חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים

רסיבר Atoll Electronique IN100 Signature

מותג: Atoll Electronique...
תאריך כניסה לאתר: 4/2022, 4/2022
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)

השוואת מחירים של Atoll Electronique IN100 Signature נמכר ב 1 חנויות

מיון לפי: מחיר | זמן אספקה | דירוג החנות
מגבר סטריאו מבית atoll electronique דגם IN100 Signature
מגבר/קדם מגבר משולב 2x100W rms channel 8? פאנל קדמי מאלומיניום מוברש 4 ממ ושלדת פלדה 1.5 ממ. שלבי אודיו... עוד...
מגבר/קדם מגבר משולב 2x100W rms channel 8? פאנל קדמי מאלומיניום מוברש 4 ממ ושלדת פלדה 1.5 ממ. שלבי אודיו עם רכיבים נפרדים, קבלי קישור בטכנולוגיית MKP, גופי קירור בעלי ביצועים גבוהים.
זמן אספקה
5 ימים
מחיר: 8,490 ₪
משלוח: חינם
מחיר סופי:
8,490 ₪
ב-TMAudio

חוות דעת גולשים על רסיבר Atoll Electronique IN100 Signature - נמצאו 1 חוות דעת

Titan
שם:
Titan
תאריך:
09.11.2022
דירוג:
חוות דעת
חיפשתי לשדרג את מגבר (רסיבר*) הסטריאו הישן שלי. רציתי אחד שיש לו DAC מובנה איכותי כדי להקטין את כמות החיבורים.

רכשתי את המגבר בחנות TM Audio. קיבלתי מהם יעוץ מאוד מקצועי ושירות אדיב. הם המליצו לי על המגבר הזה בטענה שמדובר על מגבר שנשמע רחוק יותר טוב יותר מכל דבר אחר במחיר שלו. בהתחלה לא הכרתי את המותג ATOLL בכלל ויש מעט מאוד ביקורות אליו באנגלית. אני אוהב לבדוק הכל בעצמי לכן עשיתי שיעורי בית. בעזרת גוגל טרנסלייט קראתי ביקורות ממגאזינים בצרפתית וגרמנית והשתכנעתי שאכן מדובר על משהו יוצא דופן.

חברת ATOLL הוקמה ב1997 באמצעות שני אחים שהחליטו שהם יכולים ליצור מוצרי אודיאו ברמה של אודיופיל במחיר נגיש (יחסית!) ובאיכות גבוהה. מדובר על מותג צרפתי ואכן המוצרים שלהם כולם מיוצרים באופן ידני בצרפת. כל מוצר שלהם עובר כיול באופן ידני פרטני ובדיקות במשך שעות. זה משהוא אקסקלוסיבי שבדרך כלל אופייני למוצרים יקרים במספר מונים.
ללא ספק מדובר על מוצר מיוחד מאוד שהוא ממש לא מיין סטרים.

יש להם סדרה שלמה של מגברים IN30, IN50, IN80, IN100, IN200 וכד. המגבר IN100 הוא הראשון בסדרה שבנוי כדואל מונובלוק. כלומר לכל ערוץ יש מגבר נפרד עם שנאי טוראידאלי מישלו, IN80 למשל זה אותו דבר כמעט רק עם שנאי אחד לשני ערוצים נפרדים. זה אומר בIN100 שערוץ אחד לא מפריע לשני ודיוק בצלילים צריך להיות הרבה יותר גבוה.

המגברים שלהם, גם האינטגרליים כמו הIN100 זה מגבר נטו. בלי כל הבלינג בלינג מסביב. יש בקרה על ווליום, בורר כניסות וזהו. אין בורר באס טרבל וכד'. עבור אודיופיל זה יתרון (אנחנו אוהבים לשמוע מוסיקה כפי שהוקלטה, מה שנקרא על "0"). כי כל המודולים הנוספים רק מוסיפים רק אי דיוק בהפקת הצליל ועיוות, גם כאשר לא משתמשים בהם (לכן בחלק ממגברים יש BYPASS).
למגבר IN100 יש יציאה PRE OUT שאפשר לחבר סאב או מגבר נוסף בשביל BI AMP למי שזה חשוב לו (למשל אם יש רמקולים עוצמתיים במיוחד שתומכים בזה).

כמו כן יש כרטיסים שניתן לרכוש בנפרד כולל DAC, כניסת PHONO וכד' מי שצריך. בחנות TM AUDIO המגבר כבר נמכר עם הכרטיסים הנחוצים בשבילי, כולל DA200 שזה DAC מעולה - בטח יחסית למחיר הDAC של AKM מדגם AK4490. הDAC כולל כניסות SPDIF, COAX וUSB, כך שאפשר לחבר למגוון רחב של מקורות מוסיקה, כמו גם מחשב. כניסת הUSB עובדת במוד USB B, זה דורש על WINDOWS להתקין דרייבר מיוחד. על MAC וLINUX זה כבר עובד ישר מהקופסא ואני ממליץ להשתמש באחד מאולו למי שרוצה להפיק מוסיקה באמת באיכות גבוהה ישירות מהמחשב.

"על הנייר" המגבר מבחינת הנתונים שלו לא נשמע מרשים במיוחד. DAMPING FACTOR, וואטים לערוץ (100 לכל ערוץ כאשר בבדיקות של אחד המגאזינים נמדדו 87), THD וכד' - יש מגברים מרשימים יותר. המגבר הזה נשמע טוב יותר מכל אותם מגברים בעלי הנתונים המרשימים. יש גם טרנד להציג את מה שנמצא במגברים "מתחת למכסה מנוע", המגבר הזה לעין בלתי מקצועית נראה פחות מרשים. אבל מי שקצת מבין, יכול לראות שיש חלוקה מוחלטת בין שני ערוצים שזה מאוד חשוב ושכל האלמנטים דיסקרטיים, טרנזיסטורים מסוג MOSFET הידועים בהפקת צליל חם - ככה בנו מגברים על טרנזיסטורים לפני 50 שנה! מגבר נטו מה שנקרא.
לפי טענת החברה, המגבר עובד בCLASS A* עד שליש העוצמה שלו. זה מרשים למדי. מצד השני, אם גופי קירור יחסית קטנים לטרנזיסטורים (על כך בהמשך) יש לי ספק שהוא יכול עד פלט 33W לעבוד במצב הזה. אבל גם אם זה רק עד 10W זה די והותר. מי שיש לו רמקולים רגישים 90DB ויותר, יודע שמספיק 10 וואט עוצמה כדי לגרום לשכנים להזמין משטרה. במצב כזה הרמקולים יפיקו סביב ה100DB רעש.
המגבר הזה עוצמתי למדי למרות הנתונים, ויכול להפיק רמות רעש מכובדות ביותר גם אם מסובבים את ידית הווליום רק במעט.
כל שנאי במגבר הזה מפיק 340VA שזה בדיוק 340W לערוץ. כלומר 680W ביחד עבור 200W ביציאה. סתם לצורך השוואה מגברים רבים שמפיקים על הנייר 400W ביציאה, יש להם ספק של 500-600W. כלומר הם יותר יעילים אנרגטית, התשלום על כך באיכות הצליל כביכול.
המגבר שוקל 11ק"ג וזה בזכות שני שנאים גדולים, כל המשקל הוא בצד שמאל היכן שמותקנים השנאים - צריך מדף מספיק עמיד כדי להחזיק אותו.

כדי להפיק צליל איכותי המגבר צריך 30 דקות לחימום הטרנזיסטורים. למגבר יש מצב שינה כאשר הוא ממשיך לחמם את הטרנזיסטורים, לכן אם אתם משאירים אותו במצב כזה, הוא יהיה תמיד מוכן לשימוש.
המגבר הזה חם מאוד כאשר הוא עובד וגם כאשר הוא במנוחה. לכן אם אתם משאירים את המגבר לא עובד הרבה זמן, עדיף לכבות אותו על ידי מתג פיזי שנמצא מאחורי המכשיר.

ראיתי גם ביקורות שאומרות שהוא מתחמם יותר מידי וגופי קירור על הטרנזיסטורים לא מספקים ובביקורות האלו מטילים בספק את היכולת של המגבר להפיק עוצמות גבוהות לאורך זמן. הזמן יגיד את שלו מבחינת האמינות, אבל אני לא צריך עוצמות גבוהות - יש לי רמקולים מספיק רגישים 92DB וחלל הסאלון לא מספיק גדול כדי שיהיה צורך בעוצמות גבוהות. המגבר בקלות ממלא את כל הדירה בסאונד וכל זה בעוצמות נמוכות. באמת שאני לא צריך משהו בעוצמות גבוהות יותר. אין לי רמקולים עם וופרים 15" בעלי רגישות נמוכה שצריכים מגבר מפלצת.

אני יכול להעיד באופן אישי שהביקורות על המגבר הזה נכונות, הוא באמת נשמע מעולה - מוסיקה בגוון מעט חם כפי שאני אוהב, כושר הפרדה גבוה מאוד - שומעים כל כלי נגינה בנפרד, הבמה המוסיקלית ברורה וממש מרגישים שיושבים בקונצרט וניתן לדמיין את מיקום של כל כלי נגימה ששומעים. המוסיקה שהמגבר מוציא יוצאת מאוד מוסיקלית ונעימה לאוזן, לא מעייפת לאורך זמן. אני משתמש בו גם לצורך צפייה בסרטים (אין לי מערכת סראונד, רק סטריאו), גם כאן הוא עובד מעולה. כל האפקטים נשמעים ברור מאוד, הדיבור ברור מאוד גם בעוצמות נמוכות.
המגבר מפיק צליל מאוד ברור. יחסית לרסיבר סטריאו הישן שלי מבית ONKYO ההבדל הוא שמיים וארץ. פשוט מדהים. שומעים את ההבדל גם אנשים בעלי אוזן שרגילה לשמוע מוסיקה באיכות שמע נמוכה.

ומשהו לסיום: מי צריך את כל זה כאשר יש היום מקרני קול קטנים ויפים? אני מניח שאם הגעתם עד לשורות אלו, אתם יודעים מי צריך את זה. גם אני שקלתי לצמצם את כמות הציוד בסאלון לטובת הטרנד. אחרי ששמעתי מספר גדול של מקרני קול, הבנתי, למרות הנוחות והאסטטיות - זה פשוט לא זה. זה אולי נשמע טוב יחסית לרמקול נייק או רמקולים בטלויזיה, אבל רק אם אין עם מה להשוות. עם כל הטריקים שהם עושים, אי אפשר להביס את כללי הפיסיקה והגודל כן קובע. ככל שהרמקולים גדולים יותר, הם יכולים להפיק צליל טוב יותר. ואפילו סאב אלחוטי לא עוזר למקרני קול (כן עוזר יחסית לרמקולים בטלויזיה), זה עדיין לא בס מלא וחיי כמו ששומעים ממערכת סטריאו אמיתית שאתם בונים ובוחרים כל קומפוננטה לפי הטעם שלכם.
אבל הדבר הכי חשוב זה לא המערכת. מה שהכי חשוב זה אקוסטיקה,ואם אתם בונים מערכת טובה, תבנו את זה לפי המלצות אקוסטיקה, אחרת לא תעזור מערכת הכי יקרה עם הרמקולים הכי טובים.


*רסיבר סטריאו - מגבר סטריאו שכולל בתוכו גם רדיו מובנה. אבל מי שומע היום רדיו בקליטה מהאויר?
*CLASS A - מגברים פשוטים במבנה, מפיקים סאונד איכותי ביותר, אבל הנצילות האנררגטית שלהם מאוד נמוכה. זה מה ששואפים לקבל רוב האודיופילים.
הטוב
איכות הסאונד, עוצמת השמע, נוחות השימוש, נוחות השלט, כמות הכחיבורים
הרע

מפרט טכני של רסיבר Atoll Electronique IN100 Signature

ראשי
מותג
Atoll Electronique‏ , ‏Atoll Electronique
מאפייני מפתח
תאריך כניסה לאתר
4/2022‏ , ‏4/2022
מילון מונחי רסיברים ומגברים
לכל המונחים>>
מדריכי צרכנות נבונה