סקירת wisebuy - מדפסת HP DeskJet Ink Advantage 5275 M2U76C
- מחיר נגיש
- קטנת מימדים
- חיבור מהיר וישיר לסמארטפון
- ראשי דיו מקוריים לא יקרים
- מסך מגע דובר עברית התומך בהחלקת אצבע
- כבל USB לא כלול
- זמן התקנה ארוך מאוד
- מגש עם כמות דפים קטנה
- בהדפסה אלחוטית המסמך עובר דרך שרתים שונים – בעיית פרטיות
- בעיות קישוריות WIFI עם מכשירים ומחשבים מבוססי חלונות
נוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)את ה-5275 מתפעלים אך ורק דרך מסך המגע (2.2 אינץ', מונוכרום) דובר העברית הממוקם במרכז המדפסת, ולאלו שמורגלים לעבוד עם כפתורים צפויה אכזבה. עם זאת, המסך עצמו נוח וברור, הוא תומך בהחלקת אצבע כמו בסמארטפון, אך הוא יהיה קטן לבעלי אצבעות גדולות. בהמשך לכך שהמדפסת תומכת בהדפסה אלחוטית, לא ניתן למצוא כניסת USB או חיבור כרטיסי זיכרון להדפסה ישירה מהתקנים אלו, אך חיבור ה-WIFI והאפליקציה של HP מספקים חלופה טובה לאלו.
מגירת הדפים להדפסה היוותה בעיה – אומנם עפ"י החברה ניתן להזין עד 100 דפי A4, אך בפועל מצאנו את עצמנו מטעינים עוד ועוד דפים, כך שנראה שהמספר 100 קצת גדול ממה שקורה בפועל. גם המגירה עצמה אינה מעוצבת בחוכמה – היא יושבת על השולחן וקיים קושי להזיז אותה מבלי להזיז את כל המדפסת. המדפסת תומכת בהדפסה בגדלי ובאיכות נייר שונים, כולל נייר לפיתוח תמונות (פוטו), אך השימוש העיקרי של המשתמש יהיה כאמור הדפסות פשוטות של מסמכים – גם בגלל האיכות הנמוכה של הדפסות צבעוניות וגם בגלל החיסכון בראשי דיו שלבטח יעניין את המשתמש.
לטובת צילום או סריקה של כמה דפים ניתן להשתמש במזין המסמכים הנמצא בראש המדפסת, כאשר הוא מריץ במהירות סבירה אך מדויקת את הדפים, והוא אינו מושך שני דפים ביחד כפי שלעיתים קורה במזין מסמכים, כאשר בסוף התהליך הדפים הסרוקים נערמים מתחת למגש העליון. נקודה לחיוב היא האפשרות לסרוק למחשב מסמכים בפורמט PDF או JPEG עפ"י בחירת המשתמש, והמדפסת שואלת כל פעם מחדש איזה סוג פורמט רצוי – נחמד.
סוגיית ההפעלה וההדלקה של המדפסת דורשת תשומת לב – משך הזמן מרגע הלחיצה על כפתור ההדלקה עד למכונתה לעבודה (הדפסה, סריקה או צילום) ארוך ומייגע – דקה שלמה רק כדי שהיא תהיה מוכנה לפעולה. עם זאת, ברגע שהיא מוכנה לפעולה, היא מבצעת את המשימות במהירות ללא עיכובים – כולל הזזת יחידת הסורק במגש הזכוכית (עד גודל A4) לנקודת ההתחלה.
נושא החיבורים (קווי ואלחוטי) דורשים תשומת לב מיוחדת: גם בשנת 2018, חברת HP, בדומה למתחרות שלה, לא מציידת את הערכה בכבל USB פשוט שעולה גרושים בכל מקום. חסרונו של כבל זה אינו מפתיע שכן כל המדפסות של HP מגיעות ללא כבל USB – זוהי מסורת של שנים. למזלנו, כבל כזה הושאל ממדפסת HP אחרת, ובכך החיבור למחשב היה קווי לחלוטין. כאן המקום להזכיר כי המדפסת דורשת התקנת דרייברים המלאים בתוכנות לא הכרחיות, ומזל שהיא מציעה דרייבר יחסית רזה לפונקציות פשוטות ולהגדרת המדפסת. עם זאת, משך זמן הורדת הדרייברים (הרזה והרגיל) היה ארוך מאד יחסית לגודלם (200-300 קילובייטים לשנייה בלבד, נבדק מכמה מחשבים בבתים שונים).
את קישוריות ה-WIFI של HP הכרנו משימוש אישי של מדפסת דומה בבית. האפליקציה (אנדרואיד ואפל) עובדת בצורה יפה וחלקה, כאשר במכשירי אנדרואיד ניתן להדפיס ישירות מאפליקציות כמו וורד, גוגל דוקס ועוד, תוך שמירה על עיצובים וגופנים כמו שמופיע במסמך המקור, מה שמוסיף לחווית השימוש הנוחה והשימושית. בנוסף, האפליקציה יכולה להסתנכרן עם לוח השנה, תמונות מהגלריה או כאלו המשותפות בענני גיבוי ובמיילים הארגונים להדפסה מהירה של חומרים. במכשיר האפל נדרשה מעט יותר התעסקות, בעקבות התקנת האפליקציה של HP והפעלת Apple AirPrint, חיבור ל-WIFI המקומי של המדפסת, חזרה לתמונה או למסמך, שליחתו להדפסה, מעבר מהיר על המסמך כיצד הוא יודפס (כמו "הצג לפני ההדפסה"), ורק אז המסמך ישלח להדפסה.
בעוד שבמכשירי האנדרואיד ואפל השונים קישוריות ה-WIFI עבדה למשי – התחברות מהירה, הגדרות הדפסה ברורות וכמובן הדפסה זריזה, החוויה דרך טאבלט ולפטופ מבוססי חלונות הייתה כושלת ומאכזבת. כבר בניסיון להתחבר לרשת האלחוטית של המדפסת נחלנו כישלון, כאשר גם איפוס הגדרות הרשת של המדפסת לא עזר - בשני המחשבים לא הצלחנו להתחבר לרשת האלחוטית ולהדפיס חומרים בצורה כזו. גם לאחר התקנת הדרייבר בשני המחשבים, ההתחברות בצורה אלחוטית לא הצליחה, ולבסוף וויתרנו על צורת חיבור זו. הפתרונות לבעיה זו היו - להדפיס את המסמך דרך הטלפון או להתחבר בצורה קווית למחשבים. לפי כך, אם ישנם משתמשים המעוניינים להדפיס אך ורק דרך WIFI באמצעות מחשב חלונות, איננו סבורים כלל כי זוהי המדפסת הרצויה.
נקודה שיש לציין לאחר קריאת ספר ההוראות לגבי הדפסה דרך האפליקציה – חברת HP מזכירה באופן מעורפל כי קיים סיכוי שמסמכים המועברים להדפסה דרך הרשת עלולים להגיע לגורמים אחרים (צד ג'), כך שאחריות על חומרי ההדפסה היא של המשתמש. ניתן לפרש הראה זו בכך ש-HP לא ממליצה להדפיס חומרים מסווגים או סודיים דרך חיבור אלחוטי, ומוטב לעשות זאת דרך חיבור פרטי וקווי.
ה-5275 מוגדרת כאמור כמדפסת ביתית – היא קטנה יחסית, נמוכה, קלה (5.41 ק"ג, אבל מי מזיז בכלל מדפסת?) ושקטה – גם במהלך הסריקה או הדפסה של דפים רבים היא שמרה על שקט יחסי, אם כי יש מדפסות שקטות ממנה. אגב סריקה, זו מתבצעת בפורמטים PDF,JPG,RAW ברזולוציה של עד 1200 DPI. תוצאותיה נאות בסריקת מסמכי מלל, אך איכותן יורדת כאשר משולבים צבעים או תמונות. עם זאת, התוצאות עדיין שמישות ונאות למדפסת מוזלת. האפשרות לסרוק בפורמט PDF מספר רב של מסמכים בו זמנית מקלה מאד על השימוש בסורק, ובכך מתקבל קובץ אחד גדול עם כמה דפים. אופציית הפקס (למי שעוד משתמש בו) מאפשרת ניהול דרך המחשב של קבלת הפקסים ושליחתם, אך דרוש כבל וכניסת טלפון. הפקס תומך בסריקה בצבע ברזולוציה של עד 300 DPI, ולו זיכרון של עד 100 עמודים. פעילותו הייתה סבירה – הסריקה הייתה מהירה אך עד לקבלת אישור שליחת הפקס עברו מספר דקות.
איכות ההדפסה
(45% מהציון הסופי)עם קבלת המדפסת למבחן, הציפיות לאיכות הדפסה לא היו גבוהות, וכך גם קרה בפועל. ה-5275 מדפיסה באופן מספק דפי מלל וכתבות, בעיקר בשחור, אך כאשר משלבים תמונות צבעוניות, איכות ההדפסה יורדת ומתקבלת תמונה באיכות סבירה אך נמוכה יחסית.
מהירות ההדפסה
(10% מהציון הסופי)חברת HP מוסרת כי במהלך הדפסה בשחור בלבד, המדפסת תפיק 10 דפים בדקה, בעוד שבהדפסה צבעונית המדפסת תפיק 7 דפים בדקה. במצב טיוטה (שחור) היא תפיק 20 עמודים לדקה, בצבעוני 17. במהלך הבדיקה, עם הדפסת דפי מלל כתובים בשחור, הדף הראשון יצא לאחר דקה ו-10 שניות לאחר לחיצה על כפתור ההדפסה והדלקת המדפסת, כאשר לאחר קבלת הפקודה במלואה, ההדפסה הפכה למהירה יותר, ובדפים לא עמוסים הקצב היה נאה מאד. דפים צבעוניים הקשו עליה (במצב מיטבי), אך במצב טיוטה היא המשיכה לשגר דפים בקצב נאה, אך לא תואם את הקצב המוצהר – רק 5 דפים באיכות טובה, ו14 באיכות טיוטה.
יעילות וצריכת מתכלים
(20% מהציון הסופי)כבר עם קבלת ראשי דיו התחלתיים בתוך האריזה, התפלאנו לראות כי הם מצליחים להפיק דפים מודפסים רבים – כ-35 דפי שחור לבן, ושתי תמונות בצבע בגודל A4. ראשי הדיו המותאמים למדפסת זו אינם שונים מראשי הדיו האחרים של סדרת ה-DESKJET האחרונה – מספרם 652 גם לשחור וגם לצבעוני, הם זולים, נגישים וזמינים כמעט בכל חנות או אתר לממכר ראשי דיו ומדפסות. על אריזתם מוצהרת כמות הדפים: 200 דפים לצבעוני, 360 לשחור לבן.
עם התרוקנות הראשים המקוריים, ניתן להגיד שכמעט והצלחנו להגיע לכמות המוצהרת, כאשר הדפסנו בעיקר בהגדרות ברירת המחדל במחשב – איכות רגילה (לא טיוטה ולא מיטבי). סה"כ הודפסו במדפסת (גם דרך המחשב וגם דרך האפליקציה לניידים): 184 דפים בצבעוני, 342 דפי מלל בשחור – תוצאה נאה, אם מתחשבים בכך שלא שיחקנו עם הגדרות ההדפסה במכשיר החכם. ניתן לצפות לתוצאות טובות יותר עם הגדרת ההדפסה למצב טיוטה, ובה ראשי הדיו מדפיסים בצורה חסכונית אך ברורה עדיין.