סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia Lumia 930 נוקיה
- יכולות צילום משובחות
- תצוגה מרהיבה
- ביצועים טובים מאוד
- מערכת הפעלה בוסרית
- היעדר אפליקציות
- אין חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון
Lumia 930 הוא מכשיר מרשים שיקרוץ לאלו שקצו בנוף החדגוני שמציעות אנדרואיד ו-iOS. המצלמה שלו משובחת, הביצועים שלו מעולים ומגע אצבעות לא יותיר סימנים על זכוכית המסך שלו. חיי הסוללה שלו ארוכים והמסך מציע איכות תמונה נדירה. מערכת ההפעלה Windows Phone מציעה שימושיות שונה מהמערכות המקבילות, אך היעדרן של מספר אפליקציות חשובות יחד עם תחושה של מערכת הפעלה בוסרית מעט עלולה לפגום בחווית המשתמש.
Lumia 930 הוא שירת הברבור של Nokia, מעמודי התווך של תעשיית הסלולר העולמית, שלאחריו תהפוך להיות חטיבת המובייל של מיקרוסופט. כיאה למכשיר דגל, Nokia השתמשו במיטב הטכנולוגיה הזמינה היום לסמאטרפונים: מעבד Snapdragon 800 מבית Qualcomm עם ארבע ליבות, מאיץ גרפי Aderno 330 ו- 2GB של זיכרון RAM. המכשיר נטול חריץ לכרטיס זיכרון, אך יש לו אחסון פנימי בנפח של 32GB שעליו תוכלו לשמור שירים וכן תמונות מהמצלמה בעלת החיישן האימתני בגודל של 20 מגה פיקסל. מסך המכשיר בגודל 5 אינטש ברזולוציית Full HD 1920x1080, והוא עושה שימוש בטכנולוגית AMOLED. מערכת ההפעלה היא כמובן Windows Phone בגרסת 8.1.
איכות הקול ושמע
(15% מהציון הסופי)Lumia 930 מספק חווית שמע לא אחידה. כאשר ניהלנו שיחות תוך שימוש באפרכסת, שמענו את בני שיחנו בצורה ברורה, נקייה וחזקה ונהנינו מאוד מאיכות השמע. יחד עם זאת, כאשר עברנו לשימוש בדיבורית באמצעות הרמקול, איכות השמע הדרדרה במקצת.
האזנה למוזיקה דרך הרמקול הייתה טובה והצליל היה חד וצלול. מאידך, לא התרשמנו בעת האזנה למוזיקה אלטרנטיבית העושה שימוש נרחב בדיסטורשן, שגרר צרימות ועיוותים קלים. הרמקול הבודד ממוקם בתחתית גב המכשיר.
ה- Lumia 930 רוטט בצורה עדינה אך מורגשת, והצלחנו לא לפספס אף שיחה בזכות מנוע הרטט וכן בזכות עוצמת הצלצול הגבוהה.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)ל- Nokia Lumia 930 יש נוכחות חזקה, הן כשמסתכלים עליו והן כשמחזיקים אותו בכף היד. המלבניות של המכשיר מודגשת, אך הוא בפירוש אינו מכוער או מגושם, להיפך; הודות לקימורים העדינים של הפאנל האחורי והפינות מדובר במכשיר יפה-תואר במיוחד. שולי הזכוכית אף הם מקומרים ומוסיפים עוד לאלגנטיות של המכשיר. אנחנו קיבלנו את המכשיר לבדיקה בצבע שחור בגימור מט, אך ניתן לרכוש אותו גם בצבעים כתום, ירוק, זהב ולבן.
אורכו של הטלפון הוא 13.7 ס"מ, רוחבו 7.1 ס"מ ועוביו 9.8 מ"מ. המכשיר כבד קמעא ומשקלו 167 גרם. האחיזה נוחה מאוד והטלפון אינו מחליק מהיד הודות לחיפוי הפלסטיק של הפאנל האחורי ורצועת מתכת החובקת את היקף הטלפון. חשנו שניתן לתפעל אותו ביד אחת, אך זו לא היתה כוונתם של מעצבי המכשיר והוא נועד, כסמארטפונים רבים אחרים, לתפעול בשתי ידיים. גם כאשר ניהלנו שיחות ארוכות או שיחקנו במשחקים עתירי גרפיקה, לא הרגשנו בהתחממות כלל והיה נעים להחזיק אותו ביד.
ל- Lumia 930 יש נוכחות חזקה, המלבניות של המכשיר מודגשת, אך הודות לקימורים העדינים של הפאנל האחורי והפינות מדובר במכשיר יפה-תואר. הוא זמין במגוון צבעים
המסך של ה-Lumia 930 הוא אחד הטובים שראינו. הרזולוציה של מסך ה-AMOLED היא 1920x1080 וצפיפות הפיקסלים שלו היא 441 ppi. איכות התצוגה מרשימה במיוחד, והבהירות שלו גבוהה מאוד וניתן לצפות בו באור יום ללא שום סייג. המסך מתהדר בטכנולוגיית ClearBlack, שכפי שמרמז שמה היא מאפשרת למסך להציג שחור מוחלט. לעומת מכשירים רבים אחרים בהן השחור הוא כמעט שחור, מעין גוון בהיר יותר, ה-Lumia 930 מציג שחור עמוק ומרשים. תכונה זו מוסיפה לאלגנטיות של המכשיר מחד, ומסייעת לו להגיש תמונה בעלת ניגודיות מרשימה מאידך. בנוסף, התרשמנו לחיוב מהאפשרות לשלוט בפרופיל הצבע של המסך, כך שניתן לשנות את הצבעוניות וטמפרטורת הצבע לפי טעמנו. נקודה מרשימה נוספת היא שלא הצלחנו להשאיר טביעות אצבע בכלל על המסך, מה שהבטיח צפיה חדה וברורה ללא הפרעות ולכלוכים חיצוניים.
מעצבי Nokia החליטו להשתמש בכפתורים רכים בלבד למטרות ניווט והפעלה של המכשיר. ל-Lumia 930 שלושה כפתורים כאלו: חיפוש, מסך הבית וחזור אחורה, כאשר לחיצה ארוכה על האחרון תוביל אותנו למסך מעבר בין אפליקציות. אנו סבורים כי כפתור יעודי לחיפוש - המוביל ל-Bing, מנוע החיפוש של Microsoft - הוא מעט מיותר, ועדיף היה להשאיר את ההחלטה להוסיף את מנוע החיפוש כאריח למסך הבית, בידי המשתמשים.
כפתורי עוצמת הקול וכפתור ההפעלה והכיבוי ממוקמים בצדו הימני העליון של המכשיר, וחריץ כרטיס הסים נמצא בראש המכשיר, לצד יציאת האוזניות. כאמור, אין ל-Lumia 930 חריץ לכרטיס זיכרון כלשהו ועל כן לא ניתן להרחיב את שטח האחסון במכשיר.
איכות התצוגה מרשימה, הבהירות גבוהה מאוד וניתן לצפות במסך באור יום ללא שום סייג. המסך מתהדר בטכנולוגיית ClearBlack שמאפשרת לו להציג שחור מוחלט
מערכת ההפעלה של הלומיה 930 היא Windows Phone 8.1 וכמו אחותה הגדולה, גם היא עושה שימוש במסך האריחים המסוגנן. היתרון המרכזי שלה, לדעתנו, על פני מערכות הפעלה אחרות, הוא שכל אריח יכול לתפקד כאפליקציה, כווידג'ט, כקיצור דרך לדף אינטרנט, כאיש קשר ועוד. מעבר לכך, Windows Phone נראית מעולה ועובדת מהר ללא תקיעות או קפיאות כלל. אהבנו את השימוש המוגבר בהסטות אצבע על פני תתי תפריטים ואת העובדה שמסך הבית נגלל מטה ומעלה, ולא לצדדים כמו במערכות ההפעלה המתחרות. כמו כן, חיפוש אפליקציות שהותקנו היה מהיר וקל ולא היינו צריכים לזכור את המיקום שלהן כלל. אף על פי כן, פחות אהבנו את וילון ההתראות שנראה דומה מדי לוילון מבית Android. היינו שמחים לו היה בו כפתור להשתקה מיידית של הטלפון, פעולה שלא ניתן לבצע דרך כפתורי עוצמת הקול החיצוניים. כדי לבצע השתקה מיידית, יש להחליש בנפרד הן את עוצמת הצלצול והן את עוצמת האפליקציות וכן להעביר למצב שקט. את וילון ההתראות ניתן להתאים אישית ולהוסיף לו כפתורי הפעלה של פונקציות אחרות שימושיות, כגון חיבור Wi-Fi, חיבור Bluetooth, שיתוף מסך ועוד.
המקלדת המובנית תפקדה טוב מאוד וזיהתה בדיוק מרשים את המקומות שרצינו ללחוץ עליהם, באופן שכמעט ולא היינו צריכים לתקן שגיאות הקלדה. סימון מלים להעתקה היה יחסית פשוט, אך תיקון הקלדה בתוך המילה היה מעט מסורבל, כיוון ש-Microsoft בחרו שלא להוסיף זכוכית מגדלת להגדלת הטקסט, כפי שמצוי במערכות ההפעלה המתחרות.
מערכת Windows Phone 8.1 עושה שימוש במסך האריחים המסוגנן. מערכת ההפעלה נראית מעולה ועובדת מהר ללא תקיעות או קפיאות כלל
החיסרון העיקרי של Windows Phoneהוא מיעוט אפליקציות, בעיקר אפליקציות ישראליות. אמנם את האפליקציות שבהן אנחנו משתמשים רוב הזמן, קרי Waze, Angry Birds ,Whatsapp ו-Facebook, הצלחנו למצוא ולהתקין ללא בעיה, אך אפליקציות פופולאריות אחרות פשוט לא קיימות עבור Windows Phone. אלו שירצו להתקין את אפליקציית החנייה Pango יאלצו להשתמש בשירות הטלפוני שלהם, ואלו שרוצים להשתמש בשירותי הענן של Google גם כן יתאכזבו לגלות שאין אפליקציית Drive. לקוחות Gmail יאלצו להסתפק בקליינט הדואר המובנה של Windows Phone שניעדר את מרבית השימושיות של האפליקציה מבית Google וחובבי צילום יורידו Instagram בגרסת הבטא שלה בלבד. התחושה היא שלמרות המראה המהוקצע והביצועים הטובים שלה, Windows Phone טרם הבשילה מבחינת קהל המפתחים והחברות, וכנראה ש-Microsoft יאלצו להמתין בסבלנות עד שחנות האפליקציות שלהם תגיע למעמד של חנות ה-Play או ה-Appstore.
מולטימדיה וגלישה
(30% מהציון הסופי)אחת התכונות הבולטות של ה-Lumia 930 היא המצלמה שלו. עם עדשה מבית Carl Zeiss וחיישן של 20 מגה פיקסל, ציפינו לתמונות איכותיות במיוחד ולא התאכזבנו. התרשמנו לטובה מהחדות, מרמת הפרטים והצבעוניות הטובה (עם כי קצת מוגזמת) שהפיקה המצלמה. כמו כן, הופתענו לטובה מהאפשרויות הרבות לשליטה ידנית במצלמה, החל מהיכולת לבחור את מידת הרגישות לאור וכלה באפשרות לבצע מיקוד ידני. נציין שאין מצב אוטומטי או מצב ידני, והשליטה היא מהירה ופשוטה. אם החלטנו שאנחנו רוצים מיקוד ידני, אנחנו פשוט לוחצים על האייקון המתאים בסרגל האפשרויות ובוחרים את המיקוד. אם רצינו אוטומטי, פשוט נשאיר את המיקוד במצב אוטומטי, וכך גם לגבי בחירת ה-ISO, מהירות התריס (ולא הצמצם כפי שהממשק מציין זאת בטעות) או איזון הלובן.
ניתן לצלם בטווח רגישות 200-3200, ומצאנו שהתמונות שצולמו עד 800 ISO שמישות בהחלט. מעבר לכך הרעש מורגש ואנחנו העדפנו להמנע מצילום ברגישות 1600 או 3200 ISO. אם חסרה לכם תאורה תוכלו להשתמש בנורית ה-LED הכפולה. למצלמה כפתור חשיפה יעודי בצד ימין של הטלפון, וגם אם הטלפון נעול, לחיצה ארוכה על הכפתור תשחרר את המכשיר ותעביר אתכם ישירות למצלמה.
בדף הפייסבוק שלנו תמצאו גלריית תמונות שצילמנו עם ה- Lumia 930.
כמו בצילום הסטילס, גם צילום הוידאו מעולה, והסרטונים המופקים מה-
גם צילום הוידאו מעולה, והסרטונים המופקים מה-Lumia 930 הם בעלי תנועה חלקה, צבעוניות מדויקת וחדות גבוהה מאוד
Nokia Lumia 930 מציב בפני גולשים רבים ברירה לא פשוטה: לגלוש ב-Internet Explorer, דפדפן הבית של Microsoft. לצערנו, אין ל-Chrome גרסת Windows phone ואף לא ל-Firefox. ישנם מספר דפדפנים אלטרנטיבים, ראויים פחות וראויים יותר, אך כמעט בלית ברירה בחרנו ב-Explorer לגלישה. עם כל החשש, הגלישה בו היתה מהירה ויציבה, ודפים נטענו מהר מאוד, הן בגלישה ברשת הביתית והן בחיבור לרשת הסלולרית. בהתחשב בזה ש-Spartan, הדפדפן החדש של Microsoft, נמצא מעבר לפינה, התוצאות של דפדפן הבית של ה-Lumia 930 היו מעולות.
יכולות הצגת הוידיאו של המכשיר מצוינות. ניגנו עליו סרטי mkv ברזולוציות של 1080p ו- 720p, והם הוצגו בצורה חלקה ללא תקיעות. גם סרטוני YouTube נוגנו בצורה טובה מאוד ועלו מהר ללא עיכובים משמעותיים.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)כל סמארטפון שיחזיק מעמד יותר מ-24 שעות ללא טעינה יתקבל אצלנו בחיבה. כאשר השימוש בו אינטסיבי וכולל שימוש מרובה במצלמה, ב-GPS ובאינטרנט, ויהיה עם 44% סוללה בשעות הערב ויבקש חשמל רק למחרת אחר הצהריים, הוא יזכה לתשואות ותשבחות.
הסוללה ב- Nokia Lumia 930 מקובעת בתוך הטלפון ולכן לא תוכלו להחליף אותה בכוחות עצמכם. זוהי סוללת ליתיום-יון וההספק שלה הוא 2420mAh.
עמידות
(10% מהציון הסופי)המסך של הנוקיה Lumia 930 מצויד בזכוכית Gorilla 3 מבית Corning שמבטיחה עמידות גבוהה לנפילות, שריטות ומכות. ואכן, לאחר מספר שבועות של שימוש שכללו כמה נפילות ומעידות (לא בכוונה) הזכוכית נותרה ללא פגע. לצערנו, רצועת המתכת המקיפה את הטלפון, שהקנתה לו מראה חסין ועמיד, ספגה מכה קלה ונותרו בה חריצים. אלו מורגשים בהחלט בעת החזקת הטלפון ונראה שכדאי מאוד להרכיב כיסוי על הטלפון על מנת להגן עליו בצורה טובה יותר.