סקירת wisebuy - אוזניות Alfawise Mini True Wireless
- איכות שמע מפתיעה (עם איקוולייזר)
- באסים עמוקים
- נוחות מאוד באוזן
- Bluetooth 5.0, יציבות חיבור גבוהה
- כמעט ללא lag בצפייה בוידיאו
- קופסת טעינה עם חיי סוללה ארוכים
- תמורה מדהימה למחיר הזול
- אין מקשי עוצמה באוזניות
- הלחצנים המובנים נוקשים ללחיצה
- איכות בינונית בלבד בשיחות טלפון
- נדרש איקוולייזר כדי לקבל סאונד טוב
- 3 שעות בלבד של פעולה רציפה
לכן קל לנו כל כך להמליץ על האוזניות האלה: גם אם חיי הסוללה לא ארוכים כמו המתחרים, וגם אם יכולת השליטה בהן מוגבלת, מדובר במציאה של ממש מבחינת עלות מול תועלת, ובאוזניות כיפיות לשימוש בפני עצמן.
אוזניות ה-True wireless כבשו את העולם בסערה תוך שנים ספורות, במיוחד מאז שהציגה אפל את ה-AirPods המיתולוגיות. פתאום הקונספט של אוזניות המחוברות ביניהן בחוט או קשת נשמע ארכאי ומיושן; הרבה יותר נוח ופשוט להכניס כל אוזניה בודדת לאוזן, מבלי לדאוג לחיבור פיזי ביניהן.
אל העגלה הזו הצטרפו שורה של מותגי אודיו מובילים כמו Jabra, בוז, ג'ייבירד, JBL ורבות אחרות, ואליהן הצטרפו כמובן שלל יצרניות סיניות עלומות עם מוצרים זולים באופן חשוד. אחת מהן היא ה-Mini wireless של אלפאווייז, מותג סיני לא אלמוני לחלוטין אבל גם לא מוכר במיוחד. מדובר באוזניות עם Bluetooth 5.0, עיצוב קומפקטי במיוחד והבטחה לסאונד צלול כבדולח ובאסים רועמים. מצוידים בספקנות בריאה, ניגשנו לבדוק.
האוזניות נמסרו לבדיקה באדיבות האתר GearBest, שם הן נמכרות בכ-100 שקלים.
איכות הצליל
(50% מהציון הסופי)בואו נתחיל מהסוף: האוזניות האלה עולות כ-100 שקלים באתרי המכירות הסיניים, שזה סכום מגוחך עבור אוזניות True wireless. במחיר הזה, הצפי היה לאיכות שמע בינונית ומטה לכל היותר, וביחס למחיר ולציפיות, מדובר בהפתעה מוחלטת ומענגת. האוזניות האלה מסוגלות לספק איכות סאונד שלפחות לטעמנו אינה נופלת מאלו של אוזניות שעולות פי 5 ומעלה, כמו Jabra Elite Actibe 65T או Jaybird Run. לא פחות ממדהים.
אם נחזור מעט אחורה, חשוב לומר שאיכות השמע של האוזניות כפי שהן, ללא שיפורי שמע, לא רעה אבל גם לא מרשימה. הווליום המרבי עוצמתי מאוד ויש באסים עמוקים וחזקים, אבל התדרים הגבוהים לא מודגשים מספיק ויש עומס רב באיזור תדרי האמצע. לטעמנו הבאסים גם מוגזמים קצת. לכן, הדבר הראשון שעשינו היה להשתמש באיקווליזר המובנה במכשיר, או כשחיברנו אותן למכשיר שאין לו איקווליזר מובנה (כמו Huawei P20) - להתקין אפליקציית איקוולייזר חינמית.
לאחר כיוונון קצר, שמבחינתנו התמקד בהעצמת התדרים הגבוהים, ריסון הבאסים והשטחת חלק ניכר מתדרי האמצע, התגלה הפוטנציאל הגלום באוזניות האלה. הצליל הפך לעשיר, מלא ויחסית מאוזן; שירי פופ רעמו באוזנינו עם באסים עמוקים בעוד שהמצילות, הסינתיסייזרים וקולות הזמרים היו צלולים, חדים ומפורטים. גם בשירי רוק אקוסטי, גא'ז וסיגנונות נוספים המשכנו ליהנות מאיכות צליל מצוינת, שקשה להאמין שמופקת מאוזניות בעלות כה נמוכה. מי היה מאמין שנקבל סאונד כה מוצלח מאוזניות כה פשוטות, שהלוגו על האריזה שלהן עקום ונראה כאילו הודבק על ידי פועל סיני שיכור?
כשצפינו בסרטונים ב-YouTube או נטפליקס עם האוזניות, גילינו שההשהייה (lag) בין הצליל לבין הוידיאו קצרה מאוד, כמעט בלתי מובחנת למי שאין לו עין חדה במיוחד. העברנו מספר טיסות בצפייה בסדרות על הטאבלט שלנו ולא חשנו בשום שלב באי נוחות או חוסר סינכרון בין התמונה לאודיו.
בכל הקשור לשיחות טלפון עם האוזניות, ה-Alfawise Mini מספקות איכות בינונית בלבד. הצליל נשמע מעט חסום ולא צלול, וגם הצד השני בשיחה דיווח שנשמענו כאילו אנחנו משוחיים עם דיבורית - כלומר לא ברמה מאוד גבוהה. אגב, רק האוזניה השמאלית פעילה בעת ביצוע שיחה.
נוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)Alfawise Mini Wireless הן אוזניות בסגנון שמכונה True Wireless, או אלחוטיות לחלוטין. הכוונה היא שכל אוזניה בצמד אלחוטית ועצמאית, ללא חוט או קשת שמחברת ביניהן. לכל אוזניה יש סוללה עצמאית והן מתחברות זו לזו ואל הטלפון באמצעות Bluetooth בתקן 5.0 העדכני והיציב. שמחנו לגלות שאין להן שום בעיה של ניתוקים, חוסר סינכרון בין האוזניות עצמן או בין שתיהן לטלפון, וחוויית ההאזנה היתה חלקה לגמרי.
הזיווג של האוזניות קליל: שולפים את שתיהן מהקייס, מפעילים חיפוש בטלפון, מזהים אותן ומתחברים אליהן - זה הכל. זה עבד לנו באופן זהה בכמה טלפונים שונים שיצא לנו להחליף במהלך הבדיקה, ולא נתקלנו בשום בעיה בתהליך הזיווג. לאחר מכן, הכנסת האוזניות לקייס מכבה אותן אוטומטית ומנתקת אותן מהטלפון, והוצאתן חזרה מבצעת חיבור אוטומטי לטלפון כל עוד קישורית ה-Bluetooth שלו פעילה. בעת החיבור האוזניות מכריזות, בזו אחר זו, שהחיבור לאוזניה השנייה הצליח, שהחיבור לטלפון הצליח, וגם לאיזו אוזן כל אחת מיועדת, כך שאם התבלבלתם והרכבתם אותן על האוזן הלא נכונה - תוכלו להחליף.
האוזניות קלילות במיוחד, בעיצוב פשוט אבל נאה, והן מגיעות עם קייס מתכתי וקשיח שמשמש גם כעריסת הטענה. להבדיל מאוזניות שנכנסות לתוך קייס שקשה מאוד לפתוח (Jabra Elite Active 65T, אנחנו מסתכלים עלייך) או כזה שנפתח בקלות רבה מדי בתיק (Jaybird Run, זו את), באלפאוויז הלכו על קונספט שונה: האוזניות נכנסות לתוך שקעים מגנטיים בחלק העליון של הקייס, ללא שם מכסה. זה נשמע כאילו הן עלולות ליפול מתוך הקייס בטלטול או בתוך התיק, אבל בפועל מדובר בפיתרון הנוח ביותר שהתנסינו בו: לא צריך להתאמץ לשלוף אותן והן נגישות לשימוש מיידי, ומצד שני המגנט שמחזיק אותן בתוך הקייס עוצמתי מאוד והן מעולם לא נפלו החוצה, גם לא כשהן היו בתוך התיק.
החלק החשוב ביותר בנוחות השימוש של אוזניות הוא איך ההרגשה לענוד אותן בתוך האוזניים. ובכן, החוויה האישית של כותב שורות אלה היתה נפלאה: עם סט השרוולים שמורכב עליהן כברירת מחדל (הבינוני בגודלו, יש עוד סט מתאמים קטנים וסט נוסף של מתאמים גדולים יותר), האוזניות נשארו בתוך האוזן, לא הורגשו מדי ולא העיקו או חיממו את האוזן, ומצד שני גם לא נפלו החוצה בתנועות חדות. נסיין אחר שבדק אותן הלין על כך שהן לא מספיק יציבות באוזן, אך לבסוף הצליח לפתור זאת באמצעות שילוב של מתאם אחד בינוני ואחד גדול, כך שמדובר בעניין אישי של מבנה האוזן.
על החלק החיצוני של כל אוזניה יש כפתור אחד בלבד, שבשתיהן מתפקד באופן זהה. בעת השמעה לחיצה אחת על הכפתור עוצרת את המוזיקה, לחיצה נוספת מפעילה אותה, ולחיצה כפולה מהירה מדפדפת לשיר הבא. לחיצה כפולה לא מהירה מחייגת למספר האחרון שחויג. אין אפשרות לכוון את עוצמת השמע מהאוזניות, שזה קצת חבל, ובנוסף המקשים הקיימים מעט נוקשים מדי ללחיצה כך שרצוי להחזיק את האוזניה כולה בעת הלחיצה, אחרת היא תידחס לפניה לתוך תעלת האוזן מה שלא נעים במיוחד.
משך פעולת הסוללה
(25% מהציון הסופי)אלפאוויז מבטיחה עד 2.5 שעות של האזנה רצופה לפני שתאלצו להכניס את האוזניות לעריסת ההטענה שלהן. מדובר בזמן פעולה קצר יחסית להבטחה של מרבית האוזניות מהמותגים הגדולים.
במבחן שלנו, שנערך בזמן טיסה מישראל לבודפשט, גילינו שהיצרן היה קצת צנוע ולמעשה קיבלנו כ-3:15 שעות - עדיין לא זמן מרהיב, אבל בהחלט כזה שמסוגל להספיק לטיסה קרובה לאירופה. בשימוש היומיומי שלנו, תכלס, לא ממש יצא שרצינו להאזין למוזיקה במשך יותר משעה וחצי רצופות, כך שבדרך כלל לנתון הסוללה הנמוך אין משמעות דרמטית. לאוזניות לוקח כשעה להיטען במלואן.
הקייס שמשמש גם לעריסה טוען את האוזניות, נטען בעצמו באמצעות חיבור Micro-USB, אבל יש לו גם יציאת USB בגודל מלא שבאמצעותה תוכלו אם תרצו להטעין את הטלפון הסלולרי שלכם במקרה חירום. קיבולת המטען צנועה - 2100mAh בלבד, אבל עבור טעינת האוזניות עצמן היא תספיק לכמה עשרות טעינות. אנחנו השתמשנו באוזניות לסירוגין במשך יותר מחודש ולא נדרשנו לטעון את הקייס בכל התקופה הזו.
האוזניות נמסרו לבדיקה באדיבות האתר GearBest, שם הן נמכרות בכ-100 שקלים.