חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
קורא ספרים אלקטרוני ONYX Boox GO 10.3
מותג: ONYX
תאריך כניסה לאתר: 7/2024
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
arditiedi 10.07.24
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - קורא ספרים אלקטרוני ONYX Boox GO 10.3

לירן עבדי | 13.02.2025
הטוב
  • המון תבניות טקסט לשימושים שונים
  • ממשק אנדרואיד מותאם לתצוגה
  • עט סטיילוס שמגיב מעולה
  • טעינה פעם בשבועיים
  • עיצוב נאה וגוף דק
הרע
  • תצוגת E-ink מגבילה מטבעה
  • המגנט של הסטיילוס רופף
בשורה התחתונה
הכתיבה במחברת הדיגיטלית של Onyx נינוחה וכוללת פיצ'רים שימושיים שהופכים אותה למערכת שרבוטים מתוחכמת שאוספת הערות יום-יומיות, בין אם זה תיקוני מתכון במסך מפוצל או כתיבת משימות במהלך פגישה עסקית. צריך לזכור שה-Boox Go 10.3 עדיין מצוידת בתצוגת E-ink מוגבלת וגם הגוף של המחברת די רגיש, כך שאם מראש לא תתייחסו אליו כטאבלט אלא כמערך רשמים מודרני, הצעצוע המשרדי של Onyx היא מתנה מקורית לאיש המשרד.
Boox GO 10.3
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,500 ₪
מחיר סופי: 1,599 ₪
מחיר סופי: 1,599 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-3 חנויות>>
הקדמה

ה-Boox GO 10.3 מבית Onyx היא מחברת דיגיטלית עם מסך בגודל 10.3 אינץ' מבוססת אנדרואיד, המבטיחה להיות "קלה במיוחד ומצוינת לצרכי לימודים". המחברת מבטיחה לדמות תחושת נייר, בעזרת מסך נטול תאורה אחורית שמתיימר להרגיש כמו דף אמיתי. עוד בתכונות: תאימות לחנות Play, תמיכה באפליקציות פופולריות לקריאת ספרים בעברית, אחסון בנפח 64GB ועט סטיילוס מגנטי הכלול במארז.

נוחות הקריאה

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

למחברת מסך בגודל 10.3 אינץ' עם תצוגת Carta 1200 מונוכרומטית מבוססת על E-ink, עם רזולוציה מקסימלית של 1860X2480 פיקסלים ופיזור פיקסלים של ppi300 התומכת ב-16 גווני אפור. בדומה לתצוגות מבוססות דיו אלקטרוני, גם כאן אין תאורה אחורית והרגשת הקריאה היא אכן כשל נייר אמיתי, על יתרונותיו וחסרונותיו. תצוגת ה-E-ink ותופעת ghosting הידועה לשמצה שמתלווה אליה לא פוסחת על ה-Boox GO 10.3; דפדפנו בין העמודים ו"עקבות" של המסך הקודם הקפידו להיטמע במסך הנוכחי. בדרך כלל זה לא מפריע - ולפעמים היו רגעים שממש חיכינו שהשאריות של הדף הקודם ייעלמו. הממשק אמנם מציע ארבעה קצבי ריענון עבור צרכים שונים שיצמצמו את ה-ghosting, ואכן חלקם עוזרים במעט – אבל העובדה שצריך להתאים כמעט בכל פעם קצב ריענון שונה בהתאם לצורך המתחלף, הופכת את העניין למסורבל.


Onyx Boox GO 10.3: לא רק לסטודנטים


Onyx Boox GO 10.3: לא רק לסטודנטים
Onyx Boox GO 10.3: לא רק לסטודנטים


אם יוצאים מנקודת הנחה שהמסך ממילא לא אמור לספק קצב ריענון גבוה במיוחד בהתחשב בייעודו, הוא עדיין נוח מאוד לקריאה. נהנינו מקריאת כמה ספרים חינמיים של אפליקציית "עברית" והחוויה עצמה הרגישה אלגנטית ונעימה לעין; האור הכחול הטיפוסי של סמארטפונים וטאבלטים "רגילים" לא קיים כאן ובכלל, היעדרה של תאורה אחורית מקלה מאוד על העיניים, במיוחד לפני השינה. לא פחות חשוב, שמנו לב למסך ה-GO 10.3 אין נטייה להאיר חדרים שהוחשכו לחלוטין, בניגוד לסמארטפון ממוצע למשל, שאפילו ברמת הבהירות הנמוכה ביותר מקפיד להשאיר סביב הצג הילה בוהקת שעלולה להפריע לאדם שיישן לצידכם.

הרזולוציה קובעת את חדות המסך ואת רמת הפירוט שלו. ככל שהמסך גדול יותר – הרזולוציה צריכה להיות גבוהה יותר. במסכי 6 אינטש מומלצת רזולוציה של 600X800 לפחות.
תמיכה במספר גווני אפור מאפשרת לספר האלקטרוני להציג תמונות; ככל שגווני האפור מרובים יותר התמונה תהיה מפורטת ואיכותית יותר. ניתן למצוא ספרים אלקטרוניים שתומכים בהצגת 4, 8 ו-16 גווני אפור.

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל מה"מוח". המחברת צוידה במעבד מתומן ליבות מבית Qualcomm וזיכרון RAM בנפח 4GB מסוג LPDDR4X. למשתמש הוקצה אחסון בנפח 64GB, אם כי בפועל זמינים רק 48GB, כשהיתר שמורים לקבצי מערכת ושאר כלים מבית Onyx. למקרה שתהיתם, אין אפשרות להרחיב את הזיכרון עם כרטיס. באשר למידות המחברת, אורכה 23.5 ס"מ, רוחבה 18 ס"מ ועובייה דק מאוד, כ-4.5 מ"מ בלבד. משקלה גם נאה, כ-365 גרם, נתון מחמיא בהתחשב בגודל המסך. כל אלה אמנם הופכים את ה-GO 10.3 לקל לנשיאה, אבל גם מעידים על מסך שעלול להיות שברירי-משהו – והעובדה שגוף המחברת עשוי פלסטיק לא שיפרה את ההרגשה שלנו.


Onyx Boox GO 10.3: לא רק לסטודנטים


באשר לעט הסטיילוס שקיבלנו במארז, הוא לא מצויד במקשים מיוחדים ורק פקק פלסטיק התלווה אליו, לשמירה על חוד העט. בצד גופו שולב מגנט שמאפשר להצמיד אותו לצד המחברת, אם כי הצימוד היה מאוד רופף ופגשנו בפתרונות שהרגישו לנו יותר בטוחים ויציבים.

Onyx Boox GO 10.3: לא רק לסטודנטים

עוברים ליכולות המחברת הדיגיטלית ונתחיל מהסוף: ה-GO 10.3 בפירוש לא מיועד לסטודנטים בלבד. ימי הלימודים הרחק מאחורינו, כך שהוא בעיקר שירת אותנו בצרכים יום-יומיים שונים; סיכמנו איתו ישיבות עם לקוחות, שרבטנו לעצמנו הערות לקראת לו"ז משימות גרפיקה, ערכנו רשימת קניות וביצענו תרשימי זרימה כהכנה לתהליכי עבודה מסועפים. המחברת מציעה אוסף נאה של תבניות כתיבה, המקוטרגות לפי תחומים (עבודה, לימוד, תרשימים שונים, כריכות) - והממשק גם מאפשר ליצור תבנית משלנו. אהבנו במיוחד את פיצ'ר המסך המפוצל; בחלק השמאלי הצבנו מתכון ובחלק הימיני הוספנו הערות משלנו שתיקנו את הכמויות.

Onyx Boox GO 10.3: לא רק לסטודנטים


הכתיבה עם העט זורמת מאוד ולמרות שנדרשת עקומת למידה מצד המשתמש, די מהר נחשפנו לכמה תכונות שמקלות על המעבר החד ממחברת "רגילה" לדיגיטלית. מעבר לסימון העט הסטנדרטי, ניתן לבחור בעיפרון, מברשת ומרקר – ובכולם ניתן לבחור עובי משתנה ולשמור אותם כתבנית מוכנה לשימוש עתידי, על בסיס ההגדרות המועדפות עלינו. אפשר גם לבחור בגווני אפור שונים, אבל ההבדלים מאוד זניחים ועל הנייר מתקשים להיות מובדלים מספיק.

Onyx Boox GO 10.3: לא רק לסטודנטים

מבחינת שימוש שוטף, כמעט ואין חשש לשגיאות הקלדה; רק קצה העט תיעד את מה שרשמנו וכל הנחת ידיים או הסטות מגע על פני המחברת לא מתעדות דבר. לפעמים סחיטת כרית כף היד על המסך עלולה לפתוח תפריט צדי, אבל אחרי כמה דקות כתיבה מתרגלים למנח הכתיבה האידיאלי. התגובתיות מצוינת; ברגע שהעט נוגע בתצוגה, זמן ההמתנה (latency) מתבטא במאיות שניה בודדות לפני שהכתוב מתועד במסך. יש עוד תכונות קטנות שמייעלות את השימוש בעט; הכתב שלנו קיבל עיבוי וצורה "מעגלית" ונאה יותר במחברת, מחוות טשטוש מוחקת מילה וצורות וסימנים ששרטטנו, כמו עיגול ומשולש למשל, הופכות לסימטריות.

ניתן גם להכניס למחברת הקלטה כקובץ אודיו ויש גם תכונת הקלטה שמומרת לטקסט חי או כתב יד שמומר לטקסט חי, תכונות שגם תומכות בשפה העברית. ההמרה לשפת הקודש כטקסט חי לא מושלמת; האות יוד למשל פוענחה יותר מדי פעמיים כגרשיים ולא אחת מצאנו את עצמנו כותבים בדיוק יותר כדי להקל על מלאכת זיהוי האותיות, אבל בסך הכל 85-90% מהמילים שכתבנו פוענחו היטב - וזה לא רע בכלל בהתחשב בכתב החרטומים שלנו.

Onyx Boox GO 10.3: לא רק לסטודנטים

Onyx Boox GO 10.3: לא רק לסטודנטים

המחברת מבוססת על ממשק אנדרואיד 12 עם כמה שינויי חווית משתמש של Onyx שהותאמו למחברת. יש גישה מלאה לחנות Play וכל האפליקציות והמשחקים שהיא מציעה, אם כי תשכחו מתפעול שמזכיר טאבלט; התגובתיות איטית להכאיב ומקשה מאוד על תפעול אפליקציות יום-יומיות כמו ספוטיפיי או יוטיוב – ועל משחקים אין מה לדבר בכלל. כאמור, ה-Go 10.3 לפחות מצוין כקורא ספרים; הוא תומך באפליקציות "עברית" ודומיהן והעיון בו נוח למדי, אם כי נוכל להבין משתמשים שמסך ה-10 אינץ' יהיה גדול מדי עבורם.

מעבר לחנות האפליקציות של גוגל, בממשק מובנים עזרים יום-יומיים שיותר מותאמים ל-E-ink, כמו מחשבון, שעון, גלריה, דפדפן NeoBrowser שמונגש לתצוגת המחברת ו-NaviBall, שדרכו ניגשנו במהירות לשימושים תכופים יותר. צפייה בסרטונים, למען הסר ספק, לא נוחה בהינתן קצב הפריימים העצל שמצויד במסך – למרות שטכנית היא אפשרית.

Onyx Boox GO 10.3: לא רק לסטודנטים

עוד בממשק לוח התראות ו"מרכז שליטה" שמקל על החלפת הגדרות במהירות, כמו מעבר למצב טיסה, מצב DND, הקלטת מסך וגישה מהירה לבלוטות' ו-Wi-Fi. ביום-יום מחוות מגע על פני המסך התגלו כשימושיות מאוד; הסטה מלמעלה למטה משני אזורים שונים חשפו אותנו למסכים שונים. אותו דבר קורה במחווה הפוכה; סחיטת האצבע מלמטה למעלה בחלק הימיני של התצוגה החזירה מסך אחד לאחור, בזמן שאותה סחיטה ממרכז התצוגה החזירה אותנו למסך הבית. נחמד. אגב, כל המחוות ניתנות לשינוי בתפריט ההגדרות.

קובצי הספרים שוקלים מעט בדרך כלל, בסביבות 500KB. לשם הדגמה, בספר אלקטרוני עם זיכרון פנימי בנפח 512MB ניתן לאחסן למעלה מ-1000 ספרים.
קובצי הספרים שוקלים מעט בדרך כלל, בסביבות 500KB. לשם הדגמה, בספר אלקטרוני עם זיכרון פנימי בנפח 512MB ניתן לאחסן למעלה מ-1000 ספרים.
תמיכה במספר גווני אפור מאפשרת לספר האלקטרוני להציג תמונות; ככל שגווני האפור מרובים יותר התמונה תהיה מפורטת ואיכותית יותר. ניתן למצוא ספרים אלקטרוניים שתומכים בהצגת 4, 8 ו-16 גווני אפור.
דפדפן מובנה בקורא הספרים האלקטרוני יאפשר גלישה בסיסית, בעיקר לחנות הספרים אך גם לאתרי חדשות וכדומה. יש לקחת בחשבון שבמרבית הדגמים, המבוססים על מסך E-Ink, אין תמיכה באנימציות, פלאש ותכנים מורכבים אחרים.

חיי סוללה

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

סוללה בקיבולת 3700mAh הרשימה אותנו מאוד. קראנו למשך שעה ספר דרך אפליקציית "עברית" תחת בהירות בעוצמה 30% שהספיקה לנו – ובתוך שעה הסוללה ניצלה 1% בלבד. תוצאה דומה קיבלנו כשבמשך שעה אחרת שרבטנו לעצמנו הערות תוך כדי פגישה משרדית.


Onyx Boox GO 10.3: לא רק לסטודנטים


ברור שאם תגבירו בהירות או תבחרו להאזין לספר מוקלט למשל, צריכת האנרגיה תעלה בהתאם. לאכזבתנו ב-Onyx לא מספקים מטען במארז אלא רק כבל USB-C. טעינה מלאה עם מטען גנרי ארכה קצת יותר משעתיים, לא נורא בהתחשב בעובדה שנדרשנו להטעין את ה-Go 10.3 בערך מדי שבועיים.

USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply