חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מקרן ASUS ZenBeam S2 אסוס
High Definition: Full HD
טכנולוגיית הקרנה: DLP
רזולוציה טבעית: 1280x720
רזולוציה מקסימלית: 1920x1080
עוצמת הארה: 500 ANSI Lumens
תלת מימד: ללא 3D
מרחק הקרנה מינימלי: 1.2 מטר
מרחק הקרנה מקסימלי: 3 מטר
ציון WiseBuy
8.2
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מקרן ASUS ZenBeam S2 אסוס

לירן עבדי | 20.08.2019
הטוב
  • קל ונוח לתפעול
  • חיי סוללה מעולים
  • פוקוס אוטומטי מצוין
  • הקרנה אלחוטית עובדת מצוין וללא קטיעות
  • משמש גם כסוללה ניידת
הרע
  • עוצמת תאורה נמוכה לעומת מקרן רגיל
  • תומך ב-720P בלבד
  • רמקולים חלשים מאוד
  • שלט לא נוח
בשורה התחתונה
הוא אמנם לא בורך בעוצמת אור גבוהה מדי ואם תרצו לשמוע משהו לא תוכלו להימנע מהתקנת רמקולים חיצוניים אבל פרט לשני החסרונות אלו, ה- ZenBeam S2 הוא מקרן נייד מצוין. נוחות השימוש גבוהה, חיי הסוללה הרשימו ולמרות שעל הרזולוציה המקסימלית היו לנו כמה הערות - ספקו לו חדר חשוך ותקבלו מקרן מנצח. ה-ZenBeam S2 מבית ASUS עונה על צרכי ההקרנה המשרדית והביתית.
הקדמה
ה-ZenBeam S2 הוא מקרן LED נייד מבית ASUS , המסוגל להציג תמונה ברזולוציית 720p למשך 3.5 שעות הקרנה, עם תפוקת אור של עד 500 לומן. המקרן מצויד בעדשה בעלת מרחק הטלה קצר המספקת הקרנה של 40 אינץ' במטר אחד ועד 120 אינץ' ב-3 מטרים, מיקוד אוטומטי מהיר ותיקון עיוות טרפז בשני ממדים עם תיקון פינות.

איכות התצוגה

(55% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

עוצמת המקרן היא בהחלט אחת מנקודות התורפה של המכשיר. שלא תטעו: תפוקת אור של עד 500 לומן אמורה להספיק לחלוטין לחדרים חשוכים, אך רק תחת תנאי תאורה אופטימליים לחלוטין – הפקנו את המירב מה- ZenBeam S2. זאת בניגוד למקרנים גדולים ומקצועיים יותר שלא "מתרגשים" מתאורה הנפלטת מחדר סמוך או מתאורת רחוב שחודרת במעט לחלון הבית, למשל. כלומר על חשבון נוחות משתמש, ניידות וחיי סוללה עצמאיים, הקרבנו תאורה עוצמתית במיוחד, ולא בטוח שכל משתמש יסכים לוותר על תכונה כה קריטית.


ASUS ZenBeam S2: למשרדים חשוכים


למשוואה הבעייתית תוסיפו עוד נתון צנוע: תמיכה ברזולוציה מקסימלית של עד 720p, שאין מה לעשות, פשוט לא תשדר וידאו שהוכן במקור עבור מסכי 1080p כמו שצריך, שלא לדבר על רזולוציות גבוהות מכך. איכות התמונה נעה בין בינונית לטובה: הצבעים שומרים על נאמנות מסוימת למקור גם בהקרנה לגדלים המקסימליים - 100-120 אינץ', אבל חשוב לזכור שה-ZenBeam S2 הוא עדיין מקרן נייד ותופעת הטשטוש הקלה והמוכרת נוטה להופיע כאן – גם אחרי ששיחקנו בלי סוף עם הגדרות התאורה וחדות התמונה.

ASUS ZenBeam S2: למשרדים חשוכים

ASUS ZenBeam S2: למשרדים חשוכים

ASUS ZenBeam S2: למשרדים חשוכים


החדשות הטובות הן שהפוקוס האוטומטי במקרן מבצע את עבודתו מצוין: לא משנה אם העמדנו את המקרן מול קיר לבן המרוחק 4 מטר מהמקרן או 40 ס"מ רק כדי לצפות בתפריט בנוחות, המיקוד הסתדר נפלא לבד ולא דרש מאיתנו שום כיוונונים ידניים נוספים, גם כשתנאי התאורה כלל לא היו לטובתו ובסך הכל מאוד הופתענו לטובה – כמעט ולא נדרשת התארגנות מרגע הדלקת המכשיר ועד לצפייה בהקרנה.

הרזולוציה הגבוהה ביותר שהמקרן יכול לקבל, לעבד ולשדר. במקרה שהרזולוציה המקסימילת גבוהה מהרזולוציה הטבעית, המקרן ימיר אותה ויציג אותה ברזולוציה הטבעית שלו, ובמקרה שהרזולוציה המתקבלת תהיה גבוהה מהמקסימלית, המקרן לא יקבל ולא ישדר אותה כלל.
משקלו המרבי של מקרן נייד עומד על 3 ק"ג והוא כולל מספר תכונות ופונקציות שמאפשרות להתאים אותו לתנאי צפייה שונים: עוצמת בהירות של לפחות 1500 אנסי לומנים, תיקון קיסטון דיגיטלי או אופטי, טווח רחב של מרחקי הקרנה, יחס זום גדול, אפשרות לחיבורים אלחוטיים ועוד. למקרן כזה מצורף בדרך כלל תיק נשיאה ומטען לסוללה.

נוחות השימוש

(45% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מימדי המקרן: 12 ס"מ רוחב, 3.5 ס"מ גובה ועומק של 12 ס"מ. גודלו משתרע לאורך כל כף יד של אדם בוגר ועם משקל של 497 גרם, באמת שלא צריך להתאמץ מדי כדי לנוע איתו ממקום למקום. הוא נראה ומרגיש מצוין; הגימור, פסי המגנזיום המעטרים את השוליים והכפתורים הקשים בקודקוד המקרן הופכים אותו למקרן נאה למראה. הוא לחלוטין יכול להשתלב במשרד יוקרתי או אפילו בסלון ביתי, היותו קומפקטי יחסית ופשוט נראה מצוין. זוג רגליים בתחתית מספקות שני גבהים שונים.


ASUS ZenBeam S2: למשרדים חשוכים


מלבד המקרן, במארז הגיע תיק נשיאה אפור, כבל HDMI, כבל חשמל, מתאם, שלט וחוברת הדרכה. מבחינת חיבורים במקרן, מקדימה ישנה כניסת USB-C המשמשת ככניסת DATA, כניסת USB סטנדרטית עם 1A שמאפשר טעינה במקביל להפעלת המקרן, HDMI וכן זמינה אופציה לשיקוף אלחוטי – כלומר לשדר את הסמארטפון על המסך הגדול. התחלנו בהקרנה אלחוטית של כמה קטעים מיוטיוב: בחרנו את ה-INPUT הרלוונטי ותוך כמה רגעים הוקרן קליפ שהפעלנו על הקיר שמולנו. השידור היה מצוין ונטול קטיעות, גם כשלא היה Wi-Fi בנמצא והצלחנו לשדר בהצלחה למעלה משעה פלייליסט של סרטוני ילדים – לרווחת הקטנטנים שלא הפסיקו להתרגש מהגיבורים שלהם על מסך בגודל 100 אינץ'.


ASUS ZenBeam S2: למשרדים חשוכים


הרמקולים במקרן מצוידים בטכנולוגיית SonicMaster מבית ASUS ומגיעים בעוצמת 2W. לצערנו, על הרמקולים המובנים אי-אפשר לסמוך – הם נורא חלשים בעוצמתם ובהפעלת המקרן באזור פתוח, הרמקולים פשוט לא נשמעים כלל גם בעוצמתם המקסימלית. תוסיפו לכך את העובדה שגם בחדר קטן לא נהנינו בדיוק מאיכות סאונד ראויה לציון, וקיבלתם מכשיר המחייב אתכם להשתמש במקור קול חיצוני כמו אוזניות או רמקול נייד. ומה לגבי רעשי הרקע המכניים? כל מי שהפעיל מקרן מכיר את הזמזום הטיפוסי שבוקע מלב המכשיר. החדשות הטובות הן שהרעשים הטורדניים לא קיימים ב- ZenBeam S2: המקרן שקט להפליא ורק אם ממש צמודים אליו מבחינים ב"קולות עבודה" – וגם הם לא משהו שמפריע לצפייה השוטפת.


ASUS ZenBeam S2: למשרדים חשוכים
חיי הסוללה מעולים לטעמנו, שעמדו על שעתיים וחצי של רצף שידור ללא עצירות. זמן הטעינה בממוצע ארך בין 2.5-3 שעות. קיימת התראה במידה וסוללת המקרן עומדת להיגמר, כך גם התעדכנו על סטטוס סוללה קיים שהופיע בתפריט - וכמובן שניתן להמשיך להשתמש במקרן בחיבור תמידי למקור חשמל, ללא קשר לסוללה שתיטען תוך כדי. סוללת 6000mAh מובנית במכשיר, המשמשת גם כסוללת גיבוי ניידת לטעינת מכשירים ניידים, גימיק נחמד שלא הפריע לנו לקבל. 


את המקרן אפשר לתפעל באמצעות המקשים הפיזיים הנמצאים בראש המכשיר או על ידי שלט פלסטיקי עם כפתורים נוקשים להחריד, מהסוג שגורם למשתמש לאבד תחושה באצבע המקישה אחרי פחות מדקה. ומילא הוא היה עובד ללא בעיות, אלא שהקליטה של המקרן חלשה מאוד ומהירות התגובה הקטסטרופלית גרמו לנו לנטוש את השלט מאוד מהר (ניסינו כמובן להחליף סוללות – ללא הועיל).


בתפריט היו אופציות להגדרות תמונה כלליות, כמו בהירות, ניגודיות, רוויה, חדות, הגדרת מצבי צפייה (כולל מצב תיאטרון ומצב ECO החסכוני) ותחת הגדרות נוספות בחרנו להפעיל את הפוקוס האוטומטי, הגדרנו את מיקום המקרן (על שולחן, תלוי מהתקרה בזווית וכו') וכן בחירת צבע הקיר עליו תוקרן התמונה. גם תיקוני Keystone זמינים כמובן, כשממדי הקיר עליו מוקרנת התמונה אינם סימטריים כך שניתן לפצות עליהן בשליטה ידנית.

רוב המקרנים נעים במשקל שבין 2.5 ל-5 ק"ג. יש מקרנים קלים בני 1 ק"ג ואף פחות ויש כבדים יותר. לאנשי עסקים שהניידות חשובה להם יתאים מקרן קל וקומפקטי, אך סוגיית המשקל פחות חשובה עבור מי שמייעד את המקרן להתקנה קבועה. כדאי לדעת שככל שהמקרן קל יותר הוא יהיה יקר יותר.
USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מקרנים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply