חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Beyerdynamic Amiron 100
מותג: Beyerdynamic
טווח מחירים: 500 - 1000 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
מצב שקיפות לסביבה: כולל מצב שקיפות
תאריך כניסה לאתר: 1/2025
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 769 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Beyerdynamic Amiron 100

לירן עבדי | 10.02.2025
הטוב
  • 7 שעות האזנה עם ביטול רעשים
  • סאונד מעולה למגוון סיטואציות
  • ראשי סיליקון מרובים
  • מצבי שקיפות יעיל
  • עמידות IP54
הרע
  • אין תמיכה בסינון רעשים אדפטיבי, רק סטטי
  • מחוות מגע ניתנות לשינוי מצומצם
  • לא תומכות במקודדי פרימיום
  • מולטי-פוינט עם מגבלות
בשורה התחתונה

הן צוידו בחיי סוללה מרשימים, סאונד שהתאים למגוון סיטואציות וגם יש תמיכה באפליקציה יציבה ושימושית. למרות שה-AMIRON 100 של Beyerdynamic סובלות מכמה כשלים קטנים-אך-סבילים באגף הסאונד ונוחות השימוש, הן עדיין מוצלחות מאוד גם ביחס לשאר המתחרות בקטגורית הפרימיום.


ככל שהקטגוריה עמוסה במוצרים, כך יותר קשה לשחקנית חדשה לבלוט, גם אם למותג עצמו יש ניסיון עשיר בתחום. ה-Amiron 100 הן קורבן של הכלל הלא-רשמי הזה; הן מצוינות כשלעצמן והרשימו אותנו ברוב הפרמטרים, אבל גם התקשו להביא לשולחן תכונה בולטת או איכות סאונד יוצאת מגדר הרגיל.

הקדמה

ה-Amiron 100 מבית Beyerdynamic הן אוזניות TWS הכוללות סינון רעשים אקטיבי (ANC) ומצב שקיפות. האוזניות מתיימרות להציע "עיצוב קומפקטי וקל", בלוטות' 5.3 עם תמיכה בצימוד לשני מכשירים וחיישן שמזהה את הסרת האוזניות. שישה מיקרופונים מבטיחים שיחות ברורות והסוללה אמורה לספק עד 8 שעות שימוש ועוד 27 שעות בנרתיק הטעינה, שתומכת בטעינה מהירה. האוזניות זמינות בגווני שחור ולבן.

איכות הצליל

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

האוזניות צוידו בדרייברים בקוטר 10 מ"מ עם טווח תדרים 20-22,000Hz והמקודדים הנתמכים הם AAC ו-SBC בלבד. נכון, תשכחו מ-LDAC ,aptX ושאר חבריהם מקטגוריית הפרימיום – די מפתיע לרעה בהתחשב במיצוב האוזניות בקטגוריית הפרימיום. למרות שהאודיופיל הממוצע כנראה לא יספיק לקרוא את השורות הבאות, הסאונד של ה-Amiron 100 התגלה כמצוין. נתחיל מהאטימות המופתית ורק בעוצמת סאונד מקסימלית הצלילים עלול לזלוג החוצה. על האטימות הפנימית וכל נושא סינון הרעשים נפרט בהמשך.


Beyerdynamic AMIRON 100: מתקשות לבלוט, עדיין מוצלחות


באשר לאיכות הסאונד, פתחנו את הבדיקה עם המצעד הישראלי, עברנו להרמוניות מפותחות ולהיטי Trap עמוסי באסים ובערב קינחנו עם צפייה בסדרה Agatha All Along בדיסני+. הוורסטיליות של האוזניות מצוינת והן השתלבו באלגנטיות בכל "סביבת סאונד"; הבאסים עמוקים ומהדהדים, הטווחים הבינונים מפורטים מאוד אך לא משתלטים מדי ורק הטווחים הגבוהים היו יכולים להיות מפורטים ודומיננטיים יותר. את פרופיל הצליל ניתן לשנות כדי להתאים אותו לטעמכם; באפליקציה זמין אקולייזר עם ארבע תבניות מובנות שגם משפיעות בצורה מובחנת על אופי הסאונד, ראוי להוסיף. מלבד אלה אפשר גם לבחור ידנית את הטווחים, למי שכבר ממש מעדיף להיכנס בעובי הקורה.

Beyerdynamic AMIRON 100: מתקשות לבלוט, עדיין מוצלחות

עוברים לסינון הרעשים. באופן די מפתיע, ה-Amiron 100 מציעות סינון רעשים אחד בלבד, כלומר אי אפשר לשלוט על אופיו, עוצמת השפעתו או להתאים אותו לסיטואציה מסוימת, בין אם זה במשרד הומה אדם או בצומת סואן. גם ראוי להוסיף שאין כאן סינון רעשים אדפטיבי; עוצמת הסינון קבועה ואינה משתנה בהתאם לסביבה נתונה. סינון הרעשים של האוזניות עדיין מוצלח מאוד בגרסתו ה"נעולה", צריך לציין, אבל את התאמת הסינון האישי פגשנו בהרבה אוזניות TWS שבדקנו לאחרונה ואין סיבה ש-Beyerdynamic תציע רק סוג סינון רעשים בודד.

מצב השקיפות (Transparency) מתפקד היטב ובדיוק לפי ייעודו; הסביבה נשמעת רק חלקית מבעד לאוזניות והסאונד שבוקע מהאוזניות נע בטווח שבין "משתלב עם הסביבה" לבין גובר עליו במעט, תלוי למה האזנו. בלי קשר, מצב השקיפות של ה-Amiron 100התגלה כיעיל גם מבלי להאזין למוזיקה כלל ויכול גם לשמש כפילטר דק שמצמצם את רעשי המשרד. אטמים מודרניים, במילים אחרות.

איכות המיקרופון ושיחות

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10
האוזניות צוידו בשישה מיקרופונים שמבטיחים "לסנן אוטומטית רעשי סביבה". בפועל ביצועי המיקרופון סבירים לגמרי - ולא מעבר. כלומר אפשר בקלות לנהל איתן שיחות שגרתיות, גם בסביבות רועשות - וכמעט תמיד הצד השני הבין את מה שאמרנו, בלי יותר מדי הערות מוכרות לעייפה כמו "אתה נשמע רחוק" או "תוריד את עצמך מהרמקול". עבור הקלטות מתקדמות יותר, בין אם זה לפודקאסט, סטורי טיים או כל סרטון קריאטיבי המיועד לרשת חברתית – תזדקקו למיקרופון משוכלל יותר שיציע פירוט יותר נאה משל ה-Amiron 100.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

לראש כל אוזניית Amiron 100 מתלווה "ידית" ומשקל כל אחת 4.3 גרם, כלומר מהסוג שקל לשכוח באוזן אחרי שעת האזנה. מעבר לראשי הסיליקון שכבר הולבשו על האוזניות, בקופסה קיבלנו לא פחות מחמישה זוגות ראשי סיליקון נוספים בגדלים שונים. נרתיק הטעינה קומפקטי מאוד; הוא שוקל סביבות 40 גרם כך שהוא לא מורגש במיוחד בכיס, צורתו אובלית ובצידו מקש פיזי שמשרת לצימוד האוזניות. בחלק התחתון של הקייס מחבר USB-C ובמארז קיבלנו כבל טעינה מ-USB-C ל-USB-A.


Beyerdynamic AMIRON 100: מתקשות לבלוט, עדיין מוצלחות


על כל ראש אוזניה שולב מקש מגע והשימוש שגרתי; לחיצה בודדת בכל אחת מהן מפעילה/עוצרת את הנגן, לחיצה כפולה מחליפה בין סינון רעשים לשקיפות ולחיצה משולשת על אוזניה ימין ושמאל תעביר שיר קדימה/אחורה. כל המחוות ניתנות להחלפה באפליקציה ולשמש כפקודות אחרות - אבל לא את כולן. כך למשל לחיצה כפולה מאפשרת לבחור רק אחת מבין 4 אפשרויות, כאשר הנמכת ווליום היא לא אחת מהן. כדוגמה נוספת, אי אפשר לקבוע שלחיצה ממושכת תפעיל את העוזרת הקולית, אלא רק תשמש כהנמכת/הגברת ווליום בלבד. במילים אחרות, התאמה אישית עם גבולות גזרה ברורים.

Beyerdynamic AMIRON 100: מתקשות לבלוט, עדיין מוצלחות

האוזניות מצוידות בחיישן שמזהה את הסרת האוזניות והחזרתן לאוזניים, פעולה שתגרום לעצירת/הפעלת הנגן – וזה עובד מעולה. ניסינו לאתגר את האוזניות ומשכנו את האוזניות רק במעט החוצה מתעלת האוזן אך הן עדיין נותרו שם – והאוזניות המשיכו לנגן. רק בהסרה מלאה שלהן מהאוזניים, ה-Amiron 100 גרמו לעצירת הנגן. זו גם הזדמנות טובה להחמיא לתגובתיות שלהן; ברגע שהן מוסרות, הנגן נעצר בפחות משניה.

Beyerdynamic AMIRON 100: מתקשות לבלוט, עדיין מוצלחות

הצימוד לשני מכשירים (מולטי-פוינט) שמבטיחות האוזניות עובד כמצופה, אם כי שמנו לב לשני עניינים טכניים: ראשית, לא ניתן "לדרוס" סאונד על ידי מכשיר אחר. כלומר אם קודם האזנתם ליוטיוב במחשב, ואז הפעלתם בסמארטפון הודעה קולית בווטסאפ, ההקלטה לא תופעל אלא תיעצר אוטומטית בכל פעם כשתנסו להפעיל אותה – עד שנגן היוטיוב שבמחשב ייעצר אקטיבית על ידי המשתמש. זה אולי מונע איחוד של שני מקורות סאונד המנגנים במקביל, אבל גם לא נוח במיוחד. העניין השני הוא שיש עיכוב מלאכותי בן כמה שניות במעבר בין שני המכשירים, כלומר גם לאחר עצירת הנגן במכשיר A, לאוזניות יש מעין השהייה מובנת שחוצצת בין שני מקורות הסאונד. שתי התופעות אולי נשמעות מינוריות, אבל עוקרות לא מעט מיעילות המולטי-פוינט שאמור להקליל את ההאזנה לשני מכשירים במקביל.

ומה לגבי האפליקציה? הפיצ'רים של Beyerdynamic מיישרים קו עם הסטנדרט המצופה; אקולייזר עם תבניות האזנה מובנות וקביעת טווחים מותאמים אישית, מעבר בין מצבי ANC, שינוי מחוות המגע והפעלת חיווי קולי, שזמינה באנגלית וגרמנית. ישנה גם תכונת Low Latency שמבטיחה לצמצם את זמן ההמתנה (latency) עבור חווית צפייה וגיימינג יותר נוחות, אם כי לא הבחנו בהבדל מהותי כששיחקנו במשחק Call of Duty: Mobile; זה אמנם אפשרי, אבל לא מושלם.

Beyerdynamic AMIRON 100: מתקשות לבלוט, עדיין מוצלחות


האוזניות מצוידות בתקן עמידות IP54, כלומר הן מוגנות בפני נזקי אבק והשפרצות מים, שזאת הדרך הרשמית להגיד שאפשר להתאמן עם ה-Amiron 100 מבלי לחשוש שזיעה תזיק לאוזניות. האם תסכימו לרוץ עם אוזניות TWS כה יקרות ועם פוטנציאל "היעלמות" כה גדול? זו כבר דילמה אחרת.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ב-Beyerdynamic מבטיחים עד 8 שעות האזנה ללא ביטול רעשים, עד 6 שעות עם ביטול רעשים - ועד 27 שעות נוספות בנרתיק הטעינה, כלומר 35 שעות בסך הכל. הנרתיק תומך בטעינה מהירה; בתמורה ל-15 דקות טעינה נקבל עד 3 שעות האזנה.


Beyerdynamic AMIRON 100: מתקשות לבלוט, עדיין מוצלחות


המציאות לא שונה מדי, אפילו מעט מחמיאה לאוזניות; האזנה בת שעה עם סינון רעשים בווליום 40% בזבזה 14% סוללה, כלומר סביבות 7 שעות האזנה בתנאים דומים. תוצאה מספקת. ברור שהגברת עוצמת הסאונד תצמצם את חיי הסוללה, אבל עבור שימוש משרדי סטנדרטי, מדובר בנתונים טובים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply