סקירת wisebuy - טלוויזיה Thomson LED42P11F
- רמת שחור טובה
- גווני צבע יפים וחיים
- נגן מולטימדיה מובנה עם תמיכה ב-HD
- מחיר נוח
- גרעיניות בולטת כמעט בכל התכנים
- איכות ירודה בשידורי טלוויזיה רגילים
- השתקפויות בשל הציפוי המבריק
- זוויות צפייה צרות
- שני חיבורי HDMI בלבד
עבור מי שמצפה למצוא ה-Thomson 42P11F את האיכויות שאפיינו בעבר את המותג הזה, מחכה אכזבה לא קטנה. מדובר במסך בינוני בלבד שרחוק מלספק את הסחורה בכל הקשור לאיכות תמונה. היינו אומרים שהטלוויזיה יכולה להתאים לאנשים שלא מדקדקים בדקויות של איכות תמונה, ויכולים לחיות עם הגרעיניות בתמונה, אבל במידה ואתם כאלה – תוכלו בכל מקרה להסתפק במסךLCD פשוט וזול אפילו יותר.
למי היא תתאים בכל זאת? קודם כל למחפשי המציאות: מדובר בטלוויזייתLED מהזולות בשוק, נכון ליום כתיבת השורות. מעבר לכך, היכולת שלה לקרוא קבצי HD דרך ה-USB בצד היא תכונה חשובה ושימושית (אם אתם לא זקוקים בהכרח לתרגום בעברית), ויכולה במגבלות אלו לחסוך לכם קנייה של סטרימר.
אי שם, בשנת 2003, הכריזו תומסון הצרפתית ו-TCL הסינית על מיזוג שאמור היה להפוך אותן יחד לאחת מיצרניות הטלוויזיות הגדולות בעולם. את אחד התוצרים של מיזוג זה אנחנו בוחנים כאן, טלוויזיית ה-LED בדגם Thomson 42P11F. אמנם אין על האריזה או על המסך עצמו שום אזכור לקשר של עם TCL (המזוהה כמותג זול), אך על אריזת הטלוויזיה ישנה מדבקה המציינת את ארץ ייצור-סין, ולא את מולדתה המקורית של חברת תומסון, צרפת. על כל פנים, מחירה של הטלוויזיה בשוק, נכון לכתיבת שורות אלו הוא זול משמעותית יחסית לטלוויזיותLED של יצרניות אחרות, ולכן היא מהווה אלטרנטיבה מסקרנת למסכי ה-LED המתחרים, היקרים ברובם.
מעבר לתאורת LED, כולל המפרט הטכני של המסך רזולוציית Full HD, בהירות של 2500 cdm/2, ניגודיות דינמית ביחס של 1:1,000,000, זמן תגובה של 5 מילי שניות וזווית צפייה של 178 מעלות. לטלוויזיה שני חיבוריUSB שמסוגלים להציג תכני HD.
איכות התמונה
(65% מהציון הסופי)אם לשפוט על פי טלוויזיה זו, נראה שימיה הגדולים של תומסון כבר מאחוריה. בחנו אותה במגוון תכנים – שידורי טלוויזיה רגילים, שידורי HD דרך ממיר YES Total המחובר למסך באמצעות כבל HDMI, וכן תכנים ברזולוציית 720p ו-1080p דרך מזרים-מדיה Xtreamer Sidewinder המחובר אף הוא בכבל HDMI.
נתחיל באתגר הגדול ביותר – שידורי טלוויזיה רגילים. צפייה בחדשות ערוץ 2 חושפת את חולשתה של ה- ה-Thomson 42P11F בטיפול בתכני SD. התמונה פשוט לא נראית טוב: מלבד עושר צבעים שבאמת ראוי לציון, התמונה אינה חדה, והדבר בולט לעין אפילו בהשוואה לטלוויזייתLCD רגילה. חוסר החדות מתבטא במריחות וברעש דיגיטלי מוגבר, שבאו לידי ביטוי בצורה הבולטת ביותר בעת תנועה רבה על המסך. בנוסף, אזורים המתאפיינים בקונטרסט גבוה סובלים מתופעת פיקסליזציה קשה. לדוגמה, שרוול מפוספס של חולצה שהוצג באלכסון נראה משונן, כאילו הרזולוציה נמוכה מאוד. מקום נוסף בו הבחנו בתופעה זו היה בכתוביות, טקסטים על המסך, ובגבולות חדים בין דמוית לרקע. למרות החדות הנמוכה, התמונה איכשהו נשארה מפורטת יחסית ויכולנו לראות קפלים וקמטים בבגדים בצורה ברורה למדי.
בשידוריHD נחתנו (באופן מקרי לחלוטין) על הסרט "החבר החדש של אמא שלי", קומדיה שגרתית שניתן לצפות בה בגווני עור, אזורים חשוכים, ומייצגת תמונה ריאליסטית למדי של המציאות. שמחנו לראות שה- Thomson 42P11F מציגה כאן שחור עמוק מאוד, וגווני הצבע היפים נשמרו. עם זאת, החדות הגבוהה תורגמה לגרעיניות חריפה באזורים שאמורים היו להיות חלקים, ורעש דיגיטלי עז ברקע מאחורי דמויות. ניסיוננו להתמודד עם הבעיה הוליד פתרון חריג למדי: הורדנו את רמת החדות בתמונה למינימום, והגרעיניות נעלמה כמעט לחלוטין – אך במחיר של איבוד החדות בתמונה ופגיעה משמעותית בחוויית הצפייה בתכני HD.
בצפייה בתכני Full HD דרך ה-Xtreamer קיבלנו איכות תמונה דומה. הרעש הדיגיטלי נותר, והתמונה החדה יותר רק הבליטה את התופעה ביתר שאת. המקום היחיד בו התמונה נראתה חלקה היה בסרטי אנימציה, כדוגמת UP של דיסני, בהם עושר הצבעים הסיח את הדעת מהגרעיניות וניתן היה להבחין בה רק במקרים בודדים.
חשוב להדגיש שהשקענו זמן רב בכיול התמונה בצורה המיטבית ביותר, זמן רב בהרבה מזה שהשקענו במסכי טלוויזיה אחרים. הטלויזיה מצוידת במגוון מצומצם מאוד של מצבי צפייה מוגדרים מראש (Standard, Bright, Soft, ו-Personal להתאמה אישית), ואף אחד מהם לא הציג איכות תמונה מספקת. התמונה הסבירה ביותר באיכותה הושגה דרך מצב ההתאמה האישית, ואנחנו ממליצים בחום למי שאינו אוהב להתעסק בהגדרות תמונה לבחור במסך אחר.
דבר שאינו נפתר בכיול המסך היה זוויות הצפייה הבעייתיות. מפרט הטלויזיה אמנם מצהיר על זווית צפייה של 180 מעלות, אבל בפועל המצב לא מזהיר. כאשר ישבנו על הספה שמול הטלויזיה, השחור נראה יפהפה ועמוק, אך בצפייה מהספה הצדית איכות התמונה ירדה בצורה דרסטית והצבע השחור הפך לכחול כהה. אכזבה נוספת נחלנו בבדיקת אחידות המסך: כאשר המסך מוחשך לחלוטין, ישנן זליגות אור לאורך כל המסגרת. בצפייה שגרתית הדבר אינו מורגש, אך בצפייה בחדר חשוך בסצנות בהן המסך צריך להיות חשוך לחלוטין, ניתן להבחין בהילות לבנות מסביב. הגימור המבריק של המסך אמנם תרם לרמת השחור הגבוהה, אך הוא גם גרם להשתקפויות קשות בצפייה בטלויזיה בחדר עם תריסים פתוחים.
איכות השמע
(20% מהציון הסופי)יחסית למסך דק כל כך, מפיקה ה- Thomson 42P11F איכות שמע טובה מאוד. אין מה לצפות כאן לבאסים עמוקים במיוחד, ואכן הצליל היה שטוח למדי, אבל יחסית לטלוויזיות אחרות מסוגה מציגה הטלוויזיה הזו ביצועים יפים בתחום זה. עבור צפייה בחדשות, קומדיות וצפייה יומיומית בטלויזיה, זה בהחלט מספיק. במידה ואתם מתכוונים לצפות בטלויזיה בסרטים (למרות כל האמור לעיל), מומלץ להצטייד במערכת שמע נפרדת.
אפשרויות הסאונד של הטלויזיה ספרטניות בדיוק כמו אלו של הגדרות התמונה: יש כאן ארבעה מצבים מוגדרים מראש, אפשרות להתאמה אישית של האיקולייזר, ולא הרבה מעבר לכך.
עיצוב ונוחות השימוש
(15% מהציון הסופי)Thomson 42P11F היא טלוויזיה דקה במלוא מובן המילה. עובי של 3.8 סנטימטר בחלקה העבה ביותר הוא אמנם לא הכי דק בשוק, אבל הוא דק מאוד. העיצוב נראה לנו מוכר מהעבר, ואכן המסך קווי דמיון רבים עם מסכי טלוויזיה (ומוצרים אחרים) של סמסונג. הדמיון בא לידי ביטוי במסגרת השקופה, בגימור האדום כהה, ואפילו בפקדי המגע המוארים בתוארה אדומה בתחתית המסך. לחצני המגע דורשים מגע נחוש יותר מהצפוי ממקשי מגע, אך כאשר מתרגלים לכך הם מתפקדים כראוי. מעמד המסך מסתובב מאפשר צידוד שלה לשני הצדדים.
זו טלוויזיה דקה במלוא מובן המילה, בעובי של 3.8 סנטימטר. העיצוב לא מקורי במיוחד אך נאה, עם מסגרת שקופה וגימור אדום כהה. בתחתית המסך נמצאים פקדי מגע המוארים בתוארה אדומה
כדי לשמור על עובייה הדק של הטלוויזיה, החיבורים שבגבה פונים כולם למטה או הצידה. חלקם של החיבורים הם בפורמט 3.5 מילימטר, שוב כדי לשמור על עובי המסך דק ככל האפשר, ומגיעים עם מתאמים (חיבור ה-Component, שני חיבורי AV, וחיבור ה-Audio הסטריאופוני). סט החיבורים השלם בגב המסך כולל חיבור HDMI, חיבור Component, שני חיבורי AV, חיבור שמע סטריאופוני וחיבור לאנטנה. בצד שמאל ניתן למצוא חיבור HDMI נוסף, שני חיבורי USB, חיבור וידיאו רגיל, חיבור אוזניות ויציאתS/PDIF לשמע דיגיטלי. התאכזבנו מכך שישנם שני חיבוריHDMI בלבד, משום שזה יגביל אתכם אם תרצו לחבר אליה במקביל ממיר HD, סטרימר (או נגן בלו ריי) וגם קונסולת משחקים המצוידים כולם בחיבור זה.
התפריטים פשוטים וברורים, אך אינם מרשימים בשום אופן. הם לא נראים טוב יותר מרוב התפריטים שתמצאו במסכים סיניים אחרים. אין תמיכה בעברית.
בתחום המולטימדיה, כוללת ה- Thomson 42P11F שני שקעי USB בצידה השמאלי, שמאפשרים הצגת תמונות, השמעת שירים, סרטי DivX ואפילו סרטיHD . כשבחנו את יכולותיה, הטלוויזיה ידעה לנגן מהכונן הנייד שלנו סרטים ברזולוציית 1080p ללא קיטועים וקרטועים, וזו בהחלט נקודת זכות עבורה. עם זאת, לא הכל ורוד: בסרט שמגיע עם שני פסי קול, לא קיימת בתפריט האפשרות להחליף ביניהם ולכן תוכלו לצפות בסרט רק עם פס הקול שנמצא כברירת המחדל (במקרה שלנו נאלצנו ללמוד רוסית).
המסך תומך בהצגת כתוביות מקובץ נפרד, אך לצערנו לא בשפה העברית. בסרטים בהם צפינו והיה בהם תרגום באנגלית, הפונט שהוצג על המסך היה מכוער ופשוט שמזכיר מאוד את זה הקיים במכשיריDVD זולים. אגב, רק לאחר מספר ימים של שימוש הצלחנו לגלות שניתן לשלוט בנגינת הסרטים באמצעות השלט, בלי צורך בתפריט על המסך; מסתבר שמקשי החיצים (עליהם אין שום אזכור לסימוני שליטה האוניברסאליים שכולנו מכירים) מאפשרים שליטה בסרטים.
אם נגענו בשלט, נציין שבמבט ראשון הוא נראה פשוט ומזמין, אך בשימוש ממושך גילינו שהוא אינו נוח מספיק: מקשי הווליום, המקשים הכי שימושיים בשלט, נמצאים אמנם במיקום נכון, אך הם כמעט באותו גודל כמו מקשי המספרים וצריך בכל פעם להביט על השלט כדי למצוא אותם.