חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה

הטוב
  • איכות תמונה טובה מאוד
  • מייצב תמונה בעדשה, זיהוי פנים
  • זום X6
  • מסך 2.5 אינטש מפרקי ועינית אופטית
הרע
  • כבדה ומעט מסורבלת
  • אין זום אופטי במצב וידיאו
  • לא מהירה מספיק
בשורה התחתונה

כמו שאר הדגמים החדשים מסדרת A של קנון, גם ה-A650IS היא מצלמה טובה מאוד שמציעה יכולות שליטה ידניות מלאות, ייצוב תמונה, זום מוגדל ואיכות תמונה טובה במחיר הגיוני.

מי שמחפש מצלמה שמצלמת תמונות מעולות ברוב תנאי התאורה, וחשוב לו המסך המפרקי גם במחיר הסרבול והכובד, ייהנה ממנה. הוידיאו שהיא מצלמת לא מציאה גדולה, והיא קצת אטית לפעמים, אבל בסך הכול היא מציעה חוויית צילום טובה ואיכויות תמונה שמצדיקות את המחיר.

הקדמה

איכות צילום

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

התמונות שצילמנו עם הקנון A650IS היו טובות מאוד ברוב מצבי הצילום. מחוץ לבית, במצב הצילום האוטומטי, המצלמה תפקדה היטב ובמהירות וצילמה תמונות יפות עם צבעים חיים ונכונים. עם זאת, נראה שהמרוץ לכמות המגה-פיקסלים לא תמיד מיטיב עם התוצאה: בקרופ של 100% ניכר בבירור שהתמונות נוטות להיות רכות ולא מספיק ממוקדות וחדות. בהדפסה על גודל רגיל, מן הסתם, לא תרגישו בהבדל (ונשאלת השאלה – אז בשביל מה 12 מגה פיקסל?).


 

בצילומים בתוך החדר ה-A650IS הפתיעה עם תמונות מוארות, מפורטות ויפות, עם כמות רעש נמוכה יחסית למה שציפינו מחיישן בגודל כזה. הפלאש תפקד טוב למדי בטווח של עד מטר וחצי, אבל תמונות שצולמו עם פלאש ממרחק גדול יותר נראו קצת חשוכות בצדדים.


 

במצב המקרו הצלחנו לצלם אובייקטים במרחק של 1 ס"מ מהעדשה (בצד הרחב שלה) וקיבלנו תמונות נהדרות.


מצב זיהוי הפנים עובד היטב, וגם מייצב התמונה עושה את העבודה. חשוב לציין גם את הפוקוס המהיר והמדויק בכמעט כל מצבי התאורה (למעט חושך מוחלט).

חיתוך חלק מסוים מתוך התמונה. לעיתים ישנו חלק מוצלח בתמונה אך שאר הרקע פחות מעניין אותנו, ואנחנו מעדיפים לחתוך את החלק המעניין או המוצלח מתוך הרקע, ולהשאיר רק אותו. אחת המעלות של ריבוי הפיקסלים, הוא האפשרות לבצע קרופ, חיתוך של חלק מהתמונה, ועדיין להישאר עם מספיק פיקסלים כדי להדפיס את התמונה המתקבלת בגודל סביר.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

קנון A650IS מצלמת וידיאו ברזולוציה של עד 640x480 פיקסל ובקצב של 30 פריימים בשנייה. איכות התמונה טובה יחסית, בעיקר באור יום, אם כי הצבעים נראים קצת רוויים מדי ולא טבעיים. מאכזב לגלות שגם בדגם הזה (כמו ב-SX100 שסקרנו בעבר( הזום האופטי לא פעיל אלא רק זום דיגיטלי X4. הסאונד באיכות טובה למדי, והודות למיקום הרמקול במצלמה, בחלקה העליון ליד גלגלת המצבים, הוא נשמע במצלמה חזק ודי איכותי.

זום דיגיטלי מאפשר לקרב ולהרחיק את האובייקט המצולם באמצעות תוכנה פנימית תוך פגיעה באיכות התמונה. לכן, בבחירת מצלמה יש להתעלם מהזום הדיגיטלי ולהתמקד בזום האופטי בלבד.

נוחות שימוש

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

קנון A650IS מותחת את הגבולות של ההגדרה "מצלמה קומפקטית": היא אמנם לא גדולה בהרבה מקומפקטיות מסוגה, אך היא כבדה, קצת מסורבלת, ובאופן כללי מזכירה יותר מצלמת וידיאו קטנה מאוד מאשר מצלמת סטילס. היא בנויה מפלסטיק כסוף עם גריפ בצבע שחור מט ועם נגיעות כרום. הבנייה נראית מסיבית וחזקה, מבחינת עיצוב היא קצת מגושמת לטעמנו. היינו מצפים לאפשרות להשתמש ברצועה לצוואר עם מצלמה בכזה גודל, אבל האפשרות אינה קיימת.

האחיזה, כצפוי, נוחה בזכות הגריפ, ומשקלה הכבד יחסית של המצלמה (200 גרם לפני 4 הסוללות) מוסיף יציבות בזמן הצילום. המקשים מסודרים בצורה נוחה על פני שטח המצלמה, כפי שהתרגלנו לראות בסדרה הזו של קנון: גלגלת מצבים בחלקה העליון של המצלמה, הכוללת מצבי צילום אוטומטיים, חצי אוטומטיים וידניים, וידיאו וסצנות צילום שונות, בהן כמה פחות שגרתיות כמו מצב פנורמה ומצב
Custom המאפשר לקבוע מצב צילום לפי צרכיו האישיים של המשתמש.

בגב המצלמה ישנו כפתור הבורר בין מצב הצילום למצב הצפייה בתמונות, מקשי הניווט, וכן כפתורי
ISO, התפריט, התצוגה ופיצוי החשיפה. הכפתורים עשויים מפלסטיק משובח ונעים ללחוץ עליהם.


המסך המפרקי גדול (2.5 אינטש), חד ואיכותי, גם אם לא הטוב שראינו (173 אלף פיקסל). אפשר לפתוח אותו עד 90 מעלות, ולסובב אותו עד 180 מעלות, מה שמאפשר צילום מזוויות שונות ולא שגרתיות באופן נוח במיוחד. באור שמש הוא נוטה לדהות מעט, והעינית האופטית אכן שימושית במקרה זה. שמנו לב שכשהבטנו דרך העינית במצב שבו הזום היה סגור, ראינו דרכה את העדשה (שכמובן לא הופיעה בתצלום הסופי).

הזום (
X6) מתבצע בעזרת חוגה סביב כפתור הצילום, ומתפקד טוב למדי, אם כי הוא טיפה רועש ולא מספיק מהיר. מערכת המיקוד עושה עבודה מצוינת ומתמקדת במהירות ובקלות גם בתנאי תאורה קשים, בעזרת נורת העזר.

התפריטים של הקנון A650IS נוחים ואינטואיטיביים, כמו שכבר התרגלנו במצלמות של קנון – כל דבר נמצא היכן שצפוי היה להיות, וקל להתרגל אל השימוש בהם.

בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

כבר הזכרנו שה- A650ISהיא מצלמה מסורבלת במקצת, וגם מבחינת ביצועים ומהירות המצב דומה. היא מוכנה לצילום הראשון, מרגע הדלקתה, בפרק זמן קצר למדי של כ-2 שניות, אבל בין תמונה לתמונה תאלצו להמתין 2.8 שניות (בלי פלאש). בשימוש עם הפלאש זמן ההמתנה הממוצע הוא קצת פחות משלוש שניות, שזה לא רע בשביל צילום עם פלאש. בצילום מתמשך היא משיגה נתון פושר של 0.9 תמונות בשנייה.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

קנון A650IS פועלת על 4 סוללות AA, ועם סוללות נטענות בהספק של 2700mAh הצלחנו לצלם יותר מ-350 תמונות, רובן עם פלאש, והסוללות טרם נגמרו – זמן פעולה טוב מאוד.



המצלמה נמסרה לסקירה באדיבות חנות ציוד הצילום
רואים עולם

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply