סקירת wisebuy - שעון חכם Huawei Watch וואווי
- עיצוב נאה
- קל לתפעול
- מסך מצוין
- ממשק מבלבל
- חיי סוללה לא צפויים
- לעיתים איטי
הדור הזה של שעונים חכמים הוא לטעמנו הדור הראשון שבו באמת אפשר לומר שמחשוב לביש הוא דבר שימושי ולא מיועד רק למאמצים המוקדמים. היכולת לקבל את כל האינפורמציה ואף לענות להודעות ישירות מפרק כף היד, וזאת בלי להרים את הטלפון, הופכת את השעון החכם של וואווי לפתרון טוב לאלה שמקבלים אינספור התראות ואוהבים את זה. למי מכם שלא אוהבים שמטרידים אותו בכל החזיתות, אין הרבה טעם בלהחזיק צעצוע יקר שכזה.
מחשוב לביש הפך בשנה האחרונה לטרנד בולט עם שעונים חכמים המגיעים ממגוון חברות, ועכשיו וואווי הסינית מציעה את הדגם שלה לשעון חכם הפועל על מערכת ההפעלה של גוגל - android wear. מערכת ההפעלה החדשה למדי מאפשרת לשקף תוכן מהסמארטפון ישירות לשעון, ובכך תאורטית לחסוך את הצורך להוציא את המכשיר מהכיס בכל רגע כדי לראות מי רוצה לדבר אתכם.
Huawei, כמו חברות אחרות המייצרות שעונים שכאלה, הבינו שכדי שהמכשיר יכנס לשוק הוא חייב לפנות לקהל רחב ביותר, ולכן עיצובו הפך עגול והוא נראה כמו שעון אמיתי לכל דבר. יחד עם חיבור Wi Fi מובנה והיכולת לתפקד במידה מסוימת כעצמאי, השעון החכם של וואווי נראה מבטיח.
נוחות השימוש
(40% מהציון הסופי)השאלה הראשונה שעולה לראש היא מה עושים עם זה? השעונים החכמים החדשים מאפשרים לא רק לקבל התראות מהסמארטפון על הודעות, אימיילים ושיחות שמתקבלות בטלפון, אלא להשיב דרך פקודה קולית ישר מהשעון. מערכת הזיהוי הקולי המובנית באנדרואיד היא זו שאחראית על פענוח הקול שלכם, והיא אכן עובדת היטב אם כי לא בצורה מושלמת.
מערכת ההפעלה המובנית היא Android Wear והמכשיר ניתן להפעלה דרך מכשירים עם אנדרואיד 4.4 ומעלה ואייפון עם iOS 8.2 ומעלה, אך מבדיקתנו עולה כי השעון הזה ספציפית אינו עובד כראוי עם האייפון.
אותה מערכת הפעלה המובנית במכשיר מתממשקת אל הסמארטפון ומתפקדת כשלוחה מרוחקת של המכשיר שבכיסכם. כשהמכשיר מחובר, כל ההתראות יופיעו בסמארטפון ובשעון, ולמשל קריאה של הודעת וואטס אפ בשעון, אינה נחשבת עבור הסמארטפון והצד השני יראה זאת כאילו לא ראיתם את ההודעה, ויהיה עליכם לפתוח את האפליקציה בטלפון כדי לעשות זאת.
ככל שהשתמשנו בשעון, כך התחזקה ההרגשה שמדובר יותר בגרסת בטא מאשר מוצר מוגמר. מהירות המכשיר אינה יציבה והממשק מבלבל ביותר, ומצאנו עצמנו מתקשים לזכור אם צריך להחליק את האצבע למטה למעלה ימינה או שמאלה. חוסר הביטחון הזה להחליק את האצבע נובע בין השאר מהעובדה שברגע שקראתם הודעה כלשהי והחלקתם אותה הלאה כדי שלא תופיע יותר על המסך הראשי, היא תיעלם לעד. זאת לעומת סמארטפון שבו אפשר לשוב אל האפליקציה ולעיין בין ההודעות השונות, כל מה שנדחף אל השעון הוא חד פעמי ופה נבדל השעון מהסמארטפון. הוא מכשיר לדחיפת התראות והודעות, לא מכשיר לצריכת תוכן של ממש. הוא מתפקד כמעין שופר עגול ואלגנטי לסמארטפון ולא מחליף אותו בשום צורה.
השעון של וואווי מכיל מסך מסוג AMOLED בגודל 1.4 אינץ' שלו רזולוציה טובה של 400X400 פיקסלים, כשבהירות המסך גבוהה ביותר. ניתן לברור בין חמישה מצבי בהירות, כשישנו מצב המגביר זמנית את הבהירות המקסימלית כך שאם אתם תחת שמש חזקה תוכלו לראות היטב. מהצד השני, הבהירות המינימלית גבוהה מדי. בכך אם תרצו לנהוג בחושך או סתם להיכנס לחדר חשוך, תגלו שאתם כמעט תמיד חייבים לכבות את המסך כדי שלא יסנוור אתכם. את הכיבוי עושים באמצעות לחיצה כפולה על הכפתור הפיזי היחידי במכשיר, אך הדבר הראשון שהשעון של וואווי עושה כשמכבים את המסך הוא להדליק את המסך שוב עם הודעה על איך להדליק את המסך. כמו כן, השליטה הכללית בבהירות לא נוחה כמו בסמארטפון, אלא צריך לנווט דרך כל מיני תפריטים איטיים כדי לשנות אותה.
גולת הכותרת כאן היא פני השעון הניתנים להחלפה. מדובר בתצוגה עצמה המחקה את המראה של השעון המכני הקלאסי, או דווקא את שעון הקסיו שקיבלתם בבר המצווה. ניתן לבחור מתוך מגוון רחב מאוד של עיצובים, חלקם אפילו של מעצבים מוכרים, וחלקם סתם פרקטיים. אנחנו למשל השתמשנו בוואטץ' פייס שיש בו תחזית מזג אוויר המוצגת כל הזמן. אחרים יכולים לשים מעקב קבוע אחר פעילות גופנית, או עיצוב אחר קלאסי יותר אם סתם בא לכם משהו מפואר. בנוסף ניתן להציג מידע כמו כמות הצעדים שצעדתם באותו יום, מד סוללה של השעון ושל הסמארטפון וכמובן את התאריך.
ההתאמה האישית והיכולת להחליף את מראה השעון ברגע, הופכת אותו ממוצר שעיקרו טכנולוגי, לכזה שראוי למי שהאופנה והמראה חשובים לו. להבדיל מהשעונים הישנים שהיו נפוצים בשוק, השעון של וואווי אינו כבד ולא מורגש במיוחד, בהחלט לא בהשוואה לשעונים רגילים. הוא מגיע במגוון רצועות כשישנו מנגנון החלפה מהיר מובנה ברצועות הייעודיות מהחברה.
יישומים ומולטימדיה
(25% מהציון הסופי)בסופו של דבר אתם שואלים את עצמכם מה כבר יש לעשות עם שעון חכם. זה דיי בולט כרגע שהשוק עוד תוהה עם עצמו מה עושים עם הממשק הזה. חברות כמו B&H - חנות האלקטרוניקה המפורסמת מניו יורק, הוציאה אפליקציה שמאפשרת לקנות ישירות מהשעון מוצרים במאות דולרים. מנגד יש אפליקציה של רשימת קניות רגילה שפשוט מופיעה על היד. אבל למעשה כל אפליקציה שדרשה יותר מפעולה פשוטה ובסיסית כדי לפעול, שלחה אותנו להשלים את המטלה בסמארטפון, מה שמוריד במקצת מהיעילות של מכשיר לביש.
השעון העמיד במים לפי תקן IP67, מכיל חיבור ווי פיי ובלוטות' מובנה כך שניתן להתחבר לראוטר הביתי מבלי לשאוב את האינטרנט מהסמארטפון. בנוסף זה מאפשר להשתמש בשעון כיחידה עצמאית במידה כלשהי. עם זאת, בשעון מובנה טיימר המכבה את הוויפיי כל 120 דקות במטרה לחסוך בסוללה.
הספורטאים שביניכם ישמחו לדעת שבדגם הזה ישנו מד דופק עם חיישן כפול אך קשה לנו לומר שהוא מספק תוצאה לגיטימית שכן, כל פעם שמדדנו יצאה תוצאה שונה בכעשרים פעימות לדקה. אז או שאנחנו צריכים עזרה רפואית דחופה או שיש כאן בעיה בחיישן.
בנוסף למד הדופק, השעון מסוגל לעקוב אחרי הפעילות הגופנית שלכם. הוא יציג כמה צעדתם, כמה מדרגות עליתם וכן הלאה. מצד שני, מד הצעדים זיהה את הנסיעה על האופנוע או ברכב כהליכה לכל דבר כך שתמיד תעמדו ביעדי הכושר הבלתי אפשריים שלכם. אתם יודעים, כי זה שקר.
משך פעולת סוללה
(20% מהציון הסופי)חיי הסוללה היו מגוונים כמו פני השעון שניתן להגדיר במכשיר. לפעמים הגענו ל-20 אחוז סוללה מה שגורם לווי פיי להיסגר כבר ב-20 בערב. לפעמים נשארנו עם 45 אחוז סוללה ב-2 בבוקר. לטעמנו חוסר הביטחון בסוללה הופך את השימוש לבעייתי למדי.
ישנה נגזרת משמעותית נוספת לבהירות המסך והיא הסוללה. כדי למנוע צריכת יתר, לכל Watch Face ישנם שני מצבים – רגיל ו-Ambient. המצב השני מציג רק את המינימום הנדרש כדי שתוכלו לראות מה השעה בבהירות המינימלית. לשעון יש מנגנון המזהה תנועה ומאפשר לעבור בין המצבים על ידי הטיית היד. כך לפחות הם טוענים, בפועל המסך נדלק כל הזמן ובלי קשר לאיזה תנועה אתם עושים. אך החלק הבעייתי ביותר הוא שגם אם הפונקציה הזו כבויה, המסך עדיין נדלק במה שנראה כמו תבנית אקראית ומעבר לכך שזה מסתכל, זה מבזבז את הסוללה לחינם.
אי היכולת לצפות מראש כיצד המכשיר יתנהג והאם הוא יעמוד לצדכם במהלך יום העבודה, משרה חוסר בטחון בשעון כמוצר נלווה אמיתי כמו סמארטפון. מצד שני, הטעינה מהירה מאוד. תוך שעה וחצי אפשר לטעון את המכשיר אך המטען עובד על מגע ישר בין ארבעה פינים קפיציים שאמורים להתיישב במדויק תחת השעון – משהו שממש לא קורה, זאת לעומת המתחרים המשתמשים בהשראה חשמלית אלחוטית שבה מניחים את המכשיר על התחנה וזהו.
עמידות ואיכות הבנייה
(15% מהציון הסופי)ניכר שגם וואווי אימצה את הגישה שבה השעונים החכמים הם מוצר אופנתי שכן רמת הגימור, שלא נאמר של האריזה המפוארת, מקנה תחושה שמדובר בשעון פאר ברמה גבוהה ולא צעצוע טכנולוגי. הדגם שבדקנו הגיע עם רצועת עור אלגנטית כשגוף השעון עשוי מתכת כשחלקה בגימור מראה וחלקה גימור מט. אחרי מספר ימים התאכזבנו לגלות שריטות על הכתר העליון בשעון, משהו שהיה סביר לו היינו עובדים בעבודה פיזית, אך פחות הגיוני לאלו שיושבים במשרד. עם זאת, הכתר מגן על המסך וזה החלק החשוב כאן.