חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מגדיל טווח / Access Point TP-Link Deco X50 PoE AX3000 3-Pack
טווח מחירים: 1000 - 2000
מותג: TP-Link
סוג המוצר: נקודת גישה
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 1,749 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מגדיל טווח / Access Point TP-Link Deco X50 PoE AX3000 3-Pack

לירן עבדי | 20.06.2024
הטוב
  • מערכת Mesh יעילה: SSID בודד, אין צורך במעבר ידני בין מגדילי טווח
  • 5Ghz ו-2.4Ghz ברשת אלחוטית אחת
  • טווח קליטה מצוין, יעיל בבתים גדולים
  • אפליקציה ידידותית וקלה לתפעול
הרע
  • אם תרצו להשתמש בו כנתב, הוא ידרוש מתג (Switch) תומך PoE
  • לא בהכרח אפקטיבי יותר מראוטר מקצועי
  • עלות גבוהה
בשורה התחתונה

אם כבר ברשותכם ראוטר עוצמתי עם טווח קליטה שעונה על מבוקשכם, לא בטוח שה-Deco X50-PoE יביא לביתכם בשורה גדולה מבחינת כיסוי רשת עדיף יותר. למי הנתב/נקודת גישה החדשה של TP-Link כן יועיל? למשתמשים עם יותר מדי "נקודות מתות" ברחבי בית גדול, שלא רוצים להסתבך עם יותר מדי כבלים והתקנת אינספור אביזרי רשת היקפיים שישיגו לכם את הקליטה המיוחלת.


באשר לנוחות, ראוי להחמיא לטכנולוגיית ה-PoE שלא מחייבת את יחידות ה-Deco להיתלות בשקע חשמל סמוך; מספיק לחבר כל יחידה לשקע רשת שגם "תחשמל" את ה-Deco - ובתוך כמה רגעים אתם מחוברים לרשת Wi-Fi אחת ויחידה שזמינה בכל רחבי הבית, המבוססת על מערכת Mesh יעילה למדי.

הקדמה

ה-Deco X50-PoE AX3000 מבית TP-Link הוא נתב/נקודת גישה (אקסס פוינט) המבטיח לספק "כיסוי אלחוטי רחב, מהיר ואמין ברחבי הבית באמצעות טכנולוגיית Mesh", לפי היצרנית. במפרט: תמיכה ב-AX3000 Wi-Fi 6 שאמורים להציע מהירות 2402Mbps בתדר 5GHz ומהירות 574Mbps בתדר 2.4Hz, תמיכה בטכנולוגיית PoE (העברת חשמל דרך כבל רשת), עזרים וכלי אבטחה באפליקציה ותמיכה בעד 150 מכשירים המחוברים לרשת בו זמנית.

תודה ליבואן בנדא מגנטיק על השאלת המכשיר לסקירה

נוחות השימוש

(45% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

במארז הסקירה שקיבלנו חיכו לנו שלוש יחידות Deco X50 ולפי היצרנית, אמורים להציע יחד כיסוי של עד 600 מ"ר. מלבד שלושת היחידות, במארז קיבלנו גם שלושה ספקי כוח ושלושה כבלי רשת תואמים. ממדי כל יחידה עלולים להטעות בהדמיות אתר החברה והם מעט יותר מגושמים מהנראות הקומפקטית שלהם: כל יחידת Deco רוחבה ואורכה 15.4 ס"מ וגובהה כ-6.9 ס"מ – אביזר שאפשר לעטוף את כולו רק עם יד אדם בוגר.


TP-Link Deco X50-PoE: רשת אחת לשלוט בכולם


צורתה המעוגלת, גוונה הלבן החלק ועיצובה הנקי יחסית מאפשרים למקם את היחידות גם על שידה או מדף, מבלי שייראו כמו פריט שירות משעמם או טכני מדי. מעל ה- Deco שולבה נורת LED קטנה המתריעה על סטטוס משתנה (צהוב מאתחל, כחול מסתנכרן, ירוק פעיל וכו') – ובאפליקציה אפשר גם לכבות אותה, אם אתם רגישים כמונו לאורות קטנים ומציקים בלילה.

TP-Link Deco X50-PoE: רשת אחת לשלוט בכולם

כאמור, את ה-Deco X50 ניתן פשוט להניח בכל מקום, אבל יש לו גם תושבת שניתן לקבע לקיר או תקרה, באמצעות מתאם פלסטיק וברגים שקיבלנו במארז. זה עדיין יכריח אתכם מן הסתם לחבר לשם כבל רשת או כבל חשמל, בהתאם לסיטואציה האישית שלכם, כך שיש כאן מוגבלות שצריך לקחת בחשבון, גם אם היא מובנת מאליה. צריך לזכור; זה לא שבדירה סטנדרטית אין מספיק שקעים או שקעי רשת, אלא שיש למקם את ה-Deco בחוכמה ברחבי הבית כדי ליצור כיסוי רשת יעיל - ובמוקדם או במאוחר אתם עלולים לגלות שאותם שקעים לא תמיד זמינים בדיוק באותן נקודות בהם מבקשים להניח את היחידות.

TP-Link Deco X50-PoE: רשת אחת לשלוט בכולם
TP-Link Deco X50-PoE: רשת אחת לשלוט בכולם

אפליקציה שמקלה על העניינים
לפני שנעבור לביצועים, ראוי להחמיא לאפליקציה התואמת. תחום הרשתות הוא לא נושא נגיש או קל מדי להבנה, בטח לא לבעלי אוריינטציה טכנולוגית נמוכה שמעדיפים לשלם לאיש רשתות שיטפל בנושא עבורם. אלא שאפליקציית TP-Link Deco הפכה את הנושא לפשוט וקל לתפעול – גם עבור המשתמש הכי סטנדרטי, שרק יודע לחבר כבל רשת ליציאה הייעודית.

TP-Link Deco X50-PoE: רשת אחת לשלוט בכולם
TP-Link Deco X50-PoE: רשת אחת לשלוט בכולם
TP-Link Deco X50-PoE: רשת אחת לשלוט בכולם


במה זה מתבטא? מסכי התקנה נוחים עם ציורים ברורים, שלבים איטיים ומסודרים שלא גורמים לשום תהיות פנימיות והסברים מפורטים על סטטוס עדכני של המכשיר בתהליך ההגדרה שלו. בתום ההתקנה הראשונית, שאורכת בערך דקה-שתיים לכל יחידת Deco, נחשפים לממשק מהוקצע, מתורגם היטב לשפת הקודש ונוח בכל אספקט. יופי של נוחות משתמש מצד היצרנית TP-Link, שמצליחה להנגיש לעילא נושא משמים ומסורבל כמו רשת אלחוטית.

ביצועים

(55% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נתחיל בנתונים הטכניים: בכל יחידת Deco מעבד כפול ליבה בתדר 1GHz ויש תמיכה בתקן AX3000 Wi-Fi 6 עם מהירות 2402Mbps בתדר 5GHz ומהירות 574Mbps בתדר. בכל Deco מצויות שתי יציאת רשת במהירות 2.5Gbps ונתמכת כאן גם PoE, טכנולוגיה שמאפשרת להפעיל כל יחידת Deco באמצעות כבל רשת בלבד - ודרכו עובר גם החשמל, מה שמייתר חיבור ספק כוח בנוסף. יש רק עניין טכני קטן: במידה ובחרתם להשתמש ב-PoE, זכרו שגם המתג (Swticher) שלכם צריך לתמוך בטכנולוגיה.


TP-Link Deco X50-PoE: רשת אחת לשלוט בכולם


את בדיקת המהירות שלנו ערכנו בדירת 112 מ"ר מלבנית יחסית, כך שהמרחק בין הקצוות היותר-רחוקות של הדירה די משמעותי. כאמור, ה-Deco מאפשר להשתמש בו כנתב או כנקודת גישה (Access Point). היות וכבר הייתה לנו רשת קיימת ויציבה, בחרנו ב"נקודת גישה".


עוד עניין טכני שחשוב להתייחס אליו: ה-Deco מבוסס מערכת Mesh, מה שאומר שבעת הקמת נקודת הגישה, התווסף לנו SSID בודד, כלומר שם של רשת Wi-Fi אחת ויחידה הניתנת לגישה מכל רחבי הבית. זה אומר שאין צורך לעבור בין רשתות אלחוטיות כשאתם עוברים בין חדרים או קומות והמעבר לרשת האלחוטית הסמוכה-יותר מתבצעת אוטומטית. ויותר ממה שזה חכם, זה נוח – תשאלו כל מי שמתגורר בבית פרטי, בדירה דו-משפחתית או במשרד פתוח.


כמה מילים על הרשת הביתית שלנו שעל בסיסה נבדקה הסקירה. מדובר בתשתית מבוססת סיבים במהירות 600Mbps של פרטנר, המחוברת דרך ראוטר Asus RT-AC58U V3 שנחשב לחזק יחסית, הן מבחינת טווח קליטה והן מבחינת מהירות הורדה (עד 600Mbps בתדר 2.4GHz ועד 867Mbps בתדר 5GHz). כאמור, את ה-Deco X50 העדפנו להגדיר כ-Access Point כדי שיתמוך באזורים בבית שלנו בהם הקליטה הייתה חלשה משמעותית, עד לא קיימת. מאחר והראוטר האישי שלנו הוקם בצד השני של הדירה, הצד האחר סבל מקצב הורדה נמוך.


TP-Link Deco X50-PoE: רשת אחת לשלוט בכולם


יצאנו לדרך. עקבנו אחרי ההוראות באפליקציה וחיברנו יחידת Deco ראשונה די קרובה לראוטר, מרחק של בערך 3 מטרים ממנו. יחידה נוספת הוקמה במסדרון שממשיך לכיוון הצד השני של הבית, בערך 6 מטרים ממנו. היחידה השלישית והאחרונה הוקמה בחדר השינה שהוא גם הצד השני של הבית, מרחק של בערך 10-11 מטר מיחידת ה-Deco הראשונה. אחרי שווידאנו שכל היחידות הותקנו כשורה ומוכנות להתחברות, בדקנו את מהירות ההורדה של ה-Wi-Fi שלהן לעומת זה שהציע הראוטר בשני תדריו. את הבדיקות בחנו לאור שתי סיטואציות טיפוסיות:

1. בדיקת מהירות בסמארטפון OnePlus 10T, כשהראוטר האישי שלנו וה-Deco X50-PoE הוצבו בחדר סמוך, שניהם במרחק זהה מהטלפון.

2. בדיקת מהירות בטלוויזיה חכמה הממוקמת בחדר שינה, שהוא גם האזור המרוחק ביותר מהראוטר ויחידת ה-Deco הראשונה שהותקנה (וכזכור, יחידה Deco שלישית הוצבה בחדר השינה).


כדי לוודא שלא מדובר בתוצאות חריגות או חד פעמיות, הבדיקות נערכו פעמיים ובזמנים שונים - והתוצאות שלפניכם היו זהות:

בבדיקת ה-Wi-Fi בסמארפון, ה-Deco הוכיח עליונות ברורה. ערכנו דרך אפליקציית Ookla את בדיקות המהירות שלפניכם, שהראו לנו שתדר ה-5GHz של הראוטר הצליח לספק מהירות הורדה 493Mbps לעומת ה-560Mbps של ה-Deco. תדר 2.4GHz של הראוטר השתרך מאחור עם מהירות 79.9Mbps בלבד. ראוי גם להתייחס ליציבות המרשימה; הגרף מצביע על נסיקה מהירה לשיא מהירות אפשרית והישארות שם עד לסוף הבדיקה, בזמן שתדר 5GHz של הראוטר לעומתו נסק בהדרגה מתונה.


TP-Link Deco X50-PoE: רשת אחת לשלוט בכולם


בבדיקה הטלוויזיה הופתענו: תדר ה-5GHz של הראוטר הרשים יותר כשסיפק מהירות 212Mbps לעומת ה-Deco שהגיע ל-192Mbps, למרות שכזכור, היחידה השלישית הוצבה ממש מתחת לטלוויזיה.


TP-Link Deco X50-PoE: רשת אחת לשלוט בכולם


אל תוצאות הבדיקה הוגן גם להצמיד כמה הגבלות טכניות:

⦁ הדירה שלנו כוללת ממ"ד בסופה, ממש ליד חדר השינה בו נבדקה מהירות ה-Wi-Fi בטלוויזיה החכמה. אותו ממ"ד אמנם לא חוצץ בקו אווירי בין הראוטר וה-Deco לחדר השינה, אבל לטעמנו יש כאן מכשול מסוים שקשה להתעלם ממנו.

⦁ הראוטר האישי שלנו מדגם Asus RT-AC58U V3 רחוק מלהיות הראוטר הטיפוסי. הוא בפירוש חזק יותר מהראוטרים שמוצעים ללקוחות על ידי ספקיות התקשורת וגם טווח הקליטה שלו הרשים אותנו לא אחת בבדיקות אישיות. במילים אחרות, לא עשינו ל-Deco חיים קלים וההשוואה אל ראוטר מקצועי אתגרה את יכולותיו.


עוד באספקט הביצועים, נקנח באפליקציה. ניתן כמובן לצפות במפת התקשורת האלחוטית שיצרתם, לעקוב אחרי המכשירים המחוברים בכל רגע נתון ולצפות בזמן אמת על קצבי ההורדה וההעלאה שלהם, להעניק הרשאות גישה ולשנות עוד כמה פרמטרים קטנים. חשוב גם להוסיף שבמידה ובוחרים ב-Deco X50-PoE כנתב Wi-Fi זמינים למשתמש שירותים נוספים כמו בקרת הורים ו-QoS (הגדרת היררכיית רוחב פס) – שלא ניסינו.

תודה ליבואן בנדא מגנטיק על השאלת המכשיר לסקירה

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply