סקירת wisebuy - בית חכם Switcher Breeze
שחר שושן
|
30.03.2022
הטוב
- הגדרת לו"ז להדלקה וכיבוי
- סנכרון עם השלט הרחוק
- שליטה מכל מקום
- תפעול פשוט
הרע
- התקנה מסורבלת
בשורה התחתונה
הבקר החכם למזגן בריז של חברת סוויצ'ר הישראלית ממלא את תפקידו היטב ועושה זאת בזריזות. למעט תהליך ההתקנה המסורבל שלא לצורך, השימוש באפליקציה פשוט ובסיסי ועדיין ניתן להשתמש בשלט הרחוק במקביל. השילוב עם העוזרות של גוגל ואמזון מאפשר להרחיב את היכולות שלו ולהתממשק עם מערכות חכמות אחרות כך שהוא מהווה תוספת שימושית לבית חכם בעלות יחסית נמוכה.
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
להשוואת המחירים המלאה מ-5
חנויות>>
הקדמה
הסוויצ'ר בריז הוא בקר חכם המתחבר לרשת הביתית ומאפשר לשלוט במזגן אלחוטית דרך הסמארטפון באמצעות האפליקציה של Switcher. הבקר מתחבר לחשמל דרך כבל USB עם שנאי הכלול באריזה ומשדר דרך אינפרא אדום הוראות למזגן אך עדיין ניתן להמשיך להשתמש בשלט הרחוק במקביל.
שליטה מרחוק ואפליקציה
(100% מהציון הסופי)9 מתוך 10
הבקר עצמו קטן למדי, שוקל מעט מאוד ומגיע עם מדבקה דו צדדית מוכנה עליו וחריץ לתלייה על מסמר, כך שהאתגר היחידי הוא לדאוג לשקע חשמל סטנדרטי באזור המקלט של המזגן. הבקר מתחבר לרשת האלחוטית (2.4 בלבד) שבבית, כך שניתן לשלוט במזגן מכל סמארטפון או טאבלט ובמקביל גם לעשות זאת כשאינכם בבית. האפליקציה תומכת בקביעת לו"ז להדלקה וכיבוי של המזגן וניתן להגביל את זמן ההפעלה המקסימלי. בנוסף ניתן לראות מי מהמשתמשים השונים הפעיל את המזגן ולכמה זמן.
האפליקציה של סוויצ'ר השתפרה מאוד בשנים האחרונות ובמיוחד מהירות התגובה שלה וכפועל יוצא, של המכשירים שעליהם היא שולטת. בין אם תבחרו להפעיל את התוכנה במצב מקומי - כלומר ברשת הביתית בלבד וללא גישה לאינטרנט, או במצב סטנדרטי המאפשר גישה מרחוק, המכשירים השונים שסוויצ'ר תומכת בהם יגיבו כמעט מיד.
תהליך החיבור הראשוני נותר מתסכל ומחייב להמתין, לפחות לפי החוויה שלנו דרך אייפון, עד שההגדרה האוטומטית תיכשל ורק לאחר מכן יופעל מצב חיבור ישיר שדרכו ניתן להזין הסיסמה לרשת הביתית. ההגדרה עצמה של המזגן לא ארוכה במיוחד ותפקידה להתאים את הקוד שהבריז משדר למזגן הספציפי שרוצים לשלוט בו. האפליקציה מבקשת לדעת איזה שלט יש לכם ולפי זה מציעה מספר אפשרויות שונות, בדומה לתהליך ההגדרה של שלט אוניברסלי.
סוויצ'ר מצהירה שהאפליקציה יכולה להתעדכן גם אם משתמשים בשלט הרחוק הקיים, אך תחילה עבורנו זה לא עבד. רק כשדיברנו עם התמיכה של החברה וביצענו את ההגדרה מחדש, ראינו שמתוך חמש אפשרויות שונות שהאפליקציה הציעה, 3 מסוגלות לשלוט במזגן אך רק אחת, במקרה השלישית במספר, מסוגלת לקלוט את הפקודות שניתנו דרך השלט, אך תהליך ההגדרה עצמו לא בודק זאת.
האפליקציה מראה את הטמפרטורה הנוכחית בחדר אך לא ניתן להשתמש במידע הזה כדי ליצור תרחישים כלשהם שזה לטעמנו דיי פספוס, אך ייתכן וזה יגיע בהמשך. ניתן לשלוט בכל הפונקציות הקיימות של המזגן כך שניתן לבחור מצב פעולה - אוטומטי, אוורור, קירור חימום וכדומה ובנוסף, לקבוע את עוצמת האוורור וכיוון התריס.
שמחנו לראות שישנה תמיכה בעוזרות חכמות כמו גוגל אסיסטנט ואמזון אלכסה אך אין תמיכה ב-HomeKit של אפל. התמיכה בעוזרות החכמות שימושית ביותר בגלל האפשרות לאינטגרציה עם מערכות אחרות שסוויצ'ר לא מציעה או כאלו שכבר מותקנות בבית כמו תאורה חכמה וחיישנים נוספים.
ההישג האמיתי
אלא אם המזגן שלכם כבר הגיע עם אפשרות שליטה מרחוק, הוא ועוד מאות אלפי יחידות דומות המותקנות בישראל, נשלטות מרחוק על ידי קוד שהשלט מעביר דרך משדר אינפרא אדום שאותו המזגן או המקלט שלו המותקנים בתוך הבית קולטים.
להבדיל מטלוויזיות שבהן הפקודות הן תמיד הדרגתיות, כלומר להגביר או להנמיך את הווליום, המזגן מתעדכן לפי הפקודה האחרונה שהגיעה מהשלט. המשמעות היא שאפשר לשנות את המהירות, הטמפרטורה וכיוון האוויר בבת אחת מכיוון שלכל קומבינציה של פקודות יש קוד אחר.
אם אתם רוצים לראות את זה בפעולה, הדליקו את המזגן על 25 מעלות, כסו את המשדר שבראש השלט ושנו את הטמפרטורה ל-21 מעלות. הסירו את היד מהמשדר ולחצו שוב להוריד את הטמפרטורה ל-20 מעלות, נכון שהמזגן קפץ מ-25 ל-20? כדי להתגבר על העובדה שהמזגן לא נותן פידבק כלשהו לגבי מצבו, סוויצ'ר ממליצים להתקין את הבקר בסמוך למקלט של המזגן, כך שהשינויים שיעשו דרך השלט, יירשמו גם באפליקציה. זו לפחות התוכנית אבל עבורנו עם מזגן אלקטרה קלאסיק זה לא קרה למרות שהשניים נמצאים אחד ליד השני.
עלות המכשיר נעה בין 180 ל-195 שקל ברשתות האלקטרוניקה וגם דרך סוויצ'ר עצמה ולטעמנו זה מחיר תחרותי שמשקף את היכולות העדכניות של הבקר.