיסי מסך, הראשון והבסיסי הוא כרטיס המשולב כשבב על לוח האם ומשתמש בזיכרון הכללי של המחשב (shared). כרטיס זה יכול לשמש היטב כל משתמש שאינו מתכוון להריץ משחקים ותוכנות תלת ממד, ואין צורך להשקיע בכרטיס נפרד ויקר.הסוג השני הוא כרטיס נפרד עם זיכרון ומעבד משלו, שמציג תוכן ויזואלי ותלת ממד ברמה גבוהה. זיכרון מינימלי מומלץ לכרטיס עצמאי הוא 256MB.
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מעבדי הדור השמיני של אינטל עושים עבודה מצוינת בכל הקשור לעבודה משרדית סטנדרטית, מהסוג שכל אחד מוצא את עצמו עוסק בהן בשלב כלשהו של היום.


Asus VivoBook S15 S530UN: נאה אך לא נייד


מהירות ההפעלה ממצב כבוי הייתה טובה מאוד, ובכללי לא הרגשנו שאנחנו ממתינים למחשב זמן שאינו הגיוני. כרטיס המסך הנפרד כאן הוא מסוג MX150 המיועד ליישומים גרפיים פשוטים ומשחקים לא כבדים במיוחד ולו 2 גיגה RAM ייעודי משלו. בגזרת המשחקים, הצלחנו לשחק ב-Cities Skylines בקצב פריימים סביר אך זה בולט שמחשב זה לא מיועד לגיימינג והוא גם לא משווק ככזה.


לקחנו את המחשב איתנו לתערוכת הסלולר בברצלונה שם הוא שימש כתחנת עבודה מלאה לעריכת וידאו ב-4K. הופתענו מאוד לטובה מהיכולת שלו לעבד סרטים כבדים ממקורות שונים, ולהציגם בזמן אמת ללא עיכוב. עוד עזר בנושא כונן ה-SSD המהיר שבדגם זה מגיע בנפח של 512 גיגה, אך ממנו נשאר כ-300 גיגה פנויים עוד לפני שהתקנו דבר.


Asus VivoBook S15 S530UN: נאה אך לא נייד


בכל הזדמנות שבה המחשב מעט מתאמץ, הוא דואג לשקף זאת דרך המאוורר הרועש שלו, שנמצא במרכז תחתית המחשב. אלמנט עיצובי מאוד פרקטי שאסוס הכניסה לסדרה הזו, מתבטא בהרמת המחשב מהמשטח עליו הוא מונח עם פתיחת המסך. הטכניקה מוסיפה עוד כחצי סנטימטר רווח מה שמכניס אוויר רב לפתח היניקה התחתי. לאורך השימוש לא הרגשנו שהחום יוצא דופן לעומת מחשבים אחרים, אך הרעש כן היה בולט.


Asus VivoBook S15 S530UN: נאה אך לא נייד


במבחן PC Mark 10 קיבל המחשב ציון נאה של 3,643 נקודות.


Asus VivoBook S15 S530UN: נאה אך לא נייד


בתוכנית הבדיקה 3D Mark במבחן Time Spy שבו באמת לא ציפינו להצלחה כלשהי, קיבל המחשב ציון 1,197 נקודות וזה תואם את הצהרת היצרן.


Asus VivoBook S15 S530UN: נאה אך לא נייד

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10
ה-S530UN מגיע עם מסך LED מט בגודל 15.6 אינץ' 16:9 המציג תמונה ב-1920X1080 או FHD. אחד החידושים בסדרה, הוא יחס התצוגה למסגרת המחשב שעלה ל-86%. אותו הבדל מאפשר להקטין פיזית את המחשב כך שהוא נראה כמו מסך 14 אינץ', אך בפועל זו המסגרת שהתכווצה ולא התצוגה.

Asus VivoBook S15 S530UN: נאה אך לא נייד


הבהירות המקסימלית של המסך טובה כמעט לכל השימושים, אך יכולה להיות מעט נמוכה בסרטי קולנוע שבהם סצינות חשוכות. איכות התצוגה עצמה טובה מאוד כשהתמונה חדה והצבעים נעימים לעין. קחו בחשבון שמדובר במסך מט כך שניתן להשתמש בו בסביבה מוארת וליד חלונות ללא השתקפויות משמעותיות, אך הדבר הופך את הצבעים לפחות עזים.

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

במשקל 1.8 קילו זהו לא המחשב הקליל ביותר שתמצאו, אך ביחס לגודל מסך המחשב, זהו דווקא נתון לא רע בכלל. המקלדת המובנית מוארת וניתן לשנות את עוצמת התאורה בין 3 מצבים וכבוי, כשהשליטה מתבצעת דרך כפתור ה-Fn המובנים במקלדת. את תפקוד ברירת המחדל של  אותם כפתורים ניתן לשנות בנעילה זריזה דרך כפתורי Fn+Esc כך שהם יהפכו לכפתור ה-F הרגילים במקום לכפתורי הפונקציה של המחשב.


בצד ימין של המקלדת ישנו פד מספרים מכווץ שאמנם מכיל את כל הכפתורים הרלוונטיים, אך הוא מסודר אחרת ממקלדת בגודל מלא והדבר דורש הסתגלות. 


Asus VivoBook S15 S530UN: נאה אך לא נייד


בצד ימין של המחשב ישנו שקע USB C, שקע USB 3.1 סטנדרטי חיבור HDMI בגודל מלא ושקע אוזניות ומיקרופון קומבו. בנוסף חיבור החשמל נמצא בצד זה כשתקע החשמל בנוי ב-90 מעלות כדי למנוע מצבים שבהם הכבל מתנגש ונתקע בחפצים וגורם לנזק למגעים. זה פחות או יותר עובד אבל אך ורק אם אתם משתמשים במחשב על משטח מאוזן, שכן כשהוא על הברכיים רוחבו יכול להוביל לכך שהוא יישען דווקא על הכבל.


Asus VivoBook S15 S530UN: נאה אך לא נייד


בצד שמאל יש 2 שקעי USB 2.0 שזה דיי מאכזב לאור תג המחיר של המחשב. בנוסף ישנו קורא כרטיסי מיקרו SD שזה דבר שמצאנו אותו פחות שימושי, שכן כרטיסי זיכרון בגודל מלא משמשים מצלמות בעיקר וכדי לקרוא אותם צריך להשתמש במתאם חיצוני, ואילו כרטיסים קטנים משמשים בעיקר סמארטפונים שלהם אפשרויות חיבור מגוונות. זה כן פרקטי במידה ותרצו להרחיב את האחסון של המחשב אך גודל הכרטיס המקסימלי לא מצוין על ידי החברה.


סך הכל מדובר בסט חיבורים נאה אך בולט בהיעדרו חיבור רשת פיזי, וזה למרות גודלו הפיזי של המחשב ובמיוחד עוביו. 


Asus VivoBook S15 S530UN: נאה אך לא נייד


בעוד שנתקלנו במספר בעיות מתסכלות במחשב, הן קרו ברמת התוכנה ומערכת ההפעלה בבסיסה אינה אשמת אסוס. אך את הצרכן הסופי זה לא מעניין, שכן הוא חווה את התקלות על המחשב עצמו, ולא מפריד בין החומרה לתוכנה, מה שגם אסוס מייצרת את הדרייברים לחומרה אז יש לה אשם תורם.


נתקלנו בבעיה לכבות את המחשב - בכל פעם שכיבינו אותו הוא הפעיל את עצמו מחדש - בסוף זו הייתה אשמת תוכנת Creative Cloud. אייקון הרשת נעלם לו ולא חזר עד שניגשנו לתפריט "הפעל או בטל סמלי מערכת" ו"בחר אילו סמלים יופיעו בשורת המשימות" ובשתי ההגדרות השונות, הורדנו את הסימון והחזרנו אותו חזרה. ואגב בתוך התהליך הזה גם סמל הסוללה נעלם לו. את מקור הבעיה הזו לא מצאנו והיא חזרה על עצמה שוב ושוב.

גודל המסך במחשבים ניידים נמדד באלכסון מפינה לפינה. המסך נמדד באינטשים ונע בין 7 ל-17 אינטש. הגדלים הרווחים הם 14 ו-15.4 אינטש, ולמרבים בנסיעות רצוי מסך בגודל של עד 13 אינטש.   ככל שהמסך גדול יותר חוויית הצפייה תהיה מהנה יותר וניתן להציג יותר מידע על גבי המסך ובצורה ברורה ונוחה יותר, אך באותה מידה המחשב יהיה כבד וגדול יותר וצריכת החשמל תהיה גבוהה יותר.
בלה בלה
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
4.5 מתוך 10

זוהי נקודת הכשלון הבולטת ביותר במחשב הזה. בשימושי וידאו הסוללה שלו מספיקה במקרה הטוב לשעה, במקרה המדהים לשעה ורבע. בשימוש משרדי סטנדרטי שכלל גלישה באינטרנט וכתיבת מסמכים, הגענו למקסימום של 3 ורבע שעות.


רוב התסכול שלנו נבע מכך שלא משנה מה עשינו, אורך חיי הסוללה לא השתנה: הפעלנו את המסך על בהירות גבוהה ומקלדת מוארת וקיבלנו שעת עבודה. במחשבה שאנחנו אולי מריצים משהו שצורך חשמל שלא לצורך, נכנסו להגדרות הסוללה ושינינו את כל הפרמטרים כך שהם יגבילו את הביצועים ויהיו החסכוניים ביותר שאפשר. הפעלנו את מצב חיסכון בסוללה, הנמכנו את הבהירות עד הסוף, כיבינו את המקלדת המוארת, העברנו את המחשב למצב טיסה, אפילו בתוך כרום הפעלנו מצב לילה שהופך את הצבעים כך שכל מה שלבן מוצג בשחור, הכל ולו רק כדי לגרום למחשב לפעול יותר זמן. כל הטכניקות האלה לא הועילו כי הבעיה רק חזרה על עצמה. לאורך כל זמן הבדיקה, קיבלנו הרגשה שלא משנה מה נעשה עם המחשב, הבטרייה לא תחזיק מספיק זמן.


Asus VivoBook S15 S530UN: נאה אך לא נייד


עצם היותו מחשב "נייד" אך עם סוללה שמחזיקה מעט מאוד זמן, הופכת אותו למוצר מאוד בעייתי. אי אפשר לסמוך עליו מחוץ לטווח כבל החשמל, ובמחיר שלו אפשר לרכוש מחשב נייד חזק בהרבה.

גודלו של ספק הכוח הוא מעט יותר מזה של סמארטפון רגיל ומשקלו נמוך מאוד. מהירות הטעינה דווקא טובה - ניתן לטעון את הסוללה לאזור ה-65 אחוז תוך כשעה, וזאת במידה והמחשב אינו בשימוש.

משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

בדגם זה ישנו סורק טביעות אצבע מובנה בתוך פד העכבר. הסורק מתפקד בצורה בינונית ומטה, כשהוא כמעט תמיד פיספס את הסריקה הראשונה, ולא מעט פעמים סירב לזהות אותנו עוד ועוד עד שמערכת ההפעלה דרשה שניכנס בדרך אחרת.


Asus VivoBook S15 S530UN: נאה אך לא נייד


המחשב מצופה בגימור כסוף נאה ביותר אך מאוד רגיש לשריטות. עד סוף הסקירה, מחשב הבדיקה איבד את המראה הנאה שלו, ונראה כמו מחשב שעבר התעללות.


Asus VivoBook S15 S530UN: נאה אך לא נייד


לדגם זה אין חריץ למנעול קנסינגטון.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply