חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung Galaxy Note 10 Plus SM-N975F 256GB סמסונג
מותג: Samsung
גודל מסך: 6.8 אינטש
טווח מחירים: 1000 - 1500 ₪
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 256GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2019
מבנה המכשיר: רגיל
ציון WiseBuy
9.2
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
moshalon1968 12.08.24
דניאל 27.11.23
noakabilio2 16.11.23
shakopier786 20.02.23
haimhadas78 20.11.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy Note 10 Plus SM-N975F 256GB סמסונג

שחר שושן | 26.08.2019
הטוב
  • מסך ענק
  • עט שימושי
  • מצלמות מוצלחות
  • חיבור DeX ללא אביזרים מיוחדים
הרע
  • מתלכלך בקלות
  • סוללה בינונית
  • עומק שדה לא מדויק
בשורה התחתונה
הגלקסי נוט 10 פלוס הוא מכשיר פרימיום איכותי ויוקרתי, שנראה ומרגיש כמו שהוא עולה. המסך נפלא וכמעט נטול שוליים, המצלמות מוצלחות והמעבד חזק, אך הסוללה רחוקה מלהרשים והאבטחה הביומטרית איטית. אחת מנקודות המכירה הבולטות של החברה היא מצלמת העומק המשוכללת שאמורה לספק סרטונים עם עומק שדה וסריקה תלת מימדית, אך נכון לעכשיו עומק השדה דווקא נכשל לעומת מכשירים קודמים, וכדי שהסריקה התלת מימדית תעבוד, צריך לעמוד ברשימה ארוכה של דרישות מקדימות, כך שרשימת הגימיקים מצטמצמת לכדי עט משופר ומסך כמעט בלי שוליים.

אם אתם אוהדי החברה ורוצים לשדרג מסדרת ה-8 של הנוט או הגלקסי 8 ו-9, יש מספיק שינויים כדי שתרגישו שקיבלתם משהו תמורת כספכם. אך אם אתם כבר עם הנוט 9 או סדרת ה-S10, אין כאן מספיק תכונות חדשות כדי להצדיק את העלות הגבוהה.
Galaxy Note 10 Plus SM-N975F 256GB
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,450 ₪
מחיר סופי: 1,560 ₪
מחיר סופי: 1,562 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-7 חנויות>>
הקדמה

הגלקסי נוט 10 פלוס הוא מכשיר הדגל הבכיר של חברת סמסונג. הוא מגיע עם מסך בגודל 6.8 אינץ' המציג תמונה ברזולוציה של QHD+, יש לו 3 מצלמות אחוריות ועוד מצלמת עומק ייעודית, מצלמת סלפי אחת, מעבד אקסינוס 9825, 12 גיגה RAM ובגרסה שבדקנו - 256 גיגה אחסון, כשניתן למצוא את המכשיר עם 512 גיגה ולהוסיף לו עוד טרה של אחסון דרך כרטיס מיקרו SD. הרחבת האחסון זמינה רק בדגם הפלוס.



הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

כחלק מהמאמץ לצמצם את השוליים ככל האפשר, סמסונג העבירה את האפרכסת לחלק העליון של המכשיר כך שהמסך פנוי כמעט לחלוטין. למרות שהרמקול פונה מעלה והרחק מהמשתמש, בזמן שיחות טלפון, הסאונד מוקרן ישירות לאוזן ואינו זולג החוצה בכלל. שיחות דרך הספיקר נשמעות בסדר גמור, אך איכות הקו הנמוכה שאינה באשמת סמסונג, מגבילה מאוד את חדות השמיעה.


Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק


מה שכן נשמע מצוין דרך הרמקולים המובנים זה מוזיקה וסרטונים. להבדיל מהסאונד הכיווני של השיחות, בזמן שתאזינו למוזיקה למשל מספוטיפיי, הקול מרגיש כאילו הוא מוקרן מהטלפון לכל הכיוונים, עם דגש לאזור המסך אך הוא מקרין גם אחורה. זה אומר שאם תצפו בסרטון כלשהו במקום פומבי, כל מי שסביבכם ישמע אותו היטב. הופתענו לגלות שאפקט הסטריאו מורגש כל כך חזק, במיוחד לאור העובדה שהרמקולים פונים לצדדים ולא קדימה. אם תפעילו את Dolby Atmos, במת הסטריאו תקבל נופך של סראונד חלקי, כלומר קולו של הזמר מרגיש כאילו הוא בוקע ממרכז המסך, והכלים מסודרים סביב וזה משהו שלא חווינו בצורה כל כך בולטת במכשירים אחרים שתומכים בתקן הזה.




למרות שנהגה ללעוג לאפל על כך, סמסונג ביטלה את שקע האוזניות בנוט 10 כך שהאוזניות של AKG המגיעות עם המכשיר, מצוידות בתקע USB C. לטעמנו שקע האוזניות כבר עבר מן העולם, ויחד עם התמיכה בבלוטות' 5.0 המאפשר לחבר שני התקנים בו זמנית ללא עיכוב בסאונד, יש מעט מאוד שימושים ספציפיים שעוד מצדיקים חיבור חוטי.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

לכבוד הסדרה החדשה, סמסונג החליטה לשנות את סידור הכפתורים על המכשיר. כעת במקום כפתור הדלקה וכיבוי בצד ימין, כפתורי ווליום בצד שמאל ומתחתם כפתור ייעודי לביקסבי, כעת צד ימין של המכשיר נקי מכפתורים, כשכפתור הכיבוי וההדלקה משמש גם ככפתור של ביקסבי, אך ניתן לתכנת אותו לעשות פעולות שונות. אם זה נשמע לכם מוכר, זה בדיוק מה שאפל עשתה באייפון X כשסירי עברה לכפתור הכיבוי וההדלקה, רק בלי החלק של ההתאמה האישית.


מערכת ההפעלה כאן היא אנדרואיד 9.0 ומעליה הממשק המוצלח של סמסונג - One UI 1.5. כמו בגרסאות הקודמות, גם כאן הרגשנו שמדובר באחד הממשקים הטובים והשלמים ביותר בשוק. הוא נראה מעולה, מגיב היטב, ומכיל כל פונקציה והתאמה אישית שיכולנו לבקש.


Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק


נפח האחסון בדגם שבדקנו הוא 256 גיגה כשישנו דגם המכיל 512 גיגה. בנוסף, בנוט 10 פלוס ניתן להרחיב את האחסון בעוד טרה דרך כרטיס מיקרו SD. לשאלתכם, ההרחבה זמינה רק בדגם הפלוס.


את כל הכיף הזה מניע מעבד אקסינוס 9825 המהווה דור המשך לדגם ה-9820 שקיים בסדרת ה-S10 של החברה. ההבדלים בין השניים לא מורגשים במיוחד, אך מדובר בארכיטקטורה מעט שונה, ובמבחנים סינטתיים אכן יש הבדל קל, אך לא משהו שהיינו נותנים לו משמעות. יחד עם לא פחות מ-12 גיגה RAM, הנוט 10 פלוס הצליח לקבל תוצאות מרשימות למדי במגוון מבחני הביצועים שהרצנו. במבחן אנטוטו קיבל המכשיר 355 אלף נקודות, במבחן Geekbench קיבל המכשיר בסעיף Multi-Core קצת יותר מעשרת אלפים נקודות, ובמבחן 3d Mark קיבל 9874 נקודות.


Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק


האם יש צורך ב-12 גיגה RAM? לא ממש, כיום גם 8 גיגה עובד היטב, ולהבדיל ממחשב רגיל, הסבירות שתחזיקו את הסמארטפון הזה בבעלותכם מספיק זמן כדי שדרישות התוכנה יעלו כל כך היא דיי נמוכה, אך זה מה שדרוש כדי להבדיל את המכשיר הזה מהשאר. תוצאות המבחנים האלה מציגים את מה שסמסונג מנסה לשווק כל הזמן הזה: חווית שימוש מעולה. כל אפליקציה נפתחת מיד, כל משחק רץ חלק, כל יישום עובד היטב ובלי תקיעות או טעינות מחדש, ואם יש משהו אחד שמחזיר לקוחות למוצרים של החברה זו חווית שימוש חיובית לאורך זמן.


Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק


התצוגה המובנית היא מסוג Dynamic AMOLED, עם תמיכה ב-HDR10+, ובדגם זה היא בגודל 6.8 אינץ'. הרזולוציה כאן היא 1440x3040 או QHD+, וצפיפות הפיקסלים היא 498ppi. כיאה למסכים של סמסונג, גם בנוט 10 פלוס התמונה המוצגת על המסך נראית מעולה. הצבעים חיים, חדים ומאוד נאמנים למקור. המסך בהיר מספיק כדי שיהיה אפשר לראות את המוצג עליו בשמש ישירה, כשלטעמנו הוא מעט יותר בהיר משאר המכשירים בקטגוריה שלו אך לא בפער ניכר. עם זאת, המסך נוטה להחזיר השתקפויות כך שקשה לראות צבעים כהים בסביבה מוארת כך שגם במשרד, ייתכן ותראו יותר את מנורות התקרה מאשר את הסצינה החשוכה שבה כל המתח קורה.


בנוסף למעבר של הרמקול לחלקו העליון של המכשיר, המצלמה הקדמית שוכנת בחריץ מזערי - קטן יותר מב-S10, הממוקם במרכז חלקו העליון של המסך. לטעמנו זו פשרה מוצלחת למיקום העדשה, שכן היא פחות פולשנית מחריץ טיפה, ויותר אלגנטית מהחריץ הקיים בסדרת ה-S10. האם היא מפריעה לצפייה בסרטונים במסך מלא? קצת, ורק אם תמצאו כאלה שהם בדיוק בפורמט של המסך.


Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק


אם יש משהו אחד שסמסונג מעולם לא עשתה היטב, זה לספק אופציות פתיחה ביומטריות טובות. כמו ב-S10, גם כאן ישנו סורק טביעות אצבע המובנה במסך המתפקד בעצלתיים. הוא לרוב מצליח לזהות את האצבע בהצלחה, אך הסריקה עצמה ותהליך הפתיחה איטיים למדי, במיוחד בהשוואה למכשיר כמו ה-OnePlus 7 Pro למשל.


זיהוי הפנים המובנה בנוט 10 מבוסס על המצלמה הקדמית כך שהוא לא מתפקד בחושך או בתנאי תאורה בעייתיים, ולהבדיל מה-S10 פלוס בתחילת דרכו, לא ניתן לעבוד עליו עם תמונה דו מימדית שלכם. מאז אגב יצא עדכון לסדרת ה-S10 שפתר את הבעיה אך בנוט 10 פלוס חווינו לא מעט מקרים שבהם הוא לא זיהה אותנו, ואמנם אלו היו לרוב כשהיה מקור אור חזק מול המצלמה אך אנחנו עדיין נשארנו נעולים מחוץ למכשיר, ולבסוף נאלצו להקיש את הקוד.


S Pen

גולת הכותרת של סדרת הנוט הוא העט המובנה שהשנה זכה למגוון שדרוגים ביכולות שלו. כעת ניתן לשלוט בפונקציות נוספות של המצלמה כמו הזום, כך שאם תלחצו על כפתור העט ותסובבו אותו באוויר, הזום במצלמה ישתנה כך שניתן לכוון את התמונה מרחוק. בנוסף אפשר להעביר תמונות בגלריה, להעלות ולהוריד את הווליום וכמו בנוט 9, להחליף שקופיות במצגת.


אם אתם מתגעגעים לפאלם פיילוט שהיה לכם לפני עשרים שנה, תשמחו לדעת שישנה אופציה לזיהוי כתב יד בעברית ובאנגלית דרך האפליקציה הייעודית של העט, אך מידת הדיוק שלה מאוד תלויה ביכולות הגרפיות שלכם. שלא תבינו אותנו לא נכון, המקלדות המזעריות המוצגות על המסך הן גם דרך איומה להזין טקסט למכשיר, אך גם בהן ראינו פחות טעויות בזיהוי המילה שניסינו לכתוב מאשר בתכונה הזו.


Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק


כמו תמיד, העט מוסתר בתוך גוף המכשיר בצד ימין, כשלחיצה על הקצה שלו מקפיצה אותו מעט החוצה. שמחנו לגלות שהעט מחליק על גבי המסך בקלות ולמרות מימדיו הקומפקטיים, הוא הרגיש לנו נוח למדי בכף היד, או יותר נכון, בשתי האצבעות הדרושות כדי להחזיק אותו, שכן הוא קטן למדי. על העט ישנו כפתור שקוע אחד שדרכו ניתן לבצע מגוון פעולות, אך לטעמנו הוא קצת שקוע מדי כך שקשה לאתר אותו מה שהופך את כל הקונספט של המחוות למעט בעייתי. 


מחשב בתוך סמארטפון

אחת התכונות שעברו שינוי משמעותי בשימושיות שלה, היא ה-DeX. הרעיון הוא כזה: חברו את הטלפון למחשב ויחד עם מערכת הפעלה ייעודית ומעבד חזק, תקבלו מעין תחליף מחשב. להבדיל מדגמי הנוט 8 וה-9 שדרשו תחנת עגינה נפרדת שעלתה מאות שקלים, בנוט 10, ה-DeX זמין במחשבי Windows 7 ומעלה או מק ישירות דרך כבל ה-USB, אין צורך ברכישות נוספות.


Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק


את הקונספט של לחבר טלפון למסך מחשב ולקבל מערכת הפעלה נוספת כבר ראינו עוד ב-Huawei Mate 10, אך הוא עבד כמו הגרסאות הקודמות של הדקס - דרך חיבור ה-HDMI, כלומר הוא דרש מסך, לאו דווקא מחשב, ובנוסף גם עכבר ומקלדת אם רציתם שיהיה לכם נוח. לא עוד, כעת הדקס עובד כתוכנה עצמאית, הפועלת בתוך מערכת ההפעלה הקיימת במחשב שבו אתם כבר משתמשים. 


דקס למחשב מאפשר לגשת לכל התוכן ששמור על המכשיר, להפעיל על מסך מלא חלק קטן מהאפליקציות, ואת השאר ניתן לראות ביחס גובה רוחב המקורי שלהן. בכך, אם תרצו לנווט דרך גוגל מפות, המפה תופיע על כל המסך כאילו מדובר בטבלט, וכך גם האפליקציות המובנות במכשיר. אך אם תרצו לראות למשל את 9gag, אז היא תוצג כמו שהיא מופיעה בטלפון עצמו - מלבן אנכי.


הממשק עצמו לא מהיר במיוחד, כך שהוא בהחלט לא מהווה תחליף למחשב, אך היכולת לגשת דרך המכשיר לשירותים מסוימים, כמו במקרה שלנו שבו אנחנו נמצאים בארגון שחוסם את השימוש בתוכנות מסרים מיידיים כי "אבטחת מידע", הופך את הדקס לשימושי למדי. 


עוד תכונה נחמדה שהיא אמנם לא חדשה, אך זוכה לבמה בולטת בסדרת הנוט 10, היא הקישור ל-Windows. דרך אפליקציית Your Phone הזמינה בחנות של מיקרוסופט, ניתן לקשר את המכשיר אלחוטית ולגשת להודעות SMS ולתמונות המאוחסנות במכשיר.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

לנוט 10 פלוס יש שלוש מצלמות אחוריות ובנוסף מצלמת עומק ייחודית: הראשית היא 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם משתנה F1.5-F2.4 ומייצב אופטי כפול, עדשת הזום X2 גם היא 12 מגה פיקסל, F2.1 גם היא עם מייצב אופטי כפול, השלישית היא 16 מגה פיקסל F2.2 רחבה, ללא מייצב תמונה.


המצלמה הרביעית שאינה קיימת בדגם הנוט הרגיל, היא מצלמת ה-Time Of Flight או TOF שסמסונג קוראת לה DepthVision Camera. זוהי מצלמת VGA המסוגלת למדוד עומק וכתוצאה מכך, את המיקום של המכשיר ביחס לסביבה, בזמן אמת. אחד השימושים הוא כדי ליצור את אפקט עומק השדה הרדוד, כך שהאובייקט המרכזי בתמונה נמצא בפוקוס והרקע מטושטש בהדרגתיות, כפי שקורה בעדשת מצלמה גדולה יותר.


Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק


איכות התמונה

דרך המצלמה הראשית קיבלנו תמונות עשירות בצבע נאמן למקור, עם טווח דינמי מצוין אך עם חידוד יתר בולט שגרם לאובייקטים כמו עלים או שובר גלים, להיראות כאילו מישהו עבר עם עט שחור על הקצוות והדגיש אותם. אותו אפקט חידוד נמצא כמעט בכל מצלמה סלולרית של סמסונג, אך נראה שבעדשה הראשית של הנוט 10 פלוס, הוא בולט במיוחד.


Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק
Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק
Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק
Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק
Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק
Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק


עדשת הזום האופטי X2 עבדה היטב, הצבעים היו נאמנים למקור וגם כאן הטווח הדינמי היה מצוין, למעשה בכל העדשות ובכל מצבי הצילום, הטווח הדינמי היה מעולה, אך נראה שרמת הפירוט בתמונה אינו עקבי, כך שאובייקטים קרובים שהם עדיין מספיק רחוקים כדי להיות בפוקוס, נראים מעט שטוחים, ואילו אלו הנמצאים במרחק דווקא מלאי פרטים. 


העדשה הרחבה הייתה בסדר גמור ולא הרבה מעבר. גם כאן ישנו חידוד יתר מורגש, כשהעיוות הצפוי מהעדשה הרחבה היה בולט, כך שאם אתם מצלמים אובייקטים קרובים, הם ייראו מתוחים בתמונה.


Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק
Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק
Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק


Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק

Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק

Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק


שווה לשדרג בשביל המצלמה הרביעית? לא ממש

מצב מיקוד חי זמין דרך עדשת הזום והעדשה הראשית כשהוא עושה שימוש במצלמת העומק הייעודית, אך זו דווקא מתפקדת פחות טוב ממה שראינו ב-S10+, כך שעצמים קטנים אינם מחושבים ואובייקטים, אפילו גדולים למדי, נראים חתוכים בצורה גסה ולא טבעית.


בדורות הקודמים, החישוב היה מתבצע לרוב על ידי זיהוי פנים והוא היה נראה מזויף מאוד. לאחר מכן הופיעו מצלמות זום בטלפונים וזה אפשר למכשיר לראות בסטריאו - כך שהוא יכל להפיק את העומק על ידי השוואה בין התמונה שהמצלמה הראשית ראתה לבין מה שמצלמת הזום ראתה, ובגרסה האחרונה כבר הופיעו מכשירים עם עדשה ייעודית למדידת עומק. כל אלו כעת נראים מיושנים עם הכנסתה לשימוש של מצלמה המסוגלת לראות עומק בתלת מימד. זו אמורה, לפחות בתיאוריה, להפיק תמונות עם עומק שדה מדויק יותר, ולראשונה - וידאו עם עומק שדה.


Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק


בעוד שהתמונות נראות בסדר גמור, עומק השדה בווידאו עדיין רחוק מלהיות שימושי והוא גם מוקלט ב-FHD 30Fps בלבד. הסיכוי הטוב ביותר שלו להצליח זה אם אתם מצלמים אדם עם פרצוף גלוי למצלמה. אם תנסו לצלם אובייקטים, תגלו שהתוכנה כמעט ולא מצליחה להבדיל בינם לבין הרקע. למעשה, רק אפקט הטשטוש הבסיסי זמין כשמצלמים אובייקטים, ואפקטים כמו צבע סלקטיבי או אפקט ה-VHS הנחמד, יעבדו רק עם אנשים. אפשר להניח שאיכות הזיהוי תשתפר לאורך הזמן עם עדכוני תוכנה, אך נכון לעכשיו, מיקוד חי בווידאו נשאר לא מדויק בעליל.


סריקה בתלת מימד

אך אולי מה שאותנו הכי הלהיב זו דווקא היכולת לסרוק אובייקטים ולייצר מהם מודלים תלת מימדיים. זוהי תכונה שראינו כבר ב-Huawei Mate 20 Pro אך שם המצלמה מוקמה מקדימה, מה שהגביל מאוד את השימושיות שלה. בנוט 10 פלוס המצלמה ממוקמת בצורה מאוד הגיונת מאחור, כך שניתן באמת להשתמש בה לשימושים האלה, או לפחות בתיאוריה. 


אפליקציית 3D Scanner שהפכה לזמינה להורדה רק עם תאריך השחרור הרשמי של המכשיר - 23.8, מאפשרת לסרוק בעיקר דמויות הדומות להולכים על 2. זה אומר שחלק מהבובות שתרצו לסרוק יעבדו, אך רוב החפצים באשר הם לא יסרקו בצורה תקינה. מתוך 15 ניסיונות, הצלחנו להגיע לתוצאה שאינה כה מעוותת שהיא רודפת אותנו בחלומותינו, בדיוק פעם אחת.


Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק


אלו המסוגלים לעמוד בדרישות המקדימות לסריקה מוצלחת, הם מעטים. ראשית יש להשתמש בדמות המסוגלת לעמוד על הרגליים שלה ללא תמיכה נוספת, שנית היא צריכה לעמוד על מתקן חלק ונטול טקסטורה שהוא גם בגובה נוח כי עליכם להסתובב סביב הדמות - לא ניתן לסובב אותה, ושלישית שתנאי התאורה יהיו מספיק טובים כדי שהמצלמה תקלוט את הטקסטורה של המודל כראוי. אחרי שעמדתם בכל התנאים האלה, זכרו שגם אין אפשרות לסרוק עצמים שקופים כמו זכוכית או מבריקים כמו פחיות, אך זה תקף לרוב הסורקים מהסוג הזה.


כן שמחנו לראות שיש אפליקציית מדידה ב-AR אך ישנו שימוש נוסף ליכולות האלה של המכשיר והן דרך אפליקציה קטנה ל-S Pen בשם Doodle AR. דרכה ניתן לצייר כביכול בתלת מימד, ולנוע דרך המרחב, כשאותם ציורים ישארו במקומם, כאילו מרחפים. המכשיר מסוגל לעשות זאת על גבי פנים של אדם או בכללי בסביבה שבה יש אלמנטים מסביב, וזה עובד היטב, אך ישנן רעידות מורגשות באלמנטים התלת מימדיים.


בכל הקשור לווידאו אין לנו יותר מדי תלונות. ניתן לצלם ב-4K 60 Fps דרך כל העדשות, כשהתוצאה המתקבלת היא איכותית ונעימה לצפייה. הצבעים טובים, הטווח הדינמי סביר אבל לא מעבר. המייצב האופטי עושה עבודה בסדר אך עדיין ישנו עיוות בקצוות התמונה בזמן תנועה מהירה. כן ישנה פונקציה של ייצוב יתר והיא עובדת היטב בסביבה מוארת, אך היא מגבילה את הרזולוציה ל-FHD כך שהיא לא שימושית במיוחד.

Video Graphics Array ידועה גם בשם מצלמת 0.3 מגה פיקסל או 300,000 פיקסל. מפיקה תמונות באיכות בינונית-נמוכה ברזולוציה של 640X480 המיועדות להעברה ולשימוש בטלפון או במחשב.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הסוללה המובנית היא בקיבולת של 4,300 מיליאמפר - 300 מיליאמפר יותר מהנוט 9 אך ממש כמו בדגם הקודם, ולמעשה בכל שאר מכשירי החברה, חיי הסוללה לא מוצלחים במיוחד.


במצב ביצועים ממוטבים שבו אין הפחתה מכוח העיבוד של המכשיר או הורדה ברזולוציית המסך, הגענו שוב ושוב לסוף היום עם 30 עד 50 אחוז סוללה, ולא יותר משעתיים וחצי זמן מסך. חיפשנו עוד ועוד ברשימת האפליקציות כדי למצוא מה זה שגורם לסוללה להתרוקן כה מהר, ואכן מצאנו אפליקציה אחת, אך גם אחרי שהסרנו אותה, הגענו לתוצאות דומות. במבחן הסינטתי של GeekBench 4.0 קיבל המכשיר 6577 נקודות כשהוא איבד 28% סוללה במשך שלוש שעות הבדיקה.


Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק


מצד שני, מהירות הטעינה כאן מרשימה ביותר. דרך המטען 25W המקורי וכבל ה-USB C, הגענו מ-0 עד 64% בחצי שעה, ועד 100% בשעה ו-10 דקות. אגב, אותו כבל הפסיק לעבוד אחרי שימוש אחד בדיוק וזה נכון שלפעמים יש תקלות בייצור, אך היינו מצפים שלפחות מה שמגיע באריזה יחזיק יותר מכבלים שאפשר למצוא באתרי הסחר הסיניים.


Galaxy Note 10 Plus: יוקרתי וחזק


גם דגם זה תומך בטעינה אלחוטית, ההספק המקסימלי הוא 15W כשישנה תמיכה בטעינה אלחוטית הפוכה כך שניתן לטעון מכשירים אחרים, אך כמו בשאר דגמי החברה, זה דורש מכם להניח אותו עם המסך כלפי השולחן ולא להזיז אותו לאורך הטעינה וזה לא פרקטי במיוחד.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הנוט 10 פלוס עמיד לפי תקן IP68 כך שהוא עמיד במים לעומק של מטר וחצי למשך חצי שעה, כשחלקו הקדמי והאחורה מצופים בגורילה גלאס. עם המכשיר תקבלו קייס סיליקון שקוף בסיסי השומר עליו משריטות, ובמקביל מותקן על המסך מגן סיליקון כמעט בלתי נראה. לאורך השימוש לא נתקלנו בשריטות על גב המכשיר אך הוא הוכתם בקלות מגוחכת מטביעות אצבע, כך שהגימור הצבעוני והנאה שלו, לא פרקטי במיוחד. מגן המסך המודבק מראש, נשרט יחסית בקלות ומניסיוננו, מגנים אלה הרבה יותר רגישים לשריטות מאשר המסך עצמו, אך אותם אפשר להחליף בקלות ואת המסך פחות.



רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply