חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Samsung Magic Touch : טאצ' צעיר

הטוב
  • מסך מגע מגיב היטב
  • ממשק TouchWiz משופר ומהיר
  • סט וידג'טים נדיב
  • חוויית גלישה טובה ברשת
  • חיישן תנועה
הרע
  • מצלמת 3.2 מגה פיקסל בסיסית וללא אוטו-פוקוס
  • איכות קול בינונית בספיקר ובאוזניות
  • מיקום בעייתי של מקש הנעילה
  • אין Wi-Fi ולא GPS
בשורה התחתונה

 Samsung Magic Touch s5603הוא טלפון מגע מהנה לשימוש, הרבה בזכות ממשק ה-TouchWiz המשופר והעשיר. גם חוויית הגלישה בו טובה, למרות המחסור ב-Wi-Fi. המכשיר יתאים לצעירים ולמי שמעוניין בטלפון מגע חדש (ולא בהכרח חדשני) ומוכן להסתפק בחוויית מולטימדיה בינונית.

הקדמה

 Samsung Magic Touch s5603 מצטרף לשורה ארוכה של מכשירי מגע שהשיקה סמסונג בשוק הישראלי והעולמי. סמסונג לא הסתפקה במכשירים מקטגוריה אחת כמו חלק ממתחרותיה, ושחררה מספר נכבד של דגמים שמיועדים לקהלי יעד שונים. Magic Touch מיועד לשוק הבינוני, קרי - חובבי גאדג'טים שמסתפקים במועט ורוצים מכשיר אטרקטיבי, גם אם לא לגמרי חדשני, במחיר נוח. מבחינה זו ניתן לראות ב- Magic Touchאת ממשיכו של ה-F480 (TouchWiz).

 Magic Touch s5603 הוא מכשיר דור 3.5 בתצורת בר, בעיצוב פשוט ועגלגל מעט שאינו מזכיר במאומה את העיצוב האלגנטי להפליא של ה-F480. המפרט הטכני כולל מסך מגע בגודל 2.8 אינטש, מצלמת 3.2 מגה פיקסל עם פלאש ומצלמה קדמית נוספת לשיחות וידיאו, Bluetooth A2DP, חיישן תנועה, גלישה במהירות 2.8Mbps, נגן מוזיקה ווידיאו ורדיו FM עם RDS ומזהה מוזיקה. המכשיר כולל זיכרון פנימי בנפח 60MB ומאפשר הרחבה עד 16GB באמצעות כרטיס Micro-SD.

ה- Magic Touchמוצע בצבעים שחור ולבן.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

איכות הקול בשיחות במכשיר טובה, וגם הספיקר מספק איכות טובה למדי ועוצמה סבירה. הצד השני טען שבשיחה עם הספיקר הוא התקשה לשמוע אותנו, גם כשדיברנו ממרחק של חצי מטר בלבד מהמכשיר.

סמסונג טוענת שהמכשיר מצויד בתכונת DNSe
(Digital Natural Sound Engine)
, אבל אנחנו בעיקר התאכזבנו מאיכות הצליל הבינונית מאוד בנגינת מוזיקה, הן ברמקול החיצוני והן באוזניות המצורפות. הצליל נשמע שטוח למדי וחסר עומק ואופי, וגם תדרי הקצה - באס וטראבל - לא היו מודגשים דיים. שימוש באחד מתבניות האיקולייזר שיפר את המצב אך עדיין לא הגיע לאיכות שמע טובה באמת.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

 Samsung Magic Touch s5603הוא מכשיר בעל מידות ממוצעות לטלפון מגע, והוא יושב היטב בכף היד וגם נוח למדי בהצמדה לאוזן. עוביו הדק מאפשר לו לשבת בכיס המכנסיים או החולצה בנוחות ומבלי שנוכחותו תורגש.

 Magic Touch s5603מצויד במסך קפאסיטיבי בגודל 2.8 אינטש וברזולוציה של 240X320, ותומך ב-16 מיליון צבעים. המסך בהיר ונאה ומציג צבעוניות טובה, אך הרזולוציה שלו יכולה היתה להיות גבוהה יותר. באור יום המסך מתקשה לתפקד; הוא מתכהה וגם מחזיר השתקפויות רבות. כמסך מגע הוא דווקא מתפקד היטב. הוא מגיב מיד גם לנגיעות קלילות, ומעניק משוב בצורת רטט קל. פעולות כמו החלקת אצבע לגלילה ונגיעה באזורים קטנים (כמו לינקים באתר אינטרנט) מדויקות וזריזות כראוי.

מתחת למסך, על משטח בגימור מוברש, נמצאים מקשי החיוג והניתוק הגדולים והנוחים, וביניהם מקש ריבועי גדול ומבריק עם מסגרת כרום סביבו. ציפינו שיהיה זה מקש התפריט, או לפחות מקש האישור, אבל לאכזבתנו משמש המקש הזה כמקש "חזור" – כמו ב-Samsung Ultra Touch. אמרנו אז ונאמר גם כעת, זהו סידור תמוה ולא אינטואיטיבי שמחייב מעבר תכוף בין מסך המגע למקש הפיזי.

Samsung Magic Touch


Magic Touch S5603: מסך המגע מתפקד היטב ומגיב מיד גם לנגיעות קלילות. מתחת למסך נמצא מקש ריבועי גדול. ציפינו שיהיה זה מקש התפריט, או לפחות מקש האישור, אבל לאכזבתנו משמש המקש הזה כמקש "חזור" –  זהו סידור תמוה שמחייב מעבר תכוף בין מסך המגע למקש הפיזי

בשמאל המכשיר נמצאים מקשי העוצמה, שגם הם גדולים יחסית אך לא בולטים מדי ונוחים לשימוש. בימין נמצא מקש הצילום – שאינו דו-שלבי – וכן מקש המשמש לנעילה. מיקום המקש לא מוצלח כיוון שבאחיזה במכשיר האגודל נמצא בדיוק על המקש, וגורם לא פעם לנעילת המכשיר תוך כדי שימוש. במיקום נכון יותר (למשל בראש המכשיר, כמו ב-F480), אפשר גם היה לוותר על הצורך בלחיצה ארוכה והמעיקה כדי לפתוח את נעילת המכשיר ולהסתפק בלחיצה קצרה. תכונה חביבה ששולבה במכשיר הזה, מאפשרת פתיחת הנעילה באמצעות שרבוט תו על המסך, שגם מוביל אל מסך רצוי שתוכנת מראש (למשל, אם תציירו A על המסך המכשיר ייפתח וייכנס ישירות אל ספר הטלפונים).

ממשק המכשיר הוא ה-TouchWiz שהכרנו ממכשירים קודמים, כמו ה-F480 וה-Ultra Touch. הממשק הזה לדעתנו היה מוצלח עוד בגרסאות הקודמות, אבל סבל מאטיות וממחלות ילדות שונות. הגרסה החדשה של הממשק הזה מגיעה לרמה גבוהה של שימושיות ונוחות. ראשית, היא מהירה משמעותית, וחלק מהאפקטים מהדור הקודם פינו את מקומם לפעולה זריזה וקורקטית. שנית, הממשק החדש כולל 3 מסכי בית שניתנים לגלילה הצידה, ובהם תוכלו למקם את שפע הווידג'טים שמגיעים עם הממשק (תוכלו גם להוריד וידג'טים נוספים דרך אתר ייעודי). גם התפריט הראשי קיבל פנים חדשות, או ליתר דיוק – לשונית נוספת שכוללת גם היא 3 מסכים נגללים נפרדים: תקשורת, כלים ומולטימדיה. כל מסך כזה מכיל 12 אייקונים שהם בעצם קיצורי דרך לאפליקציות ותכונות במכשיר, ומעניקים גישה זריזה ונוחה מאוד כמעט לכל פעולה שתרצו. אהבנו.

המקלדת הוירטואלית ב-  Magic Touch s5603היא בשיטת המקלדת האלפא-נומרית הרגילה, ואינה QWERTY; קצת חבל שלא ניתנה לפחות האופציה לבחור בין שתי התצורות. למי שהתרגל להקלדה על המקלדת הזו
ב-
F480 מחכה מכשול קטן נוסף: מקש הרווח הועבר אל אמצע טור המקשים הימני – מיקום מוזר ולא אינטואיטיבי, גם אם הצלחנו להתרגל אליו כעבור יום-יומיים. בשאר הפרמטרים ניכר דווקא שיפור, כמו המעבר הנוח יותר בין שפות או מעבר למספרים ותווים.

בשיטוט בתפריטי המכשיר תמצאו לא מעט תכונות ואפליקציות שימושיות: מזהה מוזיקה, קורא RSS, שיתוף תמונות נוח ומהיר ברשת (באתרים כמו פליקר, פייסבוק, פיקאסה ועוד), יישומי Google ועוד.

ערכת המכשיר כוללת מטען ביתי, כבל USB, זוג אוזניות וכבל-מתאם, מכסה סוללה נוסף עם איור (בהתאם לצבע המכשיר) ואפילו נרתיק עור לבן ודודתי למראה, שעליו העדפנו לוותר.


הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

 Samsung Magic Touch s5603כולל מצלמת 3.2 מגה פיקסל מיושנת למדי. יש אמנם פלאש LED אך אין אוטו-פוקוס. בתוכנת המצלמה תמצאו זירות צילום, שליטה על איזון לבן, פיצוי חשיפה ועוד אי-אלו פרמטרים, אבל מה הטעם? איכות התמונות בינונית מאוד והן סובלות ממראה שטוח ואנמי של מצלמת-טלפון מהדורות הקודמים. הפלאש מצליח להאיר אובייקטים ממרחק של עד 2 מטרים בערך, אבל זה לא מונע מהתמונות לצאת מדי פעם מטושטשות ומרוחות, ובצבעים אפרפרים. צילום הוידיאו, ברזולוציה מרבית של 320X240 ובקצב של 15 פריימים בשנייה, מפיק סרטונים מקרטעים באיכות שמתאימה לתיעוד הכרחי בלבד.

Samsung Magic Touch


Samsung Magic-Touch כולל מצלמת 3.2 מגה פיקסל מיושנת למדי עם פלאש LED אך ללא אוטו-פוקוס. איכות התמונות בינונית מאוד והן סובלות ממראה שטוח ואנמי



נגן המוזיקה נוח ומתקדם למדי. הוא תומך ברשימות השמעה, קטלוג הקבצים לפי פרמטרים, הצגת תמונת האלבום, מספר תבניות סאונד קבועות מראש ואפשרות השמעה ברקע. הנגן תומך בפורמטים MP3, WMA ו-AAC, ולולא איכות הצליל הבינונית היה יכול לשמש כנגן מוזיקה טוב מאוד. נגן הוידיאו תומך בפורמטים WMV, MPEG4, H.263 ו-H.264, ובזכות חיישן התנועה ניתן לעבור למסך מלא באחיזה אופקית במכשיר.

מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
פונקציה לתיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כדי למנוע שגיאות חשיפה כמו חשיפת-יתר או תמונה חשוכה. שימושית בעיקר בסצנות עם רמת ניגודיות גבוהה, כלומר הבדלים קיצוניים בין האזורים הבהירים לכהים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

לא תמצאו קישורית Wi-Fi במכשיר, ותחת זאת תוכלו לגלוש סלולרית בדור 3.5 במהירות טובה מאוד. דפדפן האינטרנט ב-  Magic Touch s5603הוא Samsung Mobile Browser v0.8, המבוסס על מנוע התצוגה WebKit. מדובר בדפדפן מוצלח משמעותית מקודמיו מבית Access ששולבו בדגמים קודמים של סמסונג, והוא מתמודד מצוין עם גלישת WAP ו-HTML גם יחד. משך טעינת הדפים יחסית זריז, ומרגע שהדף סיים להיטען הגלילה בו נוחה. ניתן לבצע זום מהיר באמצעות 2 הקשות רצופות, אלא שקצב ההקשה המדויק הנדרש קשה להשגה, ולא הצלחנו לעלות עליו גם לאחר ימים של שימוש. במקום זה אפשר להתקרב ולהתרחק מהתצוגה עם מקשי העוצמה מצד המכשיר, וזהו פתרון טוב לא פחות. 

 Magic Touch s5603תומך בקבלה ושליחה של דוא"ל, אך הגדרת החשבון מסורבלת מעט. איך זה שאין זיהוי והגדרה אוטומטיים של חשבון כמו Gmail? לסמסונג (או לאורנג') פתרונים. כמו שהזכרנו, בלשונית התקשורת שבתפריט הראשי תוכלו למצוא גישה מהירה ליישומי גוגל, פייסבוק, פיקאסה, פליקר, יו-טיוב ואתרים נוספים, מה שממצב את המכשיר כטלפון המתאים לצעירים שמרבים להשתמש ברשתות החברתיות.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

 סמסונג מג'יק טאצ' מצוידבסוללת ליתיום-יון בהספק של 1000mAh, שלהצהרת החברה מסוגלת לספק עד 3 שעות דיבור ועד 300 שעות המתנה. אצלנו שרד המכשיר למעלה מיום של שימוש סטנדרטי - משך פעולת סוללה טוב.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

 Samsung Magic Touch s5603 בנוי רובו ככולו פלסטיק, ואינו משדר יוקרה. עם זאת איכות הבנייה טובה למדי, והמקשים והחיבורים השונים נראים עמידים וחזקים. עדשת המצלמה וגם המסך חשופים ונתונים לפגעים שונים; טוב עשתה סמסונג שצרפה את נרתיק העור התואם.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply