חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Nothing CMF Buds Pro
יצרן: Nothing
טווח מחירים: 200 - 500 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
מצב שקיפות לסביבה: כולל מצב שקיפות
תאריך כניסה לאתר: 10/2023
ציון WiseBuy
8.2
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Nothing CMF Buds Pro

לירן עבדי | 27.12.2023
הטוב
  • אפליקציה פשוטה ויעילה
  • זמן המתנה (Latency) מפתיע לטובה
  • חיי סוללה מעולים כשה-ANC כבוי
  • עמידות בתקן IP54
  • תג מחיר נוח
הרע
  • פלסטיקה באיכות בינונית
  • ביטול רעשים אקטיבי בינוני
  • לא תומכות בשני מכשירים בו-זמנית (Multi-point)
  • הקייס לא תומך בטעינה אלחוטית
בשורה התחתונה
נתחיל מההכתרה: ה-Buds Pro הן כנראה אוזניות ה-TWS המשתלמות ביותר בשוק, לרגע זה. איכות הסאונד שלהן רחוקה מלהפעים אבל רוב הסיכויים שהיא תספק את "המאזין השגרתי", לצד כמה תכונות יעילות כמו טעינה מהירה, עמידות IP54, אחיזה טובה באוזניים ולא פחות חשוב, מחיר נגיש. ביטול הרעשים שלהן התקשה להרשים ותשכחו מצימוד לשני מכשירים בו-זמנית, אבל חיי הסוללה הארוכים וזמן ההמתנה האפסי המתיקו את הגלולה. אוזניות ה-TWS החדשות של CMF היא שחקנית מרעננת בקטגוריית התקציב.
CMF Buds Pro
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 239 ₪
מחיר סופי: 239 ₪
מחיר סופי: 239 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-5 חנויות>>
הקדמה

ה-Buds Pro של CMF מבית חברת Nothing הן אוזניות TWS שמבטיחות ביטול רעשים אקטיבי, שישה מיקרופונים וחיי סוללה של עד 39 שעות נגינה. עוד במפרט: טעינה במשך 10 דקות אמורות להעניק עד 5 שעות האזנה, עמידות IP54 אמורה להעיד על אטימות מסוימת מפני פגעי אבק ומים וכן זמינה אפליקציה תואמת ושליטה על האוזניות באמצעות מקשי מגע. האוזניות זמינות בצבע לבן, כתום ושחור – כאשר את הגוון האחרון קיבלנו לסקירה.

תודה לבאג על השאלת האוזניות לסקירה

איכות הצליל

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ב-Buds Pro דרייברים בקוטר 10 מ"מ אשר תומכים במקודדים AAC ו-SBC בלבד, כלומר לא תמצאו כאן תמיכה ב-LDAC ובטח שלא aptX, שני מקודדי פרימיום שלרוב תמצאו באוזניות יותר יוקרתיות. מלבד צליל ברירת המחדל, באפליקציית Nothing X חיכו לנו עוד שלוש תבניות צליל מוגדרות מראש, "יותר בס", "טרבל יותר" (הטעות במקור), "קול" - ויש גם אפשרות "התאמה" שמציעה לסדר את טווחי הטרבל, הבס והבינוניים לפי העדפת המאזין. נתחיל מהסוף: האיקוולייזר היווה תוספת נחמדה ותו לא. תבנית "קול" התגלתה כמאוד גסה בהשפעה שלה, "יותר בס" גרם לצלילי השירה להישמע מאוד עמומים ו"מאוזנת" התגלתה כאופי הצליל העדיף לרוב סוגי ההאזנות שלנו. לטעמנו האיקוולייזר מאוד "נוקשה" ואפקטיבי מדי וניכר כי כל שינוי קטן גורם לטווחים להתרחק מאוד אחד מהשני, על חשבון השיר בכללותו שפתאום נשמע מאוד רחוק מכוונת היוצר.


CMF Buds Pro: בראש קטגוריית המשתלמות


חזרנו לתבנית "מאוזנת" והאזנו ל-New Gold עמוס הסינתיסייזרים של Gorillaz והופתעו מצליל מאוזן למדי. יש אמנם העדפה ברורה לטווחים נמוכים והבס כאן די דרמטי, כך שאם אתם חובבי הטווחים הנמוכים, ה-Buds Pro אמור לענות מבוקשכם. הפירוט היה יכול להיות יותר נדיב, בטח בפזמון כשכלי הנגינה מתרבים והכל ביחד נשמע די עמוס. גם קטעי ה-Vocals של אדל בשיר Rumour Has It היה יכול יותר להרשים, בטח אם המנגינה לא הייתה "מכסה" אותה כל כך וניכר שקטעי הקול באוזניות שלפנינו חשיבות פחותה, כאילו הן נועדו בעיקר להשמיע הרמוניות נטולי קולות אנושיים. איששנו את העניין עם Clarity של Zedd: פרוגרסיב האוס רעשני רווי מלודיות שעשה עם ה-Buds Pro הרבה חסד והוכיח בלי ספק את הטווחים בהם האוזניות בולטות לטובה.

CMF Buds Pro: בראש קטגוריית המשתלמות

יש ביטול רעשים אקטיבי (ANC) באוזניות הללו, פיצ'ר שעד לפני שנה-שנתיים היה אפשר למצוא רק באוזניות יוקרתיות. מן הסתם לא כל ANC מספק את אותה רמת אטימות, כך שעם כל הכבוד לנפנוף בטכנולוגיה המבוקשת, זה שמובטח במפרט "ביטול רעשים אקטיבי" לא הופך אוטומטית את האוזניות לאטומות באמת בפני רעשים חיצוניים. במקרה של ה-Buds Pro, עלותו הנמוכה חושפת את הפשרה: יש כאן אמנם ביטול רעשים, אבל הוא די מינורי ופגשנו במבטלי רעש הרבה יותר אפקטיביים ממנו. במה זה מתבטא? שיחות של קולגות לידנו נשמעו בבירור, רעשי הקלקות מקלדת נמרצות הונמכו רק במעט וגם לא הצלחנו להימנע מרעשי השיפוצים מהבניין הסמוך. אחרי שבדקנו מספיק אוזניות TWS עם ביטול רעשים אקטיבי, קל להבין שלאוזניות של CMF יש ביטול בסיסי בלבד, שאולי הוגן גם להוסיף, די תואם לעלות המוצר. גם מצב "שקיפות" זמין באוזניות, שאמור להכניס מעט מרעשי הרקע כדי לא לגרום למאזין להרגיש לגמרי מנותק מהסביבה החיצונית. אלא שההבדל בינו לבין השבתת ה-ANC מינורית למדי.

איכות המיקרופון ושיחות

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

כ-6 מיקרופונים המצוידים בטכנולוגיית Clear Voice מאיימים לסנן רעשי רקע ואת ההבטחה הזאת כבר קיבלנו ממספיק יצרניות, כך שרק מבחן המציאות יגלה את יעילותן. שיחות עם ה-Buds Pro התנהלו בלי בעיה ברמה הטכנית, כלומר לא היו ניתוקים או שיבושי קליטה אלחוטית. באשר לאיכות השיחה, לא הכל עבר חלק לגמרי. הקלטנו את עצמנו מקריאים קטע קצר והאזנו לאחר מכן להקלטה; נשמענו סביר בלבד, כלומר מעט עמומים ורחוקים מהמיקרופון, אבל מספיק כדי להבין את כל המילים שנאמרו.


CMF Buds Pro: בראש קטגוריית המשתלמות


בשיחות היום-יומיות שלנו קיבלנו משוב דומה: ה-Buds Pro התגלו כמספיק-טובות עבור ניהול שיחות, אבל התקשו באמת לסנן רעשים סביבתיים מהותיים ולא פעם הרוחות החזקות של תחילת דצמבר הצליחו לחדור לשיחה, עד כדי שאילצו אותנו להמשיך את השיחה ממקום סגור.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-Buds Pro קלות מאוד, כ-4.8 גרם כל אוזניה ונרתיק הטעינה שוקל כ-44.5 גרם, לא משהו שתרגישו באוזניים או בכיס. אחיזתן של האוזניות באוזן טובה-יחסית אבל לא מושלמת; נדנודי ראש קלים וסיבובי צוואר מהירים לא יפילו אותן מהאוזניים, אבל לא הצלחנו לרוץ איתן ואחרי שאחת האוזניות נפלו פעם אחת תוך כדי אימון, האירוע הספיק לנו כדי לאבד את הביטחון בהן ולהחזיר אותן מיד לכיס ומשם לשימוש משרדי בלבד.


CMF Buds Pro: בראש קטגוריית המשתלמות


קישורית בלוטות' בגרסה 5.3 הציעה התממשקות מהירה לסמארטפון שלנו, בעיקר בזכות ה-Fast Pair הנתמך על ידי גוגל. טווח הקליטה עומד על סביבות 10 מטרים, כמובן כל עוד לא יעמדו בדרככם קירות מאתגרים ושאר מכשולים משבשי קליטה. גולת הכותרת כאן היא ללא ספק זמן ההמתנה המצוין; ל-Buds Pro אלחוטיות מצוינות שמתבטאת ב-Latency מאוד-נמוך, על גבול הלא-קיים, לפחות לא לאוזן אנושית. באפליקציה גם מצאנו אפשרות להפעיל את "מצב השהייה נמוכה" שאמור אף יותר להקטין את זמן ההמתנה, אידיאלי למשחקים ולצפייה בסרטים, אבל לא הבחנו בהבדל משמעותי. לרוב מדובר בתכונה שזוללת חיי סוללה בקצב מואץ, לכן העדפנו לכבות אותה – ועדיין ליהנות ולא לקבל גמגומי סאונד מזעריים ומעצבנים כששיחקנו ב-Call of Duty Mobile.

CMF Buds Pro: בראש קטגוריית המשתלמות

מקשי מגע שולבו על צמד האוזניות: לחיצה כפולה מדלגת על שיר או מקבלת/מנתקת שיחה, לחיצה משולשת מחזירה שיר אחורה או דוחה שיחה ולחיצה בודדת ומיד ממושכת לאחר מכן תעביר בין מצב ANC למצב שקיפות. יש גם מקום להתאמה אישית ברמת האפליקציה וכל אוזניה מציעה חיווים משלה, אם לא תעדיפו את האפשרויות בברירת המחדל. באפליקציה מצאנו גם אפשרות לקבוע פקודה לחיווי נוסף, הקשה כפולה ואז ממושכת – אבל לא ניתן לקבוע פקודה ללחיצת מגע בודדת, באופן די משונה. ואיך השימושיות בפועל? סבירה בלבד. מקשי המגע קצת עצלים ונדרשת לחיצה ברורה ומלאה כדי לפקוד עליהם. הבעיה היא שחיווי המגע הנוקשה שה-Buds Pro תובעות גורם לאוזניות להיכנס עמוק יותר אל תעלת האוזן, לא ההרגשה הכי נעימה, בטח אחרי שכבר מיקמנו אותן לפי הנוחות שלנו באוזן.

CMF Buds Pro: בראש קטגוריית המשתלמות

אפליקציית Nothing X נתמכת באוזניות והיא לא רעה בכלל: היא פשוטה בנראות, פוקדת במהירות על האוזניות וחפה מבעיות טכניות כמו קריסות או תפריטים משובשים – ותופתעו לגלות שזה לא מובן מאליו, לפחות לא כשזה מגיע לתפריטים מבוססי עברית. מה באפליקציה? מעבר מהיר בין שני מצבי סינון הרעשים, פיצ'ר "מצא את האוזניות", שינויי חיווי המגע בכל אחת מהאוזניות, איקוולייזר עם 4 מצבי סאונד מובנים ועוד פרופיל "התאמה" ליצירת חתימה אישית והפעלת/כיבוי חיישן המזהה את הסרת האוזניות וכן "מצב השהייה נמוכה" שממזער את זמן ההמתנה (latency). מעבר לעובדה שהאוזניות נתמכות על ידי אפליקציה יציבה, הימצאותו של החיישן המזהה את הסרת האוזניות והפסקה אוטומטית של השיר היא תכונה שלא מוצאים בכל אוזניות זולות וכאן המקום לשבח את CMF. עדיין לא הכל פרימיום ותשכחו מהאפשרות לצמד את האוזניות לשני מכשירים בו-זמנית, כלומר Multi-point, למי שזה חשוב לו.

CMF Buds Pro: בראש קטגוריית המשתלמות
CMF Buds Pro: בראש קטגוריית המשתלמות


צריך גם להתייחס לעמידות הנאה: האוזניות צוידו באטימות IP54 שאמורה למנוע מאבק להיכנס פנימה וגם השפרצות מים קלות לא אמורות לפגוע בתקינות האוזניות – רק אל תנסו לטבול אותן במים וגם קשה לומר שהן ישרדו גשם זלעפות. היצרנית מעידה על עמידות פיזית, כמו הבטחה לא להינזק בטמפ' קיצוניות ועד 5,000 כניסות והוצאות כבל אל פורט הקייס, אבל קשה להתעלם מטיב הבניה עצמה שמוטלת בספק: ה-Buds Pro מורכבות מרובן המוחץ מפלסטיק ויש גם כמה חלקי ABS, פולימר פלסטיק מעט יותר נוקשה. ההרגשה לא פרימיום במיוחד: בזמן שראש האוזניות מרגישות כפלסטיק מבריק ומוזל, ה"ידיות" הממשיכות אותן עוטרו בטקסטורת מט נאה. הקייס סובל מאותה הרגשה אמביוולנטית; החלק הפנימי שלו יותר מרשים מחיצוניותו השברירית – ומכסה הקייס אפילו "רוקד" מעט סביב הציר כשהוא סגור. עוד חשוב להוסיף שבניגוד לאוזניות, הקייס לא מתהדר באף עמידות IP רשמית.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ב-Nothing מבטיחים חיי סוללה של עד 39 שעות נגינה כולל הקייס ויש גם פיצ'ר טעינה מהירה: 10 דקות טעינה מעניקות עד 5 שעות האזנה. טעינה מלאה אורכת כשעה וחצי. האוזניות עצמן אמורות לספק עד 11 שעות האזנה כשה-ANC כבוי ועד 6.5 שעות כשטכנולוגיית ביטול הרעשים פועלת. המציאות לא רחוקה מההבטחות: בלי ANC פועל הצלחנו לסחוט את ה-Buds Pro לכיוון ה-12 שעות פעילות, תוצאה מצוינת. שלא במפתיע, ה-ANC פוגע משמעותית בחיי הסוללה וכשהוא פעל כל הזמן, כמעט ולא הצלחנו לסחוט יותר מ-6 שעות פעילות, כל זה בווליום בעוצמה 50-60% בלבד.


CMF Buds Pro: בראש קטגוריית המשתלמות


CMF Buds Pro: בראש קטגוריית המשתלמות


עוברים לקייס: משקלו כ-44.5 גרם ללא האוזניות ושלא כמו רוב נרתיקי הטעינה שבדקנו, צורתו מעוגלת ומזכירה יותר מיני-רמקול נייד מאשר קייס אוזניות TWS. הוא צבוע כולו שחור ונורת LED שולבה מקדימה שמעידה על סטטוס טעינה. נרתיק הטעינה אינו תומך בטעינה אלחוטית, בדומה לרוב אוזניות ה-TWS בקטגוריה המוזלת.

תודה לבאג על השאלת האוזניות לסקירה

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply