סקירת wisebuy - מעבד מזון Philips HR7778 פיליפס
- מכל המעבד גדול, ללא חור מרכזי ונוח במיוחד
- שילוב של מנוע חזק ולהבים עמידים
- מסחטת פירות קשים עדינה אך מצוינת
- סימני בלאי הופיעו לאחר שימושים בודדים
- המערבל אינו מסוגל לכתוש קרח כמובטח
- מורכב מ-3 מוצרים שונים ומכיל חלקים רבים
מעבד המזון בעל מכל גדול, נוח וללא חור במרכזו - יתרון בולט במיוחד. בנוסף, המנוע חזק והלהבים עמידים וניכר כי יחד התמודדו בקלות רבה עם כל מטלה. לעומת זאת, חלק מהרכיבים - למשל וו הלישה ובלוני ההקצפה - לא היו נוחים במיוחד לשימוש ולניקוי וקל ונוח יותר להשתמש במיקסר, אפילו ידני, או ללוש ביד. מסחטת הפירות הקשים, על אף היותה עדינה להרכבה, עשתה עבודה מצוינת והייתה נוחה לשימוש. המערבל, למרבה האכזבה, לא כתש כל כך טוב את הקרח כמובטח אך בהחלט היה יעיל ונוח לשימושים אחרים. המכשיר על שלל חיבוריו תופס המון מקום וכדאי לקחת זאת בחשבון. הוא עשוי להחליף עבורכם את מסחטת הפירות הקיימת אך פחות מתאים להחליף את המיקסר.
נפחו המוצהר של מיכל המעבד עומד על 3.5 ליטר אך בפועל נפחו לא עובר את ה-2.5 ליטרים אך גם נפח זה מרווח ומספיק אפילו למתכונים בעלי משקל רב. בנוסף ללהב העיבוד מצורפים עוד 8 אביזרים לשימוש במעבד: חמש דיסקיות לפריסה, גריסה לשתי רמות, עדינה וגסה, פריסת רצועות, חיתוך לצ׳יפס, וליצירת פירורים וכן, וו לישה, בלוני הקצפה ומסחטת פירות הדר. למעבד המזון מצטרפים בלנדר להכנת תערובות רכות, מחיות, שייקים ודומיהם, ומסחטת פירות קשים למיץ. כל הרכיבים מגיעים בקופסת ארגונית נוחה לשימוש, אך גדולה.
נוחות השימוש
(60% מהציון הסופי)התענוג האמיתי במכשיר הוא ללא ספק, הנוחות שמספק גודל מכל מעבד המזון, המתאים לכל מתכון ביתי. אך חשוב לציין כי בפיליפס בחרו להרים את הכפפה ולפתור במעבד המזון שלהם בעיות שליוו מעבדי מזון רבים בעבר - ראשית, הם עיצבו קערה ללא החור המרגיז במרכז, דרכו מתחברים המכל והלהב למנוע. כל מי שהשתמש בעבר במעבדי מזון מכיר את בעיית החור, דרכו עלולה התכולה לזלוג החוצה. שנית, הם הוסיפו מצמדי וואקום כדי למנוע את תזוזת המכשיר בעת ההפעלה ובניגוד למכשירים אחרים, יש להם לשונית שמקלה על ניתוק המכשיר מהשיש. בנוסף, הקופסה הייעודית לארגון לכל החיבורים והדיסקיות נוחה במיוחד. הרכיבים לא מתחככים זה בזה במגרה ובכך יישמרו לאורך זמן. חסרונה הבולט הוא כמובן מקום האחסון שהיא דורשת.
בבסיס המוצר נמצאת חוגת עוצמת ההפעלה, המאפשרת ברירה בין 12 מהירויות, כפתור הפעלה קבועה וכיבוי והפעלה בפעימות. בנוסף, קיימים 3 כפתורים למצבים שונים - כתישת קרח, הקצפה ומצב לחם, להפעלת וו הלישה. כל האפשרויות האלו מבלבלות למדי שכן המצבים מתאימים לרכיבים שונים של המוצר ורק לאחר קריאה מדוקדקת של הוראות ההפעלה ניתן להבין בדיוק למה מתאים כל מצב. דילוג על קריאה מעמיקה זו עלול להוביל להרס המכשיר. אלמלא הקפדתי לעבור על רשימת הרכיבים, ייעודם ומגבלותיהם, ככל הנראה חיי המוצר היו מתקצרים משמעותית.
כל הלהבים והתוספים קשיחים ועמידים מאוד וניכר כי הם תואמים את עוצמת המנוע ומתמודדים בקלות עם מטלותיהם. בשימוש בלהב הטחינה הסטנדרטית של מעבד המזון, התמודד המכשיר במהירות ובקלות עם מטלות קציצה שונות, מן הקלות שבקציצת בצל והכנת בצק פריך, דרך אגוזי מלך, קמחים, ביסקוויטים לפירורים ואבקות. אולם, סימני שריטות על המכל הופיעו כבר לאחר שימושים בודדים. סימנים שכאלו מופיעים עם הזמן ברוב מכשירי העיבוד. ראוי לציין כי, כל מכלי המכשיר עשויים מסיטרן אקרילוניטריל (SAN) ומתאימים לשטיפה במדיח, על פי הוראות היצרן, אך לא לשימוש במיקרוגל או למסות חמות בטמפ׳ של מעל ל-80 מעלות.
(צילום: ענת אפרתי כשר)
דיסקית הגריסה התמודדה מצוין עם גזר וגבינות קשות אך נשארו עודפים שלא הצליחה לגרוף, הללו נתקעו פעם אחר פעם בין הדיסקית למכסה. אולם, חשוב לציין, כי זו בעיה שחוזרת על עצמה כמעט בכל מעבדי המזון והדבר תלוי בעיצוב המכשיר וברווח בין מכסה המעבד לדיסקיות. אם חשבתם שבלון ההקצפה ווו הלישה עשויים להחליף את המיקסר הביתי, כדאי להקדיש מחשבה נוספת ולבחון היטב מהם הצרכים שלכם. בלוני ההקצפה בהחלט עשו עבודה טובה בהקצפת ביצים ושמנת אך אם קיוויתם להכין עוגה, לא תוכלו להתקדם עם מעבד המזון שכן חסרה המקבילה המיקסרית של וו הגיטרה/עלה. נאלצתי להשלים את הכנת העוגה בקערה נפרדת, ללכלך כלים נוספים ולאבד חומר במעבר בין הכלים בגלל חילוץ מסורבל של המסה מקערת המעבד.
חיכיתי במיוחד לשימוש בוו הלישה, בשילוב פונקציית הלחם שבמכשיר, אך לצערי נוכחתי לגלות כי המכשיר בעל מגבלות רבות ולמעשה לא מתאים כלל ללישת לחם. הבצק אמנם התאחד אך זמני הלישה המקסימליים המומלצים על ידי היצרן (בין דקה וחצי לשתיים) לא ארוכים מספיק בכדי לפתח את רשת הגלוטן כך שיתקבל נפח מאפה גבוה במוצר הסופי. בנוסף, המכשיר מחמם את הבצק מהר מידי, מצב ממנו מבקש כל אופה להימנע, שכן טמפרטורה גבוהה בשלב מוקדם מזיקה לבצק. אם על מגבלות אלו אתם מוכנים להבליג, חשוב שתדעו כי גם חילוץ הבצק ווו הלישה היו מטלה מאתגרת מאוד - הוו שקוע עמוק בבצק, שעטף גם את ״פרפר״ החיבור של הקערה ונתפס שם כדי להישאר. בצק נכנס גם לחלקו הפנימי של הלהב וניקוי החלקים דרש טיפול מידי והיה מטריח עד מאוד.
(צילום: ענת אפרתי כשר)
החלק המאכזב ביותר היה כשרציתי לשתות אייס קפה וגיליתי שהמערבל לא מסוגל באמת לכתוש קרח כך שיתאים למשקה. למכשיר יש בהחלט את כוח המנוע ואפילו פונקציה ייעודית רק לקרח, אך על פי הוראות היצרן ניתן לכתוש אך ורק 6 קוביות קרח בו זמנית וגם אז, נאלצתי להפעיל את המכשיר שוב ושוב עד שקיבלתי תוצאה סבירה - נשארו עדיין כמה גושי קרח גדולים בעוד ששבבי הקרח הקטנים החלו כבר לשנות מצב צבירה. לא המשקה שדמיינתי. כמות כזו מספיקה בקושי לכוס אחת כך שאם תכננתם לארח אנשים, אתם תבלו הרבה מאוד זמן ליד הבלנדר. לעומת זאת, מכל הבלנדר מתחבר גם הוא לאותו מנוע חזק ועוצמתי והתמודד בקלות עם פירות וירקות לצורך הכנת שייקים.
(צילום: ענת אפרתי כשר)
עם מעבד המזון מגיעות שתי מסחטות מיצים: האחת לפירות הדר והשנייה לפירות קשים. את מסחטת פירות ההדר מחברים ישירות למכל המעבד. המסחטה נוחה וממצה היטב את המיץ מהפרי אך מאחר וראש הסחיטה קטן, נאלצתי להצמיד את כל חלקי התפוז לראש המסתובב. בעיה שהייתה נפתרת אם פיליפס היו מעצבים ראש גדול יותר שמתאים גם להדרים הגדולים כמו אשכוליות, פומליות ודומיהם.
אין מה לומר, פיליפס הקפידו על הוראות הפעלה מאוירות, ברורות וספציפיות לכל רכיב, עם פירוט משך ההפעלה והקיבולת המקסימלית. חשוב במיוחד לעבור היטב על ההוראות כי לכל רכיב מגבלות והוראות הפעלה משלו, כשחריגה מהם עלולה להרוס את המכשיר ואף להביא לפציעה.
עמידות וניקוי המכשיר
(40% מהציון הסופי)מסחטת הפירות הקשים מאוד עדינה והרכבתה לא הייתה מאוד אינטואיטיבית. חששתי שתנועה לא נכונה בחיבור התופסנים עלולה לשבור אותה אך לאחר ההפעלה היא בהחלט התגלתה כ״חיה רעה״. המסחטה לא פחות ממעולה. היא טחנה את הירקות והפירות במהירות ומיצתה את כמות המיץ המקסימלית מהירקות. יעידו על כך שאריות ירק יבשושיות שנותרו במכל לאחר הסחיטה. המיץ יצא דרך פתח נוח, הממוקם בגובה מושלם כך שניתן להציב תחתיו כלי קיבול, ובזרם נקודתי שאינו משפריץ לכל עבר.
פירוק המכונה וניקויה היו מעט מסובכים ודרשו עבודה. מאיזושהי סיבה יש במיכל מגרעת צרה שצוברת בתוכה את שאריות הפרי ולכן, רצוי לנקות את המכל באופן ידני. אם אתם חובבי מיצים, לטעמי זה עדיין שווה את הטרחה.
קלות ניקוי המכשיר ונספחיו משתנה מרכיב לרכיב. את מכל המעבד, להבו ודיסקיות החיתוך ניקיתי בקלות ואף שטפתי במדיח, אך ניקוי חיבורי הלישה וההקצפה היו מורכבים במיוחד. חשוב במיוחד להפריד את מוט החיבור מהלהבים שמתחברים אליו, שכן חלק מהחומרים נכנסו בינו ובין הלהב וללא הפרדה מוחלטת בניהם השאריות עלולות להירקב ולהסריח. כמו כן, גם ניקוי מסחטת הפירות הקשים היה מעט מייגע.