סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi 11T 256GB 8GB RAM שיאומי
- מסך AMOLED עם 120Hz
- ביצועים מצוינים
- חיי סוללה טובים
- טעינה מהירה 65W
- מצלמה ראשית טובה
- זוג רמקולים איכותיים
- קורא טביעות אצבע מהיר
- תמיכה בדור 5
- מגושם ודי כבד
- ללא טעינה אלחוטית
- מצלמת עדשה רחבה בינונית
- ווליום נמוך מדי באוזניות
Xiaomi 11T הוא סמארטפון בדרג בינוני-גבוה, קרוב מאוד לתחום מכשירי הדגל. הוא מציע חווית שימוש מהירה וזורמת לא פחות מגרסת ה-Pro, חיי סוללה קצת יותר טובים, מסך מצוין ורמקולים טובים מאוד, והמצלמה שלו זהה לדגם הבכיר - כלומר טובה בסך הכל, אבל לא מצטיינת. למרות שאין לו את הטעינה המהירה בטירוף בהספק 120 וואט שקיבל ה-Pro, ל-11T יש טעינה מהירה מהירה מאוד ביחס לשוק בהספק 65 וואט, ולרוב המשתמשים זה יותר ממספיק.
כיוון שגם הביצועים בשימוש יומיומי פחות או יותר זהים לגרסת ה-Pro, המכשיר הזה מהווה אלטרנטיבה מצוינת ומעט זולה יותר, כל עוד אתם מוכנים לוותר על צילום הוידיאו המתקדם ועל הטעינה המהירה במיוחד.
ביחד עם ה-11T Pro שסקרנו זה עתה, ועד ה-11T Lite, השיקה Xiaomi החודש את ה-11T שמצטרף לרשימת הדגמים המתארכת בסדרת 11. הדגם הזה נמצא באמצע, בין ה-Pro ל-Lite, והוא חולק עם גרסת הפרו את מרבית המפרט: מסך 6.67 אינטש מסוג AMOLED, מערך של 3 מצלמות שהראשית שבהן היא ברזולוציית 108 מגה פיקסל, זוג רמקולים, סוללת 5000mAh ואותו עיצוב וממדים. עם זאת, ה-11T מגיע עם ערכת השבבים MediaTek Dimensity 1200 במקום Snapdragon 888, עם טעינה בהספק 65 וואט ולא 120W וללא תמיכה בצילום וידיאו 8K.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית. מחירו החל ב-449 דולר (כ-1440 ₪ כולל משלוח)
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)כמו דגם ה-Pro, גם ה-11T הרגיל מצויד בזוג רמקולים סטריאופוניים, אחד בתחתית המכשיר ואחד בראשו אם כי כאן אין המיתוג של חברת Harman Kardon. למרות זאת, לא הצלחנו להבחין בשום הבדל בין איכות הסאונד של שני הדגמים; הרמקולים הללו מצוינים ומספקים עוצמה שמע אדירה ואיכות מצוינת. הצליל נשמע עשיר, רחב וסטריאופוני, ואפשר אפילו לשמוע רמז לבס. גם בעת ביצוע שיחות על רמקול נהנינו מאיכות שיחה עילאית ועוצמה גבוהה מאוד שמאפשרת לשוחח גם ברכב תוך כדי נסיעה.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)ה-11T הוא סמארטפון מגושם למדי, כבד ודי עבה (אם כי הוא שוקל כ-5 גרם פחות מדגם ה-Pro). הגב שלו, בגימור דמוי מתכת מוברשת מבריקה, נראה ומרגיש כמו פלסטיק, והיינו שמחים לגימור קצת איכותי או יוקרתי יותר. האחיזה במכשיר נוחה בזכות הקווים המעוגלים שלו, והארגונומיה סטנדרטית: מימין נמצא לחצן הפעלה משולב קורא טביעת אצבע בנגישות טובה לאגודל, מעליו מקשי הווליום, בתחתית שקע הטעינה ומגירת ה-SIM ובחלק העליון יש עינית IR המשמשת כשלט להתקנים שונים.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)מערך הצילום ב-Xiaomi 11T כמעט זהה לדגם ה-Pro, וכולל יש מצלמה ראשית בת 108 מגה פיקסל, מצלמה עם עדשה רחבה בת 8 מגה פיקסל ומצלמת סופר-מקרו ברזולוציית 5 מגה פיקסל. ההבדל הוא בעיקר בתחום צילום הוידיאו; בעוד שדגם הפרו מסוגל לצלם סרטוני 8K וגם וידיאו ברזולוציית 4K בקצב של 60fps, לדגם הרגיל יש תמיכה רק ב-4K בקצב מרבי של 30FPS.
המצלמה הראשית מפיקה תמונות טובות ברוב הזמן, אך לא תמיד. מרבית התמונות שצילמנו, בתאורה טובה או חלשה, יצאו ממוקדות, מלאות פרטים עדינים, עם צבעים עשירים ומעט מאוד רעש דיגיטלי, וחלק מהתמונות היה פשוט נפלאות. עם זאת, נראה שמנגנון ה-AI ומנגנון ה-HDR עלולים להיות אגרסיביים מדי בסיטואציות מסוימות וליצור מראה לא טבעי ומעובד.
מצלמת המקרו יותר טובה ממה שכמות המגה-פיקסלים מרמזת, והיא מסוגלת לצלם ממרחק של 3-4 ס"מ מהאובייקט ולייצר תמונות תקריב מעוררות השתאות. התמונות טובות מאוד לסוגן, מפורטות ובעיקר מספקות הצצה מרהיבה לפירוט שקיים בעצמים זעירים. המצלמה הרחבה מאכזבת למדי; התמונות סבירות למראה ראשוני אבל כמו במכשירים זולים רבים הן סובלות מטווח דינמי צר ובאופן כללי לא מרשימות (אם כי באופן משונה, הפירוט והחדות טובות יותר מהעדשה הרחבה ב-11T Pro).
צילום הוידיאו הוא עוד מקום שבו ה-11T נחות ביחס לגרסת ה-Pro: לא רק שאין תמיכה ב-8K, אלא שגם אין תמיכה בקצב פריימים 60fps ב-4K, אלא ב-30fps בלבד. למעט החיסרון הזה, איכות צילום הוידיאו ב-4K מעולה, עם חדות ופירוט מרשימים וצבעים עשירים, והמצייב האלקטרוני עושה גם כאן עבודה טובה בייצוב התמונה גם כשצילמנו תוך כדי הליכה.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)חיי הסוללה של ה-Xiaomi 11T היו טובים יותר מאלה שקיבלנו בדגם הבכיר, וכנראה יש לזקוף זאת לזכות המעבד של מדיהטק שמצליח להיות חסכוני יותר מהמקביל של קוואלקום. הצלחנו לקבל ימי עבודה מלאים ללא בעיה מיוחדת רוב בזמן, כאשר בחלק מהימים הצלחנו לקבל עד 6 שעות מסך פעיל במשך היום. השתמשנו בבהירות מסך גבוהה של כ-85% ועם קצב הרענון הגבוה 120Hz.
עמידות
(10% מהציון הסופי)איכות הבנייה והחומרים זהים לחלוטין לדגם ה-Pro, עם מסגרת אלומיניום, גב שככל הנראה עשוי פלסטיק והגנה של זכוכית Gorilla Victus למסך. המכשיר עמיד ברמה מסוימת למים ואבק עם תקן IP53, כך שהוא יחזיק מעמד בגשם ובהתזות מים. לאור הניסיון שלנו עם ה-Pro שקיבל קילוף בחלקו האחורי בעקבות נפילה מגובה נמוך, אנו ממליצים להשתמש בכיסוי הסיליקון המצורף בערכה.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית. מחירו החל ב-449 דולר (כ-1440 ₪ כולל משלוח)