סקירת wisebuy - מצלמה Panasonic Lumix DMC-GM1 פנסוניק
- מפיקה תמונות איכותית
- זעירה ובעלת משקל קל
- זמני צילום זריזים
- איכות וידיאו מעולה
- עיצוב רטרו אטרקטיבי
- ממשק משתמש קשה להבנה ותפעול
- חוגה אחורית רגישה מדי
- ביצועים לא אחידים של הסוללה
Panasonic GM1 היא מצלמה אידיאלית לצילום רחוב וצילום מזדמן, שאינה מתפשרת על וורסטיליות ועל מהירות תגובה, זאת בתנאי שלמדתם בעל-פה את התפריטים שלה והאצבעות שלכם לא חזקות מדי. עדשת הקיט איננה מהחדות ביותר שראינו, אבל אם לוקחים בחשבון את המשקל הזערורי שלה, היא מספקת תמונות מעולות לרוב המשתמשים. הוידיאו המשובח והצבעים העשירים, יחד עם שפע הפונקציות והרגישות לאור, יהפכו את השימוש במצלמה לתענוג עבור כל צלם וצלמת, אך חווית המשתמש המורכבת עלולה להרתיע צלמים מתחילים ואף מתקדמים.
GM1 של פנסוניק היא אחותה הקטנה של ה-GX7 שבדקנו בעבר, וכראוי לאחיות הן חולקות הרבה תכונות משותפות. שתיהן מצלמות Mirrorless שמצוידות באותו חיישן MOS ביחס 4/3 עם 16 מגה פיקסלים וכן באותו מנוע עיבוד התמונה Venus. מהירות התריס האלקטרוני המקסימלי היא 1/16000 שניות, ואילו התריס המכני מגיע עד 1/500 שניות. אם חשקה נפשכם בחשיפה אטית, תוכלו לפתוח את התריס עד 60 שניות ואף תוכלו להגדיר את המצלמה לצילום ללא עדשה בכלל. למצלמה שני מצבי ייצוב – רעידות ותנועה אנכית – ויש לה רגישות ISO הנעה בין 125 ל-25,600.
בהשוואה ל-GX7, היא נטולת תושבת (Hot Shoe) לחיבור פלאש או אביזרים אחרים, נעדרת עינית וחסרת כניסת מיקרופון חיצוני. היא תקבל אליה בשמחה כרטיסי כרטיסי SD/SDHC/SDXC.
עם המצלמה קיבלנו את עדשת הקיט, שהיא עדשת זום מסדרת Lumix של פנסוניק בטווח של 12-32 מ"מ (מקביל ל-24-64 מ"מ בפורמט 35 מ"מ) בעלת מפתח צמצם של f/3.5-5.6. מרחק המיקוד המינימלי של העדשה הוא 20 ס"מ.
איכות צילום
(45% מהציון הסופי)ההשוואה בין הGM1 - לGX7 - מתבקשת בכל היבט, אך בראש ובראשונה באיכות התמונה. כיוון שמדובר בחיישן זהה ובמנוע עיבוד תמונה זהה, ציפינו לקבלת תמונות איכותיות, אך גם אם התוצאה הסופית טובה מאוד, המצלמה לא ניפקה עבורנו תוצאות מרשימות כשל ה-GX7 . אנו תולים את האשמה בעדשת הקיט שניפקה תמונות שלעתים לא היו מספיק חדות, ולא תמיד הצליחה לשחזר פרטים כפחי שרצינו. יש לסייג ולומר שהדבר נצפה רק כאשר חיטטנו בקרבי הפיקסלים, ולרוב השימושים הנפוצים - הדפסות, צפייה במסך המחשב ואף בטלוויזיה בסלון – ספק אם ניתן יהיה להרגיש בהבדל. הירידה הקלה בחדות מתקזזת בהחלט עם המשקל הקל של העדשה.
הצבעים משוחזרים נאמנה, על אף שבמקרים בודדים ראינו שהמצלמה מתקשה להתמודד עם אובייקטים אדומים. בניתוח התמונות ראינו שהערוץ האדום בהיסטוגרמה נצמד לימין, מה שהסביר את אובדן הפרטים הקל שנצפה באותם אובייקטים אדומים.
החיישן מספק טווח דינמי טוב מאוד, והצלחנו לצלם שקיעות ועדיין הצלחנו לחלץ פרטים מקדמת הפריים. לא נצפו עיוותים כרומטיים כלל.
ניתן לצלם עד רגישות של 25,600 ISO ולקבל תמונות שמישות, גם בתנאי תאורה קשים. ברגישות זו פרטים קטנים כגון אותיות וטקסט רציף הולכים לאיבוד, אך טקסטורות עדיין נשמרות. עד 800 ISO הרעש כמעט ואינו מורגש, וכן אין מחיקה אגרסיבית של פרטים לטובת ניקוי הרעשים. מ-1600 ISO ומעלה הרעש מורגש יותר וקיים אובדן פרטים מזערי. אם תרצו להשתמש במייצב התמונה של המצלמה בשילוב עם מייצב ה- O.I.S. המובנה בעדשה, תוכלו לרדת עד ל-1/10 שניות; למהירות תריס אטית מכך תאלצו כבר לשלוף את החצובה שלכם.
כמו הGX7-, גם בתפריטיה של ה-GM1 מסתתרים המוני פיצ'רים ואפשרויות תכנות, כגון זיהוי פנים ושמונה מצבי צילום יצירתיים.
וידיאו וקול
(15% מהציון הסופי)סרטוני הוידיאו שצילמנו עם הפנסוניק GM1 הוציאו מאתנו קריאת 'וואו'. התמונה חלקה וללא כל פגם, והצבעים נראים אף טוב יותר מאשר צילום הסטילס. הGM1- עושה שימוש בקידוד AVCHD ותוכלו לצלם בשלל רזולוציות וקצבי פריים: 1080X1920 ב-24, 30 ו-60 פריימים לשנייה; 720X1280 ב-30 ו-60 פריימים לשנייה וכן 480X640 ב-30 פריימים לשנייה. ניתן לשנות את הזום במהלך הצילום, אך כאשר העדשה מתמקדת שומעים בבירור את רעשי מנוע הפוקוס. מאחר ואין למצלמה כניסת מיקרופון חיצוני, למשתמשים המייעדים המצלמה לצילומי וידיאו מומלץ לרכוש מקליט חיצוני.
נוחות שימוש
(20% מהציון הסופי)בהתלבטות שבין רכישת מצלמה עם עדשות מתחלפות לרכישת מצלמה קומפקטית, עומד לזכות הקומפקטיות יתרון הגודל והיעדר הסרבול. Panasonic GM1 היא אמנם מצלמת Mirrorless, אך משווקת כמצלמת כיס (Pocketable) עם עדשות מתחלפות, מצלמה לא מסורבלת המשחררת את המשתמש מהטרחה שבסחיבת מצלמה גדולה וכבדה.
ואכן, ממדיה של ה-GM1 (98.5 x 54.9 x 30.4 מ"מ) משכיחים את קיומה בתוך התיק. היא יכולה גם להיכנס לכיסים במכנסיים שאינם צמודים, אך יחד עם עדשת הקיט הרגשנו שזה מותח את הגבולות יותר מדי. משקלה הנמוך יחסית, 274 גרם יחד עם עדשת הקיט, אינו מורגש כלל כאשר המצלמה מונחת בכף היד. אנו קיבלנו את המצלמה בגימור רטרו דמוי עור כתום, מה שהחזיר אותנו למחוזות ילדותינו, ועל אף קוטנה, היא משכה לא מעט תשומת לב מהעוברים והשבים.
ממדיה הזעירים של ה-GM1 משכיחים את קיומה בתוך התיק. אנו קיבלנו את המצלמה בגימור רטרו דמוי עור כתום, והיא זמינה גם בלבן או שחור
למצלמה כפתורים רבים, אך הם מסודרים בצורה חכמה ולא דחוסה מדי. בפאנל העליון נמצא את גלגלת המצבים, הדק הצילום החבוק במתג ההפעלה ובורר מצבי המיקוד שכולל בתוכו גם את כפתור Fn1. למצלמה עוד שישה לחצני Fn אך הם "כפתורים רכים" הנגישים רק דרך מסך המגע. כמו כן נמצא את הפלאש, הנשלף על ידי הסטת מתג קטן ימינה. הפעלת המצלמה מתבצעת בשני שלבים: הראשון הוא הסטת מתג ההפעלה מ-Off ל-On ולאחריו יש לסובב את חוגת הזום על העדשה. ניתן כמובן להשאיר את העדשה פתוחה וכך לחסוך את השלב השני.
בפאנל האחורי נמצא את כפתור הקלטת הוידיאו, כפתור הצפייה וכן את החוגה האחורית, המהווה גם ג'ויסטיק לניווט בתפריטים השונים. חוגה זו גרמה לנו לתסכולים רבים משום שהיא רגישה יתר על המידה ומשום שיש לה מספר פונקציות. כל פעם שרצינו לשנות את החשיפה בסיבוב החוגה, מבלי להרגיש נלחץ אחד מכפתורי החוגה (לרוב כפתור איזון הלובן), ומצאנו את עצמנו מבזבזים זמן יקר על לכוון בחזרה לאיזון הלובן הנכון, וכן לנסות שוב לכוון את החשיפה.
מסך המגע עושה היטב את העבודה. הוא נמתח על שלושה אינטשים ו-1,036,000 הפיקסלים שלו סיפקו לנו אינדיקציה מעולה כיצד יראו התמונות על מסך המחשב. לא מצאנו בעיה כלל להשתמש בו בתנאי תאורה קשים או באור יום מלא.
מסך המגע עושה היטב את העבודה. הוא נמתח על שלושה אינטשים ו-1,036,000 הפיקסלים שלו סיפקו לנו אינדיקציה מעולה כיצד יראו התמונות על מסך המחשב
הניווט עצמו בתפריטים אמנם נוח, אבל למצלמה עקומת למידה תלולה למדי ומצאנו את עצמנו לא פעם ולא פעמיים משחזרים את ברירת המחדל; ברגע שהפעלנו פונקציה מסוימת, היא ביטלה פונקציה אחרת. לדוגמה, כאשר עוברים למצב שקט (המצלמה עושה שימוש בתריס האלקטרוני במקום החשמלי ומכבה את שאר הצלילים שהיא מפיקה בשגרה) לא ניתן להבזיק כלל! היות ושיחקנו לא מעט עם הגדרות המצלמה, ולא הייתה שום אזהרה מצד המצלמה או פירוט בחוברת ההפעלה, מצאנו את החוויה הזו מתישה ומיותרת.
מה שמציל את המצלמה מבחינת חווית השימוש הוא כפתור התפריט המהיר, שיחד עם מסך המגע מעניק גישה מהירה לכל אחד מאפשרויות הצילום החיוניות (איזון לובן, רגישות ISO, חשיפה, מצב צילום וכיוצא בזה) בשתי לחיצות קלות ומהירות.
לחיצה על כפתורDisplay תעיר לחיים את ההיסטוגרמה, את מד האופק או את שניהם ביחד. לבסוף, חיבורי המצלמה כולל חיבור Wi-Fi, חיבור USB קנייני של פנסוניק וכן חיבור Micro-HDMI.
בפאנל העליון נמצא את גלגלת המצבים, הדק הצילום החבוק במתג ההפעלה ובורר מצבי המיקוד שכולל בתוכו גם את כפתור Fn1
זמן אתחול וזמן מחזור
(10% מהציון הסופי)פנסוניק GM1 מתגלה כמצלמה מהירה מאוד. לאחר שהפעלנו אותה, היא הייתה מוכנה לצילום תוך 1.2 שניות, והיא כבתה לאחר 2.3 שניות. הזמן בין צילום תמונה אחת לחברתה כמעט מידי, עם פלאש או בלעדיו. לאחר צילום מספר תמונות עם פלאש, הזמן התארך לכ-1.5 שניות.
למצלמה שלושה מצבי צילום מתפרץ רגילים ועוד מצב סופר מהיר. ברגילים הצלחנו לצלם שני פריימים לשנייה, ארבעה פריימים לשנייה וחמישה פריימים לשנייה. במצב הסופר מהיר, שהוא להערכתנו מצב וידיאו ששומר תמונות סטילס, המצלמה מצלמת 40 תמונות לשנייה.
סוללה
(10% מהציון הסופי)על פי הדיווחים ברשת, הסוללה שובקת חיים אחרי 230 חשיפות, אך אנחנו הצלחנו להגיע להרבה מעבר לכך, גם כאשר השתמשנו רבות בפלאש ובצילום וידיאו. במקרים הטובים הגענו ל-600 תמונות ואף ל-700 תמונות עד שנזקקנו לטעינה נוספת.
הסוללה היא מסוג ליתיום-יון במתח של 7.2 וולט והיא בעלת קיבולת של 680mAh.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות יורוקום פנסוניק