סקירת wisebuy - מגדיל טווח / Access Point Asus Tuf AX6000 אסוס
- תכונות בקרת הורים מתקדמות
- תקן Wi-Fi 6 מהיר ויציב
- התקנה פשוטה ומהירה
- תמיכה ב-AiMesh
- לא ניתן להתקנה על הקיר
- מחיר גבוה
כל מי שמבלה שעות במשחקי רשת מכיר את מצוקת רוחב הפס ברשת הביתית שלו; מכשירים רבים המחוברים לאותה רשת מאיימים להגביר את ה-Ping, הלאגים מתחילים להופיע וחווית המשחק נפגעת קשות – ואין יותר מעצבן מלהפסיד קרב בגלל רשת "חנוקה". ה-AX6000 מתיימר לטפל בבעיה במספר דרכים.
המעבד החזק והתמיכה ב-WiFi6 מאפשרת לו להתמודד עם מספר רב של מכשירים בו זמנית, ללא נפילות אקראיות. ממשק הניהול המתקדם מאפשר לשלוט ברמת המכשיר הבודד ברוחב הפס ולסמן את מכשיר הגיימינג כך שיקבל עדיפות על פני השאר, כדי להוריד את ה-latency למינימום.
למרות הממשק המוצלח של אסוס, נדרשנו להתעמק בהגדרות הטכניות של הרשת האלחוטית רק כדי להגיע לחצי מהמהירות המקסימלית שהובטחה. להבדיל מראוטרים סטנדרטיים המתאימים לתשתית ולמכשירים שכבר קיימים בבית הממוצע, תקשורת ב-4.8 גיגה לשנייה דרך חיבור אלחוטי או 5 גיגה לשנייה באמצעות גישור שני שקעי 2.5Gb, אינה רלוונטית כיום לרוב המשתמשים והיא בהכרח דורשת החלפה או שדרוג כדי שיהיה אפשרי לנצל את התקשורת המהירה שמהווה חלק מרכזי בעלות המכשיר.
ה-AX6000 הוא ראוטר גיימינג מסדרת TUF של Asus התומך ב-Ultrafast WiFi 6 עם מהירות של עד 6000Mbps, פורט מיוחד לגיימינג המיועד לתיעדוף רוחב הפס, צמד פורטים במהירות 2.5Gbp ותמיכה בטכנולוגיית AiMesh מבית היצרנית. תכונות נוספות שמציע הראוטר: VPN Fusion, אבטחת AiProtection Pro, בקרת הורים מתקדמת ותאורת RGB בהתאמה אישית. הראוטר זמין בצבע שחור.
נוחות השימוש
(45% מהציון הסופי)כנצר לסדרת TUF, הראוטר ממשיך את קו הגיימינג כבר מהנראות הראשונית: הוא מזכיר מעין חללית קטנה עם קימורים הנדסיים, לא פחות מ-6 אנטנות מוקמו מאחוריו ובראשו תאורת RGB, המתופעלת על ידי AURA Sync. גופו עשוי פלסטיק קשיח, הפינות נוקשות והגימור בטקסטורת מט יחמיא לסט אפ מכוון גיימינג, כיאה לייעודו של ה-AX6000. את הראוטר ניתן להעמיד רק על בסיסו, כאשר האנטנות בולטות כלפי מעלה – וחבל שאין אופציה להניח אותו במקביל לקיר או לתלות אותו בעזרת תושבת ייעודית, בטח בשל הפרופיל המנופח שלו שתובע לא מעט מקום בשולחן בו ישולב, מה גם שמשקלו, כ-700 גרם, לא נמוך במיוחד. בקדמת הראוטר סדרת נורות LED קטנות שמעידות על סטטוס החיבורים, מיציאת ה-LAN ועד לסטטוס הדלקת/כיבוי הראוטר, כמקובל. מלבד הראוטר, במארז קיבלנו ספק כוח, כבל RJ-45 ומדריכון.
ביצועים
(55% מהציון הסופי)הראוטר תומך בתקן WiFi 6, מה שאומר שהוא מסוגל לשדר בתדר 2.4Ghz וב-5Ghz בו-זמנית, התדר הראשון במהירות של עד 1148 Mbps והשני במהירות של עד 4804 Mbps. היתרון לעומת הרשת האלחוטית מהדור החמישי הוא בעיקר במהירות וביציבות: נטען שהוא מהיר בכ-30% מ-Wi-Fi 5 ומשמעותית יציב יותר בהתמודדות מול מספר מכשירים המחוברים לאותה רשת אלחוטית. מה בפועל קרה? בהיעדר הוראות מפורשות או כל הדרכה ברורה מצד היצרנית או ממשק הראוטר, אחרי לא מעט משחקי הגדרות ושינויי אבטחה וסוגי תדרים, מהירות החיבור המקסימלית שהצלחנו להגיע אליה היא 2401Mbps. הבעיה היא שאין לנו דרך לדעת איזה מהמכשירים הוא הבעייתי יותר, האם זה הטלפון שלא תומך במהירות גבוהה יותר? האם זו הגדרה לא נכונה בראוטר? אין כל אינדיקציה ברורה או עמומה שנוכל להסתמך עליה.
כן הראוטר תומך ב-AiMesh, טכנולוגיה של היצרנית שמאפשרת שילוב ראוטרים מביתה מבוססים הטכנולוגיה גם כן, שמאפשרים יחד להקים רשת Mesh. באשר ל"שרירים", תשכחו מהראוטר הבסיסיים שהתרגלתם להכיר: כאן חיכה לנו מעבד מרובע ליבות במהירות 2.0 GHz, עם 512MB זיכרון RAM ו-256MB של זיכרון Flash – הרבה מעבר לסטנדרט המצופה מראוטר שגרתי.
את הראוטר בדקנו במשרד עם תשתית מבוססת סיבים במהירות 200Mbps והשתמשנו בו כ-access point, כלומר הקמת רשת Wi-Fi נוספת ששולבה בצד השני של המשרד כדי להציע רשת אלחוטית יציבה ומהירה למכשירים שמרחוקים מדי מהראוטר המרכזי שממוקם בצד השני של המשרד, זה שמחובר לקו הטלפון וישירות לספקית האינטרנט (ISP), פרטנר במקרה שלנו. יותר מהכל, מרחק הקליטה שלו התגלה כמרשים ביותר: כאמור, ה-AX6000 הוצב במשרד, כ-220 מ"ר גודלו, ולמרות שרובו מסודר כחלל עבודה פתוח בלי יותר מדי קירות מאתגרים או חדר ממ"ד שעלול להפריע, הקליטה הייתה למופת ולא משנה איפה עמדנו במשרד, קיבלנו קליטה מצוינת מה-Wi-Fi של הראוטר, הן בעוצמתה והן ברמת היציבות שלה.
גיימינג
ה-AX6000 ממותג כראוטר גיימינג ומכיל כמה פיצ'רים המתמחים בנושא. ראשית, צריך לזכור את יציאת ה-LAN הראשונה המיועדת ספציפית ל-Gaming ואם אתם מחזיקים כמונו בכמה מכשירים המחוברים בכבל רשת לראוטר, עדיף יהיה לחבר את מכונת המשחקים שלכם לפורט הגיימינג הייעודי. יש גם עזרים ברמת התוכנה כמובן: Game Accelerator למשל מאפשר לתעדף מכשירים המחוברים לרשת האלחוטית כדי שאלה יקבלו את ההיררכיה הגבוהה ביותר בחלוקת רוחב הפס של האינטרנט, כך שאותו מכשיר ייהנה מה-latency הנמוך ביותר מבין כל יתר המכשירים המחוברים לאותה רשת. באפליקציית Asus Router תכונה דומה הרלוונטית למובייל: מפעילים את Game Mode, ומקבלים מיטוב כללי עבור הרשת, תיעדוף רוחב הפס עבור אותו מכשיר נייד ו-ping נמוך ככל הניתן.
כאמור, בתכונת QoS יש התייחסות ספציפית לגיימינג כך שגם משם ניתן קבוע שמשחקי מבוססי רשת יקבלו קודם את רוחב הפס והראוטר גם תומך ב-Open NAT ומציג רשימת כותרים לא קטנה בכלל. בגדול, התכונה אמורה לאפשר חווית משחק יותר יציבה ועם lag נמוך, בכך שאפשר לבחור את סוג ה-NAT בהתאם למשחק הרלוונטי לכם. לכאורה יתר הפיצ'רים שאינם "טהורים" עבור גיימינג אמורים דיים לספק את המענה למשחקי רשת מהירים – אבל תמיד נחמד שזמינים בראוטר פיצ'רים המוגדרים ספציפית לגיימינג כדי לחדד את החשיבות, בטח עבור משתמשים שרכשו את ה-AX6000 במיוחד לצורך זה.