הגלקסי Fold 3 מצויד במעבד סנאפדרגון 888 עם תמיכה ב-5G והוא זמין בנפח אחסון של 256 או 512 גיגה ו-12 גיגה RAM. למעט פעם אחת שהמכשיר גמגם והרס הקלטת סרטון, לא נתקלנו באיטיות יוצאת דופן אך גם לא בתגובה מהירה כפי שציפינו מהמעבד החזק ביותר הזמין למכשירי אנדרואיד.
עובי הפולד הוא אחד הנושאים שמחלישים את הטענה שמדובר בסמארטפון ולא בטאבלט שכן במצב מקופל עובי של 14 מילימטר הוא דיי משמעותי ובהחלט בולט בכל כיס. במצב פתוח הוא 6.4 מילימטר שזה כבר דיי דק. במשקל 271 גרם, הפולד הוא הסמארטפון הכבד ביותר בקטגוריית המכשירים שהם לא האחד הזה שראיתם פעם עם סוללה של 7000 מיליאמפר, אך אפשר לחשוב עליו גם כטאבלט הקל ביותר בגודל הזה. לשם השוואה האייפון 13 פרו מקס שוקל 240 גרם.
לפולד 3 יש שני מסכים: המסך המתקפל נפתח לגודל 7.6 אינץ' והוא מסוג Dynamyc AMOLED 2X התומך ב-120 הרץ, HDR 10+ ובהירות שיא של 1200 ניט. למרות גודלו, הרזולוציה שלו דיי נמוכה - 1768x2208.
גודלו של המסך החיצוני, אתם יודעים, זה שלא מתקפל (בוווז) הוא 6.2 אינץ' ויחס התצוגה שלו יוצא דופן בעולם הסמארטפונים - 25:9 ובהתאם הרזולוציה 832x2268. גם כאן הפאנל הוא מסוג Dynamic AMOLED 2X עם תמיכה ב-120 הרץ אך הוא לא תומך ב-HDR10+.
יחס התצוגה המאוד מלבני הזה יכול להיות בעייתי עם חלק מהאפליקציות שכן הן כלל לא בנויות להיות מוצגות בצורה הזאת ולא כולן, מסוגלות לשנות את הפרופורציות שלהן בלי לגרום לתקלות. זה משהו שראינו למשל באפליקציית TikTok שבה הכתוביות נחתכו בקצה המסך.
יחס התצוגה של המסך המתקפל השתנה מעט מהדגם הקודם ואמנם יחס הגוף למסך גדל רק ב-0.2 אחוז, אך המצלמה הקדמית שהפריעה לתמונה, כעת מוסתרת מתחת לתצוגה, כך שתמונה שמקורה ב-4:3, מוצגת על כל שטח המכשיר ללא הפס השחור שהופיע בדגם הקודם. לשאלתכם, מה כבר מוצג ב-4:3, התשובה היא כל התמונות שצילמתם במכשיר ובכללי ברוב אפליקציות הווידאו אפשר לעשות מעין זום כמו בסוף ימי טלוויזיות ה-CRT, כך שקצוות התמונה נחתכים והיא מוצגת על כל המסך.
מה עושים עם זה?
להבדיל
מהפליפ 3 שתכונות הקיפול שלו נעו סביב קומפקטיות, הפולד מציע קונספט אחר לגמרי - למה לבחור בין הניידות של טלפון ונוחות השימוש של טאבלט, אם אפשר לקבל את רוב הפונקציות של שניהם במכשיר אחד? רוצים לענות להודעה אקראית או לצלם תמונה? המכשיר מקופל ומוכן לפעולה. רוצים לצפות בגלריית התמונות שצילמתם בטיול או לבהות ביוטיוב בזמן שאתם מחכים בתור? פתחו את המכשיר ואתם צופים על מסך גדול.
אך המסך הגדול שימושי לא רק בהקשר לבידור, אלא גם ליישומים יצירתיים. במקרה יצא לנו לנסוע לטיול משפחתי בעין אביאל - מסלול שכולו מים. את כל התמונות והווידאו צילמנו עם הפולד - שלא חששנו שינזק אם יירטב, ולאחר מכן עברנו למצב פתוח וערכנו את הווידאו והתמונות על מסך רחב וגדול - כל זה ללא הצורך להעביר את המידע למכשיר עם מסך גדול יותר בשביל הנוחות.
למרות שזהו דור חדש יותר של המסך המתקפל, הוא עדיין מכיל קפל בולט שנראה היטב בכל זווית. עם זאת, היות והקפל כאן הוא אנכי, הוא פחות מורגש בזמן השימוש לעומת הקפל האופקי שיש
ב-Flip 3.
לגלקסי פולד יש תמיכה בשני עטים, אחד קטן שאינו דורש סוללה ועליו יש כפתור אחד בלבד ודגם נוסף גדול יותר, שכן מכיל כפתורים, דורש טעינה ויכול לשמש כשלט רחוק למכשיר, כפי שהעטים הקודמים יכלו לעשות עם סדרת הנוט. כשניסינו להשתמש בעט שהגיע עם הגלקסי TAB S7 FE, עלתה הודעה שאין אפשרות להשתמש בו מכיוון שהוא יכול לשרוט את המסך. ברמת העיקרון זה מובן שכן מדובר בקצה חד יחסית וציפוי המסך רך יותר מאשר זה שקיים בטאבלטים של החברה, אך כפי שסמסונג מאפשרת להחליף את הקצוות השחוקים של העט בחדשים, היא יכלה גם למכור קצוות רכים ולאפשר לצרכנים להמיר את העט שלהם.
בצד ימין של המכשיר ישנו סורק טביעות אצבע מובנה בתוך כפתור ההפעלה ולטעמנו הוא עובד מצוין ובזריזות גבוה בהרבה לעומת הקורא העל קולי המובנה במסך של שאר מכשירי החברה. את הגדרת האצבעות ניתן לעשות רק כשהמסך המתקפל פתוח, מה שמשנה את מנח היד לחלוטין ומייצר סריקות לא רלוונטיות. כשעלינו על הבעיה, סרקנו את האצבעות מחדש ולאחר מכן המכשיר הגיב מעולה לכל סריקה. למעשה, זה נראה שהוא הגיב קצת יותר מדי טוב שכן בכל פעם שהכנסו את היד לכיס כדי לבחון את המכשיר, מצאנו שהוא כבר לא נעול ומגוון אפליקציות כבר נפתחו - משהו לא סביר מפני שהמכשיר אמור להיות נעול ומוגן אך עדיין זה מה שקרה.
לטעמנו מיקום הכפתורים הוא פחות מאידאלי שכן כפתור ההפעלה המתפקד גם כסורק הביומטרי, שטוח וחלק למגע כך שקשה לאתר אותו במישוש. כפתורי העוצמה ממוקמים מעל והם כה גבוהים, שצריך לטפס עם האצבעות כדי להגיע אליהם ואז לוחצים בטעות על הסורק ומתקבלת תוצאה לא רצויה.
מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה
רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.