חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שואב אבק Xiaomi Mi Robot Vacuum S10+ שיאומי
מותג: Xiaomi
סוג השואב: שואב אבק רובוטי
עוצמת יניקה: 4000PA
הספק: 55 וואט
שטיפה: שוטף
אנטיאלרגני: בעל מסנן אנטי אלרגני...
אמצעי איסוף: מיכל איסוף
חובט: ללא חובט
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שואב אבק Xiaomi Mi Robot Vacuum S10+ שיאומי

לירן עבדי | 23.02.2023
הטוב
  • קביעת קיר וירטואלי ואזורים אסורים לשאיבה
  • הגדרת חדרים ותזמון מטלות ניקוי
  • אפליקציית Mi Home מעודכנת
  • הימנעות נאה ממכשולים
הרע
  • השואב מסוגל להתחבר לראוטר בתדר 5GHz
  • תחנת עגינה נטולת ריקון אוטומטי
  • יכולות שטיפה דלות
בשורה התחתונה
האפליקציה של שיאומי ממשיכה לככב, הניווט האלגנטי ראוי לציון ותכונות מבוקשות כמו מיפוי מדויק והגדרת גבולות וירטואליים עובד מצוין. כן יש כמצופה הגדרת חדרים ותזמון השאיבה בהן, מעקב אחרי היסטוריית הניקיון ועוד הרבה פיצ'רים מתקדמים שהופכים את ה-+Robot Vacuum S10 לאחד משואבי האבק הרובוטיים החכמים בתחום. ההבטחה היומרנית לשטוף במקביל לשאיבה לא הוכיחה את עצמה וגם אין כאן תחנת עגינה שמרוקנת את עצמה ובכל זאת, יופי של מוצר חכם מבית שיאומי.
Mi Robot Vacuum S10+
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,296 ₪
מחיר סופי: 1,299 ₪
מחיר סופי: 1,348 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-36 חנויות>>
הקדמה

שואב האבק הרובוטי +Robot Vacuum S10 מבית Xiaomi מבטיח שאיבה ושטיפה יעילים, עוצמת יניקה של 4000Pa, סריקה וניווט מדויקים המבוססת על מערכת ניווט לייזר, שליטה חכמה באמצעות אפליקציית Mi Home והימנעות ממכשולים. עוד בשואב: 4 עוצמות שאיבה, מיכל אבק בנפח 450 מ"ל וחיי סוללה של עד שעתיים שמקבילים לניקוי בית בגודל 200 מ"ר. השואב זמין בצבע לבן.

תודה לקבוצת המילטון היבואנית הרשמית של שיאומי על השאלת המוצר לסקירה

איכות השאיבה והסינון

(45% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-S10 Plus מציע עוצמת שאיבה מקסימלית של 4000Pa ו-4 מצבים לבחירה; Silent השקט והחלש מן הסתם, ברירת המחדל Standard, Strong והעוצמתית ביותר Turbo. לאחר מיפוי החדרים, ניתן להגדיר את עוצמת השאיבה וכמות החזרות בכל חדר וחדר שאותר בתהליך המיפוי הראשוני וזה עובד מצוין; את חדר הילדים העדפנו לשאוב פעמיים ביום בעוצמה גבוהה, בזמן שאת הסלון והמסדרון למשל בחרנו לשאוב בחזרה אחת ובעוצמת שאיבה בינונית.


+Xiaomi Robot Vacuum S10: השואב שרצה לשטוף


איכות השאיבה כמו שאפשר לדמיין, טובה מאוד אך לא מצוינת או יסודית מספיק. ה-S10 Plus לא חוסך בביצועים וכל אזור אליו הוא מגיע, האבק נשאב היטב. הבעיה כאמור באזורים אליהם הוא מעט מוגבל בתנועה – פינות נקודתיות, אזורים שהכניסה אליהם מוסתרת חלקית על ידי צעצוע שהושאר בדרך או מקומות נמוכים מדי למשל. מדובר במגבלה ידועה של כל שואבי אבק מן הסתם, אבל כאן המקום לזכור שה-S10 Plus טוב לשימוש יום-יומי שגרתי וסמלי בלבד וקשה לסמוך רק עליו בניקיון יסודי של כל החדרים בבית – לשם שואב המוט שלנו נכנס לפעולה.

+Xiaomi Robot Vacuum S10: השואב שרצה לשטוף

עוברים לשטיפה. בשיאומי מבטיחים ניגוב רטוב ושטיפה בהפעלת לחץ וצמד מטליות המסתובבות במהירות מתיימרות לדמות "אפקט דחיפה ושטיפה של יד-אדם", לפי היצרנית. מטליות הבד נכנסות אל תושבת ייעודית ב"קליק" מורגש וקיבולת מיכל המים עומדת על 200 מ"ל, כזו שלפי היצרנית אמורה להצליח לשטוף בית בגודל 150 מ"ר במחזור שטיפה בודד. באפליקציה ניתן לשלוט על 3 רמות שליטה על זרימת המים ועוד מובטח שבעת עלייה על שטיח, השואב יפסיק אוטומטית את פעולת השטיפה.

+Xiaomi Robot Vacuum S10: השואב שרצה לשטוף


מילאנו את מיכל המים, שנכנס לתושבת ייעודית בשואב והתקנו את צמד המטליות בתחתית - ורק לאחר מכן נחשף בפנינו באפליקציה תפריט השטיפה והאפשרות לבחור בין 3 עוצמות שטיפה. הפעולה בפועל כוללת שאיבה ושטיפה במקביל אך התוצאות לא מרשימות במיוחד. כתמים קלים לא תמיד טופלו היטב וגם במצב השטיפה שפולט הכי הרבה מים, במקרה הטוב קיבלנו אחרי השואב עקבות לחות בקושי. בשורה התחתונה, השטיפה לא מרשימה במיוחד ועדיין מדובר בפיצ'ר חצי-אפוי, גם אם הכוונה של שיאומי טובה.

כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

נוחות שימוש

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-S10 Plus לא מתיימר לשבור את עיצוב השואבים הרובוטיים המוכר וממשיך את מבנה המעגל, צבעו לבן ובראשו מציץ חיישן קטן שמזהה את הדרך מלפניו. מידותיו: אורך ורוחב 35 ס"מ, גובהו 9.7 ס"מ ומשקלו כ-4.4 ק"ג. מלבד השואב, במארז קיבלנו מברשת ראשית, מברשת צד, מסנן HEPA, מיכל אבק ומיכל מים שכבר הותקנו, זוג רפידות שטיפה עגולות, כלי ניקוי שגם חותך שיערות ועמדת עגינה לטעינה כולל הכבל הרלוונטי.


+Xiaomi Robot Vacuum S10: השואב שרצה לשטוף


בהתקנה הראשונית של השואב לא חיכו לנו שום בעיות ובפחות משתי דקות נכנסנו לעניינים; חיברנו את תחנת העגינה לחשמל, הצמדנו את השואב אליו, פתחנו את אפליקציית Mi Home שתוך רגע זיהתה את השואב. אחרי שבחרנו את ה-Wi-Fi הסמוך קיבלנו עדכון firmware קל ואחרי כמה רגעים נוספים השואב היה מוכן לפקודתנו. דבר אחד הפריע לנו: לא ניתן לחבר את השואב לרשת בתדר 5Ghz ואחרי שכבר מיקמנו אותו לצד ראוטר הפועל באותו תדר, נאלצנו להעביר את השואב למקום אחר בבית, שיצליח להתחבר לראוטר אחר התומך ב-2.4Ghz. קצת מגביל.

+Xiaomi Robot Vacuum S10: השואב שרצה לשטוף


מתחילים במיפוי הבית. בשיאומי מבטיחים לייזר דו-ערוצי הסורק את החדר 360 מעלות, מאתר מכשולים, מאגף אותם ומצייר תרשים מדויק של החדרים ושאר הפריטים הקבועים בבית – ובקיצור להציע את הסטנדרט המצופה משואב אבק רובוטי ב-2023. מכשולים בגובה של עד 2 ס"מ הוא מסוגל לעבור, מה שגרם לו לחצות בקלות מעל שטיח הסלון שלנו – אבל כשל בניסיון לעלות על מדרגה בגובה 2 ס"מ בדיוק בכניסה לחדר הממ"ד. ניתן כמובן לסרוק את החדר בנפרד, אבל העניין די חסר ערך אם בסופו של יום השואב תמיד יזדקק להרמה ידנית לאזור הבעייתי.

+Xiaomi Robot Vacuum S10: השואב שרצה לשטוף


באשר להתמודדות עם מכשולים, ה-S10 Plus מציג בגאווה התנגשות אפסית עם אובייקטים; הוא מזהה אותם בערך סנטימטר לפני ההידבקות, "מנשק" אותם קלות אם בכלל, וממשיך הלאה. לא התרשמנו או הערכנו מספיק את התכונה כשהוא הצליח להתחמק מכיסאות שולחן או מרגלי ספה נמוכה, אבל ברגע שהוא איגף באלגנטיות את מיכל מים של הכלב, שבקלות במקרה אחר היה יכול השואב להתנגש בהם ולשפוך הכל – רק אז הערכנו באמת את מלאכת הסריקה המדויקת והתנועה העדינה שהציג השואב.

+Xiaomi Robot Vacuum S10: השואב שרצה לשטוף


כמו אצל שואבים רובוטיים אחרים, גם ה-S10 Plus מאפשר לסמן אזורים אסורים לשאיבה, בין אם זה דרך הקמת קיר וירטואלי באפליקציה, לאחר מיפוי הבית כמובן, ובין אם זה דרך יצירת אזור בצורת מרובע שאליו השואב לא מורשה להיכנס לשאיבה, שטיפה או אפילו שניהם – יעיל אם תרצו למנוע מה-S10 Plus לגשת לשטיח שאגי מאתגר, כד זכוכית נמוך, רצפת מקלחת שנוטה להיות רטובה וכדומה. במבחן התוצאה זה עובד מצוין וכל האיסורים שפקדנו על השואב נאכפו. רק הפרופורציה שבין המפה למציאות דרשה מן הסתם חידוד נוסף של האזור המוגבל המבוקש, אבל אחרי כמה ניסיונות השגנו בדיוק את שטח הפעולה הרצוי עבור השואב.

+Xiaomi Robot Vacuum S10: השואב שרצה לשטוף


ועוד כמה מילים על האפליקציה הנהדרת. ב-Mi Home ביצעו מתיחת פנים קלה לממשק השואבים הרובוטיים, או לפחות זה של ה-S10 Plus אבל היקף התכונות המתקדמות לא השתנה מדי. יש כאן תזמוני ניקיון כמצופה ומעקב אחרי היסטוריית עבודה, מיפוי מלא ועריכה שלאחר מכן, הגדרות שטיח ואיתור ידני שלהם ברחבי המפה, לפקוד על השואב להגיע לנקודה ספציפית ושאר פיצ'רים הקשורים לבית חכם כמו שיתוף השואב עם עוד משתמשים, הוספת אוטומציות ועדכוני Firmware מעת לעת. התפריטים תגובתיים, הפקודות משתגרות בזריזות לשואב ובסך הכל קשה למצוא תלונות על אחת האפליקציות המוצלחות בשוק השואבים הרובוטיים.

עוברים לריקון המכלים ותחזוקה שוטפת. מכל האבק בקיבולת 450 מ"ל שגרתי למדי בנפחו. הוא לא דרש מאיתנו ריקון מדי יום אמנם, אבל היו ימים בסופ"ש בהם אירחנו בדירה חברים ובערב ילדים – והרגשנו את ההבדל הדרמטי בסוף היום כשהשואב התחיל לאסוף חלקי אוכל והמון גושי אבק שאיכשהו הצליחו להצטבר בפחות מ-24 שעות. בשגרה טיפוסית, את המיכל נדרשנו לנקות מדי יומיים-שלושה, לא מעבר. את מסנן ה-HEPA ניתן לשטוף כרגיל ויתר האביזרים הדורשים החלפה מעת לעת כמו מברשת ראשית, מברשת צד ובסיסי רפידות שטיפה אפשר למצוא באתרים סיניים מפורסמים – אך גם אצל היבואן הרשמי. באפליקציה יש מעקב באחוזים אחרי קצב השחיקה שלהם והתראה על מתי הגיעה העת להחליפם בחדשים. לא רע.

+Xiaomi Robot Vacuum S10: השואב שרצה לשטוף

סוללת 5200mAh מבטיחה להציע כיסוי שטח עבודה של עד 200 מ"ר בעוצמת שאיבה רגילה או כיסוי 150 מ"ר במחזור שטיפה בודד. הבטחות מרשימות בכלל על הנייר, אלא שמוכרחים להודות, הנושא לא הלחיץ אותנו יותר מדי כשתכונת ה"חזרה למקום" התחילה להשתלב בעוד ועוד שואבים רובוטיים. כלומר ברגע שסוללת ה-S10 Plus מגיעה לאחוזי סוללה אחרונים, היא חוזרת כמקובל לתחנת העגינה, נטענת במלואה, חוזרת למקום בו הפסיקה וממשיכה במלאכת השאיבה מאותו מקום. זה עובד נפלא ובדיוק מפתיע והכי חשוב, נטול דאגות מצד המשתמש. במקרים בהם היינו לחוצים לנקות אזור ספציפי לפני שיגיעו אורחים או שהיינו צריכים לצאת מהבית בקרוב, בלאו הכי העדפנו להשתמש בשואב הידני. במילים אחרות, לטעמנו משך מלאכת הניקוי כאן הוא לא עניין מהותי מדי, לפחות באופן השימוש האישי שלנו עם השואב הרובוטי.

+Xiaomi Robot Vacuum S10: השואב שרצה לשטוף

עמדת הטעינה די בסיסית; היא דומה במראה שלה לכל עמדות הטעינה של השואבים הרובוטיים שכבר פגשתם, רק חבל שאין לה מסילה לליפוף שאריות הכבל – ובהיעדרה הוא סתם נותר באוויר, שהרי אם תשאירו את מה שנותר מהכבל ברצפה, הם עלולים לשואב לחזור למקומו. בניגוד למגמה המתחזקת, ה-S10 Plus לא מציע ריקון אוטומטי של האשפה בתחנת העגינה, פתרון שאמנם לא הבריק בכל השואבים שבדקנו, אבל לפחות אלו הציעו אותו.

כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10
פלסטיק הוא הרכיב הבולט כאן על שלל סוגיו ואל תבנו על עיטורים יוקרתיים או כל שימוש במתכת שאמורה להעניק עמידות נוספת לשואב. מצד שני, זה לא השואב הרובוטי של שיאומי שעובר תחת ידינו ואחרי שבדקנו כמה וכמה דגמים, גילינו שאיכות הבנייה היא לא עקב האכילס שלהם. יש כמובן חלקים שמרגישים יותר שבריריים, כמו תא האחסון השקוף או מברשות הצד הפשוטות, אבל את אלה אפשר תמיד לרכוש בנפרד כחלק מהתחזוקה הנפרדת ולהחליף בקלות.

תודה לקבוצת המילטון היבואנית הרשמית של שיאומי על השאלת המוצר לסקירה

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply