כך תבחרו את גודל התמונה המתאים
בבחירת גודל התמונה יש להתחשב במרחק הצפייה ובמרחק ההתקנה של המקרן ביחס למסך. ככל שהמקרן רחוק יותר מהמסך התמונה תהיה גדולה יותר, ולהפך. היחס בין המרחק לגודל התמונה נקרא Throw Ratio, נתון המשתנה מדגם לדגם.
בחרו מקרן בעל תיקון קיסטון (Keystone) מתאים
במצב אידיאלי המקרן צריך להיות ממוקם מול המסך. תיקון קיסטון מאפשר להציב את המקרן גבוה מהמסך או נמוך ממנו. זווית התיקון משתנה מדגם לדגם – בחרו אותו בהתאם לזווית ההתקנה.
קחו בחשבון את עוצמת הרעש של המקרן
בכל מקרן מותקן מאוורר שמייצר רעש במידה כלשהי. אם המקרן מותקן קרוב לצופים, מומלץ לבחור בדגם שקט עם עוצמת רעש מרבית של 35db.
התאימו את עוצמת הארה לתאורה הסביבתית
עבור סלון בגודל ממוצע וחשוך או עם תאורה סביבתית עמומה תספיק עוצמת הארה של 700 -1000 אנסי לומנים. בחדר קטן יותר ובהקרנת תמונה בגודל 80-60 אינטש יספיקו אף 500 אנסי לומנים. בחדר גדול או עם תאורה סביבתית גבוהה יתאימו 2000-1500 אנסי לומנים.
לצפייה בסרטים יתאים יחס ניגודיות גבוה
בחדר חשוך יחס ניגודיות של 1:400 יפיקתמונת וידיאו איכותית, אך בחדר מואר יותר יידרש יחס של 1:1000 להקרנת מצגות יספיק יחס נמוך יותר.
בחרו ברזולוציה בהתאם לאופי השימוש במקרן
רזולוציות של 800x600 או 1240X720 מתאימות לפרזנטציה בסיסית (PowerPoint). לצפייה בסרטים בחרו מקרן ברזולוציית HD, רצוי Full HD כלומר 1920X1080 או אולטרה HD המוכרת גם בכינוי 4K.
ניידות חשובה לכם? בחרו מקרן קומפקטי או מקרן נייד
משקלו של מקרן המוגדר כנייד נע בין 1 ל-3 ק"ג, ויש מקרנים זעירים בעלי ממדים ומשקל קטנים במיוחד. מומלץ לבחור מקרן שיכול לפעול באמצעות סוללה וחיבורים אלחוטיים - שנכנס תחת קטגוריית המקרנים הניידים שהופכת לפופולרית יותר ויותר בימים אלו.
לשימוש אינטנסיבי מומלצת נורת מקרן בעלת אורך חיים ממושך
בשל מחירה הגבוה של הנורה, ככל שהשימוש במקרן יהיה תדיר עדיף להשקיע בדגם בעל נורה עם אורך חיים ממושך יותר. לנורת LED אורך חיים ממושך מזה של נורה רגילה ולנורת לייזר אורך חיים ממושך אף יותר. מקרנים רבים מציעים הפעלת הנורה במצב חיסכון (Mode (ECO, המאריכה את חיי הנורה.
שיקלו מקרן הכולל נגן מדיה מובנה או שקע USB
חלק מהדגמים החדשים של מקרנים כוללים נגן מדיה מובנה ושקע USB המאפשר להקרין סרטים או תמונות בנוחות רבה ישירות מהזיכרון הנייד.
עוצמת הרעש שמפיק המאוורר שבמקרן, והיא נמדדת בדציבלים (dB). עוצמת הרעש המרבית של מקרן המוגדר כשקט היא 35dB. אם המקרן מותקן קרוב לצופים או בסמוך למציג בפרזנטציה או במקום קטן מומלץ לא לחרוג מעוצמה זו.
כל מקורות האור המגיעים לחדר – אור יום שמגיע מהחלון והתאורה המלאכותית בבית. איכות התמונה בכל סוגי התצוגה מושפעת במידה כלשהי מהתאורה הסביבתית.
כל מקורות האור המגיעים לחדר – אור יום שמגיע מהחלון והתאורה המלאכותית בבית. איכות התמונה בכל סוגי התצוגה מושפעת במידה כלשהי מהתאורה הסביבתית.
היחס בין הלבן הבהיר ביותר לבין השחור הכהה ביותר שהמקרן מפיק. ככל שיחס הניגודיות גבוה יותר, התמונה תראה ברורה יותר גם בחדר מואר והקטעים הכהים יהיו מפורטים וברורים יותר.
יחס ניגודיות גבוה חשוב גם בהצגת תמונת וידיאו, בעוד שלצורך הקרנת תמונה סטטית (מצגות) יספיק יחס נמוך יותר. בחדר חשוך לחלוטין מקרן עם יחס ניגודיות של 1:400 יפיק תמונת וידיאו איכותית, אך בחדר מואר יותר יידרש יחס של 1:1000 ויותר.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שגודל התצוגה גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להפיק תמונה איכותית.
רזולוציה של 800x600 מתאימה לפרזנטציה בסיסית (PowerPoint) שלא דורשת פרטים רבים. אם רוצים להציג תמונת וידיאו ברמה טובה, או פרזנטציה של Flash יש לבחור מקרן שתומך ברזולוציה גבוהה יותר.
משקלו המרבי של מקרן נייד עומד על 3 ק"ג והוא כולל מספר תכונות ופונקציות שמאפשרות להתאים אותו לתנאי צפייה שונים: עוצמת בהירות של לפחות 1500 אנסי לומנים, תיקון קיסטון דיגיטלי או אופטי, טווח רחב של מרחקי הקרנה, יחס זום גדול, אפשרות לחיבורים אלחוטיים ועוד. למקרן כזה מצורף בדרך כלל תיק נשיאה ומטען לסוללה.
רוב המקרנים נעים במשקל שבין 2.5 ל-5 ק"ג. יש מקרנים קלים בני 1 ק"ג ואף פחות ויש כבדים יותר. לאנשי עסקים שהניידות חשובה להם יתאים מקרן קל וקומפקטי, אך סוגיית המשקל פחות חשובה עבור מי שמייעד את המקרן להתקנה קבועה. כדאי לדעת שככל שהמקרן קל יותר הוא יהיה יקר יותר.
משך חיי הנורה של המקרן, שנע בטווחים עיקריים שבין 2,000 ל-4,000 שעות.
משך חיי הנורה של המקרן, שנע בטווחים עיקריים שבין 2,000 ל-4,000 שעות.
תכונה שנועדה להאריך את חיי הנורה באמצעות הורדת עוצמת הבהירות בהתאם לתנאי הצפייה. ככל שחדר הצפייה יהיה חשוך יותר ומשטח ההקרנה מתאים יותר, עוצמת הבהירות הדרושה תהיה נמוכה יותר.