חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי OnePlus 6T 128GB 6GB וואן פלוס
מותג: OnePlus
גודל מסך: 6.4 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2018
מבנה המכשיר: רגיל
סדרה: 6T
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
shabatshalom 25.11.18
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OnePlus 6T 128GB 6GB וואן פלוס

אלי כהן | 25.11.2018
הטוב
  • ביצועים מהשורה הראשונה
  • מסך איכותי, חריץ מיושם היטב
  • חיי סוללה טובים וטעינה מהירה
הרע
  • ללא שקע אוזניות
  • קורא טביעות אצבע איטי למדי
בשורה התחתונה
ה-OnePlus 6T של חברת וואן פלוס הסינית הוא מכשיר מצויין, אין כל ספק בכך. הביצועים שלו טובים, המצלמה שלו לא רעה בכלל, גם אם לא הטובה ביותר שראינו., חיי הסוללה שלו מצויינים, הטעינה מהירה המסך בהיר וחד והוא אף משלב חידושים טכנולוגיים שרק החלו להופיע במכשירים כמו קורא טביעות אצבע המשולב מתחת למסך, למרות שזה דווקא איטי ולא מדויק. למעשה, ההבדלים בינו לבין הדור הקודם אינם משמעותיים במיוחד וחלק מהם לא בהכרח מהווים יתרון כמו היעדר שקע האוזניות או המסך שגדל והפך את השימוש לקשה יותר. לאור זאת, אנחנו דווקא היינו ממתינים לדור הבא או רוכשים את ה-OnePlus 6, שמציע יכולות דומות מאוד עם מימדים צנועים ונוחים יותר, ואף שומר על שקע האוזניות.
הקדמה

בשלוש השנים האחרונות החלה חברת וואן פלוס הסינית, שמתמקדת מיום הקמתה בשוק מכשירי הפרימיום, לחשוף שני מכשירי דגל בכל שנה - האחד במחצית הראשונה של השנה והשני לקראת סופה. כך החליטה החברה לבצע גם השנה, כשהציגה את ה-OnePlus 6 בחודש מאי השנה ופחות מחצי שנה לאחר מכן, בתחילת חודש נובמבר, חשפה את ה-OnePlus 6T.




בפועל, שני המכשירים מציעים יכולות דומות מאוד - הם כוללים את אותו שבב Snapdragon 845, אותן וריאציות RAM בנפח של 6 או 8 גיגה-בייט, וקווי העיצוב העיקריים שלהם דומים בהחלט. עם זאת, עם ה-OnePlus 6T ניסתה החברה לשלב טכנולוגיות חדשות, כדוגמת קורא טביעות האצבע שנמצא מתחת למסך, יחד עם שיפור בחיי הסוללה. כיצד אלו מתפקדות והאם הן מהוות סיבה מספקת להעדפת המכשיר החדש על פני קודמו?

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

בזירה זו המצב דומה מאוד לדור הקודם. ה-6T של וואן פלוס הסינית מגיע עם רמקול מונו יחיד בחלקו התחתון, סמוך לשקע ה-USB Type-C. הוא מפיק ווליום בעוצמה מרשימה שהספיקה לנו בשימוש יום יומי, לצפייה בסרטים/סרטונים, בהאזנה למוסיקה וכן עשה עבודה מעולה גם בכל הנוגע בשיחות נכנסות. בין אם אתם נמצאים בחדר שקט ובין אם בחדר מעט יותר רועש, לא תהיה לכם בעיה לשמוע את צלצול השיחה הנכנסת שמפיק המכשיר. איכות האודיו, מנגד, די סבירה, אך לא טובה במיוחד - הסאונד דל למדי ובעוצמות גבוהות ניתן לחוש בצרימה קלה.


אפרכסת השיחות משולבת מעל למצלמה הקדמית. מכיוון שוואן פלוס צמצמה את החריץ וכעת זה מגיע בצורת טיפה, מיקום האפרכסת הוא בקצה חלקו העליון של המכשיר, ממש רגע לפני שמתחילה המסגרת - וכאן מגיעה בעיה קטנה. באופן קבוע במהלך השימוש שלנו בוואן פלוס 6T, התקשנו מפעם לפעם למקם את האפרכסת בצורה נוחה על האוזן, בייחוד כשהיינו עם המגן שמגיע באריזה. מדובר בבעיה לא משמעותית במיוחד, שכן האודיו שמפיקה האפרכסת עוצמתי מאוד והצליח להספיק לנו במרבית השימוש.  


נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-OnePlus 6T מגיע לשוק עם מספר שינויים בולטים בהשוואה לדור הקודם, אם כי קווי העיצוב העיקריים נותרו זהים. הוא מציע את אותו מבנה זכוכית ומתכת, המשלב בין מסגרת אלומיניום ל-2 יריעות זכוכית מחוסמת המשולבות בחזית ובגבו. בחלקו האחורי, כפי שניתן לשים לב באופן מיידי, נעדר ממקומו קורא טביעות אצבע ביומטרי.


OnePlus 6T - אותה גברת בשינוי אדרת


הסיבה לכך היא שילובו של חיישן לזיהוי טביעת האצבע ישירות מתחת לפאנל התצוגה שבחזית. מדובר בטכנולוגיה צעירה למדי בשוק הסמארטפונים, וכך היא גם מתנהגת. זה בהחלט נחמד שוואן פלוס שילבו טכנולוגיה שכזו במכשיר הדגל החדש שלה, אך בפועל, לצערנו, מדובר בקורא טביעות אצבע פחות טוב משמעותית מן הקוראים הקפסטיביים שאינם משולבים מתחת למסך.


בזמן שבקוראי טביעות האצבע הוותיקים יכולנו להקיש עם האצבע קלות והמכשיר היה נפתח, כאן נדרשת לחיצה ארוכה. עם זאת, לזכותה של וואן פלוס נציין כי מדובר בקורא טביעות האצבע מתחת למסך המהיר והמדוייק ביותר שראינו - יותר מזה של וואווי ובטח שיותר מזה של מייזו. בשלב זה ישנה בעיה עם הגדרת הקורא בשפה העברית, ונדרש לבצע הגדרה ראשונית באנגלית ולאחר מכן להעביר את המכשיר לעברית. עדכון שפותר זאת צפוי להגיע בהמשך.


בחזית הוואן פלוס 6T נמצא מסך חדש - החריץ הרחב נותר מאחור לטובת חריץ בצורת טיפה שנראה מעולה, והמסך גדל עד ל-6.41 אינץ', עם שוליים מעט יותר דקים. מדובר במסך מסוג Optic AMOLED ברזולוציית Full HD Plus - ובכל הנוגע לחווית הצפייה הוא עושה עבודה טובה. נכון, לא מדובר בחווית צפיה איכותית כפי שאנו מקבלים ממכשירי הדגל של סמסונג או אפל, אך עבורנו המסך הספיק וביצע עבודה טובה.


OnePlus 6T - אותה גברת בשינוי אדרת


החל מעבודה שוטפת ועד לצפייה בסרטים ברזולוציה גבוהה - חווית הצפייה הייתה לא רעה בכלל. הבהירות המקסימלית די גבוהה ומספיקה באור שמש ישיר, ואת טמפרטורת הצבעים של המסך ניתן לשנות ולהתאים בהתאם להעדפותיכם. החריץ החדש במסך, שמגיע כעת בצורת טיפה, מוטמע היטב בממשק ולטעמנו מדובר בתצורה מצויינת שאינה מפריעה כלל בשימוש.


מסיבה שאינה ברורה, אם נבחר להגדיל סרטונים ביוטיוב שיופיעו על המסך כולו, הם יגלשו אל מעבר לחריץ כך שבאיזור החריץ יקטע התוכן המנוגן, בדומה למתבצע באייפונים של אפל. לטעמנו עדיף היה שהתוכן יתנגן עד לאיזור בו מתחיל החריץ, בדיוק כפי שהיה בדור הקודם וכפי שמתבצע כעת באפליקציית נטפליקס, לדוגמה. 


נוכח הגדלת המסך זו פעם נוספת, מגיע ה-OnePlus 6T עם מימדים גדולים מתמיד: 157.5 מ"מ אורך, 74.8 מ"מ רוחב, 8.2 מ"מ עובי ומשקל של 185 גרם. אנו פחות שמחים עם הגדלת המסך ולטעמנו היא הסבה נזק בלבד. המכשיר גדול מאוד והשימוש בו לא היה נוח ועל גבול הבלתי אפשרי ביד אחת, אף על פי שהוא צר יותר מן הדור הקודם, שהיה גדול למדי בפני עצמו. בהחלט היינו שמחים לראות בשנה הבאה וריאציה נוספת למכשיר הדגל של החברה שיגיע עם מסך מעט יותר קטן.


כפי שמבצעת וואן פלוס עם מכשיריה כמה שנים טובות, בצידו הימני של ה-6T נמצא סליידר לבחירת מצב ההתראות, כשזה מכיל 3 מצבים - מצב צליל סטנדרטי, מצב רטט ומצב שקט. הכפתור נוח ודי בלתי אפשרי להזיז אותו ממקומו שלא בכוונה, אך נוכח גודל המכשיר הפיזי הגישה אליו הייתה לעיתים מאתגרת.


