נתחיל מעיצוב המסחטה: ה-Hurom H100 מבין באנשים שמכבדים את המטבח שלהם ומותיר אחריו רושם של מוצר איכותי: איכות הבנייה מרשימה ולמרות שהוא רחוק מלהיות קל או קומפקטי, איפה שניתן היה לשפר את מראהו, נראה שב- Hurom הקפידו על כך, מצבעו הבורדו ועד לעיטורי הכרום סביב פתחי היציאה ובסופו של יום כן מדובר במוצר מעוצב למדי ורחוק מלהוות תכלית ותו לא. מידותיו: רוחב 293.3 ס"מ, אורך 210.9 ס"מ, גובה 462 מ”מ ומשקל של 5.8 ק”ג, כאמור – לא הנתונים הכי צנועים אבל זה המחיר למיצים סחוטים וטריים.
חלקי המכשיר כוללים את עמדת הבסיס הכבדה, מכל הסחיטה הנטמע במרכזו, מסנן חיצוני (מיץ/סמודי), מסנן פנימי מעליו, בורג סחיטה ומעל הכל תא ההזנה – לתוכו מכניסים את הפירות והירקות. עוד באריזה קיבלנו שני מכלים, אחד למיץ והשני לפסולת וכן שני אביזרים תומכים, דוחסן ומברשת ניקוי. במכל הסחיטה קיימים שתי יציאות: האחת לפסולת והשנייה ליציאת המיץ – פתרון מצוין שהוכיח את עצמו ברגע האמת וחסך לנו הרבה עבודת ניקוי שתתגלה בהמשך. לשתי היציאות אטמים, בעזרתם ניתן לחסום את פתחי היציאות בהורדת הידית – עוד פתרון נאה שמונע בריחת נוזלים.
עוברים למסננים: כאמור, בקופסה קיבלנו שני מסננים, האחד שחור שגם סומן באות J, המייצג מיצים ונועד להכנתם והשני כתום שסומן באות S, המייצג סמודי. מסנן המיץ מיועד לפירות קשים ועסיסיים, ביניהם ירקות שורש (בטטה, גזר), פירות עם קליפה עבה (רימון, אבטיח), פירות עם גלעין גדול (משמש, שזיף, אפרסק) וכדומה. מסנן הסמודי מצדו מיועד לסחיטת פירות רכים עם סיבים, כמו פירות הדר, פירות עם זרעים (עגבנייה, ענבים) ושאר פירות וירקות רכים (תות, קיווי, מנגו). מסנן שלישי בנמצא, הנחשב לפנימי מבחינת מיקומו, הוא מסנן הגלידה, המאפשר להכין ברד וגלידה מפירות קפואים.
הרכבת המכשיר דורשת לימוד קצר מן הסתם, אבל לאחר מכן המלאכה הופכת לקלה ומהירה: לשוניות החיבור מתחברות למסילות הייעודיות ב"קליק" מובחן, קל להרגיש שבורג הסחיטה יושב במקומו ותא ההזנה מסתובב בקלות סביב המכל, כך שלרגע אין חשש עבור המשתמש שיש אביזר שלא חובר כראוי. בפירוק המכשיר נדרש מעט כוח כדי לשלוף את בורג הסחיטה, אבל כשמבינים בדיוק איפה הרגישות המבוקשת, מטלת הפירוק הופכת לקלה יותר. בעמדת הבסיס קיים בורר
הפעלה כסוף בעל שלושה מצבים: מצב רגיל (ON), הפסקת הפעלה והפעלה בכיוון ההפוך (REV), לשחרור חלקי פירות וירקות תקועים/חסומים בבורג הסחיטה. לזכות ה-Hurom H100 ייאמר שאת פעולת ה-REV נאלצנו לבצע פעם אחת בלבד, במהלך הכנת מיץ תפוז/גזר, כשהכנסנו חתיכת גזר גדולה מדי.
תא ההזנה מורכז מפתח הזנה עליון, המשמש להזנת ירקות ופירות ארוכים, וכן
פתח הזנה צדי, המשמש להזנת פירות וירקות רכים. בכל מקרה שניהם מתנקזים לפתח מאוד צר וארוך, כך שדי מהר גילינו שעלינו להכניס חתיכות די קטנות של מצרכים, מה שהופך את מטלת חיתוך הפירות והירקות לארוכה יותר, בשל דרישת גודלן מצד ה-Hurom H100 וכבר פגשנו במסחטות עם פתח נדיב יותר, כזה שלא דרש מאיתנו לחתוך חתיכות כה קטנות. עוד עניין מאכזב: מכל המיץ, כלומר כוס הפלסטיק אליה נאגר המיץ, לא ניתנת לנשיאה בהיעדר פקק או סוגר כלשהו לחלק העליון. היינו שמחים לקבל איזושהי אטימות מלמעלה כך שנוכל להתנייד אתו, במיוחד במקרים רבים בהם לא סיימנו את כל המיץ ורצינו שההוא ילווה אותנו במהלך היום.
כמו כל מסחטת מיצים שמכבדת את עצמה, גם זו של Hurom דאגה לספק ספר מתכונים עם הסבר מפורט על היתרונות הבריאותיים של סוגי ירקות ופירות שונים, מירקות שורש, דרך עלים וענפים ועד לפירות רכים ועם גלעין. המתכונים בספר מוצגים בבירור, כולל תמונות מקצועיות שגם מראות את כמות המצרכים הנדרשת וכן טיפים מיוחדים לאופן ההכנה הספציפי של כל מיץ סחוט, מכוס מיץ קיווי/אננס לאחר ארוחה ועד מיץ אוכמניות ופטל שחר לשימור תאי הגוף ושיפור הראייה.
במסחטות הדרים יש שתי שיטות הפעלה, האחת באמצעות כפתור הפעלה והשנייה באמצעות מנגנון לחיצה, כך שעם הפעלת לחץ על הפרי כנגד הקונוס המנוע מתחיל לעבוד. הבחירה בסוג ההפעלה נתונה להעדפה האישית של כל אחד.
במסחטות הדרים יש שתי שיטות הפעלה, האחת באמצעות כפתור הפעלה והשנייה באמצעות מנגנון לחיצה, כך שעם הפעלת לחץ על הפרי כנגד הקונוס המנוע מתחיל לעבוד. הבחירה בסוג ההפעלה נתונה להעדפה האישית של כל אחד.
במסחטות הדרים יש שתי שיטות הפעלה, האחת באמצעות כפתור הפעלה והשנייה באמצעות מנגנון לחיצה, כך שעם הפעלת לחץ על הפרי כנגד הקונוס המנוע מתחיל לעבוד. הבחירה בסוג ההפעלה נתונה להעדפה האישית של כל אחד.
במסחטות פירות וירקות קשים כדאי לבחור בפתח הזנה גדול כדי שניתן יהיה להכניס דרכו פירות וירקות בשלמותם או לאחר חיתוך מינימלי.
במסחטות פירות וירקות קשים כדאי לבחור בפתח הזנה גדול כדי שניתן יהיה להכניס דרכו פירות וירקות בשלמותם או לאחר חיתוך מינימלי.