ה-BlackWidow V4 Pro היא מקלדת מגושמת, על כך אין עוררין; היא מגישה תצורה מלאה, כלומר המקלדת הנומרית גם נוכחת כאן ויש אפילו נפח למקשי מולטימדיה ועוד טור ייעודי למקשי מאקרו. מידותיה: רוחב 47 ס"מ, עומק 15.3 ס"מ (22.5 ס"מ עם המנח לזרוע), גובה 4.4 ס"מ בשיא ומשקל אימתני-יחסית של כמעט 1.2 ק"ג, מה שהופך אותה לאחת הכבדות שפגשנו. בתחתית המקלדת צמד רגליים מציעות שני שיפועים, 6° ו-9°, כשבבסיס המקלדת מוצעת בפרופיל גובה של 4°, שממילא אינו נחשב לנמוך במיוחד. החדשות הטובות הן שלמארז מתווסף מנח זרוע שיוצר את השיפוע המבוקש ועל הדרך גם מציע את המנוחה הנדרשת לאמות הידיים. כאמור המקלדת חוטית ובקצה שלה בולטות החוצה צמד יציאות USB, אחת עבור הפעלת המקלדת והשנייה משרתת כ-passthrough, עבור הפעלת יציאת ה-USB ששולבה גם במקלדת ומוכנה לחיבור כל התקן או אביזר נלווה.
עוברים למקלדת עצמה. שלא במפתיע, מעבר למקלדת הנומרית ששולבה כאן מימין, כמה וכמה מערכי מקשים נוספים התווספו למארז: כך למשל בצד שמאל של המקלדת שולב טור מקשי M עבור הגדרת פקודות מאקרו כך שבהקלקה בודדת רצף פעולות יופעל. מעל לטור גלגלת פקודות לחיצה, ממש בסמוך למקש ה-Esc. עוברים לצד השני של המקלדת: ממש מעבר למקלדת הנומרית זמינים בשורה ארבעה מקשי מדיה ומעליהן גלגלת ווליום. עוד מאפיין בולט: מתחת למקשי העריכה (Home, End וכו') חמישה נורות חיווי שמעידות על הפעלת Caps Lock, כניסה למצב גיימינג וכו'.
במקלדת שולבו מתגים ירוקים המאופיינים בטקטליות מוגברת; הן תחושתיות מעט בעת הלחיצה ורעשי ה"קליק" מובחנים במיוחד. תוסיפו למשוואה את המנגנון המכני ותקבלו מקשים רועמים במיוחד. בעניין זה העולם מתחלק לשניים; משתמשים שמכורים לצליל ההקלקה הכה-מספק והאחרים, לרוב שיושבים בסמוך, שמשווים את אותם צלילים להתעללות מודרנית. לכאן או לכאן, לא בהכרח שכולם ייצאו מרוצים מהמקשיים הווקליים. עוד כמה נתונים עליהם: כוח ההפעלה עומד על 51gf, מרחק ההפעלה 1.8 מ"מ והעומק המקסימלי כ-4 מ"מ. ה-polling rate עומד 8,000Hz במקסימום, נתון גבוה יחסית בשמי ה-1,000Hz הסטנדרטיים.
ומה לגבי חווית ההקלדה? ייחודית ובולטת בנוף, מספקת בצליל אבל גם מאוד מאתגרת, אפילו בקטגוריית המקלדות המכניות. כנראה שיותר מהכל, ה-BlackWidow V4 Pro תבעה מאיתנו עקומת למידה תלולה מאוד. מה זה אומר? שבימים הראשונים לשימוש חווינו המון לחיצות שגויות, זליגות הקלדה למקשים סמוכים, הקשות רגישות שהכפילו אותיות, לחיצה על מקש Caps שנלחץ בטעות יותר מדי פעמים ובגדול, זיכרון שריר מחודש של הבנת גובה הלחיצה העמוק הנדרש עבור הקלקה שוטפת. כנראה שילוב של כוח הפעלה גבוה-יחסית, לצד מרחק הפעלה די שגרתי הם הבסיס שתבע מאיתנו שעות רבות לפני שהתרגלנו להקשה שוטפת ונטולת טעויות.
עוד משהו שחשוב להכיר לגבי ה-BlackWidow V4 Pro: היא לא סלחנית כלל, לטוב ולרע. אולי אלו המתגים המכניים שמעניקים לה את האופי המפוקפק, אבל כל מקש כאן צריך להילחץ במלואו ובדיוק מלא על-גבול-מטרחן כדי שהפקודה תישלח למחשב והתו הנלחץ אכן יופיע במסך. למקלידים נמרצים ומנוסים שיודעים בדיוק על מה הם לוחצים ומתי זו לא בשורה מרתיעה מדי – אבל אלו שעדיין לא מנוסים בהקלדה עיוורת ושאר משתמשים "הססנים", נציע לאלו להימנע מהמקלדת שלפנינו. חשוב גם להוסיף שבניגוד למקלדות גיימינג אחרות שבדקנו, כאן אין אפשרות לשנות את מרחק ההפעלה, כך שהנתונים הטכניים שבמקלדת קבועים ומציעים אפס תמרון או התפשרות כלפי המשתמש.
על זמן תגובה (Latency) אין מה להרחיב; מעבר להיותה חוטית וממילא מספקת תגובתיות חטופה, ה-BlackWidow V4 Pro חושפת זמני תגובה מינימליים ובאף משחק רשת לא הרגשנו עיכוב קל או גמגום מערכתי שהכשיל אותנו ברגעים תחרותיים. באשר לתאימות המקלדת, היא תומכת ב-Windows בצורה מלאה כמובן, אבל ב-macO ו-Linux צפו מכמה מקשים שלא לקבל את ייעודם המקורי, כמו ה- Scroll Lock או ה-Pause למשל.
עוברים לתכונות מתקדמות וצפו מה-BlackWidow V4 Pro להתחמש באוסף עזרי גיימינג מרשים למדי. נתחיל מהבסיס: הגדרת מחודשת של כל מקשי המקלדת, בלי יוצא מן הכלל, כולל מקשי המדיה, הגלגלת שמעל ו-ווסת הווליום. ניתן כמובן להקים פרופיל שימוש בהתאם לכל קובץ Exe שיוקפץ, בין אם זה תוכנה או משחק וניתן גם לאחסן פרופילים ישירות בתוך המקלדת כך שתוכלו להביא אותה לכל מחשב חדש והשימושיות האישיות שלכם תישלף ברגע. מצב Gaming גם בנמצא כמצופה ושילובי מקשים בעייתים כמו Alt+Tab או Alt+F4 לא יגיבו בזמן שתשחקו. יש גם ממלכת RGB שלא נגמרת וחובבי התאורה הצבעונית יסתדרו נהדר עם עזר Chroma המתקדם - אם לא תסתפקו באפקטים המנצנצים שמציעה Synapse ברשימת ברירת המחדל.
תכונה חדשה ומרעננת בקטגוריה היא ה-Command Dial, גלגלת (Knob) פקודות שחושפת שימושיות מורחבת לשימוש יעיל בה, בין אם זה בזמן משחק או סתם במשימות משרדיות. כבר בברירת המחדל פגשנו כמה כלים יעילים כמו הגברת/הנמכת תאורת המקלדת, מעבר מהיר בין תוכנות פתוחות (בדומה ל-Alt+Tab) ומעבר בין רצועות בנגן.
שימושים יותר מתקדמים כוללים שימוש בכלים של תוכנות מקצועיות, כמו למשל הגדלת/הקטנת המברשת בפוטושופ או ביצוע פעולות שחזור (Undo/Redo) שיחליפו את צירוף המקשים Ctrl+z ו-Ctrl+Y. נודה שלא כל כך מהר הסתגלנו לשימושיות החדשה, אבל ברגע שמתרגלים - קשה לחזור לאחור.
זהו הסוג הנפוץ ביותר של מקלדות, כיוון שעל פי רוב המקלדת נמצאת בעמדת המחשב ואינה ניידת. כמו כן חוסכת המקלדת החוטית את ההתעסקות בטעינה ובסוללות ומונעת את האפשרות של הפסקת התפקוד עקב התרוקנות הסוללות או חריגה מטווח השידור. לרוב גם זולות יותר ממקלדות אלחוטיות.