סקירת wisebuy - גריל ומעשנת Ninja AG553 Grill XL
- מסוגל להחליף את התנור ה"מסורתי"
- ביצועי בישול מרשימים ונטולי עשן
- חוברת מתכונים נהדרת
- מגוון תכניות חימום
- דורש ניקיון יסודי בתום כל שימוש
- מידות גוף ענקיות, מגביל לאחסון
- ביצועי טיגון צ'יפס בינוניים
ה-AG553 Grill XL מבית Ninja היא מכונת גריל שמבטיחה לאפות, לצלות, לייבש מזון ולטגן במכשיר אחד, "למידת עשייה בדיוק כמו שאתם אוהבים, בלי ניחושים ובשליטה מלאה", להבטחת היצרנית. במפרט: מערכת בקרת חום דיגיטלית, צלייה בחום של עד 260 מעלות והבטחה לפיזור חום אחיד. עוד במארז מד טמפרטורה דיגיטלי ואביזרים תומכים כמו פלטת גריל וסלסלת טיגון צ'יפסים. זמין בצבע שחור.
הרכבה ועמידות
(15% מהציון הסופי)ה-AG553 Grill XL דורש התאקלמות קלה וסידור רכיבים שאורך כמה דקות - ואחרי שמבינים איזה חלק שייך לאן, נכנסנו מיד לעניינים. המעברים בין תכניות הבישול דורשות מן הסתם שימוש באביזרים שונים והחלפתם בבסיס המכשיר. יש כאן רק חדשות טובות: התבניות מיושרות היטב, מיוצבות במקומותיהן וכל התהליך הנחת התבניות, התקנת מגן הנתזים או סגירת סלסלת הטיגון בתוך הסיר מתרחשים באינטואיטיביות פשוטה, בטח אחרי שמתרגלים למגרעות הייעודיות תוך כמה שימושים בודדים. בסך הכל חווית שימוש מצוינת שמזמינה את המשתמש לנסות לבשל עוד ועוד מאכלים, גם אלו שאינם טבחים מלידה.
נוחות השימוש
(50% מהציון הסופי)מידותיו של ה-AG553 Grill XL רחוקות מהטוסטר אובן או הגריל ללא שמן הרגיל שהתרגלתם להכיר: מדובר במיני-תנור, לא פחות, וממדיו המגושמים (רוחב 40 ס"מ, עומק 40 ס"מ וגובה בפתיחה 40 ס"מ) תובעים המון מקום במטבח. תשכחו מלנסות לאחסן אותו, מעטים הארונות שיידעו להכיל אותו, שלא לדבר על העובדה שאם תשתמשו בו ביום-יום, קיפול שלו בסוף כל בישול הופך את עניין האחסון ללא-תדיר או פרקטי במיוחד. השימושיות בתנור פשוטה יחסית ולא דורשת לימוד ממושך: את המקשים מתפעלים במגע והסדר שלהם ברור למשתמש: מקש הדלקה/כיבוי ממוקם בשמאל ביותר ואח"כ השימושים הנפוצים: בחירת טמפ' במקשי החיצים, מקש להפעלה ידנית ולתכנית אוטומטית ומקש START/STOP להתחלת/עצירת תכנית הבישול.
ביצועים ואביזרים
(35% מהציון הסופי)טווח הטמפ' של הגריל נע בין 40 ל-260 מעלות והספק עוצמת החימום עומד על 2460W. מלבד יחידת הגריל, בקופסה קיבלנו פלטה יצוקה עם פסי גריל שאמורה להתאים להכנת עד 6 סטייקים בו זמנית, סלסלת טיגון בנפח 3.8 ליטר המתאים ל-900 גרם צ'יפס וכן סיר בישול בנפח 3.8 ליטר שאמור להתאים לצלייה של עד 1.3 ק"ג. כן נוכח גם המדחום הדיגיטלי, המיועד לבשרים גדולים ונתחים כמו גוש טלה, אנטרקוט והמבורגר, עופות שלמים ופילה דגים כמו סלמון, בקלה וטונה, למשל. המדחום מתחבר לשקע ייעודי בחלק הימיני התחתון של ה-Grill XL.
התחלנו בבישול נקניקיות מופשרות סטנדרטיות, מהסוג הפופולרי ביותר שתוכלו למצוא בכל סופר. עקבנו אחרי חוברת ההוראות; כיוונו את עוצמת החום ל-Low וביקשנו לצלות למשך חמש דקות. תהליך החימום ארך בערך 7-8 דקות וכשהטמפ' הגיעה לרמה הרלוונטית, הודעת Add Food הופיעה על הצג והצלחנו לדחוס 8 נקניקיות ארוכות. באמצע הדרך, סביבות דקה 2:25 התבקשנו להפוך את הנקניקיות וכך עשינו. בתום 5 דקות חימום קיבלנו נקניקיות מבושלות היטב, בגוון אדום-שחום וחרוכות במידה הנכונה. הטעם הוא לא של גריל מבוסס פחם מן הסתם וחובבי העישון יתקשו להתרגל, אבל נקניקיות שבושלו היטב ובמידה הנכונה, יש גם יש.
איך אפשר בלי צ'יפס דק ופריך? חתכנו תפוחי אדמה דק ועקבנו אחרי חוברת ההוראות: כ-200 מעלות למשך 22-25 דקות. אל המראה הדלוח והבהיר לא כל הנסיינים התחברו. אנחנו לא בטוחים אם זו טכנולוגיית הבישול או השימוש במינימום שמן, אבל הצ'יפסים נראו חיוורים ורחוקים מאוד במראה מהטיגון הקלאסי. שלא תטעו, הם היו אפויים וכבר בביס הראשון מרגישים זאת, אבל הייתה חסרה להם הבשרניות והם תוארו בפני רוב הטועמים כ"יבשים" ו"חסרי טעם", למרות שהיו חמים ואפויים.
החלטנו לתת עוד צ'אנס לפחמימה האהובה: חתכנו תפו"א לקוביות קטנות והכנסנו אותן לתנור תחת מצב Air Fry ב-200 מעלות למשך 8-10 דקות, לאחר שנדרש מאיתנו קודם להמתין 10 דקות להגעה לטמפ' המתאימה. הפעם קיבלנו תוצאות הרבה יותר מחמיאות: הקוביות הושחמו במידה הנכונה, פריכות ומרקם מעולים, יופי של תוספת. לצידן בישלנו גם כנפיים במצב Grill תחת 200 מעלות למשך רבע שעה וקיבלנו עוד ביצוע מצוין: העוף היה עשוי היטב, עם חלקים "מפוחמים" במעט, אם כי נעדר אפקט העישון המוכר – חיסרון בהיעדר גחלים.
נקנח בהכנת פרגיות ואל ה-Grill XL הכנסנו שני סטייקים שהוכנו קודם לכן במתכונים שונים: האחד מתובל קלות והשני הושרה במרינדה. תחת מצב Grill ב-200 מעלות קיבלנו תוצאות מאוד שונות: נראה שהיעדרם של הרטבים הנוזליים גרמו לפרגיות שנתבלו קלות להיראות פחות מוכנים מאחיהם שהושרו במרינדה, עם גוון בהיר שנראה כלא-מוכן. לא רק מבחן היופי התקשה לעבור וגם בטעם הרגיש לנו שהפרגיות שהושרו קיבלו בישול יותר נדיב - על אף שחלקו את אותו זמן בישול וטמפ'.
במילים אחרות, היינו ממליצים להתחשב בהשריות למיניהן; התגלה שיש להן נטייה להגיע לבישול יתר (overcook) תחת ההגדרות המומלצות. הכי טוב יהיה במקרה זה לעבור ל"מצב ידני" ומדי כמה דקות ספורות לבדוק את מידת העשייה, תוך כדי הפיכה של הסטייקים מעת לעת.