חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Razer Hammerhead True Wireless X
מותג: Razer
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
גרסת Bluetooth: 5.2
תכונות נוספות: מיקרופון
ייעוד: מוסיקה, שיחות
ציון WiseBuy
7.9
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Razer Hammerhead True Wireless X

לירן עבדי | 18.08.2022
הטוב
  • מצב Game שמקטין עכבה
  • אטימות פסיבית גבוהה
  • סאונד יעיל לגיימינג
  • חיי סוללה טובים
הרע
  • לא תומך בשני מכשירים בו זמנית
  • ללא ביטול רעשים אקטיבי
  • מחוות מגע רגישות מדי
  • אחיזה רפויה באוזן
בשורה התחתונה
לאוזניות ה-TWS של Razer היה סיכוי טוב להפתיע אותנו: יש להן איכות סאונד אידיאלית לגיימינג, חיי סוללה מספקים ומצב Game שהרשים אותנו בצמצום דרמטי של העכבה (latency). אלא שב-Hammerhead X לא הכל מושלם ויש כאן כמה תקלות הנוגעות בעיקר לנוחות המשתמש, כמו לחצני מגע סופר-רגישים ואחיזת אוזן חלשה מאוד, שהקשו עלינו להתמסר אליו. אחד המוצרים המפוספסים של Razer, שכבר הוכיחה לנו שאביזרי גיימינג מוצלחים היא יודעת לספק, אבל לאכזבתנו ה-Hammerhead True Wireless X הוא לא אחד מהם.
הקדמה

ה-Hammerhead True Wireless X הן אוזניות TWS מבית Razer המציעות דרייברים דינמיים בקוטר 13 מ"מ שמותאמים ל"חווית שמע סוחפת ובאס עמוק עם נוכחות", לפי היצרנית. עוד באוזניות: צימוד מהיר בעזרת Google Fast Pair, שליטה באמצעות מקשי מגע, מצב משחק עם הבטחה לעכבה קצרה במיוחד והתאמה אישית של אקולייזר באמצעות אפליקציה ייעודית הזמינה לסמארטפון. האוזניות זמינות בצבע שחור.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

במפרט הטכני תמצאו דרייברים בקוטר 13 מ"מ, התנגדות 32Ω, רגישות 91 db @ 1 mW / 1 kHz וטווח תדרים 20Hz - 20kHz. המקודדים הנתמכים: SBC ו-AAC. המיקרופון הוא מסוג Omnidirectional, כלומר קליטה ב-360 מעלות והרגישות עומדת על 26dBFS. את ה-Hammerhead X ניסינו במגוון סיטואציות; האזנו בספוטיפיי במשרד, שיחקנו בערב Call of Duty Mobile ובסופי השבוע צפינו בכמה סדרות בנטפליקס. בשורה התחתונה, איכות הסאונד ראויה מאוד. יש באס מבוסס ועבה, התייחסות אלגנטית לטווחים הגבוהים ותשומת לב לרגעים קטנים שקריטיים לגיימינג, כמו כיווני סאונד שונים ותחושת 3D לא רעה. אם תרצו אקולייזר עם העדפה לטווחים מסוימים (Vocal, Enhanced Bass וכו'), הם זמינים לבחירה דרך אפליקציית Razer Audio, כולל האפשרות להרכיב אקולייזר בעצמכם ולבחור את הטווחים המועדפים עליכם.


Razer Hammerhead X: ציפינו ליותר


בענייני אטימות, לצערנו רק החיצונית הרשימה אותנו ואף אחד שישב לידנו לא הבחין בצלילים שזלגו החוצה. על האטימות הפנימית, זו שאמורה לבודד את המאזין מהסביבה, יש לנו הערה אחד גדולה – היא בקושי קיימת, והאשמה המרכזית לטעמנו היא האחיזה הנמוכה באוזן שגורמת להמון רעשים מבחוץ להיכנס פנימה. תוסיפו לכך שביטול רעשים אינו נוכח כאן וקיבלתם סאונד מתובל קלות ברעשי חוץ שהתקשינו שלא להבחין בהם.

Razer Hammerhead X: ציפינו ליותר

בביצוע שיחות וניהול Voice Chat עם חברינו לקבוצה בזמן משחק, קיבלנו תוצאות פושרות: חלק החברי הצוות ביקשו שנתקרב למיקרופון, אחרים ביקשו שנגביר טיפה את הקול ועוד הערה שחזרה על עצמה היא שנשמענו "טיפה מרוחקים". כל ההערות נוגעות בבעיה הכואבת והמוכרת של המיקרופונים באוזניות TWS וגם ה-Hammerhead X עדיין לא הצליח לטפל בבעיה הסדרתית של המיקרופונים הסבירים-בלבד בקטגוריית ה-TWS.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

במראה ראשוני, יש המון אזכורים ב-Hammerhead X לאוזניות EarBuds המוכרות של חברת התפוח; עיצובן, הציפוי המבריק ו"הידית" הקטנה בסוף גורמים לחשוד מאיפה Razer לקחה השראה. משקל כל אוזניה כ-10 גר', הן עשויות בעיקר ברכיבי פלסטיק וכמו שאולי ציפיתם מהרכיב המגביל, האחיזה של ה-Hammerhead X באוזניים רפויה מאוד ותמיד יש תחושה של "עוד רגע הן עומדות ליפול". התחושה הזאת מלווה בפועל באינספור דחיפות של האוזניות אל האוזניים במהלך יום שגרתי, בעיקר בשל הרגישות המוגזמת שלהן לתנועות ראש קלות, מה שמנע מאיתנו ללכת איתן ובטח שלא לנסות לרוץ איתן. במארז גם קיבלנו ראשי סיליקון המולבשים על רעשי האוזניות ואמורים לקבע יותר טוב את האוזניות בתעלת האוזן – אבל ההבדל בנוחות היה מינורי וגם עם כיסוי הסיליקון הן הרגישו לנו מאוד לא-יציבות באוזן.


Razer Hammerhead X: ציפינו ליותר


בצמד האוזניות מקשי מגע המופעלת בקליק על מרכזן, היכן ששולב לוגו היצרנית. לחיצה בודדת בכל אחת מהן תנגן/תעצור את השיר, לחיצה כפולה או משולשת תעביר שיר קדימה/אחורה ופעולות שגרתיות כמו הפעלת העוזרות הווירטואליות, הנמכת/הגברת הווליום או מעבר למצב Game גם בנמצא. את כל המחוות ניתן להגדיר מחדש באפליקציית Razer Audio ולהכל היינו יכולים להחמיא – אילו המחוות לא היו כה רגישות ומתסכלות לתפעול. לחיצה בודדת למשל דורשת מהמשתמש לחיצה עמוקה וממושכת יחסית, כזו שגם דוחפת את האוזנייה עמוק לתוך האוזן וההרגשה לא-נעימה במיוחד. גם כל הסטה קטנה של האוזניות במקום שלהן או הסרתן מהאוזן, תגרום לאחד מהמחוות לעבוד – ורק אם תסדרו את האוזניות מהידית הקטנה שלהן, תימנעו מהפעלת המחוות, פעולה שרחוקה מלהיות נוחה.

Razer Hammerhead X: ציפינו ליותר

בלוטות' בגרסה 5.2 מספק את טווח הקליטה הסביר ואפילו יותר מכך – הצלחנו למתוח את גבול ה-15 מטר לפני שהתחלנו להאזין לקטיעות מוזיקה טיפוסיות. העכבה השגרתית שגורמת לפער קטן ומעצבן בין שפתי המדובב לסאונד קיימת כאן, כמו בהרבה אוזניות אלחוטיות מבוססות בלוטות', אבל כפי שנגלה בהמשך, מצב Game מטפל היטב בבעיה. לצערנו ה-Hammerhead X אינן תומכות בצימוד לשני מכשירים ביחד, חיסרון למשתמשים העובדים על שני מכשירים תומכים במקביל, כמו למשל סמארטפון ולפטופ.

בענייני גיימינג, יש לנו חדשות טובות באגף העכבה. זה לא סוד שאוזניות בלוטות' לא אידיאליות במיוחד בזמני משחק, בעיקר בגלל אותה עכבה טבעית ומתסכלת שמציגה הבדלי סאונד אמנם מזעריים בזמן צפייה בסדרות, אבל כאלו שעלולים להיות קריטיים בכותרים שדורשים תגובה זריזה בהתאם למתרחש. כשהפעלנו את המשחק PUBG הרגשנו את אותה עכבה מוכרת לעייפה, אלא שבאוזניות שלפנינו ניתן זמינה תכונת Game mode, המבטיחה להקטין את אותה עכבה – ואכן מצליחה לעשות את זה באופן שממש הפתיע אותנו. בחנו את הנושא גם בהרצאה קצרה ביוטיוב וגם שם ראו פער מינימלי ביותר של עכבה. מרשים.

Razer Hammerhead X: ציפינו ליותר
Razer Hammerhead X: ציפינו ליותר


כמו הרבה מוצרי Razer, גם כאן שילבו תאורה מנקרת שמסובבת מבטים - אבל הפעם מדובר בגרסה צנועה ורק הצבע הירוק והמפורסם של יצרנית הגיימינג זמין כאן לבחירה. ניתן לבטל את התאורה כמובן, אם תבקשו לחסוך בחיי סוללה, אבל אם בכל זאת תרצו אור מנצנץ באוזן בזמן שאתם מאזינים, ניתן להגדיר את עוצמת הבהירות מתוך כמה רמות ולבחור אפקט, סטטי (קבוע) או מהבהב (Breathing).

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

ב-Razer מבטיחים עד 6 שעות נגינה באוזניות ועוד 18 שעות בקייס כשהתאורה עובדת ועד 7 שעות נגינה באוזניות ועוד 21 בקייס כשהתאורה כבויה. משקל קייס הטעינה כ-42 גרם וגודלו כקופסת גפרורים, לא משהו שתרגישו בכיס המכנסיים ביום-יום. בתחתית הקייס כניסת USB-C דרכה מטעינים את הקייס ובאופן די תמוה, לא ניתן להעמיד את הקייס על בסיסו, רק להשכיב אותו.


Razer Hammerhead X: ציפינו ליותר


חיי הסוללה התגלו כסבירים בלבד והציעו שעות פעילות התומכות במה שהיצרנית מבטיחה, במיוחד כשהתאורה כבויה. בהאזנה שגרתית במהלך ימי משרד, התבקשנו להטעין את האוזניות בערך מדי יום וחצי-יומיים בערך, וזה בהחלט לא נורא בהתחשב בצורך השגרתי שלנו, אבל הכרנו לא מעט אוזניות TWS עם חיי סוללה הרבה יותר נדיבים. כמובן שאם אתם גיימרים מובייל סדרתיים הגיוני שתצטרכו להטעין את האוזניות מדי סוף יום אם לא פחות מכך – כך שהכל תלוי כמובן באינטנסיביות השימוש שלכם.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply