חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung Galaxy Note 9 SM-N960F 128GB סמסונג
מותג: Samsung
גודל מסך: 6.4 אינטש
טווח מחירים: 500 - 1000 ₪
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2018
מבנה המכשיר: רגיל
ציון WiseBuy
9.1
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 999 ₪
מחיר סופי: 1,350 ₪
חוות דעת גולשים
Eli 09.04.23
haim755 14.03.23
Yehuda 15.03.22
tomp73 15.12.21
יוסי 14.10.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy Note 9 SM-N960F 128GB סמסונג

שחר שושן | 06.09.2018
הטוב
  • עט משופר
  • מסך גדול
  • ביצועים מעולים
הרע
  • סוללה בינונית
  • מחיר גבוה
בשורה התחתונה
העט המובנה עבר שיפור ונוספו לו תכונות שימושיות, הסוללה גדלה אך לא זמן הפעולה שלה, והמעבד הוחלף לגרסה החדשה. על פניו הנוט 9 הוא שדרוג אמיתי לעומת הנוט 8, אך זה רק אם מתעלמים מה-S9 שזהה לו בכל כך הרבה סעיפים. הגלקסי נוט 9 הוא לא מכשיר מהפכני בשום צורה, הוא כלי עבודה מוצלח ואיכותי שנראה ומרגיש מצוין. אם אתם מחזיקים את הנוט 8 ורוצים לשדרג, יש כאן מספיק שינויים כדי להצדיק בדוחק שדרוג. אם אתם משתמשים במכשירים מהדור של ה-S8, אתם תהנו מהשינויים החיובים שעברו על המכשיר.
הקדמה

לנוט 9 יש מעבד אקסינוס 9810, 128 גיגה אחסון שאפשר להרחיב בעד 512 גיגה ו-6 גיגה זיכרון. גרסת 256 גיגה לא משווקת בישראל באופן רשמי ובגרסת ה-512 גיגה יש 8 גיגה RAM. המסך בגודל 6.4 אינץ' מציג תמונה על פאנל סופר AMOLED ברזולוציה של 2960X1440 ובצפיפות פיקסלים של 516 PPI.


המכשיר זמין בארץ בגרסת סים יחיד ובשלושה צבעים: כחול ים עם עט צהוב, שחור חצות עם עט שחור וסגול לבנדר עם עט סגול.



הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

כמו ב-S9, גם כאן האפרכסת מתפקדת כרמקול בנוסף לרמקול המובנה בתחתית המכשיר. הסאונד מוצלח ומאוד כיווני אך כמו ברוב הסמארטפונים הוא לא עשיר במיוחד בבאסים, אך טווח התדרים של הקול האנושי מודגש היטב כך שקל להבין מה נאמר בסרטונים. בזמן שיחה עוצמת הקול באפרכסת טובה מאוד והקול ברור וחד - במיוחד אם אתם מנהלים שיחות דרך האינטרנט ולא התשתית הסלולרית שידועה ברוחב פס נמוך. עם זאת, עוצמת הקול בשיחה דרך הרמקול המובנה מעט נמוכה לטעמנו וכך גם האזנה למוזיקה או סרטונים.


Galaxy Note 9: כלי עבודה מוצלח

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ל-Note 9 מסך בגודל 6.4 אינץ' עם פאנל מסוג Super AMOLED המציג תמונה ברזולוציה מקסימלית של 1440X2960. הבהירות המקסימלית לטעמנו טובה, אפילו טובה מאוד אך לא הטובה ביותר בשוק שכרגע שייכת ל-G7. המסך עצמו זהה בתכונות שלו לזה של ה-S9+ אך הוא גדול ב-0.2 אינץ' ממנו, מה שיחד עם הסוללה המוגדלת מעלה את משקל המכשיר ל-201 גרם.


המעבד המובנה במכשירים שמגיעים לאזורינו הוא אקסינוס 9810 מפיתוחה של סמסונג כשזיכרון ה-RAM בגרסת ה-128 גיגה עומד על 6 גיגה RAM. להרגשתנו הביצועים היו טובים מאוד כמו בכל מכשיר עדכני של סמסונג גם במצב רגיל, וגם במצב חיסכון בינוני בסוללה. אם תרצו אקטסרה כוח בשביל לשחק במשחק ספציפי כלשהו, תוכלו להפעיל את מצב ביצועים גבוהים שלפחות במבחנים סינטתיים, מעלה את הביצועים בכמה אחוזים. קחו בחשבון שזה מוביל לצריכת סוללה מוגברת שגורמת לחום גבוה של המכשיר, הן מהמעבד והן מהסוללה עצמה - דבר שמקצר את חייה בכללי.


Galaxy Note 9: כלי עבודה מוצלח


לא מצאנו סיבה לבחור דווקא בגרסת ה-8 גיגה RAM שכן לא נתקלנו אפילו בפעם אחת שבה הטלפון גמגם או חשב על משהו ליותר משבריר שנייה. גם כשהיו עשרות אפליקציות פתוחות לא נדרשנו לטעון מחדש דבר או לאכלס מחדש את מסך הבית - כלומר שמסך הבית יופיע ריק ואז האייקונים יעלו מחדש, כאילו העליתם את ווידנוס כרגע. זה משהו שחווינו למשל ב-G7 של LG שלו רק 4 גיגה RAM. היעדר הבעיה זו מאוד תורם לחווית שימוש טובה בצורה עקבית.


המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 8.1 כשהיא נמצאת תחת הממשק של סמסונג בגרסתו התשיעית. אותו ממשק נותר ללא שינוי נראה לעין מהגלקסי S9 פלוס שיצא לפני כמה חודשים כך שהוא ממשיך להיות מוצלח ונעים לשימוש. ניכר כי מדובר בתוצר של פיתוח ממושך ברמה גבוהה שכן, חווית השימוש אחידה וחיובית בכל סעיף וסעיף.


Galaxy Note 9: כלי עבודה מוצלח


סורק טביעת האצבע זז בדיוק לאיפה שרצינו לראות אותו - היכן שהייתה המצלמה התחתונה בדגם הקודם. המיקום החדש הפך את השימוש בסורק להרבה יותר אינטואיבי והפחית את כמות הסריקות הכושלות בצורה משמעותית. זו אחת הנקודות שתיסכלו אותנו במיוחד בדגם הקודם וגם בשאר מכשירי החברה. כשהסורק לא מתפקד כראוי והוא נמצא בחלק האחורי כך שלא ניתן לכוון אליו בראייה אלא רק במישוש, הוא חייב להיות בדיוק היכן שהאצבע נחה.


בנוט 9 סמסונג הכניסה טכנולוגיה חדשה לפיזור חום מבוססת נוזל. קחו בחשבון שלא מדובר ברדיאטור עם קירור נוזל כמו שיש במחשבי גיימינג או רכבים, אלא במקום צינור נחושת רגיל, יש צינור ממולא נוזל מיוחד שמסוגל להעביר את החום ממקום למקום. המכשיר אכן התחמם פחות מה-S9+ שדומה לו מאוד במידות, אך עדיין התחמם בצורה בולטת. מדובר בשיפור משמעותי לעומת ה-S7 Edge למשל שיכל להגיע לטמפרטורות שלא אפשרו להחזיק אותו (וזה קרה לנו), אך כמו הרבה דברים, ההייפ קצת מוגזם.

השנה נעשו כמה שינויים לעט המובנה. כעת הוא מסוגל לתפקד לא רק בצמוד למסך אלא מתקשר עם המכשיר דרך BLE - תקן בלוטות' באנרגיה נמוכה, כך שאפשר להשתמש בו כשלט רחוק לאפליקציות מסוימות שתומכות. באירוע ההכרזה סמסונג הציגה כיצד הם ביצעו את כל הפרזנטציה הגרנדיוזית שלהם דרך מכשיר נוט 9 כשהמציג משתמש בכפתור המובנה בעט כדי להחליף את השקופיות.


Galaxy Note 9: כלי עבודה מוצלח


אם אתם לא אנשי מצגות, תשמחו לדעת שאפשר להשתמש בעט כשלט למצלמה. בכך לחיצה ארוכה תפתח את המצלמה, לחיצה אחת על הכפתור תצלם תמונה, לחיצה כפולה תחליף את המצלמה מהקדמית לאחורית. הקונספט והביצוע מאוד מוצלחים ושמחנו לראות איך סמסונג הצליחה לשפר משהו שכבר עבד היטב.


מעבר לכך ניתן להשתמש בעט כדי לשרטט, לסמן או סתם לצבוע בתוכנת PENUP שאנחנו אישית מאוד אוהבים. אך אם אתם שואלים את עצמכם מה מטרת העט והאם כדאי להשקיע את תוספת המחיר כדי לקנות מכשיר שמכיל אפשרות שכזו, התשובה היא שהוא כלי לביטוי רעיונות שאצבע לא מסוגלת לבטא. שירטוטים, דיאגרמות, סימונים על מדיה כלשהי או סתם כי נוח לכם לכתוב בכתב יד. כל אלו הן סיבות למה זה פרקטי.


הסוללה המובנית במכשיר מספיקה לחצי שעה עבודה אלחוטית, ודקה אחת של טעינה תטען את הסוללה המזערית לעוד חצי שעה של עבודה.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

צמד המצלמות האחוריות זהות לגמרי לאלו שקיימות ב-S9+ והן מוצלחות ובינוניות באותה מידה בדיוק. שתיהן יצלמו תמונות בגודל 12 מגה פיקסל, כשהעדשה הצרה מכילה מפתח צמצמם של F1.5 מה שמכניס הרבה מאוד אור, והעדשה הצרה המתפקדת כעדשת זום מכילה מפתח צמצמם של F2.4 - מה שמכניס משמעותית פחות אור אך כך הטכנולוגיה עובדת גם בשאר החברות.


עוד בנוט 8 ראינו את תכונת המיקוד החי - עומק השדה שמיוצר מחישוב ההבדל בין שתי הזוויות השונות שצמד המצלמות מייצר. החישוב בכללי מוצלח עם מעט מאוד פיספוסים. זה בהחלט לא מצלמה אמיתית אבל התוצאה משביעת רצון - במיוחד לפרסום באינטרנט.


מצאנו שהממשק הכללי של המצלמה מעט מתסכל בגלל שהוא מכיל כל כך הרבה כפתורים מזעריים. הרעיון אנחנו מניחים היה להסתיר כמה שפחות מהתמונה אך בפועל בזמן שאתם מנסים להפעיל את הזום ובסוף לוחצים בטעות על הכפתור שעובר בין המצלמה האחורית לקדמית - מבינים את הטעות ולוחצים שוב ולוקח לו כמה שניות טובות עד שזה קורה, זה יכול להיות מתסכל. כמו כן, המעבר בין תוכנית צילום אחת לשנייה לוקח יותר זמן ממה שציפינו ממכשיר מוביל שכזה.


איכות התמונות נהדרת כמו ב-S9+. בכללי יש לסמסונג נטייה לחידוד יתר בכל המכשירים שלהם כבר שנים אבל זה הסגנון של החברה. זה מתבטא בצורה חיובית כשמצלמים עצמים שלא מכילים הרבה פרטים אך אם תבקשו לצלם עצים עמוסי עלים ירוקים, תוכלו לשים לב לדגשים כהים סביב כל עלה ועלה כך שכמו בכל דבר, יש כאן יתרונות וחסרונות.


Galaxy Note 9: כלי עבודה מוצלח


Galaxy Note 9: כלי עבודה מוצלח


Galaxy Note 9: כלי עבודה מוצלח


Galaxy Note 9: כלי עבודה מוצלח


Galaxy Note 9: כלי עבודה מוצלח

תאורת בית ושימוש בפונקציית מיקוד חי דרך עדשת ה-F2.4 הובילה לתמונה מטושטשת

Galaxy Note 9: כלי עבודה מוצלח

מצלמה קדמית מוצלחת ללא עיוותים בתמונה


צילום הווידאו מתבצע ב-4K ב-60 פריים לשנייה ללא מייצב או ב-30 פריים לשנייה עם ייצוב. התצוגה המקדימה שמופיעה במסך בזמן הקלטת הווידאו לא מייצגת בעליל את כמה שהווידאו מיוצב בפועל, ולרגע חשבנו שיש כאן מעין אפקט מתיחה נוזלית נוראי כמו שראינו עוד ב-V10, אך בסופו של דבר הוא בסדר גמור. כמו בכל מצלמה סלולרית הביצועים יורדים דרמטית ככל שהתאורה יורדת, כך שהווידאו נהייה מגורען, כשייצוב הווידאו גורם לו להיראות עוד יותר מטושטש מהרגיש בגלל מהירות הצמצם הנמוכה.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

חיי הסוללה במכשירי סמסונג הם תמיד דבר הפכפך. ב-S8 הם היו בינוניים, בנוט 8 הם היו מצוינים, ב-S9 שוב בינוניים, ובנוט 9? לא צפויים במיוחד. בכל יום הגענו לאותה שעה עם נתון שונה מאוד. ביום אחד 70% סוללה, ביום אחר 52% וביום נוסף 20 אחוז. מה שהיווה את ההבדל הכי משמעותי לטובה היה הפעלת מצב חיסכון בסוללה. זו תכונה שראינו לראשונה בגלקסי S8 שמאטה את מהירות המעבד, מורידה את הרזולוציה ל-FHD+ במקום WQHD+, מבטלת את ה-Always On Display ואת השימוש ברשת ברקע כך שחלק מהאפליקציות שצורכות נתונים ברקע לא יפעלו. החלק האחרון הוא פרקטי בכללי אבל יכול למנוע מכם לקבל עדכונים בדחיפה אם זה משהו שאתם בונים עליו.


Galaxy Note 9: כלי עבודה מוצלח


אז נכון, את ההבדל ברזולוציה אי אפשר ממש לראות, והנמכת הבהירות רלוונטית רק אם אתם מחוץ למבנה, וה-Always On Display זה נחמד אבל לא קריטי. אבל כל אלה הן תכונות שסמסונג משווקת כחיוביות ונחוצות ועם הגדלת הסוללה מ-3300 מיליאמפר ל-4000, היה נראה שהכל אפשרי. הרי רק בפרסומת האחרונה שלהם הם אומרים חיי סוללה שמחזיקים כל היום, מה שיוצר בראש המשתמש הרגשה שהוא יכול להדליק את כל הפונקציות המתקדמות ולא לדאוג אם הסוללה תחזיק עד סוף היום.


לטעמנו הטענה שמדובר בסוללה שמחזיקה כל היום היא נכונה, אך באותה מידה אפשר לטעון שאפשר לנסוע לאילת ברכב רגיל על מיכל דלק אחד. אתה תגיע לשם, אבל נורית הדלק כבר תהבהב.


Galaxy Note 9: כלי עבודה מוצלח


המכשיר תומך בטעינה מהירה ובטעינה אלחוטית. הטעינה המהירה משתנה עם הטמפרטורה אך תוך שעה וקצת תוכלו להגיע מ-0 ל-100%. בטעינה אלחוטית ניסינו עם מטען מסוג אחד שלא שייך לחברה כך שלא נוכל לקבוע שזו המהירות המקסימלית של המכשיר, כן נוכל לומר שהוא מתחמם בצורה ניכרת בטעינה שכזו.


היות ומטענים אלחוטיים נהיו נפוצים למדי ועתה גם נכללים במכוניות חדשות, היכולת להיטען אלחוטית משפרת את חווית השימוש הכללית ולטעמנו היא עברה את שלב הגימיק והיא עתה תכונה נדרשת בכל מכשיר.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

המכשיר מצופה זכוכית גורילה גלאס 5 שעושה עבודה יפה בהגנה על המכשיר. אנחנו כן הצלחנו איכשהו לשרוט את המסך מעט. בפעם האחת שהפלנו את המכשיר בטעות על רצפה רגילה, הוא לא נשרט, נסדק או נשבר, אך העט קפץ מתוכו כך שאם הוא נופל לכם במקום ציבורי יש סיכוי קל לאבד אותו.


החלק האחורי מצליח לתפוס עוד יותר טביעות אצבע מהמסך, וגם הוא נשרט קלות אך הזכוכית שמצפה את המצלמות האחוריות נשארה חפה מכל שריטה. עם זאת, היא מתלכלכת מאוד בקלות בטביעות אצבע וכשהמצלמה מזהה את הלכלוך עולה הודעה לנקות את העדשה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply