חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סטרימר Nokia Streaming Box 8000 נוקיה
מערכת הפעלה: Android
רזולוציה: 4K
זיכרון RAM: 2 GB
אחסון פנימי: 8GB
מקלט DVB-T: ללא
חיבורי וידאו ואודיו: HDMI, S/PDIF
חיבורים נוספים: Bluetooth, Ethernet...
חיבור רשת אלחוטי: כולל
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
doron.bustan 11.11.21
Isaac 30.07.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - סטרימר Nokia Streaming Box 8000 נוקיה

לירן עבדי | 07.06.2021
הטוב
  • שלט מואר שגם תומך בפקודות קוליות
  • ממשק Android TV אינטואיטיבי
  • חיבוריות רחבה
  • מערכת מהירה
  • תמיכה ב-4K
הרע
  • מערכת הפעלה אנדרואיד 10 בלבד
  • שלט ארוך ועמוס במקשים
  • נפח אחסון צנוע
בשורה התחתונה
למרות ששוק הסטרימרים רווי מתחרים, האלטרנטיבה של Nokia מצליחה להידחק ביניהם ולהוות סטרימר ראוי מאוד. ביצועי מערכת חלקים, תמיכה ברזולוציה 4K, חיבוריות לא רעה, Chromecast מובנה ושלט עם תאורה אחורית שלא ידענו כמה הוא נחוץ עד שהרגשנו על בשרנו - אלו רק חלק מהיתרונות של ה-Streaming Box 8000. נפח אחסון נמוך וכניסת USB בודדת מצננים טיפה את ההתלהבות, אבל במבחן התוצאה הוא בקושי אכזב ורוב הזמן יצאנו מרוצים.
הקדמה

ה-Streaming Box 8000 הוא סטרימר מבוסס אנדרואיד מבית Nokia המציע גישה לשירותי תוכן מפורסמים כמו נטפליקס, יוטיוב, Disney, Prime Video ותמיכה באפליקציות Google Play. עוד בסטרימר: תמיכה ברזולוציה 4K, אפשרות להתקנת אביזרי בלוטות', התאמה אישית של תוכן, מיקרופון מובנה בשלט להפעלת פקודות קוליות ו-Chromecast מובנה להזרמת תוכן לטלוויזיה ישירות מהנייד. זמין בצבע שחור במחיר מומלץ של 349 ₪.

ביצועים

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נתחיל מהנתונים שמתחת למכסה המנוע: מעבד מרובע ליבות Cortex-A55, מעבד גרפי ARM Mali-G31 MP2, זיכרון RAM מסוג DDR3 בנפח 2GB ואחסון פנימי בסך 8GB. רזולוציית המסך הנתמכת היא עד 4K ב-60 פריימים בשנייה וקידוד השמע בתקן Dolby Digital Plus. מערכת הפעלה אנדרואיד בגרסת 10 תומכת באפליקציות התוכן הפופולריות ומאחור זמינים חיבורי HDMI, כניסה אופטית, AV OUT (כניסת 3.5 מ"מ), USB-C בהספק 1A, כניסת Ethernet וכניסת ספק הכוח. הסטרימר פועל בשני תדרי Wi-Fi, 2.4 GHz ו-5 GHz ונוכח גם Bluetooth 4.2.


Nokia Streaming Box 8000: מצליח לחדש


הדבר הראשון שבולט בסטרימר הוא המהירות שלו: ההתקנה הראשונית הייתה זריזה מאוד, מזיהוי רשתות WiFi סמוכות, דרך התקנת עדכוני מערכת כבדים והורדת אפליקציות ועד לתפעולי תפריטים בשוטף. האנימציות בממשקים זזים במהירות, אין הרגשה של מעבד בינוני והחוויה החלקה מאוד תחמיא לטלוויזיה "טיפשה" או חכמה שנרכשה לפני כמה שנים טובות. הסטרימר גם משמש כ-Chromecast, כך שניתן לשדר תכנים ישירות מטלפון/טאבלט על גבי WiFi. במבחן התוצאה זה עובד נהדר; קיבלנו חווית צפייה יותר חלקה ויציבה אפילו מה- Chromecast הדור השני ששימש אותנו בטלוויזיה אחרת. כאמור, מערכת ההפעלה אנדרואיד מגיעה מהקופסה בגרסה 10 – נותר רק לתהות מדוע לא גרסה 11, שראתה אור כבר בספטמבר אשתקד, מה גם שאין אזכור צפוי לגבי עדכון תוכנה עתידי.

Nokia Streaming Box 8000: מצליח לחדש

נפח האחסון הפנימי ב-Box 8000 רחוק מלספק: אחרי שמערכת ההפעלה תופסת יותר מדי מקום ועוד כמה התקנות של אפליקציות הכרחיות שמרו לעצמן נפח, נותרנו עם 3.2GB בלבד. זו לא הפעם הראשונה שפגשנו סטרימר עם שטח כה זעום לטובת המשתמש והגיע הזמן שיצרניות יתחילו יותר להתחשב בנושא הזה. לצערנו גם Nokia מציעה את המינימום שבמינימום ובמוקדם או במאוחר תאלצו לחבר התקן חיצוני כדי ליהנות מעושר האפליקציות שיש ל-Android TV להציע. הבעיה שכזכור, ישנה רק כניסת USB בודדת, חיסרון שיתגלה בהמשך הסקירה, בשימוש השוטף.

שיטה לפענוח צליל היקפי שפותחה במעבדות Dolby. הפורמטים הראשוניים של שיטה זו פענחו את הצליל לרמקולים הנוספים מתוך המקור הסטריאופוני; כיום, בשיטה הדיגיטלית, מוקלט מקור האודיו מראש בחמישה ערוצים (בסרטי DVD ומשחקים שונים(.

נוחות השימוש

(50% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

בדומה להרבה סטרימרים, ה-Streaming Box 8000 דוגל במינימליזם. הוא נראה כקופסה קטנה, שחורה ולא צעקנית במיוחד, בעלת מבנה סימטרי שבקלות יכולה להיבלע באלגנטיות בסלון. מידותיו: רוחב ועומק 11 ס"מ, גובה 2.4 ס"מ ומשקל של 0.25 ק"ג לא תובעים יותר מדי נדל"ן בשידה ואהבנו את הקומפקטיות היחסית. מלבד הסטרימר, במארז קיבלנו מטען, כבל HDMI, שלט וחוברת הפעלה.


Nokia Streaming Box 8000: מצליח לחדש


שלט הבלוטות' ישכיח מכם די מהר את עניין תכונות האינפרא אדום – תמו הימים של לכוון את השלט בקו ישיר למשדר. פשוט מקישים מכל זווית והטלוויזיה מגיבה היטב, עד מרחק סביר כמובן, סביבות טווח ה-10 מטר. על השלט היו לנו כמה הערות; ראשית הוא עמוס במקשים ואחרי שראינו איך מתחרות מצליחות לשמור על מינימליזם נאה, לא ברור מה חשבה Nokia כשהציעה שלט שמחזיר אותנו עשור אחורה במראה המסורבל והמיושן הזה. יש 2 חדשות טובות מנגד: בשלט שולבה תאורה אחורית ולא שמנו לב כמה העניין נחוץ עד שפגשנו שלט מואר (מופעל בלחיצה במשך 5 שניות על מקש ה-OK, פקודה שלקחה לנו יותר מדי זמן לפענח בעצמנו). לא פחות חשוב, הפקודות הקוליות עובדות נהדר והמיקרופון שבשלט מתעד היטב משפטים בשפה האנגלית והעברית מבלי הצורך מצד המשתמש לעוות את צורת הביטוי כך שתהיה מושלמת או ליצור מילולית רווחים מלאכותיים בין מילה למילה; פשוט מדברים וגוגל מחפש את הערך בין האפליקציות.


Nokia Streaming Box 8000: מצליח לחדש


מקשים ייעודיים בשלט כמו Google Assistant, Netflix ויוטיוב היו שימושים עבורנו במיוחד אבל לא משנה כמה זמן עבר מהרגע שהשלט נחת בידינו, לא הצלחנו להתרגל למקשים הלא-מספיק-גדולים של עוצמת הסאונד, כך שאם אינטואיטיבית התרגלנו למקש מוארך וצר יחסית שיידע להבדיל בין הגברת והנמכת הווליום, כאן שני הערכים מאוד צפופים וגרמו לנו להמון פספוסים בניסיונות עיוורים. עוד עניין בנושא הווליום: הטווח בין הערכים הקיצוניים בממשק הסטרימר מאוד קצר ונראה שהוא משמש כמעין "מובלעת" בתוך עוצמת הסאונד הכללית של הטלוויזיה, כך שלא פעם נאלצנו להשתמש בשלט הטלוויזיה כדי להגביר את הסאונד ביעילות רבה יותר – וזה רחוק מלהיות נוח.


Nokia Streaming Box 8000: מצליח לחדש
Nokia Streaming Box 8000: מצליח לחדש


ההתקנה הראשונית מאוד אינטואיטיבית, בדיוק כמו שגוגל יודעים להציע: המערכת איתרה את ה-WiFi העוצמתי ביותר ואחרי הזדהות עם חשבון גוגל שלנו, מיד הוצע לנו להתקין את כל האפליקציות שליוו אותנו בטלוויזיה החכמה שקדמה להתקנת הסטרימר, ביניהן קודי, נטפליקס, ספוטיפיי, TED ו-MakoTV. מערכת ההפעלה מסודרת נהדר ותנועת המקשים לא עושה חיים קשים למשתמש: להיכן שרצינו לפנות בתפריט, פשוט זזנו עם חיצי השלט ומערכת ההפעלה הסיקה בצורה מדויקת להפליא היכן רצינו להיות עם הסמן. יש משתמשים שיתקשו להתחבר לעיצוב המלבני לעייפה שמאפיין את הממשק של גוגל - אנחנו התרגלנו אליו די במהירות, היותו מזכיר את זה של נטפליקס ואפליקציית פרטנר.


כאמור, בין החיבורים בגב הסטרימר ניתן למצוא כניסות USB ו- Ethernet, שהתגלו כנחוצות מאוד. למרות שחיבור אלחוטי סיפק אותנו, בזמן תעבורה גדולה בבית התחלנו להרגיש שה- 40Mbps שהתקבלו דרך תקשורת אלחוטית הספיקו חלקית עבור סרטוני טבע ברזולוציית 4K ביוטיוב ועברנו לחיבור קווי שכבר ידע להתמודד היטב עם רגעי רוחב פס תובעניים. כניסת ה-USB מוכרת והכרחית לכל מי שנוהג לחבר אביזרים חיצוניים, כמו התקן אחסון (דיסק-און-קי) או סט מקלדת/עכבר אלחוטיים. החדשות הרעות שיש מקום רק לכניסת USB אחת ואם תבקשו לחבר יותר מאביזר אחד, אין מנוס מחיבור HUB שקצת מקלקל את החגיגה. פתרון אחר היא לרכוש סט מקלדת ועכבר מבוססי בלוטות', שאמורים להתחבר בקלות, אם להסתמך על אוזניות הבלוטות' שלנו שהתממשקו ברגע לסטרימר.


Nokia Streaming Box 8000: מצליח לחדש


בדקנו איך ה-Streaming Box 8000 מתמודד עם התקן חיצוני עמוס בקבצי וידאו, חלקם עם קבצי כתוביות SRT. בעת הכנסת דיסק-און-קי מערכת ההפעלה ממהרת להגדיר אותו כאחסון חיצוני, אלא שאנחנו רצינו רק לצפות ממנו סרטים שאוחסנו שם מראש. תמיכה רשמית לא תמצאו מצד גוגל אבל נגנים בינוניים ומספקים בחנות האפליקציות כדוגמת Sun Player מצליחים לסרוק קבצי וידאו מההתקן ומציגים היטב את הוידאו ללא קטיעות, כולל שידוך מדויק בין הסדרה לכתוביות. עוד נתון ראוי לציון: כניסת ה-USB ממוקמת בצד הסטרימינג ולא בגב הממיר, עניין שעלול להישמע מינורי אבל עבורנו מדובר התקן שנכנס ויוצא בכל כמה ימים, כך שנעדיף שיהיה ממוקם באזור נגיש ונוח לשליפה מהירה ועל כך מגיעים השבחים ל-Nokia, גם אם לא התכוונו לשימושיות היעילה הזו.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply