סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי Google Nest Mini 2
- זיהוי קולי ממרחק
- בעל עיצוב נאה ומימדים צנועים
- שליטה נוחה על מוצרי הבית החכם
- חלק מהפונקציות אינן זמינות בישראל
- Google Assistant עדיין לא תומכת בעברית
- דורש Chromecast לטובת חלק משירותי המוסיקה
כשנתיים אחרי ההכרזה על ה-Google Home Mini, ולאחר שינוי מהותי באסטרטגיית המיתוג, השיקה גוגל בסוף 2019 את הדור השני לרמקול החכם הזול ביותר בפיתוחה: Google Nest Mini 2. הוא מגיע עם עיצוב זהה לחלוטין לדור הקודם, אך מבטיח זיהוי קולי משופר, חווית אודיו משודרגת ועוד.
איכות השמע
(30% מהציון הסופי)לא מדובר ברמקול שנועד להחליף כל מערכת שמע ואודיו ביתית. הוא קטן מאוד, ויותר קרוב בביצועיו לרמקול נייד מאשר לכזה שמיועד לספק חווית אודיו יוצאת דופן, וזה בסדר גמור. ה-Google Nest Mini משמש בעיקר לאינטראקציה עם העוזרת הוירטואלית של גוגל, ה-Google Assistant, ובמקרים אלו הוא עושה עבודה מצוינת: עוצמת הווליום גבוהה מאוד, וניתן לשמוע את העוזרת הוירטואלית גם מצידו השני של החדר ללא כל בעיה.
כשזה נוגע להאזנה למוסיקה, ביצענו שימוש ב-Nest Mini בעיקר כשעון מעורר או כרמקול להאזנה מזדמנת למוסיקה, ובזירה זו הוא עושה עבודה לא רעה. הוא מצליח להפיק אודיו עוצמתי מאוד, עם איכות אודיו שזוכה לשיפור קטן (ולא מאוד מורגש) בהשוואה לדור הקודם.
נוחות השימוש
(70% מהציון הסופי)ה-Google Nest Mini מגיע לשוק כדור המשך ישיר ל-Google Home Mini שהוכרז איי שם ב-2018. מדובר ברמקול החכם הזול ביותר של הענקית האמריקאית, כשמחירו לצרכן מעבר לים עומד על כ-50 דולר (ללא מיסים מקומיים), ואילו בישראל ניתן למצוא אותו בשוק הפתוח במחיר שנע סביב 220 שקלים (לפי נתוני זאפ).
בדומה לכל הרמקולים מסדרת Google Home (או Nest), ה-Nest Mini מאפשר גישה מלאה לכל השירותים שמציעה העוזרת הוירטואלית Google Assistant ולפטפורמת הבית החכם של גוגל. השליטה על הרמקול מתבצעת כולה באמצעות פקודות קוליות בלבד, כאשר בגוגל מציעים מספר פקדי מגע על גבי משטח הרמקול עצמו.
ה-Nest Mini מגיע במימדים צנועים במיוחד, ועטוף כמעט כולו בבד בעיצוב נעים למראה. הוא כולל מספר נורות לד בחלקו העליון שמאפשרות לזהות מתי העוזרת הקולית מאזינה לפקודותינו, אך לא רק: בגוגל החליטו לשלב 3 פקדי מגע פיזיים ברמקול עצמו. כך, ניתן להנמיך או להגביר את הווליום באמצעות נגיעה מצידו השמאלי או הימני, בהתאמה, וכן לכבות את האודיו המתנגן באמצעות נגיעה במרכזו.
ההתקנה וההפעלה הראשוניים של ה-Nest Mini פשוטים במיוחד. לאחר חיבורו לחשמל, יש להוריד את אפליקציית הבית החכם של גוגל, ולאחר הכניסה אליה ישנה הדרכה מלאה וקלילה לגבי אופן צירוף מכשירים חדשים. האפליקציה - Google Home, זמינה הן למשתמשי אנדרואיד והן למשתמשי iOS, והיא עובדת באופן לא רע בשני המקרים.
דרך האפליקציה ניתן לבצע את כל ההגדרות הראשוניות לטובת פעילות שוטפת עם הרמקול החכם של גוגל, וזה תהליך שעשוי לקחת קצת זמן, בייחוד אם אינכם בקיאים במיוחד באופן ההגדרה. דרך האפליקציה ניתן, בין היתר, להגדיר את שירותי הזרמת המוסיקה שלכם, כשעבור הצרכן הישראלי ניתן לבחור בין ספוטיפיי, Google Play Music ו-YouTube Music, כאשר בשלב זה אין תמיכה ב-Apple Music.
עם זאת, במקרה שלנו הצלחנו לקשר ל-Nest Mini את שירות ספוטיפיי בלבד, שכן על מנת להאזין באמצעות YouTube Music תדרשו לטלוויזיה התומכת ב-Google Assistant או ב-Chromecast. לצערנו, למרות שהטלוויזיה שלנו אכן תומכת בשירותי האסיסטנט של גוגל, אלו עדיין לא הוגדרו כזמינים בשוק הישראלי על ידי יצרנית הטלוויזיה (LG), כשנאלצנו להשאר עם ספוטיפיי בלבד.
נוסף על כך, ניתן גם להאזין לרדיו ללא כל צורך בהגדרת שירות ייעודי, שכן הרמקול מסוגל להזרים זאת באופן עצמאי דרך שירותי Tunein, עם תמיכה בתחנות רדיו מקומיות.
כאמור, השליטה על ה-Nest Mini תתבצע כולה באמצעות הקול: בהגיית צמד המילים OK Google או Hey Google, יזהה אתכם הרמקול ויפתח את המיקרופון להאזנה של בקשותיכם השונות. שלב זה, כמובן, העוזרת הוירטואלית של גוגל עוד לא תומכת בעברית בשום צורה שהיא, כך שכל האינטראקציה עימה ועם הרמקול החכם מתבצעת באנגלית בלבד (או ביתר השפות הנתמכות).
כך, תוכלו להגיד לעוזרת הוירטואלית להפעיל את הפלייליסט האהוב עליכם מספוטיפיי (OK Google, Can you play Today's Hits on Spotify?) או להפעיל גלגל"צ במהירות דרך Tunein. נוסף על כך, במקרה שיש לכם מוצרי בית חכם התומכים ב-Google Assistant, תוכלו לקשר אותם דרך אפליקציית Google Home ולשלוט עליהם באמצעות העוזרת הוירטואלית. כך, ניתן להדליק ולכבות את האורות (במקרה שבביתכם ישנה תמיכה בתאורה חכמה), לשלוט על הדוד ועוד - באמצעות הקול בלבד.
נוסף על כך, ניתן להגדיר באפליקציה תרחישים שונים לביצוע פעולות שונות באופן אוטומטי בשלל מוצרי הבית החכם. כך, לדוגמה, ניתן להגדיר כי כאשר נאמר "Bedtime", תפעיל העוזרת הוירטואלית שעון מעורר, מוסיקה מרגיעה ותכבה את האורות. כמו כן, ניתן אף "להתקשר" לרמקול שנמצא בבית בעת שאינכם נמצאים.
מלבד שליטה על מוצרי הבית החכם, מאפשר ה-Google Nest Mini גם לקבל תשובות על שאלות כלליות, להשמיע את החדשות, לשתף אתכם בתנאי מזג האוויר והתנועה ועוד. ניתן לנהל רשימת קניות, רשימת תזכורות וכן להגדיר שעון מעורר - כל אלו באמצעות פקודות קוליות אינטואיטיביות ונוחות.
ה-Nest Mini כולל פיצ'ר המכונה Voice Match, שמסוגל לזהות מי מבני הבית מדבר איתו, ולהתאים את התגובות בהתאם. כך, כאשר זיהה הרמקול אותי - הוא ניגן את רשימות ההשמעה שלי מספוטיפיי, התייחס ללוח הזמנים האישי שלי (שמקושר לחשבון ה-Gmail) ועוד; ואילו כאשר זיהה את בת הזוג שלי - ידע ה-Nest Mini לנגן את רשימות ההשמעה שלה ולהתייחס לכל המידע שרלוונטי אליה.
הרמקול החכם של גוגל כולל מערך של 3 מיקרופונים (בניגוד ל-2 שראינו בדור הקודם), ואלו מציעים זיהוי קולי משופר באופן די משמעותי. גם כשקראנו לעוזרת הוירטואלית מרחוק וגם כשהסביבה לא הייתה בדיוק שקטה, ה-Nest Mini הצליח לזהות את הקול שלנו ולפתוח את המיקרופון לפקודות נוספת.