חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שעון דופק וספורט Amazfit Band 5
מותג: Amazfit
סוג: צמיד כושר
תכונות: ריצה, שריפת קלוריות...
סדרה: Band 5
חיבורים: Bluetooth
ציון WiseBuy
8.9
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
אופיר 13.12.20
inbal.gtm 16.09.24
itamarkea 19.07.22
Evgen 27.05.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שעון דופק וספורט Amazfit Band 5

לירן עבדי | 08.11.2020
הטוב
  • מחיר נמוך
  • אפליקציה נהדרת
  • חיישן שינה מפתיע לטובה
  • חיי סוללה ארוכים
  • עמידות מים בתקן 5ATM
הרע
  • התקנה ראשונית מגמגמת
  • נטול GPS עצמאי
  • מראה סולידי ומשעמם
בשורה התחתונה
הוא בורך בתג מחיר נמוך, עוקב אחרי המון מדדים בקלות רבה והאפליקציה המצוינת שלו היא כבר סיבה מספיק טובה להתחיל לנטר את חייכם. לא הכל ורוד: צמיד הכושר Amazfit Band 5 פשוט במאפייניו ולא מכיל תכונות מתקדמות חיישן מיקום עצמאי או צפייה בהתראות בעברית ומענה ישירות מהצמיד, אבל אם אלו לא הכרחיים עבורכם וכל מטרתכם לעקוב אחר נתונים אישיים, הצמיד של Amazfit ישרת אתכם נאמנה.
הקדמה
צמיד הכושר Amazfit Band 5 מציע מסך AMOLED בגודל 1.1 אינץ', זמן סוללה של עד 25 יום, תמיכה ב- Alexa, מעקב אחר 11 פעילויות ספורט ועמידות למים בתקן 5ATM. בין החיישנים בצמיד: מד דופק, מד חמצן בדם (SpO2), מעקב שינה, PAI ועוד. זמין בצבע שחור, במחיר מומלץ של 199 ₪.

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10
קודם נתייחס לפיל בחדר: ה-Amazfit דומה מאוד אם לא זהה לצמיד החכם Xiaomi Mi Smart Band 5 וגם המפרט חולק פרמטרים סמוכים בצורה מחשידה: גוף היחידה אורכו 4.7 ס"מ, רוחב 1.8 ס"מ ועובי של 1.2 ס"מ. משקל של 24 גרם לא יורגש על שום יד, גברית או נשית וקל להתעלם מנוכחותו. הרצועה עשויה סיליקון נוקשה ואורכה המתרחב נע בין 16.2 ל-23.5 ס"מ ורוחבה 1.6 ס"מ – מידות שיתאימו לכל מפרק יד. מסך מגע בגודל 1.1 אינץ' בתצוגת AMOLED וברזולוציה של 294X126 פיקסלים מפתיע לטובה: הבהירות מספקת בהתחשב בגודלו המזערי, הגוונים השחורים מלאים, האייקונים חדים, תנועת האנימציות תמיד חלקה ופני השעון הרבים חושפים טווח מרשים של צבעים. על הגנת הצג אחראית זכוכית 2.5D עם ציפוי שמונע טביעות אצבע – ועומדת במשימתה בצורה לא רע בכלל.
Amazfit Band 5: המנטר המוזל

ההתממשקות הראשונית של הצמיד עם הסמארטפון לא הלכה חלק: נדרשנו לאתחל את המכשיר, לכבות ולהדליק לסירוגין את הבלוטות' בסלולרי שלנו ורק אחרי יותר מדי סריקות בניסיון לאתר את הצמיד, ה-Amazfit התגלה בהצלחה ואחרי עוד כמה רגעים נקלט היטב באפליקציית Zepp הייעודית לצמיד. מיהרנו לשנות קודם את פני השעון, שהיו די בנאליים ומשעממים לטעמנו. בניגוד לצמיד של Xiaomi ובצורה די משונה, ל-Amazfit אין מבחר פני שעון גדול מדי ומתבטא בכמה עשרות, המקוטרגים לפי אופי השימוש של עונד השעון. לחלופין ניתן גם להעלות תמונה משלנו, לפי המידות המבוקשות כמובן.

Amazfit Band 5: המנטר המוזל

בדומה להרבה שעונים וצמידים חכמים, גם מסך ה-Amazfit נדלק אוטומטית בסיבוב מפרק היד ובמבחן התוצאה עובד היטב. אלא שבניגוד למכשירים אחרים, כאן לא הצלחנו להגדיר את רמת הרגישות של תגובת המסך, מה שגרם להמון הדלקות שווא בזמנים בעייתיים, כמו באמצע הלילה כשרק הסתובבנו במיטה או לפנות בוקר כשקמנו להאכיל את התינוקת וכל החדר הואר לפתע.

יישומים ומולטימדיה

(25% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

כיאה לייעודו, ה-Amazfit מציע רשימת תיעודים מופתית ועוקב אחרי המון פרמטרים: קצב פעימות לב ומד צעדים הם כבר דבר בשגרה אבל יש כאן גם את הלהיט התורן "רמת החמצן בדם" (SpO2), חישוב BMI, מד שינה, PAI, קצב שריפת קלוריות, מסת שריר, מסת עצם, אחוז מים בגוף, כמות חלבון וכו' – שרובם כמובן גם מתבססים על נתונים אישיותיים שהוזנו קודם לכן, כמו משקל, גובה, היקפי גופנו ועוד. לא פחות טוב מהתיעוד הממוקד, כל הנתונים המשעממים מוצגים נהדר: אפליקציית Zepp אינטואיטיבית להפליא ולמרות שיש לה כמה כשלים קטנים בעברית או פספוסי תרגום, צורת הצגת המדדים צבעונית אך לא מצועצעת, האייקונים מינימליסטיים וברורים, הגרפים קלים להבנה והשוואות אל מול תקופות מתבצעות בקליק.


Amazfit Band 5: המנטר המוזל

הצמיד גם יודע להציג התראות מסוימות, אם כי לא היינו סומכים עליו בנושא. בצורה די מפתיעה, המסך הקטן אמנם מצליח להציג מידע מינימלי ביותר אודות ההתראה, אבל מספיק כדי להבין ממי היא מגיעה ומהי תוכנה. החדשות הרעות הן שהשפה העברית מוצגת הפוך ולפעמים גם קיבלנו תווים מג'וברשים. אפשר כמובן לבחור אילו אפליקציות יציגו התראות בצמיד ואילו לא, ביניהן ווטסאפ, מסנג'ר, אינסטגרם, פנגו ועוד – אבל כאמור, רמת השימושיות חלשה מדי מכדי ליהנות ממנה. עוד בצמיד: שעון מעורר, מזג אוויר, תזכורות, ניהול התראות שיחות נכנסות, הוספת שעון עולמי ושאר ניהולי הגדרות תצוגה וסידור תפריטים. קיימת גם תמיכה בעוזרת הווירטואלית Alexa של אמזון, באנגלית בלבד.

Amazfit Band 5: המנטר המוזל

חיישן השינה הרשים רוב הזמן: ההשכמות שלנו באמצע הלילה תועדו היטב והחלוקה לרמות שינה (קלה/עמוקה) היו ברורות להשוואה מול קצב פעימות הלב. בתום כל שינה קיבלנו מדדים רלוונטיים לאופי השינה שלנו כמו איכות ציון השינה, מגמת שיפור לעומת לילה קודם, הסתכלות יחסית לאורך השבוע/החודש וכמובן טיפים רלוונטיים לשיפור השינה, כמו עידוד לצרוך 7-9 שעות שינה, הירדמות בשעה מוקדמת יותר והימנעות ממסכים בחדר השינה.


Amazfit Band 5: המנטר המוזל

עוברים לפעילות גופנית: ב-Amazfit זמינים 11 מצבי ספורט, הפופולריים ביניהם ריצה בחוץ, הליכה, רכיבה על אופניים, שחייה בבריכה ואלפטיקל. מד הצעדים ב-Amazfit די מדויק אבל יש לו נטייה "לפרגן" ולהעניק לנו עוד כמה צעדים מהרגיל. בחנו את יכולתו לזהות את מיקומנו ללא תלות בסמארטפון ויצאנו לרוץ בלעדיו, כך שהצמיד לא נתמך בחיישן המיקום שלו. התוצאה העגומה לא איחרה לבוא: למרות שרצנו במסלול מוכר שאורכו 4 ק"מ, הצמיד קבע שרצנו 2.66 ק"מ – זיוף מוגזם שמדגיש את העובדה שאי אפשר לרוץ עם הצמיד לבדו ותמיד יצטרך ליווי של ה-GPS בסלולרי כדי לקבל את הנתונים האמיתיים. ברמת הצגת הנתונים לא היו לנו בעיות: הממשק הנפלא של Zepp שוב כיכב וכל הפרטים החשובים מוצגים בבירור: קצב לב ממוצע ומד גרפי שמציג את קצב דפיקות הלב לאורך הפעילות, קלוריות שנשרפו, מס' צעדים, קצב לב מקסימלי, משך האימון, משך לסיבוב ועוד. 

Amazfit Band 5: המנטר המוזל
Amazfit Band 5: המנטר המוזל
Amazfit Band 5: המנטר המוזל


מד PAI, ראשי תיבות של Personal Activity Intelligence, גם זמין בצמיד ומטרתו לסכם את הפעילויות שביצענו לכדי ציון ספרתי שיעיד על מד הבריאות הכללית של עונד הצמיד. נקודות PAI מרוויחים באמצעות מגוון פעילויות, כמו רכיבה על אופניים, הליכה למשך 120 דקות מעל גובה דופק מסוים או קפיצה בחבל למשך 5 דקות, למשל. היעדים ודרך השגתן מוצגים באפליקציה בצורה מאוד משכנעת, בעיקר בשל ההבטחות הבריאותיות. גם אם לא היינו בטוחים כמה הן קרובות למציאות, ה-Amazfit הופך את האימונים למהנים ואיכשהו הצליח להפוך פעילות "שמוכרחים לעשות", לאירוע הישגי.

משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
10 מתוך 10
סוללת 125mAh מבטיחה להציע עד 15 ימי פעילות וכשבפועל קיבלנו יותר, בערך 20 ימי עבודה עם ניצול ממוצע של 5% ליום. חיי הסוללה של Amazfit נהדרים לטעמנו ודרשו תחזוקה אפסית מבחינת טעינה, בוודאי כשמתחשבים בכך שהצמיד תיעד לא מעט, בין היתר שעות שינה, ספורט, צעדים, דופק ועוד. היצרנית מבטיחה שבשימוש חוסך סוללה ניתן אף ליהנות מ-25 ימי פעילות. במארז קיבלנו כבל USB קצר יחסית, בסופו חיבור לגב גוף הצמיד. טעינה מלאה אורכת סביבות שעתיים.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

רצועת ה-Amazfit עשויה סיליקון שהוכיח את עמידותו לאורך תקופת הסקירה, בין אם זה במהלך אימון גופני או בזמן המקלחת, והמרקם שלו נותר נעים ונוח למגע עם העור גם למשך יום שלם. גם על זכוכית ה- 2.5D הוגן לחלק שבחים ולמרות שהצמיד חטף כמה וכמה מכות ונפילות מגובה שולחן, המסך נראה שלם ולא השאיר אחריו אף שריטה. עמידות בתקן 5 ATM מונעת מה-Amazfit מרוב נזקי המים השכיחים ולא רק זה, אף מאפשרת שימוש בצמיד במהלך שחייה, כולל תיעוד המדדים כיתר האימונים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply