כיאה לייעודו, ה-Amazfit מציע רשימת תיעודים מופתית ועוקב אחרי המון פרמטרים: קצב פעימות לב ומד צעדים הם כבר דבר בשגרה אבל יש כאן גם את הלהיט התורן "רמת החמצן בדם" (SpO2), חישוב BMI, מד שינה, PAI, קצב שריפת קלוריות, מסת שריר, מסת עצם, אחוז מים בגוף, כמות חלבון וכו' – שרובם כמובן גם מתבססים על נתונים אישיותיים שהוזנו קודם לכן, כמו משקל, גובה, היקפי גופנו ועוד. לא פחות טוב מהתיעוד הממוקד, כל הנתונים המשעממים מוצגים נהדר: אפליקציית Zepp אינטואיטיבית להפליא ולמרות שיש לה כמה כשלים קטנים בעברית או פספוסי תרגום, צורת הצגת המדדים צבעונית אך לא מצועצעת, האייקונים מינימליסטיים וברורים, הגרפים קלים להבנה והשוואות אל מול תקופות מתבצעות בקליק.
הצמיד גם יודע להציג התראות מסוימות, אם כי לא היינו סומכים עליו בנושא. בצורה די מפתיעה, המסך הקטן אמנם מצליח להציג מידע מינימלי ביותר אודות ההתראה, אבל מספיק כדי להבין ממי היא מגיעה ומהי תוכנה. החדשות הרעות הן שהשפה העברית מוצגת הפוך ולפעמים גם קיבלנו תווים מג'וברשים. אפשר כמובן לבחור אילו אפליקציות יציגו התראות בצמיד ואילו לא, ביניהן ווטסאפ, מסנג'ר, אינסטגרם, פנגו ועוד – אבל כאמור, רמת השימושיות חלשה מדי מכדי ליהנות ממנה. עוד בצמיד: שעון מעורר, מזג אוויר, תזכורות, ניהול התראות שיחות נכנסות, הוספת שעון עולמי ושאר ניהולי הגדרות תצוגה וסידור תפריטים. קיימת גם תמיכה בעוזרת הווירטואלית Alexa של אמזון, באנגלית בלבד.
חיישן השינה הרשים רוב הזמן: ההשכמות שלנו באמצע הלילה תועדו היטב והחלוקה לרמות שינה (קלה/עמוקה) היו ברורות להשוואה מול קצב פעימות הלב. בתום כל שינה קיבלנו מדדים רלוונטיים לאופי השינה שלנו כמו איכות ציון השינה, מגמת שיפור לעומת לילה קודם, הסתכלות יחסית לאורך השבוע/החודש וכמובן טיפים רלוונטיים לשיפור השינה, כמו עידוד לצרוך 7-9 שעות שינה, הירדמות בשעה מוקדמת יותר והימנעות ממסכים בחדר השינה.
עוברים לפעילות גופנית: ב-Amazfit זמינים 11 מצבי ספורט, הפופולריים ביניהם ריצה בחוץ, הליכה, רכיבה על אופניים, שחייה בבריכה ואלפטיקל. מד הצעדים ב-Amazfit די מדויק אבל יש לו נטייה "לפרגן" ולהעניק לנו עוד כמה צעדים מהרגיל. בחנו את יכולתו לזהות את מיקומנו ללא תלות בסמארטפון ויצאנו לרוץ בלעדיו, כך שהצמיד לא נתמך בחיישן המיקום שלו. התוצאה העגומה לא איחרה לבוא: למרות שרצנו במסלול מוכר שאורכו 4 ק"מ, הצמיד קבע שרצנו 2.66 ק"מ – זיוף מוגזם שמדגיש את העובדה שאי אפשר לרוץ עם הצמיד לבדו ותמיד יצטרך ליווי של ה-GPS בסלולרי כדי לקבל את הנתונים האמיתיים. ברמת הצגת הנתונים לא היו לנו בעיות: הממשק הנפלא של Zepp שוב כיכב וכל הפרטים החשובים מוצגים בבירור: קצב לב ממוצע ומד גרפי שמציג את קצב דפיקות הלב לאורך הפעילות, קלוריות שנשרפו, מס' צעדים, קצב לב מקסימלי, משך האימון, משך לסיבוב ועוד.
מד PAI, ראשי תיבות של Personal Activity Intelligence, גם זמין בצמיד ומטרתו לסכם את הפעילויות שביצענו לכדי ציון ספרתי שיעיד על מד הבריאות הכללית של עונד הצמיד. נקודות PAI מרוויחים באמצעות מגוון פעילויות, כמו רכיבה על אופניים, הליכה למשך 120 דקות מעל גובה דופק מסוים או קפיצה בחבל למשך 5 דקות, למשל. היעדים ודרך השגתן מוצגים באפליקציה בצורה מאוד משכנעת, בעיקר בשל ההבטחות הבריאותיות. גם אם לא היינו בטוחים כמה הן קרובות למציאות, ה-Amazfit הופך את האימונים למהנים ואיכשהו הצליח להפוך פעילות "שמוכרחים לעשות", לאירוע הישגי.