סקירת wisebuy - מכשיר Davo DAV2581
- שליטה מלאה על כמות הסוכר ושאר רכיבים
- מכינה גלידה מצוינת בתוך קצת יותר משעה
- הכנת גלידה בכל טעם שתרצו
- קל לתפעול
- תופס מקום רב במטבח בשביל תכליתו הספציפית
- נטול אביזר ניקוי
- בעייתי לאחסון
- תג מחיר גבוה
מכונת הגלידה הביתית DIC2581 של Davo Pro מבטיחה להציע תחת עיצוב אלגנטי וקומפקטי, הכנת גלידה, סורבה ופרוזן יוגורט בהתאמה אישית ובתוך 60 דקות בלבד. מכונת הגלידה כוללת מיכל נירוסטה, מדחס ו"מערכת קירור עוצמתית" לפי היצרנית, וכן מציעה 3 תכניות; הכנת גלידה, קירור וערבוב. עוד במפרט: 3 לחצנים ותצוגת LCD, מיכל נירוסטה בנפח 2.5 ליטר קל לניקוי וטמפ' קירור משתנה.
נוחות השימוש
(50% מהציון הסופי)מידות המכונה: גובה 36 ס"מ, 31 ס"מ רוחב ועומק של 27 ס"מ, כלומר גודלה כמעין בר מים והיא לא תשתלב באף מטבח מינימלי, אם כל היומרה של היצרנית ל"עיצוב קומפקטי". בכלל, התכלית הספציפית שלו מעלה שאלה בדבר נוכחותו התמידית על שיש המטבח – ובהצלחה למצוא מקום בדירה שיכול לאחסן את המכונה הענקית והמגושמת הזאת. משקלה גם גבוה למדי, כמעט 15 ק"ג, עוד נתון שצריך לקחת בחשבון. במארז קיבלנו גם מיכל נירוסטה בנפח 2.5 ליטר משולב ידית לשליפה נוחה של המיכל, מערבל פלסטיק הבוחש את הרכיבים שהנחנו בתוך המיכל וכן כוס מדידה. במארז קיבלנו גם חוברת הוראות עם כמה מתכונים סמליים בסוף ומאוד מהר גילינו הרבה הוראות סותרות וכן שעדיף להוריד בחצי מכמויות הסוכר שצוינו שם.



ביצועים
(50% מהציון הסופי)לפי היצרנית מובטח כי זמן ההכנה עומד על 60 דקות + 20 דקות קירור. כלומר צריך לזכור שתהליך הכנת הגלידה מורכב משני חלקים: בחישת הרכיבים שהוכנסו למיכל ולאחר איחודם, עוברים לתהליך הקפאה שיוצר לבסוף את טקסטורת הגלידה הקפואה שכולנו מכירים.
התחלנו בטעם הקלאסי שכולם אוהבים: גלידת וניל בחיזוק כפתורי שוקולד. עקבנו אחרי המתכון שמתואר בסוף החוברת והוספנו את כל המצרכים למיכל, כולל כמובן הקצפה נדרשת של השמנת. בתום חצי שעה של תהליך הכנת הגלידה, הוספנו כמות נכבדה של כפתורי שוקולד - כאשר לפי הוראות היצרנית, עדיף להוסיף אותם כחמש דקות לפני סוף הפעולה. בתום 35 דקות בסך הכל קיבלנו מרקם גלידה נאה אך עם המון צ'אנקים שמנים של כפתורי שוקולד שהתקשו מאוד ובדיעבד היה עדיף לפורר אותם לחתיכות קודם לכן. עדיין נדרשה מאיתנו פעולת הקפאה ורק בתום חצי שעת הקפאה קיבלנו את מצב הצבירה האידיאלי לאכילת הגלידה, כלומר קצת יותר משעה להכנת גלידת הווניל. לגבי מבחן הטעם, כולם הנסיינים הסכימו שמדובר בגלידה מוצלחת למדי, אם כי ניתן לוותר על כמות הסוכר המוגזמת שהמתכון מציע.
עברנו להכנת גלידה דובדבנים ורדרדה ואיך אפשר בלי, גלידת שוקולד קלאסית שכולם אוהבים. הבסיס לשניהם היה זהה: הכנסנו למיכל שתי כוסות שמנת, כוס חלב, רבע כוס אבקת סוכר וכף תמצית וניל. בגלידת הדובדבנים הוספנו את ה"מיץ" של דובדבני אמרנה ועוד כמה דובדבנים שחתכנו - ואח"כ גם הוספנו קצת נשיקות מרנג שמעכנו קלות מראש. בגלידת השוקולד הוספנו שוקולד לבן עוגיות, שוקולד חום ופצפוצי שוקולד.
גלידת השוקולד הייתה נהדרת ושליטה יותר מבוקרת על הסוכר הייתה אפילו הופכת אותה לאחת הגלידות הכי טעימות שטעמנו. המרקם פגע בול: "גלידתי" אמיתי, קפוא כמו שצריך וביס שלא מפשיר בפה ברגע. הטעם עצמו מאוד שוקולדי-טבעי, כלומר לא הורגשו כאן חלקים מלאכותיים כמו מייצבים או חומרי טעם שנוטים להוסיף לגלידות תעשייתיות וההבדל בינו לבין גלידת מקפיא שקונים בקיוסק למשל דרמטי למדי. גלידת הדובדבן גם זכתה למחמאות: נותרו אמנם צ'אנקים קטנים של דובדבן בסוף הערבול, אלא שאלו תרמו ל"חווית הביס" והעניקו טעם מגוון יותר. מבחינת המרקם, הפעם קיבלנו משהו שהוא יותר "משחתי" ומתמוסס בפה, אבל עדיין נהדר ונראה שיש להתמקצע במכונה כדי להשיג את הנוסחה המנצחת לגלידת החלומות שלכם. החדשות הטובות הן שזו משימה ברת ביצוע וחופש הפעולה הרחב לפי טעם המשתמש שמציע ה-DIC2581 ראוי לשבח.