OnePlus 6T - אותה גברת בשינוי אדרת


באופן מאכזב למדי, החליטה השנה וואן פלוס להסיר את שקע האוזניות מן המכשיר, וזאת לטובת שילוב קורא טביעות האצבע מתחת למסך וכן הגדלת הסוללה. עבורנו לא מדובר בדיל-ברייקר, אך עבור אלו מכם שהדבר מהותי להם - הוואן פלוס 6 עוד כולל זאת ומציע יכולות זהות באופן כמעט מוחלט. כן נציין שהחברה מצרפת מתאם 3.5 מ"מ ל-USB Type C ישירות באריזה ולא תדרשו לרכוש אותו בנפרד.


בזירת הביצועים התמונה זהה לחלוטין לדור הקודם. מערכת השבבים היא Snapdragon 845 שכוללת 8 ליבות עיבוד מסוג Kryo 385 בתדר מקסימלי של 2.8GHz יחד עם המאיץ הגרפי Adreno 630. לצידה נמצא 6 או 8 גיגה-בייט של זיכרון RAM. בכל הנוגע לאחסון מוותרת וואן פלוס על גרסת 64GB, והוואן פלוס 6T מוצע בגרסאות של 128 או 256 גיגה-בייט בלבד. בדיוק כמו הדור הקודם, גם הפעם הביצועים מצויינים. המכשיר רץ על גבי מערכת ההפעלה אנדרואיד 9.0 פאי, ופשוט עובד בצורה מעולה.


OnePlus 6T - אותה גברת בשינוי אדרת


ממשק המשתמש נקי מאוד ובהחלט מזכיר את גרסאות אנדרואיד הנקיות של גוגל, מלבד מספר תוספות ושינויים שמאפשרת וואן פלוס לבצע. לדוגמה - אפשרות להפעלת 2 אפליקציות פייסבוק/ווטסאפ עם חשבונות שונים, הגדרת מסך Always On Display, אפשרות להתאמה וכיול של טמפרטורת הצבעים במסך, התאמת ערכת צבעים ועוד. 


כמו כן, מאפשרת וואן פלוס להפעיל מספר אפשרויות לניווט בממשק - החל ממחוות אנדרואיד 9 שהציגה גוגל ועד למחוות עצמאיות של החברה הדומות לאלו שמציעה אפל. אנחנו העדפנו להשאר עם מקשי הניווט הסטנדרטיים שממשיכים לעשות עבודה טובה. לא מדובר בממשק בר אפשרויות קסטומיזציה כמו אלו של סמסונג או LG, אך עבור חובבי הממשק הנקי של גוגל מדובר להערכתנו באופציה הטובה ביותר, מלבד מכשיריה של גוגל עצמה.  


הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

בזירת הצילום לא נמצא שינויים משמעותיים כלל בהשוואה לקודמו של ה-6T. המכשיר החדש מציע את אותן מצלמות אחוריות - שני חיישנים ברזולוציית 16 ו-20 מגה פיקסל, המצויידים במייצב תמונה דיגיטלי (EIS) ואופטי (OIS), מפתח צמצם של f/1.7 עבור שני החיישנים, אפשרות לצילום וידאו 4K ב-60 פריימים לשנייה ופלאש LED כפול.


OnePlus 6T - אותה גברת בשינוי אדרת


OnePlus 6T - אותה גברת בשינוי אדרת


OnePlus 6T - אותה גברת בשינוי אדרת


בכל הנוגע לצילום סטילס ווידאו בתנאי תאורה טובים, ראינו כאן עבודה זהה לדור הקודם בסדרה. התוצאות איכותיות מאוד בתנאי תאורה טובים ובצילומי חוץ, עם צבעים מדוייקים מאוד, תמונות חדות וייצוב וידאו לא רע. בסך הכל מדובר במצלמה טובה מאוד, גם אם לא הטובה ביותר בשוק.


צילום תוך החלת אפקט פורטרט היה טוב מאוד גם הוא, עם יכולת זיהוי אובייקט מעולה. עם זאת, מצלמת הסלפי - שמגיעה ברזולוציית 16 מגה פיקסל וזהה לדור הקודם - אינה כוללת בשלב זה את פיצ'ר Studio Lightning עליו הצהירה היצרנית באירוע ההכרזה. ייתכן כי זה יגיע בעדכון גרסה שיופץ בקרוב, אך בשלב זה לא הצלחנו לשים ידינו עליו.


OnePlus 6T - אותה גברת בשינוי אדרת


OnePlus 6T - אותה גברת בשינוי אדרת


OnePlus 6T - אותה גברת בשינוי אדרת


השינוי הבולט היחיד שנראה כאן מגיע בזירת הצילום הלילי. היצרנית הסינית משלבת מצב צילום לילי חדש המכונה Nightscape", ומטרתו להפוך כל תמונה המצולמת בלילה למוארת, איכותית וחדה יותר. בפועל אכן נראה שהוא מסוגל להבהיר במעט את התמונות המצולמות, אך התוצאות לא היו טובות במיוחד ומצבי הצילום המקבילים של יצרניות אחרות, כדוגמת וואווי, עשו לטעמנו עבודה טובה יותר.

תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מבזק מבוסס נורת LED הנמצא בטלפונים סלולריים רבים עם מצלמת סטילס. פלאש LED מספק עוצמת תאורה נמוכה למדי ומספיק להאיר למרחק קצר בלבד, אך יתרונו הוא שהוא מסוגל לפעול באופן רציף (ולא רק בהבזקה בודדת) ולשמש בכך גם כפנס קטן בעת הצורך. חלק מהטלפונים משתמשים במערך של 2 נורות LED המאירות בו זמנית ומסוגלות להאיר שטח גדול יותר ובעוצמה משופרת.לעומת פלאש ה-LED, פלאש Xenon קרוב יותר לפלאש "אמיתי" ומספק הבזקה בודדת עם עוצמת תאורה חזקה למדי, המסוגלת להאיר למרחק רב יותר.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

אחת מנקודות המפתח של ה-OnePlus 6T, כך הדגישה החברה הן לפני ההכרזה הרשמית והן לאחריה, הייתה התמקדות בשיפור חיי הסוללה. כך הבטיחה - וכך קיימה. המכשיר מציע סוללה בקיבולת של 3,700mAh (גידול של כ-12% בהשוואה לדור הקודם), וזו מספקת חיי סוללה מעולים. לכל אורך השימוש שלנו במכשיר, הצלחנו לקבל ממנו סביב 5.5 שעות מסך בשימושים סטנדרטיים למדי.




גלישה באינטרנט וברשתות החברתיות השונות (פייסבוק, אינסטגרם), ניווט באמצעות Waze ו-Google Maps, שיחות מרובות בחיבור לאוזניית בלוטות' או לרכב, שימוש נרחב בווטסאפ, מעט צילום וצפייה בסרטוני וידאו ביוטיוב - כל אלו היו חלק בלתי נפרד מיום העבודה שלנו. פעם אחר פעם הביא אותנו המכשיר לבין 5 ועד ל-5 וחצי שעות מסך, המהווים תוספת של כשעה בזמן מסך בהשוואה לדור הקודם (בבחינות שלנו).


OnePlus 6T - אותה גברת בשינוי אדרת


אם השימוש שלכם אינטנסיבי יותר משלנו, וכולל צפייה מרובה בנטפליקס, גיימינג וצילום נרחב, תשמחו לשמוע כי טעינת ה-OnePlus 6T ממשיכה להיות מהטובות ביותר בשוק, אם לא הטובה ביותר. 30 דקות טעינה הביאו אותנו מ-0% לכ-50% מקיבולת הסוללה. מדובר בנתון מצויין שיאפשר לכם לטעון את המכשיר קלות במהלך היום ולהמשיך ללא בעיה. נציין כי וואן פלוס עדיין לא משלבת במכשיריה טעינה אלחוטית.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

בדומה לדור הקודם, גם בוואן פלוס 6T נמצא מבנה זכוכית ומסגרת אלומיניום. בכל הנוגע לנוחות האחיזה, יהיה המכשיר נוח יותר לאחיזה, אם כי גודלו בהחלט שם אותו בסכנת החלקה מן הידיים. וואן פלוס מגדילה ראש ומשלבת באריזה כיסוי מגן למכשיר, ואם ציפיתם שזה לא יהיה איכותי, אנו שמחים לבשר כי לטעמנו הוא בהחלט עושה את העבודה ובצורה טובה.


OnePlus 6T - אותה גברת בשינוי אדרת


גם השנה לא יהיה מכשיר הדגל של וואן פלוס עמיד במים במסגרת אחד מתקני העמידות במים. עם זאת, מדובר במכשיר העמיד ביותר שלה, לטענת קארל פיי, מנכ"ל החברה. הסיבה להיעדר התקן הרשמי היא עלויות גבוהות של קבלתו -- מה שיובל לעלייה במחיר המכשיר. 

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply