חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Anker Soundcore Life Note 3
יצרן: Anker
טווח מחירים: 200 - 500 ₪
חיבור למכשיר: אלחוטיות
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
תאריך כניסה לאתר: 7/2022
מולטיפוינט: ללא
תכונות נוספות: עמידות במים, מקשי...
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 358 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Anker Soundcore Life Note 3

לירן עבדי | 02.08.2022
הטוב
  • ביטולי רעשים מגוונים ומוצלחים
  • התאמה אישית של מקשי המגע
  • אפליקציה אינטואיטיבית ויעילה
  • עמידות בתקן IPX5
הרע
  • לא תומך בצימוד לשני מכשירים במקביל
  • ווליום מקסימלי נמוך יחסית
  • קייס פלסטיקי
בשורה התחתונה
ביטול רעשים מגוון ביכולותיו, אפליקציה שימושית להפליא ועמידות בתקן IPX5 הן הסיבות המרכזיות להעדיף את ה-Life Note 3. אוזניות ה-TWS החדשות של Anker Soundcore אמנם לא מביאות בשורה גדולה בתחום האודיו, אבל מצליחות בזכות עצמן להיות מוצר סאונד מצוין. חיי הסוללה היו יכולים להרשים יותר בשימוש תובעני וגם על עוצמת הסאונד המקסימלית הייתה לנו הערה, אבל בסך הכל קשה שלא להחמיא לאוזניות שהרשימו אותנו ברוב הזמן.
הקדמה

ה-Soundcore Life Note 3 הן אוזניות TWS מבית Anker Soundcore המציעות 3 מיקרופונים בכל אוזניה להפחתת רעשים ודיכוי רעשי רקע, מצוידות בעמידות בפני נוזלים בתקן IPX5 וכן מובטח כי בתמורה ל-10 דקות טעינה נקבל עד כשעתיים של האזנה. עוד במפרט: פונקציית שמע מיוחדת למשחקים, אפליקציה ייעודית וחיי סוללה של עד 35 שעות, כולל הקייס. האוזניות זמינות בצבעי שחור וכחול.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל בכמה נתונים טכניים: הדרייברים בקוטר 11 מ"מ, עכבה 16Ohms, תמיכה במקודדי AAC ו-SBC. איכות הסאונד טובה מאוד; בתור התחלה בחרנו בחתימת הסאונד של היצרנית שהתגלתה כהגשה מאוד מאוזנת ולא-יומרנית מדי, עם הפקה נאה של כל הטווחים ואי-העדפה ראויה ומורגשת לאף טווח. הדגשת הטווחים הנמוכים בעזרת הפעלת BassUp באפליקציה מציעה באסים חמים, כבדים בנוכחות אבל מעט דחוסים, לעיתים משתלבים מדי עם ה-Vocals ומרגיש כי הואצו מלאכותית. באפליקציה גם זמין אקולייזר ידני, למי שמעדיף לבחור את הטווחים שלו בעצמו.


Anker Soundcore Life Note 3: מצוידת באפליקציה יעילה


האזנו במהלך תקופת הסקירה לפלייליסט המורכב משירי פופ קלילים, קטעי ראפ עמוסי באס ועוד כמה הרצאות TED ברקע ובסך הכל יצאנו מרוצים. תשכחו מסאונד אגדי עם חתימה ברורה מדי, אבל צליל נקי וברור יש בנמצא והמשתמש הממוצע ייצא מרוצה מאיכות הסאונד שמפיקות ה-Life Note 3. עניין מהותי שצריך להתייחס אליו: עוצמת הווליום המקסימלית באוזניות לא גבוהה מספיק. שלא תטעו, החל מ-85% ווליום ומעלה כבר תפסיקו לשמוע את רעשי הרקע, אלא שלא מעט אוזניות TWS אחרות כבר הצליחו לעשות זאת גם ב-50% מהעוצמה. החלק החיובי באותו עניין: האטימות החיצונית נפלאה וטיפת צליל לא זולגת החוצה - על כך העידו קולגות שישבו בסמוך אלינו.

עוברים לביטול הרעשים האקטיבי (ANC) ויש כאן לא מעט סוגים ממנו. באפליקציה הנושא מכונה כ-Ambient Sound, המחולק לשלושה סוגי שימוש: Normal שמכבה את ביטול הרעשים, Transparency Mode שמכניס קצת מהרעש החיצוני פנימה ו-Noise Cancellation שכשמו, יעלים את הסביבה החיצונית. נתחיל מהתוצאות הכי מרשימות וביטולי הרעשים תחת Noise Cancellation יעילים למדי: הקטגוריה מחולקת ל-Transport שמבטיחה לצמצם רעשי כביש ומנועים תעשייתיים, Indoor עבור ביטול רעשים של שיחות קולניות באזורים ציבוריים ו-Outdoor עבור רעשי טבע כלליים. ההבדל בין שני המצבים האחרונים מינורי למדי; צמצום הרעשים בשניהם מורגש, אך לא דרמטי כמו זה שמציע ה-Transport, שגילה חסינות ראויה עבור מנוע מזגן תעשייתי וקרונות רכבת רועמות שעברו בתחנה.

Anker Soundcore Life Note 3: מצוידת באפליקציה יעילה

למי שלא רוצה להתנתק לחלוטין מהסביבה, תחת Transparency Mode זמינים שני מצבי צמצום רעשים יעילים גם כן. הראשון, Fully Transparent מאפשר יותר לצלילי הסביבה החיצונית לחדור לאוזני המשתמש והתוצאה דומה להאזנה דרך כרית, כלומר מבחינים בקולות המשוחחים אבל הצליל נשמע דליל, לא ברור במיוחד ומתמזג עם יתר רעשי הרקע. ה-Vocal Mode כשמו אכן מקפיץ את ה-Vocals מעל רעשי הרקע הכלליים ולמעשה מבהיר אותם, עד כדי כך שניתן להבין את המילים ולשוחח עם קולגה שלידך גם כשהאוזניות עליך.

ביטולי הרעשים התגלו כיעילים מאוד. המגוון המרשים שלהם לוודאי יקלע לטעמו של רוב סוגי המשתמשים והיעילות שלהם בתקופת הסקירה שלנו ראויה לציון: ברגעים כשהיינו במשרד בהם ביקשנו ריכוז מוחלט החלפנו ל- Transport וכשהתחילה שיחה בסמוך שדרשה את השתתפותנו, ה-Vocal Mode התגלה כמוצלח ולא תבע מאיתנו להוריד את האוזניות כדי לשמוע את המשוחחים. החלק הכי אינטואיטיבי בעניין הוא המעבר המהיר בין מצבי ה-ANC השימושיים שלנו: הגדרנו באפליקציה שלחיצה כפולה על אוזניה ימין תעביר בין צמד המצבים המועדפים עלינו – ומשם השימושיות בשוטף קפצה מדרגה והציעה נוחות נפלאה.

עוברים לאיכות המיקרופון וביצוע שיחות עם האוזניות. לצערנו ה- Life Note 3 לא מביאות בשורה בתחום זה ובדומה ללא מעט אוזניות TWS, באופן טבעי הן סובלות ממיקום שרחוק משפתי המשתמש והתוצאה נשמעת טיפה מרוחקת, עם כל הכבוד לששת המיקרופונים ששולבו במארז. שלא תטעו, שיחות אפשר לבצע עם האוזניות שלפנינו, אבל לא פעם קיבלנו הערות על כך שנשמענו טיפה עמומים, "מדברים על ספיקר" ושאר הערות הנוגעות לכך שקולנו לא היה צלול ומובן לאורך כל השיחה.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-Life Note 3 נאות למראה; יש להן גימור מבריק, לוגו היצרנית מודבק בעדינות בכל אחת מהאוזניות והדרייברים החשופים מוזהבים באלגנטיות. משקל כל אוזניה כ-5.3 גרם, לא משהו שתרגישו לאורך זמן באוזן וקל לשכוח שהן תחובות בתעלת האוזן. אגב אחיזה באוזן, לכל אוזניה מתלווה "ידית" קצרה שכבר ראינו באוזניות TWS מתחרות ולטעמנו מדובר בתוספת מבורכת שכמו במקרים האחרים, גם כאן מספקת יציבות גבוהה מאוד בתוך האוזן. קייס הטעינה משקלו כ-49 גרם סבירים למדי, כולו עשוי פלסטיק ומרגיש טיפה יותר פשוט מהאוזניות שהוא מאחסן. סביב הקייס טקסטורת פסים מחוספסת, בגבו כניסת USB-C לטעינה ופתיחתו כצדפה, בהרמת המכסה מלמטה למעלה. עוד במארז לא פחות מ-5 ראשי סיליקון בגדלים שונים (מידת L כבר הותקנה באוזניות), כבל USB-C באורך 60 ס"מ ומדריכון.


Anker Soundcore Life Note 3: מצוידת באפליקציה יעילה


בכל הנוגע לענייני חיבור ראשוני, ה-Life Note 3 לא עשו לנו צרות כשבדקנו אותן בצימוד מול טאבלט ושני סמארטפונים מיצרניות שונות. כל המכשירים זיהו את האוזניות ברגע, ביקשו הרשאה לאנשי הקשר והצימוד בוצע ברגע. בלוטות' בגרסת 5.0 מבטיח מרחק קליטה של עד 10 מטר כמקובל, שגם די עומד בו במבחן המציאות; את הסמארטפון הנחנו בסלון והאוזניות המשיכו לנגן באין מפריע בזמן שבישלנו במטבח, מרחק של לפחות 6-7 מטרים בין שני המקומות. לצערנו האוזניות אינן מאפשרות להתחבר לצמד מכשירים בעת ובעונה אחת, תכונה מבוקשת עבור מי שעובד על כמה מכשירים במקביל, לדוגמה מאזין למוזיקה מהלפטופ ומקבל מעת לעת שיחות מהסמארטפון. מקשי מגע שולבו בכל אוזניה, עם שלושה סוגי תפעול לכל אוזניה (לחיצה בודדת, כפולה וממושכת) והחיוויים מגיבים היטב למגע האצבע שלנו – נדירים היו המקרים שהאוזניות התעלמו ממגע הלחיצה שלנו.

Anker Soundcore Life Note 3: מצוידת באפליקציה יעילה

אפליקציית Soundcore גם זמינה עבור האוזניות ויש לנו בעיקר מחמאות. הכרנו כבר אפליקציות שמציעות ערך מינימלי או שהן קיימות שם רק לשם הגימיק, אלא שב-Anker מצליחים להציע אפליקציה אמיתית עם ערך של ממש. יש בה מצב Gaming Mode שמבטיח להקטין את העכבה ולחזק רעשי צעדים וקולות, שליטה ידנית על כל סוגי ביטולי הרעשים, התאמה אידיאלית של האוזניות באוזן, הפעלת מיקס רעשי רקע לפי העדפתכם וניתן גם לשלב אקולייזר בהתאמה אישית או בחירה מתוך מאגר רחב על בסיס ז'אנרים מוזיקה שונים.

Anker Soundcore Life Note 3: מצוידת באפליקציה יעילה
Anker Soundcore Life Note 3: מצוידת באפליקציה יעילה


החלק הכי שימושי באפליקציה לטעמנו הוא התאמה אישית של מקשי המגע: בכל אוזניה ניתן להגדיר מחדש את כל שלושת סוגי המחוות הזמינות בכל אוזניה; מגע בודד, מגע כפול או לחיצה במשך 2 שניות. כשבוחרים את חיווי המגע הרצוי, נפתחת רשימה ממנה ניתן לבחור את הפקודה הרצויה: הגברת ווליום, מעבר לשיר הבא, מעבר למצב ביטול רעשים, עצירה/הפעלה של שיר וכו'. משום מה רק במחוות מגע כפול או מגע ממושך ניתן לשייך את הפעלת העוזרת האישית שהותקנה במכשירכם – אבל באמת שמדובר בצרות של עשירים.

Anker Soundcore Life Note 3: מצוידת באפליקציה יעילה


האוזניות צוידו בעמידות למים בתקן IPX5, כלומר הן אמורות להצליח לשרוד עם לחץ מים גבוה ולאורך זמן. במילים אחרות, תוכלו לרוץ איתן מבלי חשש שזיעה עלולה להיכנס ולכאורה גם מפגש ישיר עם טיפות גשם לא יפגעו בהן, אבל תשכחו מלהיכנס איתן למקלחת ובטח שלא להיכנס איתן לבריכה. לא מיהרנו לצאת לאימוץ עם ה-Life Note 3; האחיזה שלהן באוזן אמנם גבוהה ומספיקה לשימוש סטטי או דינמי קל כמו הליכה שגרתית, אבל לא הספיקה כדי לתת לנו את הביטחון לרוץ איתן ולהסתכן בנפילה של אחת האוזניות.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

היצרנית מבטיחה עד 7 שעות נגינה רצופות באוזניות ועד 35 שעות פעילות בסך הכל, כולל התחשבות בחיי הסוללה שבקייס. יש גם הבטחה לטעינה מהירה: בתוך 10 דקות האוזניות אמורות להציע עד כשעתיים של האזנה. קיבולת הקייס עומדת על 800mAh וזמן טעינה מלא של הקייס אורך כ-3 שעות. על גבי קייס הטעינה שלוש נורות קטנות המעידות על סטטוס הסוללה, כך גם במהלך הטעינה.


Anker Soundcore Life Note 3: מצוידת באפליקציה יעילה


חיי הסוללה של ה-Life Note 3 טובים בלבד. ביום עבודה שכלל ANC פעיל כל הזמן, האזנה למוזיקה וביצוע הרבה שיחות, הצלחנו לסחוט מהאוזניות בערך 5-5.5 שעות פעילות. ברור שהתובענות המוגברת שלנו מהאוזניות גבו בהתאם חיי סוללה בקצב מזורז, אבל אם השימוש שלכם משרדי-תובעני כשלנו, קחו זאת בחשבון. החלק שמחזיר רוח למפרשים היא הטעינה המהירה: יצאנו במהלך היום להפסקת אוכל והחזרנו את האוזניות לקייס. בתמורה ל-30 דקות טעינה קיבלנו עוד כמה שעות טובות של שימוש שהשלימו את יום העבודה שלנו וגם סיפקו לנו עוד שעה-שעתיים של האזנה למוזיקה למחרת.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply