חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Xiaomi 12 Pro 256GB 12GB RAM שיאומי
מותג: Xiaomi, Xiaomi
גודל מסך: 6.73 אינטש
טווח מחירים: מעל 2500 ₪
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 256GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2021
מבנה המכשיר: רגיל
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 2,849 ₪
חוות דעת גולשים
א א 13.12.22
shlomi 30.09.22
tomereli55555 29.09.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi 12 Pro 256GB 12GB RAM שיאומי

לירן עבדי | 16.05.2022
הטוב
  • קצב ריענון 120Hz מספק חווית שיטוט חלקה
  • ביצועי עיבוד עילאיים, מהעוצמתיים בשוק
  • טעינת 120W סופר-מהירה
  • מסך OLED נאה למראה
  • חווית גיימינג מצוינת
הרע
  • מתקשה לשרוד יום שלם בהגדרות תובעניות
  • לא ניתן להרחיב את נפח האחסון הפנימי
  • נטול רמת אטימות IP כלשהי
  • מתחמם בגיימינג ממושך
בשורה התחתונה
ראוי להעריך את הניסיון של שיאומי להציע אלטרנטיבה למכשירי הדגל הפופולריים בישראל עם ה-12 Pro. יש לו מסך OLED מתקדם, ביצועי עיבוד גבוהים שיעמדו בפני כל משימה ועוד במארז טעינת 120W מסחררת. אלא שעם כל הרצון הטוב, בדרך מתפספסים כמה עניינים חשובים: חיי הסוללה היו יכולים להיות נדיבים יותר, אי-היכולת להרחיב את נפח האחסון הפנימי עלולה לתסכל את אספני המידע והיעדרה של אטימות IP מחזירה את המכשיר כמה שנים אחורה. עוד עניין שחייבים להתייחס אליו: היצרנית הסינית הרגילה אותנו לשלם מעט בתמורה לסלולריים לא רעים בכלל - האם הצרכן הישראלי ערוך תודעתית להוציא סכום גבוהים פי כמה מכפי שהורגל עבור מכשיר שיאומי? נותרנו עם תחושת ספקנות גדולה וכנראה שרק הקהל יכריע.
הקדמה

ה-12 Pro הוא סמארטפון פרימיום מבית Xiaomi ואם לסמוך על הפרטים הטכניים, הוא מתיימר להיאבק ישירות במכשירי הדגל היריבים מבית סמסונג ואפל. מתחת למכסה המנוע: מעבד שמונה ליבות Snapdragon 8 Gen 1, מעבד גרפי Adreno 730, זיכרון RAM בסך 12GB , נפח אחסון 256GB ובשיאומי גם מבטיחים מערך קירור מתקדם. באגף התצוגה תמצאו מסך 6.7 אינץ' ברזולוציית +WQHD, בתצוגת LTPO AMOLED, קצב ריענון 120Hz ובהירות של 1500nits בשיא. עוד במפרט: מערך צילום אחורי בן שלוש עדשות, תמיכה בטעינת 120W וספיקרים סטריאופוניים כפולים מבית Harman Kardon. המכשיר זמין בצבעי אפור, כחול, ירוק וסגול.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ל-12 Pro חריץ לתפעול שני כרטיסי SIM במקביל, אך ללא אופציה להכנסת כרטיס זיכרון. שיחות נכנסו ויצאו במהלך תקופת הסקירה בלי בעיות – אך תשכחו מלנסות להקליט אותן ובתום כל ניסיון שלנו להקיש על כפתור "הקלטה" בחייגן הסתיימה בהודעת שגיאה ("ההקלטה נכשלה"), כנראה עניין תוכנה מצד גוגל. עוד עניין לא מהותי מדי אבל עדיין חשוב לציין אותו: שמנו לב שהרמקול הפנימי במכשיר נמוך יחסית. גם כשהגברנו את הווליום בחייגן עד הסוף, האדם בצד השני של השיחה נשמע בווליום בינוני בלבד ולא רועש כפי שהיה אמור להישמע. ביצענו עוד כמה שיחות עם כמה וכמה אנשי קשר בעלי סלולריים שונים – ובכולם חווינו את אותה תופעה. הקישוריות הנתמכות במכשיר: חיישן NFC לביצוע תשלום דרך הטלפון, תמיכה ב-Wi-Fi 6 וכן Bluetooth 5.2 נוכח.


Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי


רביעיית רמקולים מצוידים בטכנולוגית הסאונד של Harman Kardon אמורים להציע סאונד באיכות גבוהה מהממוצע, אלא שלא הרגשנו הבדל משמעותי לעומת מכשירים זולים ממנו פי כמה, עם רמקולים מבית חברות סאונד פחות מהוללות. מדובר בספיקרים ראויים ועוצמתיים אמנם, אבל לא כאלו שמציעים את איכות הצליל שבשיואמי מתיימרים לה. במילים אחרות, רמקולים שיספקו אתכם להאזנה לפודקאסטים בזמן הכנת אוכל ושמיעת הקלטות ווטסאפ – אך לא מעבר.

תשדירי שמע או וידיאו עצמאיים בנושאים מגוונים המופצים ברשת האינטרנט, וזמינים להורדה חינמית. מקליטי הפודקאסטים, כמו הבלוגרים, מדברים על תחומי העניין שלהם (לעתים בשילוב ג'ינגלים, מעברונים ומוזיקה, ממש כמו משדר רדיו או טלוויזיה), מעלים את הקובץ לרשת האינטרנט והגולשים מוזמנים להוריד את הפודקאסט ולקבל עדכון אוטומטי דרך ה-RSS. 

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

מטבעו, ה-12 Pro הוא טלפון גדול ומיועד בעיקר למשתמשים בוגרים, מן הסתם. מידות המכשיר: אורך 16.3 ס"מ, רוחב 74.6 ס"מ רוחב, עובי 8.16 ס"מ ומשקל של 205 גרם הם במעט מעל הממוצע. גם אם בורכתם בכפות ידיים גדולות במיוחד, עדיין תצטרכו להחליק את חלקו התחתון של המכשיר בכף היד כדי להגיע לאזורים העליונים של המסך, כמו לגשת להתראות או להקיש באייקונים הגבוהים יותר. הפינות של המכשיר מעוקלות, עניין שתורם במעט לאחיזה. מערך הצילום מאחור בולט החוצה כמו הרבה מכשירים וגם כאן הסלולרי ירקוד על השולחן כשתניחו אותו על גבו.


Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי


עוברים לתצוגה ונתחיל בכמה נתונים על הנייר: מסך בגודל 6.73 אינץ' ברזולוציית +WQHD, כלומר 1440X3200 פיקסלים שמציעים יחס של 20:9, עם ניגודיות 8,000,000:1 ובהירות מקסימלית של 1500nits. עוד תכונות הנוגעות למסך: קצב ריענון 120Hz עם תכונה אדפטיבית, טווח צבעים DCI-P3 100% ויש תמיכה בתקני +HDR10 ו-Dolby Vision. פאנל ה-OLED מצוין כהרגלו; השחורים עמוקים מהרגיל, הצבעים עשירים באופיים ומאפשרים נוחות מקסימלית בצפייה בתכני סטרימינג. קרני השמש המאתגרים ביותר לא עושים חיים קשים לבהירות הגבוהה ומגיעות גם כמה מילים טובות לחיישן האוטומטי שלא היה גס או עדין מדי וזיהה במדויק את התאורה לסיטואציה הנוכחית.

Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי

טכנולוגיית LTPO מציעה את קצב הריענון המשתנה בהתאם לצורך, כך שתחסוך חיי סוללה. התוצאה מעולה: תפריטים נגללים באלגנטיות ומשחקים רצים יותר מהר. כשהעין לא צריכה להתרגל לתזוזות חטופות, המסך "מוריד הילוך" ונע בין 60Hz ל-120Hz כדי לחסוך באנרגיה. במבחן המציאות ההרגשה חלקה ומתקדמת; המכשיר מזהה מצוין את הצורך ומציג את הגרסה העדיפה למשתמש. עוד באגף התצוגה תמצאו את השימושים הפופולריים: מצב מוחשך ומצבי קריאה ותזמון שלהם ושינוי מפת הצבעים, אם אתם מעדיפים רוויה גבוהה, בחירת טמפ' צבע או התאמת גוונים לפי סולם הצבעים P3 או sRGB. גם תצוגה תמידית (Always On) בנמצא וכל הפיצ'רים המוכרים נוכחים כאן: שעונים אנלוגיים ודיגיטליים, תמונות רקע דינמיות או סתם הצגת התראות באופן תמידי.

Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי


באשר לביצועים, ה-12 Pro צויד במעבד-על Snapdragon 8 Gen 1 בתדר 3.0GHz. לצד מעבד גרפי Adreno 730 וזיכרון RAM בסך 12GB , לטעמנו מדובר באחד מהסלולריים החזקים ביותר בשוק, ללא עוררין. על משימות שוטפות אין מה להכביר במילים ומטלות שגרתיות כמו שיטוט בתפריטים, השבה למיילים ומענה חטוף לווטסאפ עובדים נפלא. האתחול זריז, מעבר בין משימות ואפליקציות כבדות קורה ברגע ובמבחן GeekBench 5 קיבלנו תוצאות פנטסטיות שמיישרות קו עם מכשירי הדגל המתקדמים: 1172 נקודות ב-Single-Core ו-3403 נקודות ב-Multi-Core. שימו לב רק שאת נפח האחסון בסך 256GB לא ניתן להרחיב. בהתחשב בעובדה שלמשתמש הממוצע יישארו בערך 180-200GB אחרי שאנדרואיד ושאר אפליקציות בסיסיות יתפסו את מקומם, לא מן הנמנע שמתישהו תאלצו לסמוך על שירותי ענן.

Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי
Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי


עברנו לגיימינג והמכשיר שלפנינו מסרב להציג סימני עייפות. נתחיל ממבחני המעבדה ובבדיקת 3DMark קיבלנו תוצאות גבוהות עד כדי גיחוך: ב-Sling Shot הגענו ל-Maxed Out, השגנו 9962 נקודות ב-Wild Life ו-2597 נקודות ב-Wild Life Extreme הדורשני. המשכו למשחקים COD: Mobile ו-Asphalt 9: Legends ובהגדרות הגבוהות ביותר קיבלנו חווית גיימינג חלקה ונטולת קטיעות. החלק השלילי במשוואת החומרה הוא שה-12 Pro נוטה להתחמם באופן מאוד מובחן, בעיקר בגב העליון. כיסוי הסיליקון שקיבלנו במארז מחפה על כך ומסתיר לא מעט מרגעי החום אבל אי אפשר להתעלם מהם ולתהות כיצד מעבד ה-Snapdragon 8 Gen 1 יושפע מכך בשימוש ממושך ולאורך זמן.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מערך הצילום האחורי כולל 3 עדשות, כולן בנות 50 מגה פיקסל. המרכזית רחבה בעלת חיישן Sony IMX707, עם מפתח צמצם f/1.9, מייצב תמונה אופטי וזום אופטי 2X. העדשה השנייה אולטרה-רחבה, עם מפתח צמצם f/2.2 והשלישית עדשת טלפוטו עם מפתח צמצם f/1.9. מקדימה עדשת 32 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.45.


Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי
Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי
Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי
Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי
Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי
Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי


מצלמת ה-12 Pro התגלתה כמצוינת ברוב הזמן, אם כי סובלת מכמה בעיות נקודתיות שאי אפשר לפספס כשמביטים בפריימים שתיעדנו. העדפה לרוויה מוגזמת הוא משהו שמאוד קשה להימנע עם עדשות המכשיר. נכון, משחקי צבע ובחירת עדשה נכונה יותר אמורה לתקן את הסטיות, אבל אם אתם לא נמנים על חובבי הצילום ומביני התחום, תאלצו לסמוך על ה-AI שלא תמיד בוחר את הסיטואציה הנכונה בהתאם לרגע שניסיתם לתפוס. עדיין, צילומים ביום מואר מתועדים נפלא ויש גם זום אופטי 2X שאמנם לא מיישר קו עם המתחרות הגדולות שמציעות 3X – אבל זה גם משהו. בלילה התרשמנו מאוד: פירוט נפלא, לכידת שמיים אלגנטית וניצול מקסימלי של תאורה מלאכותית.

Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי
Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי
Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי
Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי
Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי
Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי


עוברים לווידאו ומאחור ניתן להקליט בכמה תצורות מקובלות כמו 1080p ב-120 ו-240 פריימים בשנייה ויש כמה תצורות מעניינות כמו 8K ב-24 פריימים בשנייה או צילום וידאו איטי ב-1080p ב-960 פריימים בשנייה או צילום ב-720p ב-1920 פריימים בשנייה, לחובבי הז'אנר. העדשה הקדמית מסוגלת להקליט ב-1080p ב-60 פריימים בשנייה וכן ב-720p ב-120 פריימים בשנייה. את ביצועי הוידאו אהבנו מאוד: הם תואמים ליכולות מכשירי הפרימיום ויש המון חלקים שאהבנו לראות בפריים: חשיפה גבוהה, צבעים נקיים ולמרות חדות יתר לפרקים או רגעים פחות מרשימים בשעות החושך, אהבנו את מה שראינו ברוב המקרים.



תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

סוללת 4600mAh אמורה להציע לפחות יום עבודה, ישנה תמיכה בטעינה אלחוטית בהספק 50W וכן טעינה אלחוטית הפוכה בהספק 10W. התכונה המפוארת כאן היא הטעינה החוטית בהספק 120W עם המטען הייעודי שמגיע במארז, שאי אפשר שלא להעריך את הימצאותו בעידן המארזים שמחסירים את המטענים שלהם מהמארזים. בשיאומי מבטיחים טעינה מלאה בתום 18 דקות במצב Boost ו-24 דקות במצב רגיל.


Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי


נתחיל מהחלק המצער בנושא זה: ה-12 Pro שורד יום שלם בקושי רב. התחלנו ביום מאתגר שכלל את הרזולוציה המקסימלית (כזכור, +WQHD), קצב ריענון 120Hz, הרבה זמן מסך, ניווט בן שעה ב-Waze, ניהול שיחות שוטפות ומענה בווטסאפ לאורך היום ולבסוף קינחנו עם צפייה בפרק בן שעה בנטפליקס. כבר בסביבות 19:00 הסוללה הגיעה ל-12%. ביום אחר הפעילות השגרתית שלנו בטלפון הופחתה, את הרזולוציה שינמכנו ל+FHD, קצב הריענון הפך לאדפטיבי והחלפנו את הבהירות הגבוהה בתגובה ידנית יותר סגפנית מבחינת חיי סוללה – והגענו לשעה 21:00 עם 43% סוללה. תוצאה עדיפה מן הסתם, אבל חשוב לזכור את הפשרות שנאלצנו לספוג באגף החומרה.

Xiaomi 12 Pro: הכי מוצלח של שיאומי

מהירות הטעינה המסחררת מחזירה את הרוח למפרשים: בשיאומי שילבו במארז מטען 120W שמעיף את אחוזי הסוללה למעלה בקצב מרשים. בטעינה בחיבור קווי קיבלנו 68% בתוך רבע שעה. טעינה מלאה אורכת כ-23 דקות. במכשיר קיימת אופציית "האצת מהירות טעינה" שאמורה להביא אף לטעינה עוד יותר מהירה, אך בתמורה להתחממות המכשיר ושחיקה מואצת של הסוללה. בהתחשב בזמני הטעינה המצוינים כפי שהם, לטעמנו אין טעם להאיץ בתהליך כה מרשים ממילא.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כיאה למכשיר פרימיום, ה-12 Pro עמוס ברכיבים שאינם פלסטיק: הגב והמסגרת עשויים אלומיניום וציפוי זכוכית Corning Gorilla Victus מגן על המסך. גב המכשיר מקבל גם טקסטורת מט נעימה למגע שמגבירה את יציבות האחיזה ולא פחות חשוב, אינה מתעדת טביעות אצבע. באופן מאוד מאכזב ובדומה ללא מעט סלולריים אחרים שמגיעים אלינו מסין, ל-12 Pro אין אף רמת אטימות IP רשמית שתעיד על עמידותו בפני פגעי אבק ומים. בהתחשב במתחריו הישירים ואפילו נמוכים ממנו, מדובר בחיסרון רציני. חשוב להוסיף שאמנם בחריץ הסים ראינו הגנת גומי שאמורה להגן מפני השפרצות או כניסת מים, אבל לא היינו סומכים על כך.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply