סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Apple iPhone 14 Pro 256GB אפל
- זיהוי ביומטרי מהיר כמעט בכל מצב
- סאונד מעולה מהאפרכסת והרמקול
- תצוגה בהירה במיוחד
- מעבד עוצמתי
- עיצוב מיושן ולא נוח לאחיזה
- מתחמם מאוד בזמן השימוש
- משקל כבד
ה-iPhone 14 Pro הוא מכשיר מצוין כפי ששאר מכשירי הפרימיום של החברה היו כשיצאו לשוק. אך ממש כמו רובם, הוא לא מכיל חידוש של ממש. התצוגה הבהירה מאפשרת עבודה נוחה גם תחת שמש חזקה, מערך הצילום מספק לרוב תוצאות מרשימות ומערכת ההפעלה עמוסת התכונות, הופכת את השימוש באייפון 14 פרו לחוויה חיובית ומהנה. אך הסוללה הבינונית, המבנה הלא נוח והטמפרטורה הגבוהה שהמכשיר מטפס אליה ברגע, יכולים להיות בעיה אמיתית לאלו שסומכים על כך שהסמארטפון שלהם יחזיק כל היום.
אם אי פעם היה לכם אייפון ואהבתם את זה, אתם תרגישו בבית. אך אם יש לכם כיום את האייפון 13 פרו או 12 פרו, לא תמצאו פה תכונה ייחודית ומרגשת שיכולה להצדיק את השדרוג.
בכל שנה אפל תופסת את כותרות האתרים עם השקת המכשירים החדשים שלה ובכל שנה אותם חידושים מתגלים כשינוי מינורי לתכונות שהיו קיימות, או גרסאות של אפל לפונקציות שהמתחרים השיקו כבר לפני שנים. האם האייפון 14 פרו מכיל חידושים משמעותיים?
באייפון 14 פרו ישנה תצוגה מובנית בגודל 6.1 אינץ' המכילה פאנל LTPO Super Retina XDR OLED עם תמיכה בקצב ריענון של עד 120 הרץ ו-HDR10 ו-Dolby Vision. מערך הצילום האחורי כולל 3 מצלמות - הראשית 48 מגה פיקסל עם זום אופטי X3 ובנוסף מצלמת LIDAR המאפשרת בין השאר למדוד במדויק את הסביבה - תכונה משמעותית ליישומי מציאות רבודה. מקדימה ישנה מצלמת 12 מגה פיקסל וחיישן TOF לזיהוי ביומטרי תלת מימדי. הסוללה המובנית היא בקיבולת של 3,200 מיליאמפר והמכשיר מצופה בזכוכית קורנינג עמידה.
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)אם יש תחום אחד שאפל מצטיינת בו בשנים האחרונות זה איכות הרמקול והאפרכסת המובנים במכשיר. הצליל שבוקע מהאפרכסת ברור ונקי מעיוותים גם בווליום גבוה, במיוחד כשמדברים דרך WiFi במקום הרשת הסלולרית. בכל הקשור לצפייה בסרטונים ואפילו האזנה למוזיקה, כשהמכשיר במצב אופקי, במת הסטריאו מורגשת היטב והצליל אפילו מכיל מעט בס.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)מערכת ההפעלה שמגיעה עם המכשיר היא iOS 16 וכבר בחודש ספטמבר יצא עדכון 16.02 הפותר את בעיית הרעידה של מייצב התמונה בתוך אפליקציות כמו טיקטוק.
אחד היתרונות הגדולים בהתמסרות לאקו סיסטם של אפל, הוא המעבר החלק בין מכשירים והאינטגרציה ביניהם. כדי לבדוק את המכשיר, היגרנו ממכשיר אייפון ישן יותר לדגם החדש, ולמעט להכניס את הסיסמה פעם אחת ולהגדיר את זיהוי הפנים, התהליך היה אוטומטי וכלל לא רק העברה של רשימת האפליקציות והחשבונות, אלא גם כניסה אוטומטית לכל השירותים השונים שאינם של אפל, כך שלא היינו צריכים לעבור אפליקציה אחת אחרי השניה ולהקיש שוב ושוב אימייל וסיסמה וקוד אימות משני וכן הלאה. זה משהו שלא פגשנו אצל המתחרים והוא הופך את חווית המעבר למכשיר חדש לקל ביותר.
יחד עם העדכון ל-IOS 16 הגיע אחד השינויים הגדולים שאפל עשתה בטלפונים שלה בשנים האחרונות, וזה לצמצם מעט את החריץ בחלקו העליון של המסך. בכך, במקום להעלים אותו לגמרי או לפחות לצמצם את גודלו למינימום הנדרש כמו שאר החברות, אפל הקטינה אותו מעט ומיתגה את זה כפיצ'ר פרימיום בשם "אי דינמי" שזמין רק בדגמי הפרו.
אפל כהרגלה, הופכת לימונים חמוצים לחדשנות על ידי ייעוד מחדש לשטח התצוגה המבוזבז סביב החריץ במסך. אם תחשבו על זה, גם במסכים שבהם יש חריץ מזערי בסגנון Punch Hole, התכונה הכי מועילה שמצאו לשטח הזה, היא להעלים את האייקונים כדי להציג וידאו אופקי על כל המסך.
האי הדינמי לעומת זאת, גדל ומתכווץ בהתאם לאפליקציות הפועלות באותו זמן, ומאפשר הצגה - דינמית - של מידע מתוך אותה אפליקציה. האם היינו מעדיפים שבכלל לא היה חריץ או שהוא היה מזערי? בהחלט. אבל עד שאפל תחליט לעשות את זה, לפחות היא הפכה את האזור לשימושי.
עם זאת, אותו אזור מכיל כמה חלקים קריטיים לחווית השימוש במכשיר. המצלמה הקדמית נמצאת שם כמו בכל מכשיר, אך לידה ישנה גרסה חדשה של מצלמת TOF המסוגלת לראות ולמדוד אובייקטים תלת מימדיים ובעיקר - לזהות את פני המשתמש. המצלמה החדשה בהחלט סיפקה תוצאות משמעותית טובות יותר מהדגם הקודם, וזיהתה את פנינו כמעט בכל זווית ובכל מצב צבירה ומעיכה של הפנים כלפי הכרית. לראשונה מאז שאפל ביטלה את כפתור הבית ואיתו את חיישן טביעת האצבע המעולה שלה, אנחנו יכולים לומר בבטחה שיש פתרון אמיתי לאבטחה ביומטרית שלא מעיק או מאט את השימוש במכשיר.
תצוגה
השנה אפל הצליחה לתאר את פאנל התצוגה עם השם הכי ארוך אי פעם: LTPO Super Retina XDR OLED. בדגם ה-14 פרו המסך המובנה הוא בגודל 6.1 אינץ' המציג תמונה ברזולוציה של 1179X2556 בקצב רענון של 120 הרץ עם תמיכה ב-Dolby Vision ו-HDR10. הבהירות הרגילה היא 1000 ניט, הבהירות המקסימלית ב-HDR היא 1600 ניט ובהירות השיא היא 2000 ניט בזמן שמשתמשים בתצוגה תחת השמש, מה שכביכול מציב את האייפון 14 פרו כסמארטפון עם המסך הבהיר ביותר בשוק.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)הסוללה המובנית היא 3,200 מיליאמפר והיא סיפקה לנו כשלוש וחצי שעות מסך תמורת 50% מהקיבולת שלה. בהשוואה לאייפון 13 פרו שהגיע עם סוללה קטנה יותר - 3,095 מיליאמפר, שם היה דרוש יותר מ-5 שעות מסך כדי להגיע לקו ה-50% סוללה.
עמידות
(10% מהציון הסופי)האייפון 14 פרו עמיד לפי תקן IP68 לאבק ונוזלים כך שאפשר להסתובב איתו כמעט בכל מקום. קחו בחשבון, שהבדיקה עבור התקן נעשית על ידי הטבעת הטלפון בתוך צינור ובמים מתוקים, לא בבריכה מלאת כלור ובטח לא בים מעודד הקורוזיה.
עיצובו של המכשיר נאה ככל שמלבן עם מסך יכול להיות. חלקו הקדמי והאחורי של הטלפון מצופה בזכוכית מתוצרת קורנינג, אותה חברה המייצרת את זכוכית גורילה המוכרת. הדגם שבדקנו הגיע בצבע אפור מט יפייפה, שנשרט יומיים אחרי שהפעלנו את המכשיר לראשונה. מסגרת המכשיר עשויה מפלדת אלחלד ויש לה שוליים חדים שאינם נעימים במיוחד לאחיזה. יחד עם הבליטה הלא סבירה של מערך הצילום האחורי שלא מאפשרת להשתמש בו כשהוא מונח על שולחן בלי שיתנדנד, אפשר להבין שאפל לא באמת תכננה שמישהו ישתמש בו בלי קייס מגן כלשהו.