חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Asus X302L: אל תסתכל בקנקן

אורי הראל | 16.06.2015
הטוב
  • ביצועים טובים כל עוד מחובר לחשמל
  • מסך בהיר וצבעוני
  • איכות סאונד טובה מאוד
הרע
  • חיי סוללה קצרים
  • מקלדת נוקשה
בשורה התחתונה

ה-X302L הוא מחשב בעל ביצועים טובים לכאורה, אך יש לו מספר כשלים שמונעים ממנו להיות מחשב מנצח. המקלדת הנוקשה והצורך להיות צמודים למטען, הן בשל חיי הסוללה הקצרים והן בשל רמת הביצועים היורדת ככל שאחוזי הסוללה יורדים אף הם, מעיקים על השימוש ולכן אנו ממליצים עליו למשתמשים שאין להם מקום למחשב שולחני ולאלו שעושים שימוש מועט במקלדת ובעיקר מייעדים אותו לצפייה בסרטים ואולי אף עריכת וידאו. הוא אינו מתאים לסטודנטים אשר מתעדים לכתוב עבודות וסיכומים ולא לאנשי עסקים הזקוקים לחיי סוללה ארוכים.

הקדמה

ליין ה-X של Asus מיועד למשתמשים בינוניים וסבירים המחפשים מחשב חזק אך לא מעוניינים לשלם מחיר פרימיום. ה-X302LJ מגיע עם מראה בנאלי וחומרה מרשימה הכוללת מעבד Broadwell - הסדרה האחרונה של Intel - וכן כרטיס גרפי מבית nVidia Geforce 920M. מבחינת זיכרון יש לו 8 ג'יגהבייט RAM וניתן להזמין אותו במגוון תצורות אחסון הכוללות גם דיסקים קשיחים מגנטיים וגם כאלו העושים שימוש בטכנולוגיית SSD. מערכת ההפעלה שלו היא Windows 8.1 עם אפשרות שדרוג ל-Windows 10 כאשר זו תהיה זמינה.

כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
רצף של 8 ביטים סמוכים, שמופעלים כיחידה אחת על ידי המחשב.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

בתוך ה- Asus x302Lתמצאו חומרה חזקה יחסית למחשב נייד, כמו זיכרון RAM של 8 ג'יגהבייט לצד מעבד אינטל i7-5500u מסדרת Broadwell הפועל במהירות 2.4GHZ וכרטיס גרפי Geforce 920m של nVidia. המעבד אמור להפחית את צריכת החשמל של המחשב בהשוואה למעבדים מהדור הקודם וכן להציג ביצועים משופרים במיוחד בהצגת תכנים ב-4K.

זמן העלייה של המערכת מכיבוי עמד על פחות משתי דקות וזאת עם כונן קשיח סטנדרטי. מי שמוכן להשקיע, יכול להזמין את המחשב עם כונן SSD שלו זמן תגובה מהיר משמעותית. למרות הכונן הרגיל, ה-X302L יצא ממצב שינה למצב עבודה מלאה תוך 3 שניות.

Asus X302L

כל עוד עבדנו עם חיבור לחשמל המחשב התמודד היטב בגלישה מרובת לשוניות. יחד עם זאת, כאשר התנתקנו מרשת החשמל ואחוזי הסוללה ירדו חווינו תקיעות וקפיאות מפעם לפעם וביצועי המחשב נחלשו באופן משמעותי. ניגון וידאו ב-Youtube עבד טוב מאוד, אך הסרטונים המופעלים אוטומטית בפיד ה-Facebook קרטעו וקפצו. עבודה על גליונות אלקטרוניים ומעבדי תמלילים הייתה רציפה וחלקה ללא בעיות כלל. היות והמחשב מצויד בחומרה חזקה יחסית החלטנו להעמיס עליו מעט יותר ולבדוק כיצד משחקים רצים עלי ולשם כך רתמנו את BioShock Infinite 3 החביב עלינו. כאשר הגדרנו את המשחק לרוץ באיכות מקסימלית ה-X302L התקשה מעט ולא סיפק תנועה חלקה, אך לא נתקלנו בקפיאות או איטיות משמעותית. על מנת לקבל תנועה חלקה היינו צריכים להוריד את רמת הפרטים והאיכות ובכך חווית המשחק נפגמה מעט.

רצינו לראות כיצד המחשב מתמודד עם קידוד ופענוח של קבצי וידאו. התקנו את תוכנת עריכת הווידאוPremiere Pro וייבאנו לתוכה קבצים שצולמו במצלמת GoPro המשתמשת בדחיסה גבוהה והופכת את מלאכת הפענוח של הקבצים לכבדה וקשה. העבודה על הקבצים הייתה חלקה ומהירה, ללא קריסות או תקיעות בכלל ושטף עבודת העריכה היה מהנה וזורם. כמו כן, צפייה בסרטי ב-Full HD פעלה באופן חלק לחלוטין.

במבחן PCMARK 8 בתצורת Creative המחשב קיבל תוצאה סבירה של 1724. במבחן המובנה של Windows, קיבל המחשב 5.9.

כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
רצף של 8 ביטים סמוכים, שמופעלים כיחידה אחת על ידי המחשב.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ל-X302L מסך בגודל "13.3 ברזולוציה 1920X1080. התרשמנו לטובה מהחדות והניגודיות שלו והצבעים היו חיים ורווים עם נטיה קלה לצהוב. למסך פאנל IPS המאפשר צפייה גם מזווית של 178 מעלות כשהתמונה נראית זהה מכל צד. למרות הנטייה של חלק מהיצרניות לשים גימור מבריק על המסך הגורם לצבעים לבלוט אך גם גורם להשתקפות, כאן הזכוכית היא בגימור מט המאפשר צפייה ללא השתקפות גם באור יום בוהק ושמשי.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

שטח העקיבה גדול למדי וכולו משמש גם ככפתור עכבר שמאלי. העקיבה עצמה לא מאוד מוצלחת והיינו צריכים להסתגל לעיכוב קל מהרגע בו הנחנו את האצבע על המשטח ועד שנקלטה התנועה או המחווה שרצינו לעשות. המקלדת של ה-X302L היא אחת המקלדות הנוקשות ביותר שהשתמשנו בהן מה שהפך את כתיבת הביקורת הזו למשימה ארוכה ולעתים מתסכלת. נוקשה במיוחד היה מקש הרווח, מה שגרם לחלק מהטקסטים שהקלדנו לאורך תקופת השימוש במחשב להראות כאילו נכתבו בגרמניה, היכן שמקובל ואף רצוי לחבר מלים בודדות לכדי ביטויים ארוכים ואף בלתי קיאים בעליל. כמו כן, שילובי מקשים היו בלתי נוחים, כמו לחיצה על Alt+Shift למעבר בין שפות שבדקה את התמדתנו.

מערכת הסאונד של ה-X302L טובה מאוד ובהאזנה למוזיקה מספקת צלילים מדויקים, צלולים וחזקים במידה שתרצו לרעיש את השכונה. יחד עם זאת, צפינו בסרטים ובסרטונים הרגשנו כי עוצמת הקול מספיקה בדיוק ליכולת השמיעה שלנו, והיינו שמחים לו היה לנו את הפוטנציאל להגביר עוד יותר במקרה ואנו נמצאים בסביבה רועשת.

Asus X302L

למחשב שלוש יציאות USB כשאחת מהן אף מאפשרת טעינת מכשיר אחר - כמו טלפון סלולרי או מצלמה - גם כאשר המסך סגור והמחשב במצב שינה. מלבד החיבורים הללו ל-X302L יש יציאת HDMI ו-VGA שגם הן ממקומות בצד השמאלי וחיבור רשת פיזי. בצד ימין נמצא גם חריץ לכרטיס SD וחריץ אבטחה אם אי פעם תרצו לקשור את המחשב לשולחן.

עיצוב ה-X302L סטנדרטי למדי והוא אינו מרשים למראה. החיפוי האחורי של המסך מגיע במספר צבעים והוא עשוי פלסטיק מחורץ כדוגמת תקליט. חלק המקלדת עשוי מתכת והוא בצבע כסוף ובעל גימור מוברש עדין.


בעובי של 2.56 סנטימטר ומשקל של 1.59 קילו, ה-X302L כמעט ולא היה מורגש בתוך תיק הצד. כמו כן, המטען המסופק איתו קטן משמעותית מהלבנה המסורתית.

Asus X302L

משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

התאכזבנו במידה רבה מביצועי הסוללה של ה-X302L והרגשנו כאילו אנחנו כל הזמן צריכים לחבר אותו מחדש למטען. מחזור אחד ללא טעינה לא ארך יותר משלוש שעות בשימושים פשוטים ועמד על שעתיים וחצי בשימוש בינוני עד כבד. הסוללה היא מסוג ליתיום-פולימר ולה שני תאים בלבד.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-X302L עשוי כולו פלסטיק אך לאחר מספר שבועות של שימוש נראה כי איכות הבניה שלו טובה מאוד ולא עושה רושם כי הוא עלול להתפרק או להתעקם. הפלסטיק עצמו מרגיש חזק ולא זול ועמיד בפני מכות קלות או נפילות מגובה נמוך.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply