סקירת wisebuy - מסך מחשב AOC G2460PF
- זמן תגובה של ms1 וקצב ריענון של 144Hz – אידיאלי לגיימרים
- בהירות עוצמתית
- מסתובב בצורה אנכית ולגובה
- חיבורים מגוונים
- מחיר נגיש, יחסית למסך גיימינג
- פאנל TN עם טווח צבעים מוגבל
- תצוגת p1080 בלבד
- רמקולים מובנים סבירים
- נראות פלסטיקית
איכות התמונה
(70% מהציון הסופי)מסך ה-LED צויד בפאנל TN שסיפק תוצאות בינוניות למדי. חשוב לזכור שטווחי הצבעים כאן די מצומצמים ולא מסוגלים לצלוח לאיכויות הגבוהות של פאנל ה-IPS המשובח, אלא שחשוב לזכור שמעצבים, עורכי וידאו וכל אדם העוסק בתחום הגרפיקה הממוחשבת, ממילא לא יבחר במסך שכזה. יחס ניגודיות מקובל של 1:1000 תואם לדרישות הגיימר הממוצע והציע מרווח מספק בין גווני הקצה של הלבן והשחור, עם פירוט סביר בגוונים השחורים שהועילה בעיקר בצפייה בסדרות. תצוגת p1080 היא הרזולוציה המקסימלית שניתן לקבל, נתון מעט מאכזב בהתחשב בגל מסכי ה-K4 ששוטף אותנו, אם כי חשוב לזכור שכיום הסכום הנדרש על מסכים שכאלו כמעט כפול ממחירו של ה-G2460PF.
נוחות השימוש
(30% מהציון הסופי)התקנת מסך ה-24 אינץ' ארכה לא יותר מרבע שעה. הוא תפס יותר מקום על המשרד מקודמו אבל מידותיו, (56.5 ס"מ רוחב, 52 ס"מ גובה מקסימלי, 24.4 ס"מ עומק) לא מגושמות מדי בכדי לפנות לו מקום מיוחד מהרגיל. הנראות בינונית למדי; השוליים אמנם מתכתיים ומוברשים בצורה נאה אבל המעמד מאוד פשוט, הכפתורים מעבירים הרגשה סטנדרטית למדי והפס האדום שמתחת ללוגו לא קנה אותנו במיוחד, למרות שמדובר בעניין של טעם מן הסתם. היינו גם שמחים לשוליים פחות רחבים (בערך 2 ס"מ לכל כיוון), בטח לעומת מסך אולטרה-דק שהוחלף על ידו. לזכותו של ה-G2460PF שהוא מעולם לא התיימר לבלוט בתחרות היופי, כך שהעדפנו לשפוט אותו על סמך ביצועיו.
עם המסך, במארז סופקו כל הכבלים הנדרשים ואפילו יותר: DisplayPort, HDMI, VGA, כבל אוזניות 3.5 מ"מ – כולם היו בקופסה וכל הכבוד ל-AOC שלא התקמצנו על שום כבל שעלול היה להיות חסר למשתמש, בניגוד להמון יצרניות מתחרות שמסתפקות במינימום ההכרחי בלבד. עוד עניין שאהבנו בשלב ההתקנה: המסך נטול ספק כוח מלבני ומכוער שיש להניח ברצפה או על השולחן. במקרה זה הוא שולב בתוך המסך, מה שאמנם מוסיף למסך כמה קילוגרמים נוספים (6.5 ק"ג) אבל אישית תמיד נעדיף את הפתרון האסתטי, בכל הנוגע למסכים לפחות. במארז צורף גם אוחזן פלסטיק אדום, מעין צבת המתלבשת על צוואר העמדה, דרכה מעבירים את הכבלים שחוברו למסך – פתרון נחמד לאיסוף חוטים מפוזרים.
מיד לאחר ההתקנה הראשונית הדבר המיידי שנחשף בפנינו הוא מסך בוהק במיוחד ורמת בהירות של 350cd/m² התגלתה כהרבה יותר מצרכי המשתמש הממוצע, אם כי עבור גיימינג יהיו שיגידו שמדובר במינימום הכרחי. ממשק התפריט קל לניווט, המנוהל באמצעות ארבעה כפתורים בתחתית המסך, ובעלי אוריינטציה טכנולוגית מינימלית יבינו מיד כיצד העניינים עובדים. האפשרויות הברורות מאליהן שם: קביעת שפה, רמת בהירות, ניגודיות, מצב חיסכון באנרגיה, הגדרת חום הצבעים, משחקי RGB, כיוונון המסך, מעבר למצב גיימינג המאפשר גם התאמה אישית ועוד. כאמור, הערכים היחידים שהיינו חייבים לשנות היו הבהירות והניגודיות – כשלא היה מספיק דגש על הגוונים הכהים במסך ונוכחותן נבלעה.
היציאות שמאחורי המסך מגוונות ובאמת גמישות לכל שימוש אפשרי: DP, DVI (Dual-Link), HDMI,VGA , ולא פחות מ-4 כניסות USB עומדות לטובת המשתמש, כששתיים מהן ממוקמים בצד המסך וחשופות בצורה נוחה יותר.
באשר לזוויות הצפייה, ניתן לבצע במסך הטיה צדדית, סיבוב מסך למצב אנכי, הגבהה בכ-13 ס"מ וכן ניתן לתלות אותו על קיר, בתקן VESA (100X100 מ"מ). קביעת גבהים שונים והסיבובים על צירו עבדו מעולה – לא צריך להפעיל כוח חזק מדי ומצד שני לא צריך להילחם במתקן כדי לקבל את זווית הצפייה המיוחלת שתתאים בדיוק לנו.
גם זוג רמקולים הצליחו AOC לשלב במסך, אבל לא היינו בונים עליהם. הם מאוד חלשים (2W כל אחד) ואיכותם לא קרובה אפילו במעט לדרישות השחקן הממוצע, שלוודאי יעדיף להשתמש באוזניות גיימינג מקצועיות או ברמקולים משובחים. למשתמש הסביר זה אולי יספיק אבל מכיוון שהמסך מלכתחילה לא פונה אליו, לא ברורה ההחלטה לשלב רמקולים כה גנריים במסך מחשב שמתיימר לפנות לקהל הגיימרים התובעני.