סקירת wisebuy - מעבד מזון Philips HR7530/00 פיליפס
- עשיר באביזרים שימושיים
- קל ונוח לשימוש
- שקט בצורה מפתיעה
- ביצועי מעבד מצוינים
- מגוש ודורש מקום רב לאחסון
- דיסקית הגירוד אגרסיבית מדי
- ביצועי בלנדר בינוניים
- כושל בכתישת קוביות קרח
נוחות השימוש
(40% מהציון הסופי)במארז שאיתו מגיע מעבד המזון הזה מצורפים לא מעט אביזרים: כלי קיבול, 2 דסקיות מתחלפות לשימושים שונים, אביזר פלסטיק ללישה, סכין פלדה לקיצוץ בשר ועיבוד מזון, מסחטה לפרי הדר, מטחנה וכלי ליצירת תחליב (בלנדר). די מהר התגלה שהיתרון הגדול באביזרים הרבים הוא המבחר הענק של השימושים, אלא שלצד היתרונות מצאנו גם חיסרון: ריבוי האביזרים תופסים הרבה מקום אחסון יקר, ואין באמת אופציה לאחסן את כל הרכיבים בתוך כלי הקיבול – בניגוד למובטח בהוראת ההפעלה. החדשות הטובות הן שאם תנצלו את המעבד עד תומו מדי יום, הוא יהפוך בקלות להיות דייר קבע על השיש במטבח, כמו במקרה שלנו.
ביצועים ואיכות הרכיבים
(40% מהציון הסופי)נתוני המעבד על הנייר: הספק מנוע של 850W, שתי מהירויות ומצב Pulse, קיבולת קערה של 2.1 ליטר עם נפח עבודה בפועל של 1.5 ליטר. קיבולת הקנקן היא 1 ליטר, מה שמבטיח עד 5 מנות שייקים בפעם אחת. התחלנו בבלילת מאפינס בננות ובדקנו את עמידות המעבד בפני כמויות גדולות. הכנסנו בין היתר שיבולת שועל, ביצים, בננות שלמות, אגוזים, יוגורט ועוד כמה רכיבים תומכים. קיבלנו תוצאה מצוינת וכל הרכיבים נטחנו ביעילות ואפילו התערבלו בצורה שווה בתוך כ-20 שניות. לנו נותר רק להכניס ישירות את התוצאה לתבנית ולהמשיך עבודה בתנור. לשם השוואה, בעבודה ידנית היה לוקח לנו הרבה יותר זמן וכמובן שלא היינו מקבלים את אחידות הקיצוץ בבלילה.
הוראות וניקוי המכשיר
(20% מהציון הסופי)במארז קיבלנו הוראות הפעלה בעברית, ברורות ומפורטות מאוד, כולל ציורים ותרשימים שיכניסו לעניינים גם את המשתמש שניגש למעבד לראשונה בחייו. עוד ייאמר לזכות ההוראות הן שאינן מפספסות אף סיטואציה שכיחה וכל רכיב במארז יימצא שימוש.
עוברים לניקיון: פעלעפס טוענת שהמעבד בטוח להדחה במדיח הכלים הביתי אבל לא מיהרנו להכניס אותו לשם – מניסיון רע עם סוגי להבים רבים, המעלות הגבוהות נוטות לשחוק את החדות שלהם לאורך זמן, מה גם שגודלו של המעבד וסך חלקיו תופס חלק נכבד מנפח המדיח, כך שהעדפנו לשטוף ידנית. עוד ממליצה היצרנית על תכנית ניקוי מהירה הכוללת השריית הסכינים ושאר הכלים בנוזל סבון וערבול על Pulse למשך 30 שניות ואז לשטוף תחת הברז. אנחנו העדפנו פשוט לשטוף ידנית, בעיקר בגלל היעילות במלאכה: ברוב הניקיונות זרם המים מוריד את מרבית חתיכות המזון, כשהסקוץ' מטפל בחלקים העקשניים יותר.