חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלוויזיה LG OLED65E9PVA
יצרן: LG
גודל מסך: 65 אינטש
טכנולוגיה: OLED
Smart TV: Smart TV
High Definition: 4K
HDR: תומך HDR
רזולוציה: 3840x2160
ממיר דיגיטלי: DVB-T2
ציון WiseBuy
9.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלוויזיה LG OLED65E9PVA

שחר שושן | 15.07.2019
הטוב
  • איכות תמונה מעולה
  • רמת שחור מעולה
  • ממשק משופר ועשיר
  • מנגון החלקת תמונה מוצלח
הרע
  • עכבר אוויר מבלבל
  • אפליקציות צד ג' עם ממשק לא אחיד
  • סאונד לא אחיד
בשורה התחתונה
ה-OLED 65 E9 של LG היא טלוויזיה חכמה איכותית ואלגנטית. בעוד שאיכות הרמקולים המובנים הרגישה כאילו החברה לקחה צעד אחורה, איכות התמונה נשארה מצוינת כמו בדור הקודם וכוח העיבוד המשופר, מנגנון החלקת התמונה שכעת עובד היטב ומערכת ההפעלה המעודכנת, הטו את הכף לטובת הדור החדש, מה שהפך את ה-E9 למוצר שראוי לשדרוג מהדורות הקודמים.
הקדמה
זוהי טלוויזית OLED מהסדרה החדשה של LG הזמינה בארץ בגודל 65 אינץ' בלבד. היא מציגה תמונה ב-Ultra HD עם תמיכה ב-Dolby Vision, HDR 10 ו-Dolby Atmos. ל-E9 יש 4 כניסות HDMI 2.1, שלוש כניסות USB, חיבור רשת קווי, יציאה אופטית, יציאת אוזניות 3.5 מילימטר, אנטנת WiFi ובלוטות' 5.0, כשמערכת ההפעלה הנוכחית היא WebOS 4.6.


איכות התמונה

(55% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10
למרות ש-LG מוציאה מדי שנה טלוויזיות OLED חדשות, ההבדל ביניהן לרוב מסתכם בשיפור במהירות העיבוד או שדרוג קל בממשק. גם הפעם אין יותר מדי הבדלים באיכות התמונה, היא עדיין מעולה, הצבעים נאמנים למקור, השחור מוחלט וחד משמעי, אין זליגת אור, פשוט נפלא. כן נציין שהרגשנו שהבהירות הכללית הייתה נמוכה יותר ממש שראינו ב-B8, אך המצב הסתדר לאחר שכיבינו את ההגדרה "ניגודיות דינמית". ככל שהיא הוגדרה גבוהה יותר, כך הבהירות הכללית צנחה.

LG OLED 65 E9: כל מה שאי פעם רצינו בטלוויזיה

אך השיפור המשמעותי ביותר שראינו היה בדיוק במקום שבו LG נכשלה עד לרגע זה ממש - מנגון החלקת התמונה. זוהי נקודת התורפה שבה כל מסכי הטלוויזיה של החברה נופלים - המערכת נשענת על מעבד חלש מדי וכשיש תנועה מהירה על המסך, מופיעים עיוותים בתמונה. ובכן לא עוד, בסדרה החדשה LG משתמשת במעבד Alpha 9 דור שני חדש וסוף סוף הוא עובד מספיק טוב כדי שלא יופיעו אותם עיוותים, כך שהתמונה נראית חלקה ביותר בצורה טבעית.

בנוסף, ראינו שיפור ניכר ביכולת של הטלוויזיה לשדרג את איכות התמונה ממקורות שאינם 4K. בכך גם שידורי ברודקאסט רגילים המועברים דרך שירותי טלוויזיה על גבי אינטרנט כמו סלקום ופרטנר TV, שאיכותם המקורית היא מתחת לכל סטנדרט סביר, נראו לא רע בכלל. כצפוי, ככל שאיכות התמונה המקורית הייתה טובה יותר, כך הפוטנציאל של המסך לשדרג אותה עלה, אך כל מקור Full HD נראה מצוין בהחלט.

איכות השמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10
אך אם בדגם הקודם הסאונד היה מוצלח ישר מהמסך, כאן נתקלנו בבעיה מתסכלת למדי. לא תמיד, ובהתאם לתוכן, נתקלנו במצב שבו הרגשנו כאילו הווליום יורד מעצמו אך רק בתדרים מסוימים, ואלו היו דווקא תדרי הקול של השחקנים. ואז כשהגברנו עוד ועוד כדי לשמוע אותם, הסצינה התחלפה ועברה למשל למירוץ מכוניות, והוא היה רועש במיוחד - בדיוק בהתאם לווליום שהגדרנו. הדבר חזר על עצמו במגוון תכנים, אך לבסוף מצאנו שהגדרת הקול AI שכביכול משתמשת בכוח האינטליגנציה המלאכותית כדי לשפר את הסאונד, היא האשמה במשחקי הווליום המיותרים.

LG OLED 65 E9: כל מה שאי פעם רצינו בטלוויזיה

אז נכון, אחרי ההגדרה זה עובד כמו שצריך, חבל שזה לא היה מוגדר כך מלכתחילה, אך עם כל הכבוד ל-AI, לא צריך מחשב על כדי לא להרוס את הסאונד עם משחקי ווליום מוזרים.

ל-E9 יש תמיכה בבלוטות' 5.0 שאכן מפחית דרמטית את העיכוב בין הסאונד לתמונה, גם באוזניות שאינן תומכות בתקן זה. באלו התומכות בתקן 4.2, אכן היה דיליי אך הוא היה משמעותית קצר מבדגם הקודם.

עיצוב ונוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

במהלך הסקירה, גרסת מערכת ההפעלה עודכה מ-WebOS 4.0 ל-4.6 ולמרות ההבדל הקל במספרים, מדובר בהבדלים מעניינים המוסיפים תכונות נחוצות לטלוויזיה. לדוגמה: ב-WebOS 3.5 עדכוני התוכנה נעשו באופן ידני וכל פעם שרציתם לפתוח אפליקציה, עלתה הודעה שיש עדכון זמין ששלח אותכם לעדכן אותה ידנית, אחרת היא לא תפתח - כעת זה נעשה אוטומטית. בנוסף, אם היה עדכון ליותר מאפליקציה אחת, היה צריך לעבור אחת אחת ולעדכן אותה ידנית. כעת ניתן לעדכן את כולן בבת אחת.


LG OLED 65 E9: כל מה שאי פעם רצינו בטלוויזיה


חנות האפליקציות יחסית עשירה, יש תמיכה בכל שירותי הווידאו המוכרים כמו נטפליקס, אמאזון פריים וידאו, סלקום, פרטנר, Next, מאקו ואפילו ספוטיפיי. בנוסף יש כמה משחקים אם אתם בקטע, אך אל תצפו פה ליותר מדי. עוד תוספת נחמדה לגרסה החדשה, מגיעה בצורת שליטה מרחוק בהתקנים מחוברים. כך שאם במקרה חיברתם Apple TV למסך, תוכלו לשלוט בו דרך השלט הרחוק. בעוד שזו תכונה מאוד לא בלעדית וממש לא חדשה, זה עדיין נחמד שזה קיים. עם זאת, מעטות האפליקציות הרלוונטיות לישראל שקיימות לסטרימר של אפל ולא לטלוויזיה של LG.


התפעול נעשה דרך שלט ה-Magic Remote שכנהוג אצל LG, כולל עכבר אוויר הנשלט על ידי תנועת השלט במרחב. הפונקציה הזו היא מוצלחת ואיומה בו זמנית. בכך היא מאוד מקלה על תנועה בין קצוות מנוגדים של הממשק, או כשרוצים להקליד משהו על המקלדת המוצגת על המסך - אין צורך ללחוץ שוב ושוב על מקשי החיצים, פשוט מניפים את השלט. מצד שני, הסמן לא נעלם מספיק מהר ואין דרך לדעת איך לגרום לו להיעלם מכיוון שכל אפליקציה מתנהגת אחרת.


LG OLED 65 E9: כל מה שאי פעם רצינו בטלוויזיה


וזו הנקודה שבה רואים את ההבדל בין מערכת הפעלה סגורה עם פיקוח, לבין מערכת גמישה יותר. לדוגמה, בנטפליקס, בזמן שפס הזמן מופיע על המסך, לחיצה על מקש חזור תעלים אותו וזהו. לעומת זאת, באותה סיטואציה בסלקום TV, לחיצה על מקש חזור, תוציא אתכם מתוך התוכן אל התפריט הראשי. אם כך, על מה צריך ללחוץ כדי לסגור את הפס של הזמן ולהעלים את הסמן מהמסך? אז כן, אפשר לחכות, אבל למה שנמתין בזמן שהשליש התחתון של התמונה מוסתר על ידי ממשק שאין צורך בו? לטעמנו, אם LG ישראל הייתה מכתיבה למפתחי האפליקציות המקומיים קווים מנחים בקשר לתפעול הפנימי של התפריטים, הייתה מתקבלת חוויה המרגישה לא רק אחידה יותר, אלא גם מקצועית והכי חשוב - לא מתסכלת.


אחת המגבלות המושרשות בטכנולוגיית ה-OLED, היא צריבת מסך. התופעה המוכרת מתרחשת כשאותה תמונה סטטית מוצגת על המסך ללא שינוי, ולעומת מסכי LCD ישנים שבהם התהליך היה לוקח זמן רב, במסכי OLED הצריבה יכולה להתרחש דיי בזריזות. כדי למנוע אותה, המסך עובר למצב שומר מסך תוך כשתי דקות של חוסר פעילות, ולמרות שזה לא מרגיש הרבה, זה יכול להיות מעט מעצבן, במיוחד כשכל לחיצה על השלט לא רק מחזירה את המסך לפעולה, אלא גם מפעילה אוטומטית את אותה תוכנית שעצרתם, בין אם ביקשתם או לא.


שמחנו לראות שכל ארבעת כניסות ה-HDMI ב-E9 הן מסוג HDMI 2.1 התומכות בין השאר במגוון פורמטים של HDR, רזולוציה של עד 10K ובפרט תמיכה ב-8K ב-60 פריים לשנייה או 4K ב-120 פריים לשנייה - שני פורמטים שכלל אינם רלוונטיים למסך זה, אך עדיין נחמד שיש. בנוסף יש 3 כניסות USB, יציאה אופטית למערכות סראונד או סאונדבר, יציאת אוזניות 3.5 מילימטר רגילה, וכניסת קומפוננט \ קומפוזיט קומבו דרך מתאם הכלול באריזה.


LG OLED 65 E9: כל מה שאי פעם רצינו בטלוויזיה


במקביל לחיבור הרשת הרגיל, אנטנת ה-WiFi תומכת ב-5Ghz מה שסיפק לא רק קליטה חזקה ויציבה מהרגיל למיקום שבה הצבנו אותה, אלא גם מהירות גבוהה. עד כה תמיד נשענו על חיבור רשת פיזי דרך חשמל, אך ב-E9 הקליטה הייתה מספיק טובה לא רק כדי לצפות בנטפליקס ב-4K על 16 מגה ביט - הקצב המקסימלי, אלא גם כדי להזרים סרטים כבדים בהרבה מהשרת המקומי שלנו שעליו מותקנת תוכנת PLEX.


בדומה ל-Hub של סמסונג, LG הוסיפה ממשק ניהול לבית החכם, דרכו ניתן לראות את הסטטוס של מכשירי ה-IoT הנתמכים ואת כל התקני המדיה הזמינים לשימוש - מקומי או ברשת. אך להבדיל מהמערכת של המתחרה, אין כאן אפשרות לשלוט במכשירים, רק לראות את מצבם. כמו כן, כשפעולה מסוימת מסתיימת, למשל מכונת הכביסה המחוברת סיימה, אין כל חיווי על המסך שהפעולה הסתיימה, וגם לא אפשרות לבחור אם לקבל הודעה על כך או לא.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להפיק תמונה איכותית.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלויזיות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply