חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Apple iPhone 14 Pro 1TB אפל
מותג: Apple, Apple
גודל מסך: 6.1 אינטש
טווח מחירים: מעל 2500 ₪
מערכת הפעלה: iOS
נפח אחסון פנימי: 1TB
כרטיס SIM: Dual SIM אופציונלי...
שנת הכרזה: 2022
מבנה המכשיר: רגיל
ציון WiseBuy
9.1
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Apple iPhone 14 Pro 1TB אפל

שחר שושן | 18.10.2022
הטוב
  • זיהוי ביומטרי מהיר כמעט בכל מצב
  • סאונד מעולה מהאפרכסת והרמקול
  • תצוגה בהירה במיוחד
  • מעבד עוצמתי
הרע
  • עיצוב מיושן ולא נוח לאחיזה
  • מתחמם מאוד בזמן השימוש
  • משקל כבד
בשורה התחתונה

ה-iPhone 14 Pro הוא מכשיר מצוין כפי ששאר מכשירי הפרימיום של החברה היו כשיצאו לשוק. אך ממש כמו רובם, הוא לא מכיל חידוש של ממש. התצוגה הבהירה מאפשרת עבודה נוחה גם תחת שמש חזקה, מערך הצילום מספק לרוב תוצאות מרשימות ומערכת ההפעלה עמוסת התכונות, הופכת את השימוש באייפון 14 פרו לחוויה חיובית ומהנה. אך הסוללה הבינונית, המבנה הלא נוח והטמפרטורה הגבוהה שהמכשיר מטפס אליה ברגע, יכולים להיות בעיה אמיתית לאלו שסומכים על כך שהסמארטפון שלהם יחזיק כל היום.


אם אי פעם היה לכם אייפון ואהבתם את זה, אתם תרגישו בבית. אך אם יש לכם כיום את האייפון 13 פרו או 12 פרו, לא תמצאו פה תכונה ייחודית ומרגשת שיכולה להצדיק את השדרוג.

iPhone 14 Pro 1TB
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 4,975 ₪
מחיר סופי: 4,978 ₪
מחיר סופי: 4,979 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-5 חנויות>>
הקדמה

בכל שנה אפל תופסת את כותרות האתרים עם השקת המכשירים החדשים שלה ובכל שנה אותם חידושים מתגלים כשינוי מינורי לתכונות שהיו קיימות, או גרסאות של אפל לפונקציות שהמתחרים השיקו כבר לפני שנים. האם האייפון 14 פרו מכיל חידושים משמעותיים?



באייפון 14 פרו ישנה תצוגה מובנית בגודל 6.1 אינץ' המכילה פאנל LTPO Super Retina XDR OLED עם תמיכה בקצב ריענון של עד 120 הרץ ו-HDR10 ו-Dolby Vision. מערך הצילום האחורי כולל 3 מצלמות - הראשית 48 מגה פיקסל עם זום אופטי X3 ובנוסף מצלמת LIDAR המאפשרת בין השאר למדוד במדויק את הסביבה - תכונה משמעותית ליישומי מציאות רבודה. מקדימה ישנה מצלמת 12 מגה פיקסל וחיישן TOF לזיהוי ביומטרי תלת מימדי. הסוללה המובנית היא בקיבולת של 3,200 מיליאמפר והמכשיר מצופה בזכוכית קורנינג עמידה.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

אם יש תחום אחד שאפל מצטיינת בו בשנים האחרונות זה איכות הרמקול והאפרכסת המובנים במכשיר. הצליל שבוקע מהאפרכסת ברור ונקי מעיוותים גם בווליום גבוה, במיוחד כשמדברים דרך WiFi במקום הרשת הסלולרית. בכל הקשור לצפייה בסרטונים ואפילו האזנה למוזיקה, כשהמכשיר במצב אופקי, במת הסטריאו מורגשת היטב והצליל אפילו מכיל מעט בס.


הרמקול התחתון והאפרכסת מתפקדים כצמד רמקולי סטריאו ויש תמיכה ב-Dolby Atmos שזמין דרך שירותי המוזיקה Tidal ו-Apple Music.

iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

מערכת ההפעלה שמגיעה עם המכשיר היא iOS 16 וכבר בחודש ספטמבר יצא עדכון 16.02 הפותר את בעיית הרעידה של מייצב התמונה בתוך אפליקציות כמו טיקטוק.


אחד היתרונות הגדולים בהתמסרות לאקו סיסטם של אפל, הוא המעבר החלק בין מכשירים והאינטגרציה ביניהם. כדי לבדוק את המכשיר, היגרנו ממכשיר אייפון ישן יותר לדגם החדש, ולמעט להכניס את הסיסמה פעם אחת ולהגדיר את זיהוי הפנים, התהליך היה אוטומטי וכלל לא רק העברה של רשימת האפליקציות והחשבונות, אלא גם כניסה אוטומטית לכל השירותים השונים שאינם של אפל, כך שלא היינו צריכים לעבור אפליקציה אחת אחרי השניה ולהקיש שוב ושוב אימייל וסיסמה וקוד אימות משני וכן הלאה. זה משהו שלא פגשנו אצל המתחרים והוא הופך את חווית המעבר למכשיר חדש לקל ביותר.


iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי


יחד עם העדכון ל-IOS 16 הגיע אחד השינויים הגדולים שאפל עשתה בטלפונים שלה בשנים האחרונות, וזה לצמצם מעט את החריץ בחלקו העליון של המסך. בכך, במקום להעלים אותו לגמרי או לפחות לצמצם את גודלו למינימום הנדרש כמו שאר החברות, אפל הקטינה אותו מעט ומיתגה את זה כפיצ'ר פרימיום בשם "אי דינמי" שזמין רק בדגמי הפרו.


אפל כהרגלה, הופכת לימונים חמוצים לחדשנות על ידי ייעוד מחדש לשטח התצוגה המבוזבז סביב החריץ במסך. אם תחשבו על זה, גם במסכים שבהם יש חריץ מזערי בסגנון Punch Hole, התכונה הכי מועילה שמצאו לשטח הזה, היא להעלים את האייקונים כדי להציג וידאו אופקי על כל המסך.


iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי


האי הדינמי לעומת זאת, גדל ומתכווץ בהתאם לאפליקציות הפועלות באותו זמן, ומאפשר הצגה - דינמית - של מידע מתוך אותה אפליקציה. האם היינו מעדיפים שבכלל לא היה חריץ או שהוא היה מזערי? בהחלט. אבל עד שאפל תחליט לעשות את זה, לפחות היא הפכה את האזור לשימושי.


עם זאת, אותו אזור מכיל כמה חלקים קריטיים לחווית השימוש במכשיר. המצלמה הקדמית נמצאת שם כמו בכל מכשיר, אך לידה ישנה גרסה חדשה של מצלמת TOF המסוגלת לראות ולמדוד אובייקטים תלת מימדיים ובעיקר - לזהות את פני המשתמש. המצלמה החדשה בהחלט סיפקה תוצאות משמעותית טובות יותר מהדגם הקודם, וזיהתה את פנינו כמעט בכל זווית ובכל מצב צבירה ומעיכה של הפנים כלפי הכרית. לראשונה מאז שאפל ביטלה את כפתור הבית ואיתו את חיישן טביעת האצבע המעולה שלה, אנחנו יכולים לומר בבטחה שיש פתרון אמיתי לאבטחה ביומטרית שלא מעיק או מאט את השימוש במכשיר.


iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי


תצוגה

השנה אפל הצליחה לתאר את פאנל התצוגה עם השם הכי ארוך אי פעם: LTPO Super Retina XDR OLED. בדגם ה-14 פרו המסך המובנה הוא בגודל 6.1 אינץ' המציג תמונה ברזולוציה של 1179X2556 בקצב רענון של 120 הרץ עם תמיכה ב-Dolby Vision ו-HDR10. הבהירות הרגילה היא 1000 ניט, הבהירות המקסימלית ב-HDR היא 1600 ניט ובהירות השיא היא 2000 ניט בזמן שמשתמשים בתצוגה תחת השמש, מה שכביכול מציב את האייפון 14 פרו כסמארטפון עם המסך הבהיר ביותר בשוק.


אך כשבדקנו את המסך עם מכשיר כיול מקצועי, הבהירות הגבוהה ביותר שמדדנו לתוכן SDR שהצגנו באזור מצומצם ולאחר מכן על כל המסך, לא עברה את ה-450 ניט ואותו מכשיר מוסמך למדוד עד אלף ניט. כדי להגיע לרמות הבהירות הגבוהות יותר, התוכן המוצג צריך להיות בפורמט של Dolby Vision או HDR10, שזה כולל תמונות וסרטונים שצילמתם במכשיר. ברגע שיופעלו, תוכלו לראות בבירור את הטווח הדינמי בין האזורים המוארים לכהים מתרחב. את הטענה לתצוגת שיא של 2000 ניט תחת שמש ישירה לא יכולנו למדוד אך מבחינת חווית השימוש, התצוגה נראית היטב גם באור יום מלא וגם ספציפית ישירות מתחת לשמש של אמצע היום. 

iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי

התצוגה בקצב רענון של עד 120 הרץ עובדת מעולה וכל תנועה, מחווה ואנימציה, מוצגות בצורה חלקה ומרשימה ביותר. אחד ה"חידושים" השנה הוא Always On Display - תכונה שהופיעה כבר לפני שנים רבות במכשירים אחרים והשנה אפל החליטה שהגיע הזמן שגם המכשירים שלהם יעשו זאת. לטעמנו הבהירות המינימלית בתצוגה זו היא גבוהה מדי ובכללי איננו מעריצים גדולים של תצוגה דולקת תמיד. עם זאת, כמו תמיד, אפל עושה את הדברים בדרך שלה והמעבר בין המסכים נעשה באנימציה חלקה ומרהיבה כמו שאפל יודעת לעשות.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10
מערך הצילום האחורי באייפון 14 פרו מכיל 3 מצלמות. לראשונה עבור אפל, החיישן הראשי הוא 48 מגה פיקסל f/1.8 עם מייצב תמונה אופטי, ולא חיישן 12 מגה פיקסל. טכנולוגיה עתיקה זו שאפל מטמיעה לראשונה במכשירים שלה נקראת Pixel Binning והיא קיימת בסמארטפונים כבר עשור. בשיטה זו, ניתן לאחד ארבעה פיקסלים סמוכים לפיקסל אחד גדול כך שהרגישות לאור גדלה משמעותית. כשאין צורך ברגישות גבוהה לאור ויש צורך ברזולוציה גבוהה יותר, החיישן יכול להתייחס לכל פיקסל בנפרד וכך לצלם תמונות מפורטות ביותר ב-48 מגה פיקסל.

iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי

עדשת הזום האופטי X3 היא 12 מגה פיקסל f/2.8 עם מייצב אופטי והעדשה הרחבה גם היא 12 מגה פיקסל, f/2.2 וללא מייצב אופטי, כנהוג אצל כל יצרני הסמארטפונים. 

iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי
iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי

iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי


הפתרון שיצר בעיה
מערך הצילום של דגמי הפרו לדורותיו נחשבים בין הטובים ביותר בשוק, אך כבר באייפון 13 פרו ראינו ירידה דרמטית באיכות התמונות עם נטייה לא אופיינית לחידוד יתר. אך השנה אחד מתרחישי "זה לא באג, זה פיצ'ר" הוביל לפער לא סביר באיכות התמונות והסרטונים בין מה שהוצג על מסך המכשיר לבין מה שראינו על גבי המוניטור המקצועי והמכויל שלנו. למעשה, הפער היה כל כך לא הגיוני, שהשקענו זמן רב לנסות להבין איך יכול להיות שכל מה שצילמנו נראה כל כך גרוע על מסך המחשב. ואז הרמז שפתר את התעלומה הופיע בדמות הודעת שגיאה שקפצה בכל פעם שהעתקנו את הקבצים מהמכשיר ל-PC.

לאחר שאפל הוסיפה ב-2017 ל-iOS 11 את האפשרות לצלם תמונות בפורמט HEIC היא נתקלה בהרבה מאוד ביקורת שכן עד לאחרונה, היה מאוד בעייתי לקרוא את הקבצים האלה בכל מכשיר שלא יוצר על ידי החברה. כפתרון, היא הפעילה כברירת מחדל המרה אוטומטית של הקבצים לפורמטים יותר נפוצים כמו jpg וקידוד וידאו ב-h.264, וזו מופעלת בזמן שמשתפים את הקבצים עם מכשירים מתוצרת שונה, או בהעברה למחשב.

iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי

הבעיה נעוצה בכך שההמרה איומה, מיותרת ולרוב גם נכשלת באמצע וכך מצאנו את עצמנו עם תמונות וסרטונים באיכות עלובה אך קבצי המקור האיכותיים נשארו על המכשיר ושם נראו מעולה. לאחר שביטלנו את ההמרה המיותרת, ראינו בדיוק על מה אפל דיברה במשך חצי שעה באירוע ההכרזה של האייפון 14 פרו.

אם גם אתם  רוצים לבטל את ההמרה ולשמור את הקבצים באיכות המקורית שאגב - תופסים רבע מהנפח לעומת הפורמטים הישנים, גשו להגדרות > תמונות > העבר ל-MAC או PC > במקום אוטומטי, בחרו בהשאר את המקוריים. השינוי הזה מאפשר להעביר את הסרטונים שצולמו ב-HEVC 10Bit או ProRes ואת התמונות שצולמו ב-HEIC או ב-RAW שנשמרו כ-DNG, בפורמט המקורי שלהם וללא ירידה באיכות.

איכות התמונות
באור יום התמונות נראו טוב מאוד, עם טווח דינמי יותר ממרשים ועם צבע עשיר אך לעיתים מעט מוגזם. יחד עם זאת, במקרה בו צילמנו אובייקט נע על רקע דינמי מאוד כמו כלב רץ על חוף הים בזמן שקיעה, סביב הכלב הופיעו עיוותים בתמונה, בדומה למה שרואים בטלוויזיות עם מנגנון החלקת תמונה מיושן. 

iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי

iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי

iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי
iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי
iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי
iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי
iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי
iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי
iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי
iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי


באזורים חשוכים של תמונה מוארת, הצלחנו להפיק תוצאות טובות רק כשצילמנו ב-RAW מכיוון שאופציה זו מאפשרת לשמור את הקבצים ב-11 ביט במקום ב-8, כך שכמות הגוונים גבוהה משמעותית וזה מאפשר לאזורים החשוכים להופיע ללא Banding ועם פחות רעש.

iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי

וידאו
כמו בדגם הקודם, גם כאן ניתן לצלם וידאו ב-4K ב-HEVC, ב-8 או 10 ביט, ב-ProRes HQ 4:2:2 וב-Dolby Vision.
צילום הווידאו היה מאכזב למדי. כמעט בכל פורמט ומרחב צבעים, קיבלנו תוצאות רגילות וסבירות ולא מעבר. למעשה גם ב-ProRes 4:2:2 HQ - הפורמט הכי פחות דחוס שהאייפון 14 פרו תומך בו עם קצב מידע של 734Mb/s לא גרם לנו להתרשם. 

כמו בסיפור עם התמונות, גם כאן חיפשנו מה יכולה להיות הבעיה ואחת ההערות שראינו לגבי קבצים שמקודדים ב-Dolby Vision - פונקציה שהפעלנו דרך הגדרות המצלמה שנוגעת לגבי סרטונים רגילים שצולמו דרך האפליקציה המובנית, זה שאם הם מוצגים על מסך רגיל, הקידוד המתקדם יוביל לתוצאה נחותה. לכן לקחנו את אותם קבצים לטלוויזיית מיני לד חדשה של TCL והיא אכן זיהתה את מרחב הצבעים המתאים והציגה שמדובר בוידאו ב-Dolby Vision, ובעוד שהצבעים נראו יותר עשירים וקרובים למציאות, גווני העור נותרו חיוורים ורמת הפירוט נשארה ברמה נמוכה כפי שהייתה בכל תצוגה אחרת.

אחד השדרוגים השנה נמצא במצב Cinematic שכעת תומך בהקלטה ב-4K ולא רק ב-FHD כמו בדגם הקודם. מצב זה מדמה את אפקט הבוקה המתקבל מעדשה בעלת עומק שדה רדוד - משהו שכמעט ואינו קיים בעדשות סמארטפון בגלל גודלם המזערי.

בזמן ההקלטה ישנו פוקוס אוטומטי מוצלח מאוד, במיוחד אם אתם מצלמים אנשים. אך גם אם הפוקוס פיספס, המכשיר למעשה מקליט וידאו בו זמנית משתי עדשות שונות, בכך ניתן לשנות את עומק השדה ואת מיקום הפוקוס גם לאחר ההקלטה. עם זאת, כשצופים בווידאו על מסך גדול, אפשר לראות בדיוק היכן החיישן מפספס את קצוות האובייקטים מה שיוצר Jitter סביבם.
מדד המצביע על רגישות חיישן התמונה לאור. ככל שהמדד גבוה יותר, כך המצלמה תוכל לצלם תמונות בתאורה נמוכה יותר.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

הסוללה המובנית היא 3,200 מיליאמפר והיא סיפקה לנו כשלוש וחצי שעות מסך תמורת 50% מהקיבולת שלה. בהשוואה לאייפון 13 פרו שהגיע עם סוללה קטנה יותר - 3,095 מיליאמפר, שם היה דרוש יותר מ-5 שעות מסך כדי להגיע לקו ה-50% סוללה.


iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי


כמו כן, האייפון 14 פרו מתחמם מאוד. בכל פעם שהפעלנו אפליקציה תובענית כמו Polycam, מדדנו בחלקו האחורי, קצת מתחת למצלמה - 41.5 ומעלות. מה שאומר שנרתיק הוא לא להגנה על המכשיר, הוא גם להגנה על הידיים.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

האייפון 14 פרו עמיד לפי תקן IP68 לאבק ונוזלים כך שאפשר להסתובב איתו כמעט בכל מקום. קחו בחשבון, שהבדיקה עבור התקן נעשית על ידי הטבעת הטלפון בתוך צינור ובמים מתוקים, לא בבריכה מלאת כלור ובטח לא בים מעודד הקורוזיה.


iPhone 14 Pro: שדרוג מינימלי


עיצובו של המכשיר נאה ככל שמלבן עם מסך יכול להיות. חלקו הקדמי והאחורי של הטלפון מצופה בזכוכית מתוצרת קורנינג, אותה חברה המייצרת את זכוכית גורילה המוכרת. הדגם שבדקנו הגיע בצבע אפור מט יפייפה, שנשרט יומיים אחרי שהפעלנו את המכשיר לראשונה. מסגרת המכשיר עשויה מפלדת אלחלד ויש לה שוליים חדים שאינם נעימים במיוחד לאחיזה. יחד עם הבליטה הלא סבירה של מערך הצילום האחורי שלא מאפשרת להשתמש בו כשהוא מונח על שולחן בלי שיתנדנד, אפשר להבין שאפל לא באמת תכננה שמישהו ישתמש בו בלי קייס מגן כלשהו.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply