חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מגדיל טווח / Access Point Asus Tuf AX6000 אסוס
סוג המוצר: מערכת MESH, נקודת...
תדרים: 2.4GHz, 5GHz
PoE: תומך PoE
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)

סקירת wisebuy - מגדיל טווח / Access Point Asus Tuf AX6000 אסוס

לירן עבדי | 01.08.2023
הטוב
  • תכונות בקרת הורים מתקדמות
  • תקן Wi-Fi 6 מהיר ויציב
  • התקנה פשוטה ומהירה
  • תמיכה ב-AiMesh
הרע
  • לא ניתן להתקנה על הקיר
  • מחיר גבוה
בשורה התחתונה

כל מי שמבלה שעות במשחקי רשת מכיר את מצוקת רוחב הפס ברשת הביתית שלו; מכשירים רבים המחוברים לאותה רשת מאיימים להגביר את ה-Ping, הלאגים מתחילים להופיע וחווית המשחק נפגעת קשות – ואין יותר מעצבן מלהפסיד קרב בגלל רשת "חנוקה". ה-AX6000 מתיימר לטפל בבעיה במספר דרכים.


המעבד החזק והתמיכה ב-WiFi6 מאפשרת לו להתמודד עם מספר רב של מכשירים בו זמנית, ללא נפילות אקראיות. ממשק הניהול המתקדם מאפשר לשלוט ברמת המכשיר הבודד ברוחב הפס ולסמן את מכשיר הגיימינג כך שיקבל עדיפות על פני השאר, כדי להוריד את ה-latency למינימום.


למרות הממשק המוצלח של אסוס, נדרשנו להתעמק בהגדרות הטכניות של הרשת האלחוטית רק כדי להגיע לחצי מהמהירות המקסימלית שהובטחה. להבדיל מראוטרים סטנדרטיים המתאימים לתשתית ולמכשירים שכבר קיימים בבית הממוצע, תקשורת ב-4.8 גיגה לשנייה דרך חיבור אלחוטי או 5 גיגה לשנייה באמצעות גישור שני שקעי 2.5Gb, אינה רלוונטית כיום לרוב המשתמשים והיא בהכרח דורשת החלפה או שדרוג כדי שיהיה אפשרי לנצל את התקשורת המהירה שמהווה חלק מרכזי בעלות המכשיר.

הקדמה

ה-AX6000 הוא ראוטר גיימינג מסדרת TUF של Asus התומך ב-Ultrafast WiFi 6 עם מהירות של עד 6000Mbps, פורט מיוחד לגיימינג המיועד לתיעדוף רוחב הפס, צמד פורטים במהירות 2.5Gbp ותמיכה בטכנולוגיית AiMesh מבית היצרנית. תכונות נוספות שמציע הראוטר: VPN Fusion, אבטחת AiProtection Pro, בקרת הורים מתקדמת ותאורת RGB בהתאמה אישית. הראוטר זמין בצבע שחור.

נוחות השימוש

(45% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כנצר לסדרת TUF, הראוטר ממשיך את קו הגיימינג כבר מהנראות הראשונית: הוא מזכיר מעין חללית קטנה עם קימורים הנדסיים, לא פחות מ-6 אנטנות מוקמו מאחוריו ובראשו תאורת RGB, המתופעלת על ידי AURA Sync. גופו עשוי פלסטיק קשיח, הפינות נוקשות והגימור בטקסטורת מט יחמיא לסט אפ מכוון גיימינג, כיאה לייעודו של ה-AX6000. את הראוטר ניתן להעמיד רק על בסיסו, כאשר האנטנות בולטות כלפי מעלה – וחבל שאין אופציה להניח אותו במקביל לקיר או לתלות אותו בעזרת תושבת ייעודית, בטח בשל הפרופיל המנופח שלו שתובע לא מעט מקום בשולחן בו ישולב, מה גם שמשקלו, כ-700 גרם, לא נמוך במיוחד. בקדמת הראוטר סדרת נורות LED קטנות שמעידות על סטטוס החיבורים, מיציאת ה-LAN ועד לסטטוס הדלקת/כיבוי הראוטר, כמקובל. מלבד הראוטר, במארז קיבלנו ספק כוח, כבל RJ-45 ומדריכון.


Asus TUF Gaming AX6000: מעל ומעבר


עוברים לאחורי הראוטר, בו ממוקמים כל החיבורים: 5 יציאות LAN כשהאחרונה תומכת במהירות 2.5 Gigabits, יציאת WAN בודדת ויציאת USB 3.2 Gen 1 בודדת עבור חיבור התקן שנבקש לשתף ברשת. עוד מאחור: מקש WPS, חריץ איפוס, יציאת חשמל ומקש הפעלה/כיבוי של הראוטר. שימו לב שיציאת ה-LAN הראשונה מוגדרת גם כ-Gaming Port, מה שאומר שכל מחשב, קונסולה או כל מכשיר מבוסס רשת שחובר בכבל רשת אליו, יקבל קודם את התיעדוף ברוחב הפס. נחמד אם לא תרצו לחטט בהגדרות מתקדמות ולהגדיר ידנית מי המכשיר עם ההיררכיה הגבוהה ביותר באשר לתיעדוף הקצאת משאבי מהירויות ההורדה וההעלאה.

Asus TUF Gaming AX6000: מעל ומעבר

ההתקנה הראשונית של הראוטר פשוטה מאוד יחסית ולא דורשת ידע עמוק ברשתות. בין אם זה דרך כניסה לממשק האינטרנטי ב- router.asus.com ובין אם זה הדרך העוד-יותר קלה באמצעות הורדת האפליקציה הייעודית מבית היצרנית, הראוטר שלפנינו הוביל אותנו להקמת רשת אלחוטית באשף ידידותי למשתמש וכל תהליך ההקמה החד-פעמי הסתכם במציאת רשת שכבר קיימת בבית/במשרד או חיבור לכבל רשת שכבר חובר לרשת, יצירת שם משתמש וסיסמה, כינוי לרשת האלחוטית החדשה שנוצרה – וזהו, העבודה הסתיימה. בשורה התחתונה, בתוך פחות מ-5 דקות הקמנו רשת אלחוטית חדשה, בלי שום בעיות שונות שצצו בתהליך הזריז.

Asus TUF Gaming AX6000: מעל ומעבר
Asus TUF Gaming AX6000: מעל ומעבר


יש גם תאורת RGB סמלית שראוי להתייחס אליה. הנושא לא רלוונטי במיוחד למי שאין לו סט אפ מנקר ומושקע, אבל אלו שכן יוכלו להתאים את התאורה הקיימת שלהם לגיוון הצבעוני שמציע הראוטר. כאמור, התאורה היחידה ממוקמת בקודקוד הראוטר וכל צבעי הקשת זמינים כאן, בין אם זו בהצגה הסטטית שלו או בחירת מבין 3 אפקטים כמו Wave ו-Rainbow. החלק המוזר הוא שלמרות שהתאורה מכונה RGB, לא מצאנו שום אופציה להזין ערכים נקודתיים ב-RGB או HEX כדי לקבל את הגוון המדויק שלכם שישתלב במדויק עם הסט אפ. זניח – אבל גם קצת מעצבן.

Asus TUF Gaming AX6000: מעל ומעבר


ניתוח תנועה בזמן אמת
ה-AX6000 מציע ניתוח תנועת רשת 24/7, עם צפייה מתמדת על התנועה (traffic) לכל המכשירים המחוברים לרשת האלחוטית שבהם תומך ה-AX6000 כך שיש שניתן לראות כמה תעבורת רשת צורך כל יישום בחלוקה לרשת חוטית ואלחוטית. באפליקציית Asus Router הנתונים הזמינים לצפייה פחות נדיבים מגרסת ה-Web, אבל ניתן לגשת לממשק האינטרנט גם מתוך סמארטפון, דרך דפדפן סטנדרטי כמו כרום למשל. כשעוברים לנתונים המורחבים מגלים תובנות עמוקות בהרבה: הנתונים מחולקים לפי שעות על פני היממה, כמות ה-traffic היומי הנמדד ב-GB, חלוקה למכשירים המחוברים לרשת וכן חלוקת עוגה לשירותים ותוכנות שניצלו את ה-traffic.

יש גם QoS כמובן, שיוצר היררכיה בין סוגי צריכת רוחב הפס לפי הבחירה האישית שלנו; כלומר אם נבחר ב-Media Streaming כצורך עיקרי, הראוטר ינתב את רוחב הפס קודם כל לעניין זה. הגרסה האדפטיבית של הפיצ'ר מאפשרת לבחור presets קבועים כמו Games או Work-Frome-Home ואפשר גם לבחור בגרסה ה"מסורתית" ולפרט נקודתית באילו תוכנות מדובר שלהם תינתן היררכיית רוחב הפס הנדיבה ביותר. ב-Bandwidth limiter אפשר כבר לקבל את השליטה המלאה ביותר, כלומר ממש להגדיר את ערכי מהירויות ההורדה וההעלאה ב-Mbps. שימושי למי שרוצה שליטה מלאה על מגוון המכשירים מבוססי הרשת שנמצאים ברחבי הבית, בטח אם רוחב הפס מוגבל יחסית.

Asus TUF Gaming AX6000: מעל ומעבר


אבטחה וגלישה בטוחה
ב-Asus מנופפים בתכונת האבטחה AiProtection Pro שנעזרת בחברת Trend Micro כדי להגן על הרשת הביתית מפני הגנות זדוניות. מה זה אומר בפועל? סקירה כללית של רמת פגיעות הראוטר, חסימת אתרים עם תוכן שעלול להכיל ספאם, פישינג או כל תוכן מסוכן אחר, הפעלת Two-Way IPS בכדי למנוע התקפות DDoS ועוד עזרים שנועדים למנוע גניבת פרטים אישיים או תקיפה על ידי מחשבי "זומבי" או Botnet. בממשק האינטרנטי מוסברים ארבעת עזרי האבטחה שתוארו קודם, מאפשרים הפעלה וכיבוי בכל רגע נתון ומימין הוצגה לנו כמות הפעמים שהגנה כלשהי הופעלה כדי למנוע פגיעה במחשב. לאורך כל תקופת הסקירה לא קיבלנו התרעה על אף פגיעה - אבל תמיד טוב שהאבטחה קיימת שם ברקע.

Asus TUF Gaming AX6000: מעל ומעבר
Asus TUF Gaming AX6000: מעל ומעבר


בקרת הורים
ה-Parental Controls מתבטאים כאן בבחירת המכשיר המקושר לרשת ה-Wi-Fi והגבלת הגישה שלו לתכנים מסוימים, המחולקים ל-4 קטגוריות: סטרימינג ותכנים בידוריים, העברת והורדת קבצים, תוכנות/אפליקציות מסרים ותוכן למבוגרים, כאשר כל אחת מהקטגוריות כוללות תתי-קטגוריה עם אפשרויות סינון יותר מתקדמות.

Asus TUF Gaming AX6000: מעל ומעבר

כך למשל בקטגוריית Adult ניתן לחסום גישה לפורנוגרפיה ואלימות, אך לאפשר גישה לתכני הימורים. כאמור, כל מכשיר שמתחבר לרשת האלחוטית יכול לקבל הרשאות גישה לתכנים משלו – וניתן גם לתזמן את החסימה לאותן תכנים. כך למשל הורינו שהסמארטפון של הילד לא יורשה לגשת לתכני סטרימינג אחרי שעה 22:00, מעבר לתכנים היותר-בעייתיים שממילא נחסמו עבורו לאורך כל שעות היום.

ביצועים

(55% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הראוטר תומך בתקן WiFi 6, מה שאומר שהוא מסוגל לשדר בתדר 2.4Ghz וב-5Ghz בו-זמנית, התדר הראשון במהירות של עד 1148 Mbps והשני במהירות של עד 4804 Mbps. היתרון לעומת הרשת האלחוטית מהדור החמישי הוא בעיקר במהירות וביציבות: נטען שהוא מהיר בכ-30% מ-Wi-Fi 5 ומשמעותית יציב יותר בהתמודדות מול מספר מכשירים המחוברים לאותה רשת אלחוטית. מה בפועל קרה? בהיעדר הוראות מפורשות או כל הדרכה ברורה מצד היצרנית או ממשק הראוטר, אחרי לא מעט משחקי הגדרות ושינויי אבטחה וסוגי תדרים, מהירות החיבור המקסימלית שהצלחנו להגיע אליה היא 2401Mbps. הבעיה היא שאין לנו דרך לדעת איזה מהמכשירים הוא הבעייתי יותר, האם זה הטלפון שלא תומך במהירות גבוהה יותר? האם זו הגדרה לא נכונה בראוטר? אין כל אינדיקציה ברורה או עמומה שנוכל להסתמך עליה.


Asus TUF Gaming AX6000: מעל ומעבר


כן הראוטר תומך ב-AiMesh, טכנולוגיה של היצרנית שמאפשרת שילוב ראוטרים מביתה מבוססים הטכנולוגיה גם כן, שמאפשרים יחד להקים רשת Mesh. באשר ל"שרירים", תשכחו מהראוטר הבסיסיים שהתרגלתם להכיר: כאן חיכה לנו מעבד מרובע ליבות במהירות 2.0 GHz, עם 512MB זיכרון RAM ו-256MB של זיכרון Flash – הרבה מעבר לסטנדרט המצופה מראוטר שגרתי.


Asus TUF Gaming AX6000: מעל ומעבר


את הראוטר בדקנו במשרד עם תשתית מבוססת סיבים במהירות 200Mbps והשתמשנו בו כ-access point, כלומר הקמת רשת Wi-Fi נוספת ששולבה בצד השני של המשרד כדי להציע רשת אלחוטית יציבה ומהירה למכשירים שמרחוקים מדי מהראוטר המרכזי שממוקם בצד השני של המשרד, זה שמחובר לקו הטלפון וישירות לספקית האינטרנט (ISP), פרטנר במקרה שלנו. יותר מהכל, מרחק הקליטה שלו התגלה כמרשים ביותר: כאמור, ה-AX6000 הוצב במשרד, כ-220 מ"ר גודלו, ולמרות שרובו מסודר כחלל עבודה פתוח בלי יותר מדי קירות מאתגרים או חדר ממ"ד שעלול להפריע, הקליטה הייתה למופת ולא משנה איפה עמדנו במשרד, קיבלנו קליטה מצוינת מה-Wi-Fi של הראוטר, הן בעוצמתה והן ברמת היציבות שלה.


Asus TUF Gaming AX6000: מעל ומעבר


גיימינג

ה-AX6000 ממותג כראוטר גיימינג ומכיל כמה פיצ'רים המתמחים בנושא. ראשית, צריך לזכור את יציאת ה-LAN הראשונה המיועדת ספציפית ל-Gaming ואם אתם מחזיקים כמונו בכמה מכשירים המחוברים בכבל רשת לראוטר, עדיף יהיה לחבר את מכונת המשחקים שלכם לפורט הגיימינג הייעודי. יש גם עזרים ברמת התוכנה כמובן: Game Accelerator למשל מאפשר לתעדף מכשירים המחוברים לרשת האלחוטית כדי שאלה יקבלו את ההיררכיה הגבוהה ביותר בחלוקת רוחב הפס של האינטרנט, כך שאותו מכשיר ייהנה מה-latency הנמוך ביותר מבין כל יתר המכשירים המחוברים לאותה רשת. באפליקציית Asus Router תכונה דומה הרלוונטית למובייל: מפעילים את Game Mode, ומקבלים מיטוב כללי עבור הרשת, תיעדוף רוחב הפס עבור אותו מכשיר נייד ו-ping נמוך ככל הניתן.


Asus TUF Gaming AX6000: מעל ומעבר
Asus TUF Gaming AX6000: מעל ומעבר


כאמור, בתכונת QoS יש התייחסות ספציפית לגיימינג כך שגם משם ניתן קבוע שמשחקי מבוססי רשת יקבלו קודם את רוחב הפס והראוטר גם תומך ב-Open NAT ומציג רשימת כותרים לא קטנה בכלל. בגדול, התכונה אמורה לאפשר חווית משחק יותר יציבה ועם lag נמוך, בכך שאפשר לבחור את סוג ה-NAT בהתאם למשחק הרלוונטי לכם. לכאורה יתר הפיצ'רים שאינם "טהורים" עבור גיימינג אמורים דיים לספק את המענה למשחקי רשת מהירים – אבל תמיד נחמד שזמינים בראוטר פיצ'רים המוגדרים ספציפית לגיימינג כדי לחדד את החשיבות, בטח עבור משתמשים שרכשו את ה-AX6000 במיוחד לצורך זה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply