חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מסך מחשב Asus ProArt PA279CV אסוס
מותג: Asus, Asus
גודל מסך: 27 אינטש
High Definition: 4K
רזולוציה מקסימלית: 3840x2160
סוג פאנל: IPS
קצב רענון: 60 Hz
זמן תגובה: 5 מילי שניה
בהירות: 350 cd/m²
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 2,539 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מסך מחשב Asus ProArt PA279CV אסוס

לירן עבדי | 19.02.2025
הטוב
  • מאפשר טעינה ב-USB-C בהספק 65 וואט
  • ארגונומיה רחבה ושימושית
  • תצוגה חדה, צבעים מלאים
  • שופע במחברי USB
הרע
  • בהירות סטנדרטית שמתקשה להתמודד עם השתקפויות
  • המסך לא נתמך על ידי תוכנה
  • קצב ריענון 60 הרץ בלבד
בשורה התחתונה
מסך ה-PA279CV הוא כלי יעיל בידי מעצבים גרפיים ועורכי וידאו. הוא מצויד במצבי תמונה מקצועיים, בורך בארגונומיה נאה ואוסף המחברים העשיר שלו מאפשר לא רק לחבר אליו התקנים חיצוניים, אלא גם להטעין את הלפטופ במקביל. יש לו כמה חסרונות פחות מלהיבים, ביניהם קצב ריענון בתדר 60 הרץ בלבד ובעיות השתקפות חוזרות – אבל אם נסכם את תקופת הבדיקה שלנו עם המסך של Asus, שכללה בעיקר עריכת תמונות וסרטונים קצרים, ה-PA279CV עמד במשימה.
הקדמה

ה-ProArt Display PA279CV מבית Asus הוא מסך מחשב המיועד לעיצוב. גודלו 27 אינץ' הוא מצויד בפאנל IPS, רזולוציה 4K, קצב ריענון בתדר 60 הרץ ומרחב צבעים  100%sRGB ותמיכה ב-HDR10. עוד במסך: מצבי תמונה מקצועיים, ארגונומיה נאה ואוסף מחברים.

סוג פאנל למסך LCD. מסכים עם פאנל כזה הם איכותיים במיוחד והיקרים ביותר. הם מציגים זויות צפייה מעולות ודיוק צבע אופטימלי, ומתאימים לגרפיקאים מקצועיים שזקוקים לטוב ביותר. זמן התגובה שלהם לא מהיר כמו האחרים, אך מסכים כאלה לא נועדו מלכתחילה למשחק ווידיאו (למרות שהם יכולים להתמודד היטב גם איתם).
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. ניתן אמנם לשנות את הרזולוציה דרך מערכת ההפעלה, אך לכל מסך ישנה הרזולוציה הטבעית שלו בה הוא נראה במיטבו ורצוי לבחור בה. כדאי לזכור עם זאת שרזולוציה גבוהה במסך גדול פרושה גודל טקסט קטן, לכן מי שמעוניין בתצוגה גדולה מאוד יבחר ברזולוציה יחסית נמוכה, או במסך פחות גדול שמסתפק ברזולוציה נמוכה.גיימרים שמעוניינים לשחק במשחקים כבדים עם רזולוציות גבוהות יזדקקו גם לכרטיס גרפי חזק שיוכל לתמוך ברזולוציות אלו.

איכות התמונה

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

המפרט מרשים על הנייר: תצוגת 4K על פני 27 אינץ' המצויד בפאנל IPS אמורים לספק איכות תמונה נהדרת. בפועל קשה להתאכזב מהמסך; עושר גוונים, זוויות צפייה מרובות וטקסטים חדים כתער – כל התכונות הרצויות תמצאו כאן. ה-PA279CV אמנם מיועד למשימות מקצועיות אבל שירת אותנו מצוין גם כמסך משרדי למשימות פשוטות וגם בערב, כשצפינו בו בסדרות בדיסני+.


Asus ProArt PA279CV: גוונים מדויקים והמון USB


קצב הריענון כאן סטנדרטי בלבד, כלומר 60 הרץ – וממסך מקצועי שכזה היינו מעדיפים ליהנות מתדר מעט יותר גבוה, אולי 75 או אפילו 100 הרץ, כדי ליהנות מחוויית השיטוט החלקה. עוצמת הבהירות המקסימלית עומדת על 350cd/㎡, שזה אמנם מספק כשמשלבים אותו במשרד סטנדרטי שמואר היטב – אבל עדיין עלול לעשות לכם חיים קשים בבקרים בהירים במיוחד, כשמתמקדים באזור מסוים במסך ואפקט ההשתקפות בלתי נמנע.

סוג פאנל למסך LCD. מסכים עם פאנל כזה הם איכותיים במיוחד והיקרים ביותר. הם מציגים זויות צפייה מעולות ודיוק צבע אופטימלי, ומתאימים לגרפיקאים מקצועיים שזקוקים לטוב ביותר. זמן התגובה שלהם לא מהיר כמו האחרים, אך מסכים כאלה לא נועדו מלכתחילה למשחק ווידיאו (למרות שהם יכולים להתמודד היטב גם איתם).
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

גיימינג ועריכה גרפית

(35% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

כיאה לסדרת ה-ProArt, המסך שלפנינו מיועד ליוצרי תוכן, גרפיקאים ושאר עורכים שמתעסקים עם תכנים ויזואליים, בין אם זה תמונות או וידאו. מרחבי הצבעים  100%Rec.709 ו-100%sRGB מספקים את הצורך המקצועי בהתאם. דיוק הצבע של המסך עומד על ∆E < 2, ערך שמבטא כמה שונה עלול להיות ההבדל בין הגוון המוצג לעין לבין גוון ה-input המקורי, מה שנקרא "כוונת המשורר". כאמור, כאן הערך עומד על 2, שנחשב להבדל מזערי עד כדי לא מורגש בין הרצוי למצוי. אגב, כל ערך מעל 2 מתחיל להצביע על הבדלי גוונים שעין אנושית יכולה להבחין ביניהם בבירור.


Asus ProArt PA279CV: גוונים מדויקים והמון USB

Asus ProArt PA279CV: גוונים מדויקים והמון USB


בתפריט ה-OSD ניתן להחליף בין מצבי תמונה, בהתאם לצורך כמובן, בין אם זה sRGB עבור תכנים המיועדים לרשת, Rec. 709 או DCI-P3 לעריכות וידאו, למשל. יש גם עוד כמה מצבי תצוגה שתואמת לשימוש נישתי יותר במסך כמו DICOM עבור צפייה בצילומים רפואיים או Reading שמפחיתה אור כחול ומקלה על קריאת מסמכים, מן הסתם. עוד עניין נחמד, שמכונה QuickFit Virtual Scale על ידי היצרנית: ניתן לשלב מעל המסך מסגרת בגודל A4 או B5 בממדיהם המקוריים. אז נכון, זה לא משהו שאי-אפשר לדמות דרך כל תוכנת עריכה גרפית כמו פוטושופ או אילוסטרייטור, אבל יש משהו נוח וקליל יותר בלנסות להתאים מסמך או תמונה לדף סטנדרטי מבלי להיכנס בכל פעם לתוכנת עריכה כבדה.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-PA279CV משרדי להחריד ותשכחו מעיטורים ססגוניים או עיצוב בולט בנוף. גם המעמד המרובע המשמים לא יסיט מבטים. לפחות בהמשך שלו יש חור לשילוב כבלים. המסך כבד מאוד; הוא שוקל כמעט 9 ק"ג, רמז לכך שהספק שולב בתוך יחידת המסך ולא השתלב במסגרת הכבל שמתחבר חשמל – ועדיין מדובר במשקל עודף במיוחד, אפילו בקטגוריית ה-27 אינץ'. השוליים בצדדים לא דקיקים אבל גם לא מהעבים שפגשנו; סביבות 7 מ"מ.


Asus ProArt PA279CV: גוונים מדויקים והמון USB


המסך ארגונומי למדי; הוא מציע הטיה של 35 מעלות קדימה ו-5 מעלות לאחור, סיבוב נדיב של 45 מעלות לכל צד, סיבוב סביב צירו עד 90 מעלות והגבהת מסך של עד 15 ס"מ נוספים. כמקובל, ניתן גם להתקין את המסך על קיר, זרוע וכו' – בתקן VESA 100 מ"מ. הארגונומיה המרובה מעניקה למסך וורסטיליות שימוש מצוינת; בין אם זה כשרצינו לסובב את המסך לקולגה שיושב לצידנו, לכתוב קוד בתצוגת Portrait או להטות מעט את המסך כדי להימנע מקרני השמש, ה-PA279CV הוכיח כמה ארגונומיה "משוחררת" יכולה להקל עלינו ולהפוך את המסך לנוח מאוד בשימוש יום-יומי, בעיקר כשהדרישות השתנו מרגע לרגע.

Asus ProArt PA279CV: גוונים מדויקים והמון USB

מבחינת חיבורים, ה-PA279CV כולל יציאת DP בגרסה 1.2, צמד מחברי HDMI בגרסה 2.0 וכן USB-C שגם מאפשר להעביר אליו וידאו (DP Alt Mode) – החיבור האידיאלי לבעלי לפטופ עם מחבר תומך גם כן. לשמחתנו, המסך שופע במחברי USB: לא פחות מארבעה מחברי USB 3.2 Gen 1 בתצורת USB-A שולבו כאן, שניים מהם בצד שמאפשרים גישה נוחה יותר לחיבור התקנים שונים כמו דיסק-און-קי או מקלט עכבר אלחוטי. ישנה גם יציאת USB-C לטעינה בהספק 65 וואט, עוד יתרון חשוב לבעלי לפטופ ובשורה התחתונה אפשר להטעין את הנייד במקביל לשימוש במסך.

Asus ProArt PA279CV: גוונים מדויקים והמון USB

נקנח עם שתי תכונות אחרונות, אחת שחיבבנו והשנייה פחות. נתחיל עם החיובי: יש למסך צמד ספיקרים בהספק 2 וואט כל אחד והשימושיות שלהם התגלתה כטובה לצרכים בסיסיים בלבד; האזנה להקלטות ווטסאפ וצפייה בהדרכה ביוטיוב כדי ליצור אפקט מסוים - וממש לא מעבר לזה. זה אולי לא נשמע כמו בונוס גדול מדי, אבל דווקא בגלל אותם צרכים יום-יומיים, הרמקולים הוכיחו את עצמם כיעילים מאוד. בצד השני של החוויה, ה-PA279CV לא מציע שום פתרון תוכנה ואין אף עזר מבית Asus שאפשר להתקין במחשב – די מוזר בהתחשב בזה שהמסך שלפנינו פונה לקהל מקצועי.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply