חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מיקרופון Razer Seiren X
סוג מיקרופון: מיקרופון קונדנסר
ייעוד: מיקרופון למחשב
מותג: Razer
טווח מחירים: עד 500
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 389 ₪
מחיר סופי: 447 ₪
חוות דעת גולשים
AmiriX 27.03.20
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מיקרופון Razer Seiren X

לירן עבדי | 22.03.2022
הטוב
  • מבנה סופר-קרדיואיד ממוקד סביב קול הדובר
  • חצובה מתכתית יציבה
  • הפעלה פשוטה וקלה
  • מקש Mute
הרע
  • כניסת MicroUSB מיושנת
  • ללא תוכנה ייעודית
  • ללא חוגת Gain
בשורה התחתונה
לעומת מוצרי Razer אחרים, המיקרופון Seiren X מבית אותה יצרנית גיימינג מפורסמת די מוגבל בתכונותיו: אין לו תוכנה ייעודית או חוגת Gain והנתונים על הנייר סבירים בלבד, אבל עבור משימתו להפיק הקלטות בפירוט מספק, הוא עומד בהצלחה. התפעול קל, פשוט לחבר את המיקרופון למחשב ולהתחיל להקליט, איכות הבנייה לא רעה והפרופיל המצומצם שלו מאפשר להניח אותו בצד כשתסיימו את הסטרימינג שלכם.
הקדמה

ה-Seiren X מבית Razer הוא מיקרופון קונדנסר המבטיח להציע עיצוב קומפקטי ועמידות בפני זעזועים ורעידות. המיקרופון מצויד בטכנולוגיית סינון רעשים להפחתת רעשי רקע ובפרטים הטכניים תמצאו טווח תדרים של 20Hz-20KHz, רגישות 17.8mV/Pa ועכבה 16Ω. מתחבר למחשב בכניסת USB וזמין בצבע שחור.

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

נתחיל ממה שמקבלים בקופסא ומלבד המיקרופון, קיבלנו גם חצובה מעוגלת ומתאם ברזל שמתברג אל החצובה ואל החלק התחתון של יחידת המיקרופון. הרכבת המיקרופון אורכת כמה שניות, לא משהו שתסתבכו איתו. צורף במארז גם כבל Micro USB לחיבור קווי של המיקרופון למחשב. עוברים למראה וה-Seiren X קומפקטי למדי; עומק 5 ס"מ, גובה 18 ס"מ, רוחב 9 ס"מ ומשקל של 383 גרם הם לא משהו שתרגישו בשולחן העבודה, בטח אם תוותרו על זרוע מתכווננת והפרופיל העצמאי הנמוך של המיקרופון יתפוס מקום די מינימלי בשולחן שלכם, כזה שבקלות גם אפשר להסתיר מאחורי מסך המחשב שלכם בתום ההקלטה.


Razer Seiren X: לא רע, לא מושלם


באשר לעמדה, היא מציעה את המינימום הנדרש; היא מעמידה את המיקרופון ויש לו כמה נטיות קלות סביב הציר המעוגל אבל עד כאן היכולות האלסטיות של המעמד ואל תצפו לחצובת חוליות, מבוססת רגליים דינמיות או כל צורה שתאפשר זוויות יצירתיות. בקדמת המיקרופון חוגת ווליום קטנה (לא Gain) לשליטה בעוצמת הסאונד שיוקלט ומתחתיו מקש Mute שכשמו, ישתיק אוטומטית את ההקלטה. מאחורי מקש ה-Mute נורת חיווי שמאירה בירוק/אדום כאשר המיקרופון פעיל/מושבת. בתחתית המיקרופון כניסת MicroUSB לחיבור הכבל הייעודי הזוויתי שקיבלנו במארז, לצדו כניסת אוזניות 3.5 מ"מ סטנדרטית ואם תרצו לשלב זרוע מוארך, רוב הסיכויים שתצטרכו לרכוש מתאם בנפרד.

Razer Seiren X: לא רע, לא מושלם

באשר לאיכות הבנייה, תשכחו מפלסטיק זול וב-Seiren X הוא בקושי נוכח, כשבעיקר מתכת כבדה ויציבה, יחסית לגודלו של המיקרופון, מככבת כאן להעדפתנו. החצובה המעוגלת והכבדה דואגת שיחידת המיקרופון יישאר יציב על שולחן העבודה גם אם הוא רועד במקרה והנטייה שלו לאחור לא איימה על המעמד ליפול או להרגיש פחות יציב. אזורי הפלסטיק היחידים ששמנו לב אליהם הם בקודקוד המיקרופון ובחלקו התחתון, היכן שמוקם כפתור ה-Mute. היצרנית גם מציינת שעמדת המתכת עמידה בפני תזוזות ותנועות גסות (Shock resistant). כבל ה-Micro-USB שקיבלנו במארז עטוף טקסטורת גומי נעימה למגע שמרגישה יותר עמידה מכבל הפלסטיק הבסיסי שכולנו מכירים.

חווית השימוש פשוטה למדי ומדובר ב-Plug n Play סטנדרטי; מחברים את המיקרופון לכניסת USB כלשהי במחשב, והמיקרופון מתחיל לתעד. לא התעסקנו עם דרייברים, תוכנות או שינויי Input מטרחנים; המחשב זיהה במהירות את המיקרופון ולקח את השליטה מהמיקרופון של אוזניות הקשת שלנו. עניין אחד אכזב אותנו במעט; חיבור MicroUSB מיושן הוא כבל שכבר שכחנו איך הוא נראה והמעבר ל-USB-C הוא משהו שהיה צריך כבר להתבצע.

ביצועים

(60% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מתחילים מכמה נתונים טכניים: למיקרופון טווח תדרים סטנדרטי של 20 Hz – 20 kHz, קפסולה בקוטר 25 מ"מ, הקלטה בדפוס סופר-קרדיואיד קוטבי שאמור לחסוך מאיתנו רעשי רקע צדדים ובמקביל התמקדות במשוחח שמול המיקרופון, קצב דגימה מקסימלי של 48kHz ויחס אות לרעש של 85dB. צריכת החשמל עומדת על 5V, באמצעות כבל MicroUSB הנכנס בצדו השני ככניסת USB-A למחשב.


Razer Seiren X: לא רע, לא מושלם


איך הבדיקה שלנו נערכה? הקלטנו את עצמנו בתוכנת Audacity בחדר סגור, מקריאים פיסקה קצרה מאחת הסקירות שלנו, בהקלטת סטריאו בקצב דגימה 48kHz ובעוצמת מיקרופון 60%, בשלוש גרסאות שאמורות להציג סיטאוציות טיפוסיות:

1. הקלטה שגרתית: הקלטה במרחק 20 ס"מ מהמיקרופון.

2. הקלטה תוך כדי הקלדה: במרחק 20 ס"מ מהמיקרופון, תוך כדי הקלדה במקלדת מכנית שנחשבת לרועשת ממקלדת סטנדרטית.

3. הקלטה במרחק 40 ס"מ מהמיקרופון.




לטעמנו ביצועי ההקלטה האיכותיים ביותר הופקו במרחק של כ-30-40 ס"מ מהמשתמש וכשניסינו להקליט מקרוב יותר, קולנו הפך לגס, מגושם ולא נוח להאזנה במיוחד. בדפוס הסופר-קרדיואיד מצליחים להבחין כשמישהו משוחח מהצד תוך כדי הקלטה, אז קולו נשמע מזווית מסוימת ומרוחקת יותר, כזו שתובחן בפירוט יתר בסטריאו.


את ההקלטה תוך כדי הקלדה ביצענו עם מקלדת הגיימינג Razer Huntsman Mini הנושאת מתגים אופטיים קליקיים ורעשניים שאיימו לגנוב את ההצגה. כשמקלידים מתחילים לשמוע את רעשי הרקע המכניים שליוו אותנו – מדובר בצלילים דקים באופיים, שאמנם נשמעים דחוסים ומרחוקים יותר מקול הדובר, אבל כאלו שאי אפשר שלא להבחין בהם. קרבתו הפיזית של המיקרופון למקלדת אשמה בכך מן הסתם, לצד רעידות יד טיפוסיות על גוף המקלדת, אם כי לטעמנו זרוע למיקרופון יכולה לפתור חלק נרחב מרעשי הרקע הללו. בהתחשב בקולניות המוגזמת שהמקלדת מציעה בעת ההקלדה, מדובר בתוצאות טובות אבל רחוקות מלהיות אידיאליות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply