סקירת wisebuy - מסך מחשב LG 27UL650-W
- תמונה חדה ואחידה
- תאימות ל-REC709 ו-SMPTE-C
- ממשק ניהול מובן ופשוט
- תמיכה ב-HDR 400
- תמיכה ב-99% sRGB
- תמיכה ב-FreeSync
- זווית צפייה מוגבלת
- אין סיבוב ימינה ושמאלה מובנה בסטנד
ה-27UL650 הוא מסך מחשב בעל פאנל IPS המציג תמונה ב-4K 60Hz. יש לו תמיכה ב-99% sRGB ו-HDR 400, הוא תואם למרחב הצבעים EBU, REC709 ו-SMPTE-C וישנה תמיכה ב-FreeSync של AMD. יש לו 2 כניסות HDMI 2.0 וכניסת Display Port 1.4 אחת.
איכות התמונה
(70% מהציון הסופי)התמונה המוצגת על המסך היא ברזולוציה של 3840x2160 והתדר המקסימלי הוא 60 הרץ. לגיימרים שביניכם זה אולי ייראה מעט, אך זהו מסך שנמצא בדיוק באמצע בין אנשי מקצוע נטולי תקציב, לבין גיימרים שאוהבים רזולוציה גבוהה, יותר מאשר קצב ריענון גבוה.

בהירות המסך עומדת על 350cd/m2 והיא גבוהה ומרשימה, ישר מהאריזה. למסך ישנו ציפוי מט המונע השתקפויות - דבר המקל מאוד על עבודה בסביבה מוארת יחסית כמו משרד, ובעיקר אם אתם בקרבת חלון מואר. זווית הצפייה לא רעה בכלל אך ראינו טובות ממנה. ישירות מול המסך הבהירות והצבעים נראים מעולה, אך בזווית של כ-45 מעלות, ניתן לראות ירידה בבהירות אך הצבעים ממשיכים להיראות תקין.
איכות התמונה הכללית מצוינת. למרות גימור המט, הצבעים חיים, התמונה חדה ונעימה מאוד לעין, גם אחרי שעות רבות של צפייה. רמת השחור טובה מאוד, היא אמנם לא OLED אך אלו בכללי לא יהיו מסכי מחשב פרקטיים במיוחד בגלל בעיות הצריבה, כך שפאנל ה-IPS עושה את עבודתו היטב.

בין פרופילי הצבע תוכלו למצוא כאלו המיועדים למשחקי יורה מגוף ראשון ומשחקי אסטרטגיה (FPS ו-RTS) שבהם רמת השחור והבהירות הכללית מוגברים, כך שניתן לאתר אויבים בחושך. וכל זה כיף, אך מה שאותנו הלהיב היו דווקא הפרופילים המקצועיים יותר -EBU ,REC709 ו-SMPTE-C. אלו מרחבי צבעים הקשורים לשוק הווידאו המסחרי, שבו מצלמות מקצועיות ובתי הפצה משתמשים כדי להבטיח תמונה באיכות צבע מסוימת. למעשה, אחת הדרישות של נטפליקס עבור אלו המעוניינים ליצור עבורה תוכן, זה שתהליך תיקון הצבע ייעשה על מוניטור sRGB שמכויל ל-REC709. למרות המחמאות, ה-UL650 אינו מוניטור מקצועי ברמה שבו תמצאו אותו באולפנים, אך עבור הפקות היוטיוב של Wisebuy, אותו כיול עוזר מאוד לדייק את הצבעים.
נוחות השימוש
(30% מהציון הסופי)את זווית הצפייה של ה-27UL650 ניתן להתאים אישית בקלות. הסטנד המצורף מאפשר להטות קדימה 5 מעלות, אחורה 15 מעלות, לנוע מעלה ומטה 11 סנטימטר - שזה לא מעט, ולהסתובב ימינה 90 מעלות כך שניתן להציב אותו אנכית. היינו שמחים אם המסך היה נתפס על משהו בעודו מאוזן, שכן ברגע שסובבתם את המסך, אין דרך לדעת אם הוא מאוזן לחלוטין אלא אם תניחו עליו פלס או תמשיכו לנסות לאזן אותו שוב ושוב עד שזה ייראה נורמלי. התאכזבנו לגלות שאין אפשרות להפנות את המסך ימינה ושמאלה על הציר, כך ששינויים כאלה מחייבים לסובב את המסך כולו יחד עם הסטנד. בנוסף, המסך מגיע עם תקן VESA 10 להתקנה על קיר או סטנד אחר אם כבר יש לכם.

באמצע 2018 סקרנו את דגם ה-27UD69P שאותו מאוד אהבנו, בין השאר בגלל שהוא סיפק תמונה כה טובה ביחס למחיר שלו, ביחס לאותה תקופה. אך מאז עברה קצת יותר משנה והמחיר כלל לא השתנה, וזה אותנו מעט מאכזב. בשלב הזה כבר ציפינו לראות ירידה של כמה מאות שקלים, בשוק כולו, אך לא כך קרה.
בהמשך לאותו מסך, גם כאן הממשק המובנה הוא אחד המוצלחים שפגשנו אי פעם במסכים, למעשה, הממשק עצמו מוצג ברזולוציה גבוהה שזה לא נפוץ במיוחד. אל התפריט ניתן לגשת דרך כפתור ג'ויסטיק בודד במרכז חלקו התחתון של המסך, והוא בתורו יציג תפריט מהיר. מאותו תפריט ניתן לבחור מאיזה כניסה להציג את התמונה, את מצב התמונה, כיבוי ולגשת אל ההגדרות המורחבות.

בנוסף למצבי הצבע המקצועיים ולאלו המיועדים למשחקים, ישנו מצבי צבע כמו קולנוע המאפשר להדגיש את הצבעים הטבעיים של הסרטים, מצב קריאה, אפקט HDR ומצב Color Weakness העוזר לאלו שקשה להם להבחין בין הצבעים אדום וירוק, לראות יותר טוב את מה שמוצג על המסך.

בחלקו האחורי של המסך יש כניסת Display Port 1.4 בגודל מלא, שתי כניסות HDMI 2.0 בגודל מלא, ויציאת אוזניות 3.5 מילימטר רגילה. בווליום ניתן לשלוט דרך הג'ויסטיק המובנה במסך.