חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות JLab GO Air
מותג: JLab
טווח מחירים: 100 - 200 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
מצב שקיפות לסביבה: ללא
תאריך כניסה לאתר: 7/2020
ציון WiseBuy
7.6
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
stavharper 13.04.22
hartk101 02.12.21
שי 26.01.21
guykap4 11.12.20
yakir 16.10.20
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות JLab GO Air

הטוב
  • אפשרות לשימוש באוזניה אחת
  • עמידות בנתזי מים קלים
  • כבל טעינה מובנה
  • חיי סוללה טובים
  • מארז קליל
הרע
  • לא נוחות לאורך זמן
  • איכות שמע נמוכה
  • היעדר באסים
  • מיקרופון גרוע
בשורה התחתונה
ה-JLab Audio Go Air דיי מפספסות בכל הנוגע לאוזניות TWS טובות וזולות. ישנם מתחרים שמעניקים יותר במחיר שבו הן נמכרות, וקשה לזקוף לצידן יתרונות מהותיים כמו איכות סאונד יוצאת דופן או עמידות במים מובהקת. הן יספקו את מי שמחפש חיי סוללה ארוכים, ופחות מעניינים אותו סעיפים כמו איכות שמע גבוהה או באסים מרעידים.
GO Air
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 101 ₪
מחיר סופי: 101 ₪
מחיר סופי: 106 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-7 חנויות>>
הקדמה
חברת JLab היא יצרנית מוצרי סאונד בדגש על אוזניות, למרות שהיא לא פופולרית בשוק המקומי כמו JBL או אפילו שיאומי. ה-JLab Audio Go Air הן אוזניות True Wireless קלות משקל ועמידות במים בתקן IP44, כלומר טפטוף סתווי או זיעה. חיי הסוללה טובים ומציעים עד 5 שעות האזנה, והן מצוידות בבלוטות' בתקן 5.0 המהיר אך ללא אפשרות לצימוד שני מכשירים שונים. עם עודף משטר של 200 ש"ח, האם האוזניות של וואווי ושיאומי צריכות לחשוש?

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
7 מתוך 10
אל תצפו לריגושים או לחווית סאונד מרטיטה בסגנון Klipsch T5 או Bose SoundSport Free. ה-GO Air מעניקה איכות שמע בסיסית יחסית, עם צלילים שטוחים ואנמיים יחסית. כדי לעשות סדר, חילקנו את איכות השמע לשלושה חלקים - איכות שמע בזמן האזנה לקטעי דיבור כמו רדיו, האזנה למוזיקה ואיכות שמע בזמן שיחות.

בכל הנוגע לאיכות שמע של קטעי קול - הודעות קוליות בוואטסאפ, קריינות ברדיו, פודקאסטים, הרצאות וכל השאר, איכות השמע טובה, ברורה ומובנת. איכות הקול נשמעת צלולה, הדיבור שנשמע ברור וקולח ללא בעיות גם כאשר עוצמת הקול נמוכה או גבוהה.

JLab Audio Go Air: דיבורים באוויר


איכות השמע במוזיקה - בין אם מדובר באלבום אולפן, הופעה חיה, קטעי נגינה ללא שירה וסאונדים שונים, מציגה הידרדרות בביצועים, ועל אף הימצאותם של 3 אפקטי שמע, איכות השמע הייתה נמוכה מהמצופה. הצלילים מעורפלים, מתכתיים ויש יותר מדי טרבל ופחות מדי באסים. בהופעות חיות רועשות האוזניות מנסרות והופכות לאחר זמן מה ללא נעימות להאזנה.

העוצמה גבוהה יחסית, ובמילא רוב הזמן אף אחד לא שומע על 100% עוצמה, אך גם ב-80% עוצמה, אין שינוי לטובה באיכות הסאונד. ציפינו שאולי יהיה שינוי אם ננגן מוזיקה שקטה ורגועה יותר, אבל המצב נשאר אותו דבר.

כאמור, שלושה מצבי סאונד יש ל-GO Air: הראשון הוא Signature שלפי החברה מתאים לכל סוגי המוזיקה; השני Balanced המתאים למוזיקה קלאסית (לא ברורה ההתאמה לז'אנר הזה דווקא); השלישי הוא Bass Boost שמנמיך משמעותית את הטרבל ואת הצלילים הבינוניים, אך לא חובט בעוצמה בבאס כפי ששמו מתאר. אכן, במצב זה יש שיפור כלשהו בבאסים, אך זה רחוק מלהרשים ולספק את חובבי הצלילים הנמוכים, ועוצמת השמע מונמכת משמעותית לכיוון ה-60%.

JLab Audio Go Air: דיבורים באוויר


אגב, גם כיול מחדש של האקולייזר בסמארטפון לא ממש תרם לסיפור. השמע נותר שטוח, מבולגן ובסיסי. אפרופו סמארטפון, בצפייה בסרטונים לא הצלחנו להרגיש בדיליי משמעותי בין הוידאו לאודיו - כפיים לבלוטות' 5.0.
איכות השמע בשיחות הייתה ממוצעת בלבד. לעומת זאת עוצמת השמע הייתה לנו חלשה, על אף שהגברנו עד הסוף את העוצמה באוזניות ובסמארטפון. היו לנו בעבר אוזניות בלוטות' בתצורת מונו שסיפקו חווית שמע טובה יותר בשיחות.

המיקרופונים (אחד לכל אוזניה) מפשלים מאד, וגם בחדר שקט ודומם, קיבלנו תלונות מכמה אנשים ש"למה אתם עומדים ליד המאוורר", למרות שלא היה מאוורר בחדר. חוץ מזה, בחנו את סינון הרעשים והרוח שלהם, ופה הם נכשלו כישלון - נסיעה על קורקינט או אפילו עמידה מול הרוח סיבכו את המיקרופונים וגרמו לצד השני לתהות למה אנחנו עושים לו את זה, ושנעבור לדבר דרך הנייד.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

מארז האוזניות מגיע בסגנון קבריולט, כלומר אין מכסה להרים או לפתוח, והאוזניות מוחזקות ע"י מגנטים חזקים. תנסו לטלטל את המארז ואלו ישארו "מודבקות" למארז בלי חשש. זה עלול להוות בעיה כי עם הזמן המארז, המגעים והאוזניות עצמן יתלכלכו או יקבלו שריטות ומכות, והיינו מעדיפים כן לקבל מארז או "גג" להגנה. המארז עצמו קטן ונכנס לכל כיס בלי בעיות.

משקלן של כל אוזניה עומד על 5 גרם, והמארז עצמו מוסיף עוד 50 גרם. מדובר על משקל מזערי שהופך את הנשיאה שלהן לפשוט וקל.  


צימוד למכשיר בפעם הראשונה מתבצע בקלות, והמכשיר מצא את האוזניות בשנייה. שמחנו מאד לפגוש באריזה הוראות בעברית, ברורות ומובנות, וכיום זה לא דבר מובן מאליו. על אף שה-GO Air מצויד בתקן בלוטות' 5.0, לא הצלחנו לחבר שני מכשירים בו זמנית. הצצה בחוברת אימתה את הדבר - אי אפשר לצמד שני מכשירים בו זמנית. טווח הקליטה של האוזניות בסדר גמור, והצלחנו לשמוע גם כאשר המכשיר היה בחדר אחד ואנחנו היינו במסדרון או בחדר סמוך.
JLab Audio Go Air: דיבורים באוויר


העוזרת הקולית מדווחת באנגלית על הדלקה, אם הצימוד הצליח ועל רמות שונות של סוללה. אין ספק שמדובר בתמיכה נוחה ויעילה, אך נושא השליטה הפיזית באוזניות בעייתי ודורש מקצה שיפורים.

את האוזניות ניתן לתפעל בעזרת טפיחות קלות על גבי האוזניות, יש בחוברת פירוט נרחב על כל סוגי הטפיחות, ואין ספק שמדובר באחד הדברים הכי מבלבלים שיש - לכל אוזניה יש יותר מ-3 תפקידים! נסו להגביר את העוצמה בעזרת טפיחה אחת במקום שתיים - העברתם שיר. נסו לטפוח 3 פעמים להחלפת האקולייזר והאוזנייה זיהתה רק 2? הפעלתם את ביקסבי/ עוזרת קולית אחרת…
JLab Audio Go Air: דיבורים באוויר


נוחות האוזניות בתוך האוזניים היא משהו אינדיבידואלי, והערכה מאפשרת החלפת מתאמי ג'ל בגדלים שונים. לנו המתאמים שהגיעו מורכבים על האוזנייה היו מתאימים, אך לאחר חצי שעה הן קצת כאבו באוזן. בפעילות ספורטיבית מתונה הן נשארו באוזן ולא היה חשש שאולי הן יפלו, ועמידותן בזיעה ובטיפות (IP44) אכן מאפשרת פעילות כזאת.

האוזניות לא אוטמות במיוחד את האוזניים, אך כן שומעים את הנשימות ואת פסיעות ההליכה. הן לא מנתקות אותך מהסביבה לגמרי, אך מצליחות לבודד חלק מהרעשים, בעיקר קולות אנושיים.

ל-JLab אפליקציה תואמת אך היא בעיקר שיווקית ולא מצאנו בה ערך ממשי.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כאשר כל אוזנייה רק 5 גרם, חיי סוללה של 5 שעות על הנייר הן דבר מעורר התפלאות. אומנם לא הצלחנו למדוד בצורה מובהקת את חיי הסוללה, מכיוון שתמיד בגמר השימוש מחזירים אותן למארז שמטעין אותן, אך בסופו של דבר, הסוללה נגמרה גם בהן וגם במארז, ובסה"כ הגענו ל-17-18 שעות פעילות שכללה גם שיחות מעטות בעקבות אותם מיקרופונים סוררים.


על כן נראה שההבטחה ל-5 שעות האזנה ככל הנראה תתממש אם תהיו מתישהו במטוס ותוכלו לבדוק זאת. בכל מקרה, חיי הסוללה של האוזניות מספקים בהתחשב בגודלן המזערי ובמשקלן הקל. מנגד, הן לא מתאמצות יותר מדי בהפקת סאונד משובח, ולכן מתאימות בעיקר למי שנמצא הרבה בדרכים או בנסיעות, ולא מעוניין להטעין כל כמה שעות בודדות את האוזניות או את המארז. טעינה מהירה של רבע שעה מאפשרת האזנה במשך שעה.


JLab Audio Go Air: דיבורים באוויר


טעינת המארז מתבצעת בעזרת כבל ייעודי קצר שנמצא בתחתית המארז. מדובר על חיבור USB רגיל שטוח ביותר, בדומה לדיסק און קי בצורת כרטיס אשראי. זה נחמד שלא צריך לקחת כבל לטעינה ואפשר לטעון את המארז מכל חיבור USB בשטח, אך מה עושים אם אין כזה? את ה-GO Air לא ניתן להטעין עם סוללה ניידת…


טעינה מלאה של המארז ארכה שעתיים בחיבור לשקע USB במחשב. איך תדעו מתי צריך להטעין את המארז? כאשר תראו נורית לד אדומה מהבהבת במרכזו (יש 25% סוללה או פחות). כאשר הסוללה טעונה במלואה, צבעה ירוק והיא דולקת קבוע. נורית כחולה מהבהבת מודיעה שהאוזניות מוכנות להפעלה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply