חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מכשיר Davo DAV1280
סוג: מכונת גלידה
מותג: Davo
תאריך כניסה לאתר: 4/2019
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Steve 20.09.22
Eitan 18.09.22
liron.depinto 27.08.22
נירו 29.12.21
frododva 19.06.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מכשיר Davo DAV1280

לירן עבדי | 14.07.2019
הטוב
  • מכינה גלידה ביתית מצוינת
  • קלה לתפעול
  • התאמה אישית מלאה של המרכיבים
  • פעולה שקטה
הרע
  • זמן הכנה ארוך
  • דורשת מקום אחסון רב
בשורה התחתונה
מכונת הגלידה DAV1280 אמנם דורשת הרבה יותר זמן הכנה מהכתוב במתכונים המצורפים אליה, אך במבחן התוצאה קיבלנו גלידה משובחת בייצור ביתי, שהוכנה במסגרת חברתית ומהנה, נטולת חומרים תעשיתיים לא מוכרים. נודה על האמת: מדובר במותרות לחלוטין וזה גם לא הקינוח הבריא ביותר, אבל לפחות ידענו בדיוק מה יש בפנים – והיה לנו כיף להכין גלידה בעצמנו לפי הטעמים המיוחדים שאנחנו אוהבים.
DAV1280
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,475 ₪
מחיר סופי: 1,479 ₪
מחיר סופי: 1,485 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-8 חנויות>>
הקדמה
מכונת הגלידה DAV1280 מבית Davo מבטיחה להיות "הדרך המהירה והבריאה לגלידה ביתית בפחות משעה". עם שליטה מלאה בכמות הסוכר והשומן בגלידה, המכונה מאפשרת ליצור גלידה ביתית בטעמים ושילובים להעדפת המשתמש בזכות יחידת הקפאה עצמאית שמתיימרת ליצור גלידה עם מרקם איכותי. המכונה מגיעה בצבע נירוסטה.

נוחות השימוש

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נתחיל מהנתונים הטכניים: נפח הכלי עומד על 1.2 ליטר, עם הספק של W135, יכולת קירור בין 18- ועד 35- מעלות ורמת הרעש עומדת על פחות מ-55 דציבלים. מידות המכשיר: 35 ס"מ גובה, 27.5 ס"מ רוחב ואורך של 25 ס"מ – מקביל לגרסה מוקטנת של בר מים "תמי 4". משקלו הגדול יחסית, לצד מימדו הבולטים במטבח, לא באמת משכנעים אותנו להשאיר אותו על השיש כתושב קבע. מצד שני, תצטרכו גם להתחשב במקום אחסון מכובד: ה-DAV1280 הוא לא עוד טוסטר או מחבת פסים והוא דורש הרבה מקום פנוי לאחסון ארוך טווח.


DAV1280: גלידה ביתית אמיתית


מלבד מכונת הגלידה, בקופסה קיבלנו מכסה שקוף, מיכל נשלף, להב בחישה וחוברת הוראות ומתכונים. במכונה עצמה ישנו לוח בקרה פשוט יחסית עם 7 כפתורים עליו: הפעלה/כיבוי וכן מקשי שימוש שוטף כמו "הכנת גלידה", "ערבול בלבד", "קיצור/הארכת הזמן" וכדומה. חוברת ההוראות כוללות 5 מתכונים בנאליים למדי, ביניהם מתכון לגלידת וניל, שוקולד ותות אבל אלו בהחלט מספקים כדי להבין את יחסי הכוחות הרצויים בין המרכיבים ומה משך הזמן הרצוי לכל משימת הכנה גלידה. בחוברת גם ניתן הסבר להכנת גלידת סורבט ופרוזן יוגורט – כך שהמכונה לא רלוונטית רק לחובבי הגלידה הקלאסית. המתכונים עצמם מפורטים דיים, בהם מצוינים המרכיבים, לכמה מנות תספיק הכמות המוצעת וכן כוללים ניתוח תזונתי למנה בודדת (שומן, חלבונים, פחמימות וכו').

DAV1280: גלידה ביתית אמיתית

התפעול מאוד פשוט וכמעט ולא דורש לימוד: מכניסים את המרכיבים הרצויים אל מכל הגלידה, מוסיפים מעט מים חמים (אבל לא באמת חייבים) ומכניסים את מכל הגלידה למכשיר. כל שנותר הוא להרכיב את להב הבחישה ולסגור את המכסה השקוף בסיבוב נגד כיוון השעות. המכשיר פועל בלחיצה על כפתור ההדלקה, בחירת משך זמן הפעולה (הניתן ע"פ המתכון) והתחלת עבודה בהקשה על "התחלת פעולה". בסיום התהליך פועל מנגנון הקפאה יעיל הממשיך לשמור על המכל בקירור עד 20 דקות נוספות מהרגע שצריך לשלוף את המיכל – לשמירת הטמפרטורה עד שהגלידה לא תימס.

מלאכת הניקוי של ה- DAV1280 לא מורכבת מדי וברוב המקרים מטלית לחה מנקה את רוב השאריות והלכלוכים שהצטברו. היצרנית מזהירה לא להשתמש במברשות או ספוגיות ניקוי שוחקות למיניהן וכן מציינת איסור להכניס את המכונה למדיח כלים – כך שתשכחו מפתרון מהיר ואין כאן תחליף לניקיון ידני. באופן טבעי, מכל הגלידה ולהב הבחישה הם המתלכלכים העיקריים בכל תהליך הכנת גלידה אבל שטיפה ידנית עם סבון של דקה-שתיים מטפלת גם בהן.

DAV1280: גלידה ביתית אמיתית

המכונה שקטה מאוד ולמרות שהחברה מציינת את רמת הדציבל המקסימלית, לא מיהרנו לשלוף את מד הרעש: ה-DAV1280 עדינה בפעולתה וחוץ מכמה רעשי רקע קלים והתראות קוליות על סיום פעולה, לא באמת מרגישים אותה; היא עובדת ברקע ולא מפריעה לשאר דיירי הבית.

ביצועים

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הניסיון הראשון שלנו כלל הכנת גלידת לוטוס ביתית על בסיס מתכון גלידת הוניל שסופק במארז. הקפדנו לא למלא יותר מ-60% מקיבולת המכל, לפי הוראות היצרנית, מאחר ונפח המרכיבים גדל תוך כדי הפיכתם לגלידה. לפי המתכון תוך 40 דקות הפעולה הייתה אמורה להיגמר, בפועל היה צריך קצת יותר משעה כדי שהגלידה תתגבש. כ-5 דקות לפני סוף הפעול, הוספנו שברי לוטוס וממרח לוטוס, גם לפי המתכון. התוצאה: גלידה מצוינת אבל מתוקה להחריד. גילינו מאוחר מדי שהסוכר הנלווה היה יותר מדי וגם כך הגלידה יצאה מתוקה מספיק בזכות השמנת וחתיכות הלוטוס.


DAV1280: גלידה ביתית אמיתית


למרות ההבטחה ל-30-40 דקות עד שהגלידה מוכנה, המציאות רחוקה מכך והמרקם מקבל את הטקסטורה המושלמת רק אחרי כמעט שעת עבודה ועוד שעה לפחות במקפיא. החדשות הטובות הן שההקפאה אחידה לאורך המיכל, כך שהמקפיא רק משמר את הקור ומהדק את המרקם. לרוב בתום לא יותר משעה מקבלים גלידה מצוינת בייצור עצמי, גם אם רכה קצת. עוד למדנו שאם מחכים אפילו טיפה יותר, לכיוון שעתיים הקפאה, מקבלים גלידה כבר ממש מצוינת במרקם שהזכיר לנו את הגלידה ה"מסחרית". חשוב להוסיף שהעדפת המרקם היא לטעם המשתמש כמובן כך שאין כאן אמת יחידה - הכל תלוי במשך ההקפאה.


DAV1280: גלידה ביתית אמיתית


בדיקה נוספת כללה הכנה של גלידת פקאן וחלווה, כשהפעם וויתרנו על הסוכר והעדפנו גרסה יותר "דיאטטית". בדומה למקרה הקודם, בדקות האחרונות אחרי פעולת ערבול של קצת יותר משעה, הוספנו חלווה קצוצה ופקאן מרוסק וגם הפעם קיבלנו גלידה מצוינת שהרגישה הרבה יותר "ביתית" ולא מתוקה בצורה מוגזמת או רוויה בצבעים מלאכותיים כמו שאפשר למצוא בגלידריות.


עוד בעיה במתכונים ובכלל בשיטת העבודה מול ה-DAV1280 שצריך לתת עליה את הדעת: גילינו שעדיף להכניס ¾ מהכמות המומלצת שכתובה, אפילו חצי מהכמות במקרים מסוימים, כי התכולה שהתבקשנו להכניס למכל לא ריאלית ולאחר שעת עבודה, לא ניתן להכניס עוד מצרכי טעם שתרצו לשלב בגלידה שלכם – כמו שקרה לנו לדוגמה בגלידת פקאן/חלווה, שממש לא הצלחנו להוסיף עוד מרכיבים כשהתבקשנו בתום ה-40 דקות הראשונות להכנה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply